Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    26. Rujan 2025. 04:59

Ivka025

Emma pijes li dalje prenatale? Ja to pijem… A sto se tic ekalcija, pitala sma svoju dr kao s obzirom da slabo jedem laktozi, osim u slatkisima, tamo je tamanim 🤣bili mi savjetovala da pijem dodatno kalcij, mozda da izvadim krv pa vidim razinu kalcija. Na to mi je zena rekla da mi ne preporuca jer se on talozi u organizmu a da nema smisla d ami vadi krv jer kad dode do manjka kalcija u nalazima, tada je vec jakooo lose stanje koje osjecas na tijelu… I mene leda bole, donji dio, i vratni od dojenja i vracanja dojke u usta 🙈😂

Sto se tice "manjka" mlijeka, probajte cesce jesti juhice svih vrsta i nebi trebalo biti malo. Bitno je da se jede zdravo, ne kolicinski previse…

Ja nemam napadaje gladi, ali evo dns sam opet zab popit prenatal, pijem ga svako 2.dan cca… Al da b kompleks doista otvara apetit… Jedem dosta slatkoga 😢🙈
    Za to imam apetita pa makar mi i ne bilo ukusno kao prije trudnoce(u trudnoci sam od svega imala zgaravice)..

Da ema izgleda da fejs nema smisla 🙂
    Bilo mi je lakse napraviti geupu nego cekati da se svaka pojedinacno javi sa misljenjem, ovkao je jasno da nema interesa. Al da, grupa je napravljena pod "javno"…, al nije više bitno 🤗

Cardiso tvoj malac super napreduje 😁
    Jeli mi znas reci, ako se ne varam negdje si spomenila da si ljecnica(bila sam taj period u bolnici, valjda nisam pomijesala🤭) jeli bolje da mi dijete cijepi protiv rote pa onda ovo prvo cjepivo sa 2 mj ili je ok da sve primi skupa?

Moja pedijatrica je inace radila u bolnici i sad je tek pocela u ordinaciji pa se konzultirala sa med sestrom 🙈
    Ne podcjenjujem, nemoj me krivo shvatit, znam da sestra sad vec iskustveno dosta zna… No, stara pedijatrica od 1.djeteta je cak odgodila to cijepivo malome sama od sebe i cijepila ga s 3.mj kao, nece nista izgubiti da se cijepi mjesec iza… A ovdje mi daje 2 cjepiva odjednom pa se mislim 🤷🙈

Pijem prenatale jos uvijek jer sam jako loše bila pa da se lakse oporavim. A za kalcij ne pijem ga ja redovito ali ga popijem..dapače čak je i poželjno u mojim godinama malo nadoknaditi da ne izgubim na gustoći kostiju. Ali istina je to što kaze dr. Treba samo biti savjestan oko toga što radiš, ne zlorabiti suplementaciju kao i koristiti je s razumijevanjem pa neće i ne može biti problema.

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Emma05
    26. Rujan 2025. 05:04

_spring_

Ja od dodataka uzimam samo elemama kapsule i sideral forte… Nemam pojma je li to dovoljno. Ja najvise razmisljam o kosi, hoce li pocet ispadat 🙈☺️ jer napokon mi je kosa lijepa i zdrava, ne znam je li to zbog toga sto sam u trudnoći skroz odustala od pramenova ili je jednostavno hormonski.
    .
    Htjela sam reci za cjepivo. Ja sam pitala doktoricu za rotu i ona je sama rasporedila da nam za svako cjepivo bude razmak mjesec dana, rota i redovno cijepljenje

Ja sam baš bila sretna kako mi ne opada kosa nakon trudnoće kad ono evo sad zadnje pranje malo više pramenčića otpalo🙈..ugl pijem sve sto se može al isto..to je od hormona i to tsko mora biti. Otpast ce pa ce narast i ocvrsnit ponovo(maybe🙈). Grozno mi je bilo kroz sve ove godine ivf-a svaki ciklus hormona koji sam dobivala bi mi masu kose otpalo..a imala sam tako lipu bujnu kosu nekad🥴🥹.

Emma05
    26. Rujan 2025. 05:10

Moram podijeliti s vama evo zadnjih par dana mi malena usred noći i bude budna dobre 3 ure (zato sad i pišem dok je uspavljujem na cici).  Ne moze se umiriti s bljuckanjem pa mi se na rukama čupa i baca dok joj se to ne smiri..pa zaspe ja je spustim u krevetić, ne prođe 5 min plače i nemirna u krevetu. Ja je podignem ona podrigne bas dosta i izbljucka se na meni. Sve živo mi bude mokro. I krevetić cijeli izbljucka. Preko dana bude ok ja neznam sto je ovo preko noći ali je baš iscrpljujuće.  Ubije me to njeno plakanje, pogotovo jer neznam kako joj pomoći. Hranim je nekad ležeći nekad sjedim na krevetu al isto bude. Podrignem je ali i dalje je to smeta. Evo probudila se nocas u 02h, još nije zaspala. Sad je 05h.

Emma05
    26. Rujan 2025. 05:21

I da primjetila sam da mi samo hoce na lijevom boku ležati..ako je spustim na desni bok buni se i najčešće se okrene onda na leđa. Svakako ću je nastojati i kad je podižem stavljati sebi i na desno rame jer smo možda i s tim pretjerali..zna nam tako na prsima preko dana zaspati i uvijek joj je glavica tako okrenuta s lijevog ramena mi u desnu stranu. Do sada nisam primjetila problem ali morati ću jer vidim da se baš buni tako ležati, bori se s glavicom i vrat joj djeluje napet. Kod dr je uvijek sve ok ali mislim da ako sad na ovo ne reagiram da ce nastati problem. 

Boogie
    26. Rujan 2025. 09:46

Ma ti napadaji gladi su i od umora i hormona. Znam da od umora tijelo traži brzu energiju, zato nas hoće slatko i ugljikohidrati, bar meni. 

Emma ako toliko puno bljucka, prejela se. Vjerojatno ju zato muči trbuščić pa zato plače i ne može spavati. Jel ti spava na nagibu? Probaj ispod madraca staviti srolani ručnik ili nešto da malo podigneš. Ovo za vrat pitaj, a možeš ju odvesti fizioterapeutu ili osteopatu.

🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!

2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
    2021.,2022.-izvanmaternična 2x
    2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab

Boogie
    26. Rujan 2025. 09:50

Kosa-počela mi je dosta ispadati, valjda se poklopio taj period nakon poroda sa promjenom godišnjeg doba, baš svuda je ima po stanu, a nakon svakog pranja doslovno počepim tuš.

🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!

2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
    2021.,2022.-izvanmaternična 2x
    2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab

• greta10
    26. Rujan 2025. 10:04

Emma prosla sam s prvom vjezbica i vjezbica i evo sad idem s drugom. Meni se to cini kao preferencija jedne strane koja vodi u asimetriju. Ne brini to se ful lako rjesava a prvi korak je svakako promjena strane nosenja, vise je satvlajti na drugi bok da prirodno okrece glavu na drugu stranu. Npr kad lezi na desnom boku jaca se lijevi i obratno. Al svakako bi ti preporucila da ides na jedne vjezbice da ti pokazu sto i kako s obzirom da je prvo dijete. Boogie si bila kod nekog dobrog osteopata u zg? Sad sam bila kod dva i nisam zadovoljna nimalo. Ocekivala sam nesto ko nicoosteo na instagramu a dobila prakticki nis 😓 

6/23 🩷

• greta10
    26. Rujan 2025. 10:16

Za kosu preporucam eveline burdock sampon Iz DMa. Cudo mi je napravio nakon prosle kad mi je doslovno pola kose otpalo posebno ono iznad cela🙈

6/23 🩷

• LuI
    26. Rujan 2025. 11:10

Kosa- i meni užasno ispada, ali još od svibnja kad sam se prvi put u trudnoći pofarbala...onda se malo smirilo, i sad opet jako ispada. Kupila sam od La croa proizvode šampon i neki balzam i kapsule Hair force pa ćemo vidjeti. Još bi najradije kupila litreni šampon od koprive i gotovo , čini mi se da mi je to prošli put najviše i pomoglo. Hvala Greta na preporuci za šampon, ako ovo ništa ne pomogne, svakako uzmem taj.
    Vježbe- i moj mali više preferira desnu stranu i ta mu je jača, na trbuhu se nekako klati jer se ne osloni dobro na lijevi lakat...kakvi su vaši na trbuhu? Koliko dnevno provode? Mi oko 15 min. Ne znam dali ćemo trebati vježbice zbog toga svega

Baby E 09/2022 🩷

• LuI
    26. Rujan 2025. 11:15

Spavanje- moj mali za sad ok spava, probudi se 2 puta za jest i nastavi spavati. Ide spavati oko 19 h i dižemo se oko 7 ujutro, plus minus jedan sat kako koji dan. Ali Emma, to što pričaš takva ti je bila moja prva mala, s tim da bi se ona tako ponašala preko dana sa bljucnjem i ne mogućnošću nekog dužeg spavanja. Po noći je isto znala bit budna po 2-3 h u komadu ne vezano za bljucnje ili nešto vidljivo, ni danas ne znam koji je bio razlog.Ne znam što je pomoglo, mislim da jedino vrijeme kako je bila veća pa se to smirilo.
    Napadaji gladi- ne dojim više, nisam ni imala ovaj put. Malu sam dobila 3 mj, sjećam se da sam bila jako gladna i bome sam i jela. Nisam se udebljala i općenito su mi i kg prije otišli poslje poroda i cijelokupuno tijelo mi se brže oporavilo i bolje izgledalo, a sad baš moram paziti i što jedem i sve da bi se vratila na staro

Baby E 09/2022 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI