Cure, neizmjerno mi je drago da sam imala što čitati sad kad sam se ulogirala u Forum jer jedno vrijeme sam dolazila, a nije bilo neke aktivnosti...
Drago mi je da ste dobro vi i bebice i da nastavljamo ovdje s dijeljenjem tegoba, ali u novom ruhu. 😅
Mi smo dobro. Nas bebac je prosli tjedan obavio cijepljenje, dobio je kilogram od zadnjeg pregleda, napreduje dobro. Nije imao temperaturu, ali je bio baš prilično razdražljiv, a u isto vrijeme ga je počeo mučiti trbuščić (proljev) pa ne znam jel ima uopće veze sa cijepljenjem ili ne. Inače, trebalo nam je neko vrijeme da meni dođe mlijeko i to mi je baš teško padalo a moram priznati da i sad ima dana kad primjetim da ga je manje jer se ne mogu natjerati piti i ispravno jesti, a onda se naravno osjećam krivom pa se opet potrudim... Dam mu onda dohranu za tih par desetaka ml koliko mu usfali, a voljela bih da mogu poraditi na tome da ima uvijek dovoljno jer isto znam osjećati krivnju jel mu dovoljno samo sisanje ako mu ne ponudim i bočicu.
Što se tiče mene, mislim da sam se dobro oporavila, ali i mene užasno boli donji dio leđa, nekad toliko da ga čak teško i nosim, trebala bih krenuti na vježbanje ponovno. Maria, koga su tebi preporučili? Osobito me zanima ovo za masažu ožiljka...
.
Pozdrav vama i vašim bebicama 💖, ja imam osjećaj da je prošlo pola godine od poroda, a ne samo 2 mjeseca 😅, nadam se da tipkamo sada više ovdje.

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Pozdrav svima, evo da se javim iza sistematskog, malo samo kasnili jer smo bili na moru.
Danas ima 6kg i 60cm, malo mi je neobicno sta imam tako malo sitno dijete, obzirom da su cure jako velike😅.
Cijepio se, uzela sam prevenar, netko je pitao, preporucila mi ga je pedijatrica, pokriva vise sojeva, svu djecu sam cijelila prevenarom.
Sta se tice mene, bila sam opet kod gin radi ona dva krvarenja u razmaku od par dana, po 1 dan je trajalo, kaze da je to najvj menstruacija bez ovulacije, da mogu ocekivati uskoro ovulaciju jer imam “mocne” jajnike kako kaze🤣.
Ugl bitno da nije nesto zabrinjavajuce.
Mali dobro napreduje, cure su u vrticu i dobro su prihvatile ponovno kretanje nakon 3 mj da nisu isle. Sad cekamo viroze😀.
Sto se tice dojenja, moj isto negoduje cesto, uzme dojku pa pljune pa ju trazi i ispocetka, kenjka dok doji i cesto trazi, cure nisu bas tako. Dojke su mi vecinom mlohave i kao prazne. Ali imam mlijeka. Pa nek vas to ne buni koje dojite prvi put, na pocetku budu krvrgave prepunjene, kasnije kako se uspostavi ponuda-potraznja omlohave. Ako niste sigurne, samo malo stisnite bradavicu i vidjet cete mlijeko.
Moj je dobio 1.8kg od zadnjeg puta😅😅😅. To bi bilo u mjesec dana oko 1.4kg pa nam je jos proslo malo vise od zadnjeg pregleda, za usporedbu.

👩33g👨33g 👧👧👶
Cure, neizmjerno mi je drago da sam imala što čitati sad kad sam se ulogirala u Forum jer jedno vrijeme sam dolazila, a nije bilo neke aktivnosti…
Drago mi je da ste dobro vi i bebice i da nastavljamo ovdje s dijeljenjem tegoba, ali u novom ruhu. 😅
Mi smo dobro. Nas bebac je prosli tjedan obavio cijepljenje, dobio je kilogram od zadnjeg pregleda, napreduje dobro. Nije imao temperaturu, ali je bio baš prilično razdražljiv, a u isto vrijeme ga je počeo mučiti trbuščić (proljev) pa ne znam jel ima uopće veze sa cijepljenjem ili ne. Inače, trebalo nam je neko vrijeme da meni dođe mlijeko i to mi je baš teško padalo a moram priznati da i sad ima dana kad primjetim da ga je manje jer se ne mogu natjerati piti i ispravno jesti, a onda se naravno osjećam krivom pa se opet potrudim… Dam mu onda dohranu za tih par desetaka ml koliko mu usfali, a voljela bih da mogu poraditi na tome da ima uvijek dovoljno jer isto znam osjećati krivnju jel mu dovoljno samo sisanje ako mu ne ponudim i bočicu.
Što se tiče mene, mislim da sam se dobro oporavila, ali i mene užasno boli donji dio leđa, nekad toliko da ga čak teško i nosim, trebala bih krenuti na vježbanje ponovno. Maria, koga su tebi preporučili? Osobito me zanima ovo za masažu ožiljka…
.
Pozdrav vama i vašim bebicama 💖, ja imam osjećaj da je prošlo pola godine od poroda, a ne samo 2 mjeseca 😅, nadam se da tipkamo sada više ovdje.
Natalija Lisska, možeš ju potražiti na facebooku i/ili instagramu 🙂
Joj super, baš ću joj se javiti, Iako vidim da je u Svetoj nedjelji, ali pokušat ću se organizirati jer bih baš htjela poraditi na tome.
Emma, pitala si za rehabilitaciju poslije carskog, ja to planiram i skupljam informacije šta uopće i gdje jer bih htjela pokušati ostvariti opet trudnoću, a sad nakon carskog treba biti strpljiv s tim pa do tad bih htjela napraviti sve što mogu.
.
Ovo za "prazne" dojke pa baš dobro Cordisoo da si to rekla jer se meni to baš događa pa sam si mislila kako mi tako brzo nestane mlijeka jer su mi do nedavno pred podoj bile baš teške i tvrde🙈

