I da primjetila sam da mi samo hoce na lijevom boku ležati..ako je spustim na desni bok buni se i najčešće se okrene onda na leđa. Svakako ću je nastojati i kad je podižem stavljati sebi i na desno rame jer smo možda i s tim pretjerali..zna nam tako na prsima preko dana zaspati i uvijek joj je glavica tako okrenuta s lijevog ramena mi u desnu stranu. Do sada nisam primjetila problem ali morati ću jer vidim da se baš buni tako ležati, bori se s glavicom i vrat joj djeluje napet. Kod dr je uvijek sve ok ali mislim da ako sad na ovo ne reagiram da ce nastati problem.

💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Ma ti napadaji gladi su i od umora i hormona. Znam da od umora tijelo traži brzu energiju, zato nas hoće slatko i ugljikohidrati, bar meni.
Emma ako toliko puno bljucka, prejela se. Vjerojatno ju zato muči trbuščić pa zato plače i ne može spavati. Jel ti spava na nagibu? Probaj ispod madraca staviti srolani ručnik ili nešto da malo podigneš. Ovo za vrat pitaj, a možeš ju odvesti fizioterapeutu ili osteopatu.
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
Kosa-počela mi je dosta ispadati, valjda se poklopio taj period nakon poroda sa promjenom godišnjeg doba, baš svuda je ima po stanu, a nakon svakog pranja doslovno počepim tuš.
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
Emma prosla sam s prvom vjezbica i vjezbica i evo sad idem s drugom. Meni se to cini kao preferencija jedne strane koja vodi u asimetriju. Ne brini to se ful lako rjesava a prvi korak je svakako promjena strane nosenja, vise je satvlajti na drugi bok da prirodno okrece glavu na drugu stranu. Npr kad lezi na desnom boku jaca se lijevi i obratno. Al svakako bi ti preporucila da ides na jedne vjezbice da ti pokazu sto i kako s obzirom da je prvo dijete. Boogie si bila kod nekog dobrog osteopata u zg? Sad sam bila kod dva i nisam zadovoljna nimalo. Ocekivala sam nesto ko nicoosteo na instagramu a dobila prakticki nis 😓

6/23 🩷
Za kosu preporucam eveline burdock sampon Iz DMa. Cudo mi je napravio nakon prosle kad mi je doslovno pola kose otpalo posebno ono iznad cela🙈

6/23 🩷
Kosa- i meni užasno ispada, ali još od svibnja kad sam se prvi put u trudnoći pofarbala...onda se malo smirilo, i sad opet jako ispada. Kupila sam od La croa proizvode šampon i neki balzam i kapsule Hair force pa ćemo vidjeti. Još bi najradije kupila litreni šampon od koprive i gotovo , čini mi se da mi je to prošli put najviše i pomoglo. Hvala Greta na preporuci za šampon, ako ovo ništa ne pomogne, svakako uzmem taj.
Vježbe- i moj mali više preferira desnu stranu i ta mu je jača, na trbuhu se nekako klati jer se ne osloni dobro na lijevi lakat...kakvi su vaši na trbuhu? Koliko dnevno provode? Mi oko 15 min. Ne znam dali ćemo trebati vježbice zbog toga svega

Baby E 09/2022 🩷
Spavanje- moj mali za sad ok spava, probudi se 2 puta za jest i nastavi spavati. Ide spavati oko 19 h i dižemo se oko 7 ujutro, plus minus jedan sat kako koji dan. Ali Emma, to što pričaš takva ti je bila moja prva mala, s tim da bi se ona tako ponašala preko dana sa bljucnjem i ne mogućnošću nekog dužeg spavanja. Po noći je isto znala bit budna po 2-3 h u komadu ne vezano za bljucnje ili nešto vidljivo, ni danas ne znam koji je bio razlog.Ne znam što je pomoglo, mislim da jedino vrijeme kako je bila veća pa se to smirilo.
Napadaji gladi- ne dojim više, nisam ni imala ovaj put. Malu sam dobila 3 mj, sjećam se da sam bila jako gladna i bome sam i jela. Nisam se udebljala i općenito su mi i kg prije otišli poslje poroda i cijelokupuno tijelo mi se brže oporavilo i bolje izgledalo, a sad baš moram paziti i što jedem i sve da bi se vratila na staro

Baby E 09/2022 🩷
Joj super, baš ću joj se javiti, Iako vidim da je u Svetoj nedjelji, ali pokušat ću se organizirati jer bih baš htjela poraditi na tome.
Emma, pitala si za rehabilitaciju poslije carskog, ja to planiram i skupljam informacije šta uopće i gdje jer bih htjela pokušati ostvariti opet trudnoću, a sad nakon carskog treba biti strpljiv s tim pa do tad bih htjela napraviti sve što mogu.
.
Ovo za "prazne" dojke pa baš dobro Cordisoo da si to rekla jer se meni to baš događa pa sam si mislila kako mi tako brzo nestane mlijeka jer su mi do nedavno pred podoj bile baš teške i tvrde🙈
Ako budeš imala kakvih novih saznanja vezano za rehabilitaciju reza javi. Ja ću isto svakako ići. Meni je ovo već drugi rez…a moja IVF priča još nije gotova jer imam jos materijala pa moran napraviti sve što mogu da mi tijelo izdrži sve to.
Javim... E i ja sam iz IVF-a i znam koliko to sve traje i moze trajati pa bih do tad da napravim sve što mogu s tijelom, kad dođe vrijeme za novi pokušaj (a nadala sam se da će biti što prije), da ne moram odgađati jer se nešto zakompliciralo unutra, uhvatim se da baš strahujem oko toga.
.
Hvala na ovim preporukama za kosu. Ja sam još dobila preporuku za onaj olival serum od piskavice, ali nisam još isprobala.
.
Što se tiče boravka na trbuhu i preferiranja strana, naš može dosta dobro balansirati i čini se da voli biti na trbuhu, ali isto mu je jedna strana jača, lijeva strana. Kad smo išli na uzv kukova kod ortopedice, ona je rekla da je normalno da jednu stranu više preferiraju, da samo stavljamo više podražaja na drugu, da se tamo što više okreće. Ono što nas brine, pedijatrica je rekla da mu glava "pada" , kad je radila onaj test "sit to pull", i da bude što više na trbuhu. Mi se stvarno trudimo, ali teško je naći vrijeme u danu kad jede pa onda treba čekati da mu se malo slegne jer inače povraća ako je na trbuhu, a onda opet postane preumoran i hoće spavati... I tako u krug, jednostavno mi je dan prekratak. Meni nije jasno kako tako ne može držati glavu za taj test, a na trbuhu može bez problema i kad ga nosimo na rukama isto je puno čvršći, nadam se da će vježbe na trbuhu biti dovoljne za to...

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Spring, i kod nas je glavica padala iza previše na tom nekom testu, onaj kad ga prima pod pazuhe i osloni na stopala, ne znam jel to taj tvoj test...

Baby E 09/2022 🩷
Ona ga je iz lezeceg polozaja vukla u sjedeci. Jednom rukom primi njegove ruke i vuce ga, a drugom mu je pridrzavala glavu. Jesu vama preporucili kakve posebne vjezbe?

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji