Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    20. Rujan 2025. 23:41

Ivka025

Cure, placu li vam bebe na dojkama?
    Ja iz problema u problem 😅😂

Malena uhvati dojku, jede, (nisam napisala, prethodno trazi jesti), pusti dojku(par x) i uhvati je i nastavi jesti. To cini jer joj je ili prebrz mlaz iz dojke ili hvata zrak(mrvicu je nos zacepljen povremeno, ne stalno) ili jer je pogresno uhvatila dojku. I prije je tako bilo i nismo imali problema. Imamo pogresan hvat, jer se cuje povremeno cmokotanje dok jede(sinoc sam se potrudila pratiti i toga cmokotanja nema preko noci, dakle, u snu uhvati dojku ispravno).
    Da napomenem,hvatala sam danas momente cim se probudi pa dok je vesela da je stavim na dojku, pa dok se sama ne uzgrinta… Pa izmedu togs dvoje… Uvik isto 🙈🤷
    Citala sam, proucavala, ja gresku osim pogresnog hvata ne vidim. Proc. Sam na nekom forumu da se to jos nekoj mami dogadalo pa se nadam da ce imati koja od vas savjet kako pomoci bebi i sebi… Mlijeka IMA, cak sam sad cula dok je dojila da prebrzo guta(ni ja tom brzinom nebi uhvatila gutljaje) doslovno, al to sam cula samo veceras..prije mi se cini d aje bija normalan otpust(sinoc, jutros, popodne) ). Ajd ako imate savjet pomozite, jer i mene rastuzuje sta place, a ne mogu joj pomoc, imam male bradavice, jedino mi to pada na pamet jer se ona rasplace kao da ponovo ne moze uhvatit dojku kako spada… Stavim joj cijelu dojku usta i nista, radim podrazaj na gornju usnu i nista, na obraz i nista, ne mogu je smirit da normalno prihvati dojku).
    Sad kad je dojila vise nisma znala sto cu pa sam nju testirala i gurnula bi joj dudu u usta da vidim jeli zeli dudu ili zeli dojku. Htjela je dudu, pocucala bi je cca 1min i ond abi joj opet ponudila dojku kad se smirila, prihvati je naprvai dva tri gutljaja i onda opet u plac, i tako 3x i onda sam odustala… Rekla bih da joj je dovoljno mlijeka pa d aodbija dojku, ali mi je nelogicno da se najede nakon 3 min sisanja. Preko dana je plakala kad bi je digla da podrigne, tila je jos pa sam na kraju ponudila drugu dojku… Posisala je drugu cca 1 min aktivno i opet u plac, ali sad znam da joj je dosta… No nelogicno mi je da joj je veceras bilo dosta 🤷

Moja ti plače često na dojci ali mojoj ti problem bude taj što joj se nakupi zraka pa je muči drob i mora podrignuti usred hranjenja. I baš onako zna bolno plakati. Srce me boli kad je slušam🥹

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Boogie
    21. Rujan 2025. 03:03

Emma znam, pratila sam tvoju priču još s potpomognute. Ma ako te strah nekih komplikacija, nemoj, manja je šansa da će se iskomplicirati cjepivo nego bolest, a zašto uopće riskirati. Bude eventualno ta temperatura i oteklina oko mjesta uboda. Ako te brine povezanost cijepljenja i autizma, ta studija koja je prastara je pobijena već na desetke, ako ne stotine puta. Kužim da ti je to nova situacija pa i tu postoji strah, al bit će sve ok, pa vidi sve što si prošla do sad i kako beba lijepo napreduje, ovo je samo jedan korak da se sve u tom tonu i nastavi. Vidi se da si jako brižna i angažirana tako da me ne čudi ni taj strah,ipak ti je i to sve novo i prvi put, ali zbilja probaj što manje o tome razmišljati, oboružaj se lupocetom, frescopadom, mazit ćeš ju još malo više taj dan i sve će to proći.

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
    7/25 spontana trudnoća, stigla 🌸🤱🏻

Boogie
    21. Rujan 2025. 03:10

Ivka da, možda je krivi hvat, a možda se on događa i kao posljedica krivog položaja bebe. Meni se to coktanje čuje na jednoj strani kad cica jer ju zbog te neke svoje stare ozljede ne mogu dobro namjestiti pa dok uspijem da me ne boli dok ju držim, ona cmokće. Imam dovoljno velike bradavice, ali nije toliko ni bradavica u pitanju ako te to muči jer bi joj trebao biti što veći dio areole u ustima(bradavica u ustima ide zapravo jako daleko unutra, duboko i zato je najbitnije da je što više cice u ustima, a ne da dijete hvata samu bradavicu), a ako to je, onda moguće da je do položaja, pogotovo jer navodiš da nije uvijek to cmoktanje. Prejaki let down uzrokuje nekad da se odmaknu i kad se smiri oni se sami vrate na cicu, tome možeš doskočiti jedino tako da malo izdojiš prije dojenja, ali meni se to nikad ne da pa dok si priredim tetricu i samo obrišem mlijeko kad se ona odmakne i poslije nastavimo. Plakala je i moja na cici, pogotovo predvečer, male su još to bebe, moguće lako da se i nagutaju zraka pa ih ulove grčevi i slično. Nastojim se ne živcirati oko toga, malo promijenim položaj bebi, dignem ju, eventualno ako nije puno cicala, probam ju staviti na sebe na trbuh dok sam u poluležećem položaju pa se zna dobro isprditi. Mazim joj pritom leđa nježno od dna prema gore ili ju lagano lupkam. Sve se to događa i ulazi u dojenački staž, izbezumila bih se kad bi mi se to događalo s malim prije, ali sad se ne brinem toliki iskreno. Isprobam sve i svašta, promijenim svoj položaj, bebin, ustanem, prošećem, ako osjetim da me previše stimulira plač i da ne mogu, stavim ju ili u kolica ili u krevetić i probam dati varalicu. Ako ni to neće, ma ježi ga, mazim ju čisto dok ja ne nadođem, treba par minuta, nekad se i skroz maknem, odem popiti vode, dam ju mužu ako je doma. Ivka, kako ju dojiš po noći? Sjedeći, ležeći?  Beba bi trebala cijela biti okrenuta prema dojci, pazi da ti nije samo glava zarotirana, a tijelo u drugom smjeru, to zna raditi problem, pogotovo kad su tako mali. Ako ju dojiš ležeći, stavi joj nešto iza leđa da ju podbolta u tom položaju i probaj ju što više približiti sebi i dojci, da ste maksimalno paralelno jedna uz drugu, isto vrijedi i za položaj kolijevke. Nosić bi vrhom trebao dodirivati cicu. Isprobaj malo različite položaje pa ćeš vidjeti, imaš položaj lopte ako nisi probala, guglaj ga da vidiš kako izgleda pa probaj ako nisi, na taj način dosta dobro prazne dojku.

🦹'90-sve ok!
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

Boogie
    21. Rujan 2025. 03:11

Moja isto nekad proguta zrak, cica svakak, prdi, ima grčeve povremeno, negoduje, svađa se s cicom i sama sa sobom- hoću samo reći da nije to da svaki podoj mora biti savršen jednom kad je dojenje uspostavljeno.

Svašta sam nadrobila, ako je nešto krivo, ispravite me, pisala sam po svom iskustvu.
    Društvene mreže ne koristim godinama pa se nadam da će ova grupa opstati. :)

🦹'90-sve ok!
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

Emma05
    21. Rujan 2025. 05:17

Boogie

Emma znam, pratila sam tvoju priču još s potpomognute. Ma ako te strah nekih komplikacija, nemoj, manja je šansa da će se iskomplicirati cjepivo nego bolest, a zašto uopće riskirati. Bude eventualno ta temperatura i oteklina oko mjesta uboda. Ako te brine povezanost cijepljenja i autizma, ta studija koja je prastara je pobijena već na desetke, ako ne stotine puta. Kužim da ti je to nova situacija pa i tu postoji strah, al bit će sve ok, pa vidi sve što si prošla do sad i kako beba lijepo napreduje, ovo je samo jedan korak da se sve u tom tonu i nastavi. Vidi se da si jako brižna i angažirana tako da me ne čudi ni taj strah,ipak ti je i to sve novo i prvi put, ali zbilja probaj što manje o tome razmišljati, oboružaj se lupocetom, frescopadom, mazit ćeš ju još malo više taj dan i sve će to proći.

Je..upravu si. A i moram se malo opustiti što se tiče svega. Sve će niti uredu. Kupila sam već Eferalgan čepiće. Frescopad imam već od ranije i pogledala jučer u ledenici pa im je rok izašao... morati cu uzeti druge. 

Danas nam mrva puni 2 mjeseca 🥹❤️🙏🥰🥳💕

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Boogie
    21. Rujan 2025. 09:28

Emma05

Boogie

Je..upravu si. A i moram se malo opustiti što se tiče svega. Sve će niti uredu. Kupila sam već Eferalgan čepiće. Frescopad imam već od ranije i pogledala jučer u ledenici pa im je rok izašao… morati cu uzeti druge.

Danas nam mrva puni 2 mjeseca 🥹❤️🙏🥰🥳💕

Probaj se opustiti, da, znam da je lako reći, a teško izvesti kad je situacija kao tvoja. Mislim da kad obaviš to prvo cijepljenje i probiješ tu psihološku granicu i strah, da će ti laknuti. 

Sretna dva mjeseca bebi E!! 🥳🥳

🦹'90-sve ok!
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

• LuI
    21. Rujan 2025. 14:02

Emma, sretna 2 mj tvojoj curi ❤️
    I kod nas je bilo plakanje na sisi sa starijom curkom, nikad nisam skuzila razlog .
    .
    Ja vam društvene mreže ne koristim, iako imam , pa se nadam da ćete tu ostati ipak ❤️

Baby E 09/2022 ❤️
    Baby M 07/2025 💙

• Ivka025
    21. Rujan 2025. 21:22

Emma05

Ivka025

Cure, ja sam napravila grupu na fejsu, zove se jednostavno-Ljetne bebe/mame 2025.

Ukoliko bude zainteresiranih, pridruzite se grupi, ukoliko ne bude, lako cu je kroz neko vrijeme izbrisati.
    Poanta grupe jest da budemo cesce aktivne i dostupnije jedna drugoj kad nam pomoc treba ili samo kad se zelimo javiti kao ovdje na forumu. Bude li interesa, nakon nekog vremena, grupa ce postat privatna. Po meni je poanta da se prikljuce cure koje su ovdje bile aktivne 🤗
    Nadam se da ce biti zainteresiranih 😁

Ne nalazim grupu na fejsu.

Tocno se zove Ljetne bebe/mame 2025
    Oces mi se javit imenom i prezimenom na fuky91@gmail.com pa te dodam, pise mi da je grupa javna ne znam zasto se ne vidi(nisam nikad pravila grupe na fejsu pa ti ne znam pomoc 😬) 
    Imas li ti ideju do cega bi moglo biti? 🙈

• Ivka025
    21. Rujan 2025. 22:44

Boggie Hvala ti na dugom komentaru, doslovno si obuhvatila sve... Teoriju znam stvarno vrlo dobro, ali u praksi mi se dogada problem i ne mogu dokuciti do cega je 🤷...

Sve sta si mi napisala sam isprobala. Jucer sam sve polozaje promijenila pri dojenju i na kraju morala leci jer se gospodica nikako nije tila umiriti 🙈. Srecom bili smo doma, al sta kad krenemo izlaziti i za vrijeme podoja... 🙈🙈

Nadam se da cemo do tad nadoci... Ma cini mi se da je izmedu svega i krivi hvat, ali mi se ne placa da bih otisla na prakticnu primjenu teorije kod jedne pedijatrice kod nas u St... Osobito jer ona dobro napreduje i jer mene ne bole bradavice(s prvim malcem sam umirala od bolova s ragadama, uz multi mam i lanolan, sad povremeno namazem lanolan svako dan dva nekad i vise dana).
    Mozda mi je kod svega ovoga najvrci problem sto se ona nerijetko zagrca na dojci... A ovo njeno urlanje(doslovno, preglasna je opcenito, odmah ju je sestra u bolnici prozvala pjevačicom😂🙈🙈) malo me zabrine, nije mi svejedno, volila bih da ga mogu iskljuciti tj da se ne dogada... Tipa s prvim malcem sam svasta prosla al ne sicam se da je plakao na dojci osim kad mu je trebala moja pomoc jer je bio lijen sisac. A sada ovdje imam curku koja jako, bas jako vuce, al karakter joj je "znam sta hocu i to jasno kazem" i onda u sred dojenja urla(znaci jasno negoduje radi necega sto meni nije jasno sto je, evo nadala sma se da su male bradavice. Meni dojka jako omlohavi cim je ona isprazni, pa i tu hvatam dojku u obliku slova c i drzim joj je da ta bradavica bude u razini usta, nrkad pomogne nekad niti to. A jucer sma joj izmedu podoja davala dudu u usta(znam da nije ispravno, da zbunjuje bebu) da vidim do cega je. Kad bi se smirila, ponudila bi joj dojku, opet bi 5-6gutljaja lijepo napravila i onda opet plac pa opet duda pa opet dojka i tako smo uspili privest dojenje kraju 🙈

• Ivka025
    21. Rujan 2025. 22:54

Emma Joj i to sam pokusala 😬
    Nekad je malo smiri, ali ne da ova nista van usta 😂

Sto se tice cijepiva, mene je najvise bilo strah onoga cjepiva s 1godinu.
    Osobito jer sam dadiljala djevojcicu koja je prije tog cjepiva bila ludilo, a onda je mama smatrala da se nazadovanje dogodilo od kad se cijepila... Jeli istina ili ne ne mogu tvrdit, taj period sma je malo manje dadiljala, ali inace je uvik jako lijepo reagirala na jednu djecju pjesmicu, tada vise nije...
    Ugl, koliko god sam se bojala, svijesna sam da nam ta cjepiva donose puno vise dobroga nego losega. Teorije zavijere ostavljam iza sebe jer drugacije ne mozes normalno funkcionirati... Kako s cjepivom tako i s drufim stvarima u zivotu uvik netko ima nekakvo drugacije misljenje o necemu i stvara svoje teorije, tako je i s ovim cjepivima... Jedino sto bih cekala, ako ikako imam opciju jest da mi beba prije toga cjepiva s godinu dana lijepo progovori i prohoda(to kazu da je bitno, drzala sma se toga s prvim djetetom, nadam se da cu uspjeti i s drugim)... Naravno ako bilo koje dijete ima autizam  ili predispoziciju da se razvije, ono ce ga razviti, samo je pitanje sto ce biti pokretac... Evo rodakov djecak je dobija autizam, blagi oblik, ali vjerovatno je druga dg na mozgu pokrenila autizam koji je u njemu cucao... 🤷 Nije spominjao da je vezano za cjepivo, ali dg mu je postavljena tek s 4ipo godine... Tad sam ja saznala, nisam vidala dijete da mogu reci da se to vidilo na njemu vec i prije... Ja se nekako uzdam tu u Boga da ce biti onako kako mora biti, nadajuci se da ce biti ono sta svi mi roditelji prizeljkujemo a to je zivo i zdravo dijete... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.