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Pukica meni se povremeno jave ti napadaji gladi, mnogo rjeđe nego prvi puta. Skužila sam da se javlja ako redovito pijem prenatale jer ih pijem par dana pa zaboravim par i tak.
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
Emma pijes li dalje prenatale? Ja to pijem... A sto se tic ekalcija, pitala sma svoju dr kao s obzirom da slabo jedem laktozi, osim u slatkisima, tamo je tamanim 🤣bili mi savjetovala da pijem dodatno kalcij, mozda da izvadim krv pa vidim razinu kalcija. Na to mi je zena rekla da mi ne preporuca jer se on talozi u organizmu a da nema smisla d ami vadi krv jer kad dode do manjka kalcija u nalazima, tada je vec jakooo lose stanje koje osjecas na tijelu... I mene leda bole, donji dio, i vratni od dojenja i vracanja dojke u usta 🙈😂
Sto se tice "manjka" mlijeka, probajte cesce jesti juhice svih vrsta i nebi trebalo biti malo. Bitno je da se jede zdravo, ne kolicinski previse...
Ja nemam napadaje gladi, ali evo dns sam opet zab popit prenatal, pijem ga svako 2.dan cca... Al da b kompleks doista otvara apetit... Jedem dosta slatkoga 😢🙈
Za to imam apetita pa makar mi i ne bilo ukusno kao prije trudnoce(u trudnoci sam od svega imala zgaravice)..
Da ema izgleda da fejs nema smisla 🙂
Bilo mi je lakse napraviti geupu nego cekati da se svaka pojedinacno javi sa misljenjem, ovkao je jasno da nema interesa. Al da, grupa je napravljena pod "javno"..., al nije više bitno 🤗
Cardiso tvoj malac super napreduje 😁
Jeli mi znas reci, ako se ne varam negdje si spomenila da si ljecnica(bila sam taj period u bolnici, valjda nisam pomijesala🤭) jeli bolje da mi dijete cijepi protiv rote pa onda ovo prvo cjepivo sa 2 mj ili je ok da sve primi skupa?
Moja pedijatrica je inace radila u bolnici i sad je tek pocela u ordinaciji pa se konzultirala sa med sestrom 🙈
Ne podcjenjujem, nemoj me krivo shvatit, znam da sestra sad vec iskustveno dosta zna... No, stara pedijatrica od 1.djeteta je cak odgodila to cijepivo malome sama od sebe i cijepila ga s 3.mj kao, nece nista izgubiti da se cijepi mjesec iza... A ovdje mi daje 2 cjepiva odjednom pa se mislim 🤷🙈
Ja od dodataka uzimam samo elemama kapsule i sideral forte... Nemam pojma je li to dovoljno. Ja najvise razmisljam o kosi, hoce li pocet ispadat 🙈☺️ jer napokon mi je kosa lijepa i zdrava, ne znam je li to zbog toga sto sam u trudnoći skroz odustala od pramenova ili je jednostavno hormonski.
.
Htjela sam reci za cjepivo. Ja sam pitala doktoricu za rotu i ona je sama rasporedila da nam za svako cjepivo bude razmak mjesec dana, rota i redovno cijepljenje

