Emma prosla sam s prvom vjezbica i vjezbica i evo sad idem s drugom. Meni se to cini kao preferencija jedne strane koja vodi u asimetriju. Ne brini to se ful lako rjesava a prvi korak je svakako promjena strane nosenja, vise je satvlajti na drugi bok da prirodno okrece glavu na drugu stranu. Npr kad lezi na desnom boku jaca se lijevi i obratno. Al svakako bi ti preporucila da ides na jedne vjezbice da ti pokazu sto i kako s obzirom da je prvo dijete. Boogie si bila kod nekog dobrog osteopata u zg? Sad sam bila kod dva i nisam zadovoljna nimalo. Ocekivala sam nesto ko nicoosteo na instagramu a dobila prakticki nis 😓
Inače joj mijenjam stranu ležanja svaki put kad je spustim. Ali ovo zadnje vrijeme je valjda stavim kako joj paše a pogotovo kroz noć samo da je mirna...jer bude pomalo kaotično dok se ne smiri..budna bude po 3..3ipo h. Vidit ću baš što će pedijatar reći u ponedjeljak.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Kosa-i meni užasno ispada, ali još od svibnja kad sam se prvi put u trudnoći pofarbala…onda se malo smirilo, i sad opet jako ispada. Kupila sam od La croa proizvode šampon i neki balzam i kapsule Hair force pa ćemo vidjeti. Još bi najradije kupila litreni šampon od koprive i gotovo , čini mi se da mi je to prošli put najviše i pomoglo. Hvala Greta na preporuci za šampon, ako ovo ništa ne pomogne, svakako uzmem taj.
Vježbe- i moj mali više preferira desnu stranu i ta mu je jača, na trbuhu se nekako klati jer se ne osloni dobro na lijevi lakat…kakvi su vaši na trbuhu? Koliko dnevno provode? Mi oko 15 min. Ne znam dali ćemo trebati vježbice zbog toga svega
Trudim se stavljati je minimalno 1, a idealno mi je 2x dnevno u baby gym.. s time da vrlo kratko izdrži na trbuhu. Ostalo je ostavim na leđima da se igra s visećim igračkama pa mlatara i rukama i nogama😄👌. Na trbuh je nekad stavim s malim jastučićem nekad bez.
Joj super, baš ću joj se javiti, Iako vidim da je u Svetoj nedjelji, ali pokušat ću se organizirati jer bih baš htjela poraditi na tome.
Emma, pitala si za rehabilitaciju poslije carskog, ja to planiram i skupljam informacije šta uopće i gdje jer bih htjela pokušati ostvariti opet trudnoću, a sad nakon carskog treba biti strpljiv s tim pa do tad bih htjela napraviti sve što mogu.
.
Ovo za "prazne" dojke pa baš dobro Cordisoo da si to rekla jer se meni to baš događa pa sam si mislila kako mi tako brzo nestane mlijeka jer su mi do nedavno pred podoj bile baš teške i tvrde🙈
Ako budeš imala kakvih novih saznanja vezano za rehabilitaciju reza javi. Ja ću isto svakako ići. Meni je ovo već drugi rez…a moja IVF priča još nije gotova jer imam jos materijala pa moran napraviti sve što mogu da mi tijelo izdrži sve to.
Javim… E i ja sam iz IVF-a i znam koliko to sve traje i moze trajati pa bih do tad da napravim sve što mogu s tijelom, kad dođe vrijeme za novi pokušaj (a nadala sam se da će biti što prije), da ne moram odgađati jer se nešto zakompliciralo unutra, uhvatim se da baš strahujem oko toga.
.
Hvala na ovim preporukama za kosu. Ja sam još dobila preporuku za onaj olival serum od piskavice, ali nisam još isprobala.
.
Što se tiče boravka na trbuhu i preferiranja strana, naš može dosta dobro balansirati i čini se da voli biti na trbuhu, ali isto mu je jedna strana jača, lijeva strana. Kad smo išli na uzv kukova kod ortopedice, ona je rekla da je normalno da jednu stranu više preferiraju, da samo stavljamo više podražaja na drugu, da se tamo što više okreće. Ono što nas brine, pedijatrica je rekla da mu glava "pada" , kad je radila onaj test "sit to pull", i da bude što više na trbuhu. Mi se stvarno trudimo, ali teško je naći vrijeme u danu kad jede pa onda treba čekati da mu se malo slegne jer inače povraća ako je na trbuhu, a onda opet postane preumoran i hoće spavati… I tako u krug, jednostavno mi je dan prekratak. Meni nije jasno kako tako ne može držati glavu za taj test, a na trbuhu može bez problema i kad ga nosimo na rukama isto je puno čvršći, nadam se da će vježbe na trbuhu biti dovoljne za to…
Znam da si iz IVF svijeta😄👌. Sve vaše nickove poznajem s potpomognute😉👌.
Cure vjezbice su vam zakon, nemojte se opce toga bojati. Moze vas pedijatrica uputit da idete u neku bolnicu ili privatno, ali i ti fizioterapeuti dolaze i doma probajte doc do kontakta nekog ako vam treba. Najbolje sto sam naucila za tummy time ako ga ne vole, vecinom znaci da im je nelagodno jer im centar gravitacije nije nize prema zdjelici nego prema sredini i onda ko plutaju. Da se to ispravi mozete im s ledja da ste vi iznad bebe stavit svoje ruke pod njihove laktove i tako pridrzavate podlakticu lagano poviseno il stabit bebu na nesto poviseno- tipa trudnicki jastuk ili da vi sjednete na pod noge ravno prekrizene i beba ide podlakticama na visu nogu(onu koja je gore). Onda ih se animira igrackama, ogledalom, nama je super onaj rak iz pepca koji ide i svira. Nadam se da se nesto kuzi iz ove poruke😅
Kuži se kuži😜. Ovo prvo što si rekla, ja tako s mojom radim. A za raka nisam znala da ga ima u pepca..morat cu ga nabaviti😄👌
Spring nakon koliko planiraš u postupak ponovno? Ili FET? Nisam ubrala jel imaš smrzlića, oprosti. i oprosti ako je malo preizravno. Mi imamo još 5 embrija, nećkamo se što i kako i kad. Još je rano, znam, ali s obzirom da ne znamo što nas putem čeka i koliko će trajati, počeli smo i o tome razmišljati.
Mi imamo jednog smrzlica, ali nadam se vrijednog 🙈. Planiram cim dobijem zeleno svjetlo, a doktor mi je rekao minimalno godinu i pol cekati. Ma mozda je rano, ali znam kako je sve nepredvidivo i da zacas prodju godina pa i dvije jednom kad krenes s postupkom pa zato i mi već razmišljamo o tome
Meni je moj gin rekao minimalno godinu dana. Rekao mi je da mi je stanje maternice unatoč svim operacijama ok. Zavirio unutra tokom carskog🙈..malo jezivo zvuči ali opet drago mi je da je sve ok i da se nisam već do sad raspala😄👌..
Spring nakon koliko planiraš u postupak ponovno? Ili FET? Nisam ubrala jel imaš smrzlića, oprosti. i oprosti ako je malo preizravno. Mi imamo još 5 embrija, nećkamo se što i kako i kad. Još je rano, znam, ali s obzirom da ne znamo što nas putem čeka i koliko će trajati, počeli smo i o tome razmišljati.
Mi imamo jednog smrzlica, ali nadam se vrijednog 🙈. Planiram cim dobijem zeleno svjetlo, a doktor mi je rekao minimalno godinu i pol cekati. Ma mozda je rano, ali znam kako je sve nepredvidivo i da zacas prodju godina pa i dvije jednom kad krenes s postupkom pa zato i mi već razmišljamo o tome
Da, kužim. Taj period neki i mi planiramo iako nisam išla na carski, ali me u međuvremenu čeka još neka operacija pa ću se i od tog morati oporavljati neko vrijeme. Držim ti najjače fige da je taj jedan vrijedan i dobitan!
Meni se čini da od tih naših embrija nijedan nije dobitan jer smo ih do sad vratili četiri i ništa.
Nikad ne znaš. Meni je moja bila 5.a u setu od 8.
Kosa ss u trudnoci poboljsa ob hormona. A makon poroda otpadne pa naraste nova. Ubiti tijekom. Trudnoce ispada jako malo kose pa se zato kosa izmijeni nakon poroda...generalno,meni je kosa pocela ispadati nakon cca 5mj s 1.djetetom(kasno je krenila otpadati, nez zasto...ono bas puno, ali kako je ona ispadala tako je rasla nova kosa. Mislim da vam tu samponi nece uvelike pomoci... Sto treba otpasti, otpasti ce 🤷
Ispravite me ako grijesim...
Sortiraj odgovore
Najstariji