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Cure, neizmjerno mi je drago da sam imala što čitati sad kad sam se ulogirala u Forum jer jedno vrijeme sam dolazila, a nije bilo neke aktivnosti…
Mi smo dobro. Nas bebac je prosli tjedan obavio cijepljenje, dobio je kilogram od zadnjeg pregleda, napreduje dobro. Nije imao temperaturu, ali je bio baš prilično razdražljiv, a u isto vrijeme ga je počeo mučiti trbuščić (proljev) pa ne znam jel ima uopće veze sa cijepljenjem ili ne. Inače, trebalo nam je neko vrijeme da meni dođe mlijeko i to mi je baš teško padalo a moram priznati da i sad ima dana kad primjetim da ga je manje jer se ne mogu natjerati piti i ispravno jesti, a onda se naravno osjećam krivom pa se opet potrudim… Dam mu onda dohranu za tih par desetaka ml koliko mu usfali, a voljela bih da mogu poraditi na tome da ima uvijek dovoljno jer isto znam osjećati krivnju jel mu dovoljno samo sisanje ako mu ne ponudim i bočicu.
Što se tiče mene, mislim da sam se dobro oporavila, ali i mene užasno boli donji dio leđa, nekad toliko da ga čak teško i nosim, trebala bih krenuti na vježbanje ponovno. Maria, koga su tebi preporučili? Osobito me zanima ovo za masažu ožiljka…
.
I meni je teško u početku mlijeko nadolazilo..tek nakon punih mjesec dana sam primjetila da smo uspili napokon ponudu/potražnju uspostaviti. Isto tako nekad pomislim da nemam mlijeka pa kako je Cordiso rekla znam stisnut dojku da provjeim pa ga ima i dalje. A dojka mlohava. Isto joj dajem 1 bocicu AD dnevno, nekad rijeđe dvije jer mi se sada jako puno nacicava u zadnje vrijeme i jednostavno ne mogu to sve odraditi bez bočice. Hrani se svakih uru ipo dvije. A do prije nedavno 3h razmaka..

💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Pozdrav svima, evo da se javim iza sistematskog, malo samo kasnili jer smo bili na moru.
Danas ima 6kg i 60cm, malo mi je neobicno sta imam tako malo sitno dijete, obzirom da su cure jako velike😅.
Cijepio se, uzela sam prevenar, netko je pitao, preporucila mi ga je pedijatrica, pokriva vise sojeva, svu djecu sam cijelila prevenarom.
Sta se tice mene, bila sam opet kod gin radi ona dva krvarenja u razmaku od par dana, po 1 dan je trajalo, kaze da je to najvj menstruacija bez ovulacije, da mogu ocekivati uskoro ovulaciju jer imam “mocne” jajnike kako kaze🤣.
Ugl bitno da nije nesto zabrinjavajuce.
Mali dobro napreduje, cure su u vrticu i dobro su prihvatile ponovno kretanje nakon 3 mj da nisu isle. Sad cekamo viroze😀.
Sto se tice dojenja, moj isto negoduje cesto, uzme dojku pa pljune pa ju trazi i ispocetka, kenjka dok doji i cesto trazi, cure nisu bas tako. Dojke su mi vecinom mlohave i kao prazne. Ali imam mlijeka. Pa nek vas to ne buni koje dojite prvi put, na pocetku budu krvrgave prepunjene, kasnije kako se uspostavi ponuda-potraznja omlohave. Ako niste sigurne, samo malo stisnite bradavicu i vidjet cete mlijeko.
Moj je dobio 1.8kg od zadnjeg puta😅😅😅. To bi bilo u mjesec dana oko 1.4kg pa nam je jos proslo malo vise od zadnjeg pregleda, za usporedbu.
Mali ti super napreduje. Moja je baš kilava za dobivanje na kilaži. Nadam se da ce do ovog prvog cijepljena biti ok.
Ja sam bila pitala za Prevenar. U ponedjeljak imamo kontrolu i prvo cijepljenje. Neznam jeli prevenar trebamo unaprijed naruciti taj "pojačani" ili oni to imaju u ordinaciji pa platiš. Uglavnom pitati cu dr kad dođemo.
I ja sam bila kod ginića, rekao je da vidi vodeći folikul😄👌..dakle možda sam i imala mengu kako sam i mislila jer se meni sve unormalilo izgleda🤔💁♀️.

Joj super, baš ću joj se javiti, Iako vidim da je u Svetoj nedjelji, ali pokušat ću se organizirati jer bih baš htjela poraditi na tome.
Emma, pitala si za rehabilitaciju poslije carskog, ja to planiram i skupljam informacije šta uopće i gdje jer bih htjela pokušati ostvariti opet trudnoću, a sad nakon carskog treba biti strpljiv s tim pa do tad bih htjela napraviti sve što mogu.
.
Ovo za "prazne" dojke pa baš dobro Cordisoo da si to rekla jer se meni to baš događa pa sam si mislila kako mi tako brzo nestane mlijeka jer su mi do nedavno pred podoj bile baš teške i tvrde🙈
Ako budeš imala kakvih novih saznanja vezano za rehabilitaciju reza javi. Ja ću isto svakako ići. Meni je ovo već drugi rez...a moja IVF priča još nije gotova jer imam jos materijala pa moran napraviti sve što mogu da mi tijelo izdrži sve to.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji