Cure, ja sam napravila grupu na fejsu, zove se jednostavno-Ljetne bebe/mame 2025.
Ukoliko bude zainteresiranih, pridruzite se grupi, ukoliko ne bude, lako cu je kroz neko vrijeme izbrisati.
Poanta grupe jest da budemo cesce aktivne i dostupnije jedna drugoj kad nam pomoc treba ili samo kad se zelimo javiti kao ovdje na forumu. Bude li interesa, nakon nekog vremena, grupa ce postat privatna. Po meni je poanta da se prikljuce cure koje su ovdje bile aktivne 🤗
Nadam se da ce biti zainteresiranih 😁
Ne nalazim grupu na fejsu.
Tocno se zove Ljetne bebe/mame 2025
Oces mi se javit imenom i prezimenom na fuky91@gmail.com pa te dodam, pise mi da je grupa javna ne znam zasto se ne vidi(nisam nikad pravila grupe na fejsu pa ti ne znam pomoc 😬)
Imas li ti ideju do cega bi moglo biti? 🙈
Ne nalazim. Mislim da grupu moraš "otključati" da bude vidljiva. Ali nema smisla ionako jer većina želi ostati tu, jako malo nas je ovdje ostalo. Ja isto volim koncept foruma pa bi mi žao bilo da utihne skroz.

💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Jeli imala koja od vas carski rez? Planirate li rehabilitaciju istog? Također su mi i kosti dosta lošeg osjećaja..kukovi me jako bole i smetaju..ostali zglobovi baš bolni pogotovo od ruku..stiskanje šake i sl. Trudila sam se kroz trudnoću max suplementorati, čak sam dodatno pila i kalcij kojeg nema u prenatalu (bar onaj koji sam ja pila nema), vitamin D, omegu i ostalo...i dalje pijem. Ja sam izašla iz bolnice sa 82 hemoglobina, jako sam bila anemična do te mjere da mi se mutio vid i mantalo mi se. Kratkotrajne nesvjestice. Plakala sam prva dva tjedna da ce mi dijete ispasti iz ruku koliko sam bila slaba. Srećom mama je bila dosta sa mnom pa mi je pomagala jer neznam kako bi taj najteži period izgurala. Sada evo 10i tj ja se i dalje osjećam nekako bolno, ne rez nego tijelo općenito a kosti i zglobovi su mi očaj. Imate li kakav savjet što još napraviti?! Dok se nisam raspala kao staro željezo😄😜👌

Jeli imala koja od vas carski rez? Planirate li rehabilitaciju istog? Također su mi i kosti dosta lošeg osjećaja..kukovi me jako bole i smetaju..ostali zglobovi baš bolni pogotovo od ruku..stiskanje šake i sl. Trudila sam se kroz trudnoću max suplementorati, čak sam dodatno pila i kalcij kojeg nema u prenatalu (bar onaj koji sam ja pila nema), vitamin D, omegu i ostalo…i dalje pijem. Ja sam izašla iz bolnice sa 82 hemoglobina, jako sam bila anemična do te mjere da mi se mutio vid i mantalo mi se. Kratkotrajne nesvjestice. Plakala sam prva dva tjedna da ce mi dijete ispasti iz ruku koliko sam bila slaba. Srećom mama je bila dosta sa mnom pa mi je pomagala jer neznam kako bi taj najteži period izgurala. Sada evo 10i tj ja se i dalje osjećam nekako bolno, ne rez nego tijelo općenito a kosti i zglobovi su mi očaj. Imate li kakav savjet što još napraviti?! Dok se nisam raspala kao staro željezo😄😜👌
Emma, ja sam imala carski rez i prošli tjedan sam krenula kod fizioterapeuta na masažu ožiljka i vježbe za dijastazu. Također sam krenula ponovo i na masažu leđa jer me bole leđa kad malo dulje nosim bebu.
Željezo - mene je znalo onak zanijeti dok hodam, isto sam se bojala da će mi ispasti dijete ili da ću pasti s njim.. pila sam sideral forte i sok od aronije, sad sam na maloj pauzi iako nisam još vadila krv ali vidim da mi je bolje (imam više energije)
Jeli imala koja od vas carski rez? Planirate li rehabilitaciju istog? Također su mi i kosti dosta lošeg osjećaja..kukovi me jako bole i smetaju..ostali zglobovi baš bolni pogotovo od ruku..stiskanje šake i sl. Trudila sam se kroz trudnoću max suplementorati, čak sam dodatno pila i kalcij kojeg nema u prenatalu (bar onaj koji sam ja pila nema), vitamin D, omegu i ostalo…i dalje pijem. Ja sam izašla iz bolnice sa 82 hemoglobina, jako sam bila anemična do te mjere da mi se mutio vid i mantalo mi se. Kratkotrajne nesvjestice. Plakala sam prva dva tjedna da ce mi dijete ispasti iz ruku koliko sam bila slaba. Srećom mama je bila dosta sa mnom pa mi je pomagala jer neznam kako bi taj najteži period izgurala. Sada evo 10i tj ja se i dalje osjećam nekako bolno, ne rez nego tijelo općenito a kosti i zglobovi su mi očaj. Imate li kakav savjet što još napraviti?! Dok se nisam raspala kao staro željezo😄😜👌
Emma, ja sam imala carski rez i prošli tjedan sam krenula kod fizioterapeuta na masažu ožiljka i vježbe za dijastazu. Također sam krenula ponovo i na masažu leđa jer me bole leđa kad malo dulje nosim bebu.
Željezo - mene je znalo onak zanijeti dok hodam, isto sam se bojala da će mi ispasti dijete ili da ću pasti s njim.. pila sam sideral forte i sok od aronije, sad sam na maloj pauzi iako nisam još vadila krv ali vidim da mi je bolje (imam više energije)
Koliko ti je prošlo sad od poroda? I ja sam bila prvo na Kenduralu dok ga nisam potrosila pa sam popila sada dvije kutije Siderala. Isto pretpostavljam da sam si podigla krvnu sliku. Nisam isto isla vaditi krv nekako ne stignem to ubaciti sad u dnevni raspored🙈😬.
Ideš privatno fizijatru? Koliko plaćaš te masaže reza? Koliko su ti rekli da ćeš morati dolaziti kako to ide? Nisam se još interesirala pa neznam. Idući tjedan ću im poslati upit za naručiti se.

Da, privatno idem kod fizioterapeuta, ona mi odradi masažu reza, emmet i pokaže vježbe za dijastazu koje onda radim i doma svaki dan. Prošla su mi 2 mjeseca od poroda. Plaćam 40 eura po dolasku, nismo definirali još koliko puta ću morati ići, dosad sam bila jednom prošli tjedan i idem ovaj ponovo, al sigurno ću trebati još tretmana.
Dobila sam preporuku za nju od ginekologa i zasad sam zadovoljna, već se osjećam bolje 🙂
Emma žao mi je što imaš te tegobe, nadam se da će brzo proći.🤞 Cure koje isključivo dojite ima li vas i kako se nosite s napadima gladi? Ja samo o hrani razmišljam i ne mogu se kontrolirati pogotovo navečer. Je li moguće da B kompleks isto doprinosi tome?

Emma žao mi je što imaš te tegobe, nadam se da će brzo proći.🤞 Cure koje isključivo dojite ima li vas i kako se nosite s napadima gladi? Ja samo o hrani razmišljam i ne mogu se kontrolirati pogotovo navečer. Je li moguće da B kompleks isto doprinosi tome?
Ja evo moram priznati da uopće nisam gladna nekako. S tim da mi je ostalo još kg za skinuti od poroda pa nikako pasti unatoč tome što ne jedem puno..ali jedem gluposti..tj pojedem slatkog 🙈. Svaki dan sladoled bar..a da ne govorim kad su mi babinje pa da "pomognem" malo oko kolača da se ljudi ne srame uzeti😂👌..dobra sam dušica🤭🤪😆

Cure, neizmjerno mi je drago da sam imala što čitati sad kad sam se ulogirala u Forum jer jedno vrijeme sam dolazila, a nije bilo neke aktivnosti...
Drago mi je da ste dobro vi i bebice i da nastavljamo ovdje s dijeljenjem tegoba, ali u novom ruhu. 😅
Mi smo dobro. Nas bebac je prosli tjedan obavio cijepljenje, dobio je kilogram od zadnjeg pregleda, napreduje dobro. Nije imao temperaturu, ali je bio baš prilično razdražljiv, a u isto vrijeme ga je počeo mučiti trbuščić (proljev) pa ne znam jel ima uopće veze sa cijepljenjem ili ne. Inače, trebalo nam je neko vrijeme da meni dođe mlijeko i to mi je baš teško padalo a moram priznati da i sad ima dana kad primjetim da ga je manje jer se ne mogu natjerati piti i ispravno jesti, a onda se naravno osjećam krivom pa se opet potrudim... Dam mu onda dohranu za tih par desetaka ml koliko mu usfali, a voljela bih da mogu poraditi na tome da ima uvijek dovoljno jer isto znam osjećati krivnju jel mu dovoljno samo sisanje ako mu ne ponudim i bočicu.
Što se tiče mene, mislim da sam se dobro oporavila, ali i mene užasno boli donji dio leđa, nekad toliko da ga čak teško i nosim, trebala bih krenuti na vježbanje ponovno. Maria, koga su tebi preporučili? Osobito me zanima ovo za masažu ožiljka...
.
Pozdrav vama i vašim bebicama 💖, ja imam osjećaj da je prošlo pola godine od poroda, a ne samo 2 mjeseca 😅, nadam se da tipkamo sada više ovdje.

'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Pozdrav svima, evo da se javim iza sistematskog, malo samo kasnili jer smo bili na moru.
Danas ima 6kg i 60cm, malo mi je neobicno sta imam tako malo sitno dijete, obzirom da su cure jako velike😅.
Cijepio se, uzela sam prevenar, netko je pitao, preporucila mi ga je pedijatrica, pokriva vise sojeva, svu djecu sam cijelila prevenarom.
Sta se tice mene, bila sam opet kod gin radi ona dva krvarenja u razmaku od par dana, po 1 dan je trajalo, kaze da je to najvj menstruacija bez ovulacije, da mogu ocekivati uskoro ovulaciju jer imam “mocne” jajnike kako kaze🤣.
Ugl bitno da nije nesto zabrinjavajuce.
Mali dobro napreduje, cure su u vrticu i dobro su prihvatile ponovno kretanje nakon 3 mj da nisu isle. Sad cekamo viroze😀.
Sto se tice dojenja, moj isto negoduje cesto, uzme dojku pa pljune pa ju trazi i ispocetka, kenjka dok doji i cesto trazi, cure nisu bas tako. Dojke su mi vecinom mlohave i kao prazne. Ali imam mlijeka. Pa nek vas to ne buni koje dojite prvi put, na pocetku budu krvrgave prepunjene, kasnije kako se uspostavi ponuda-potraznja omlohave. Ako niste sigurne, samo malo stisnite bradavicu i vidjet cete mlijeko.
Moj je dobio 1.8kg od zadnjeg puta😅😅😅. To bi bilo u mjesec dana oko 1.4kg pa nam je jos proslo malo vise od zadnjeg pregleda, za usporedbu.

👩33g👨33g 👧👧👶
Cure, neizmjerno mi je drago da sam imala što čitati sad kad sam se ulogirala u Forum jer jedno vrijeme sam dolazila, a nije bilo neke aktivnosti…
Drago mi je da ste dobro vi i bebice i da nastavljamo ovdje s dijeljenjem tegoba, ali u novom ruhu. 😅
Mi smo dobro. Nas bebac je prosli tjedan obavio cijepljenje, dobio je kilogram od zadnjeg pregleda, napreduje dobro. Nije imao temperaturu, ali je bio baš prilično razdražljiv, a u isto vrijeme ga je počeo mučiti trbuščić (proljev) pa ne znam jel ima uopće veze sa cijepljenjem ili ne. Inače, trebalo nam je neko vrijeme da meni dođe mlijeko i to mi je baš teško padalo a moram priznati da i sad ima dana kad primjetim da ga je manje jer se ne mogu natjerati piti i ispravno jesti, a onda se naravno osjećam krivom pa se opet potrudim… Dam mu onda dohranu za tih par desetaka ml koliko mu usfali, a voljela bih da mogu poraditi na tome da ima uvijek dovoljno jer isto znam osjećati krivnju jel mu dovoljno samo sisanje ako mu ne ponudim i bočicu.
Što se tiče mene, mislim da sam se dobro oporavila, ali i mene užasno boli donji dio leđa, nekad toliko da ga čak teško i nosim, trebala bih krenuti na vježbanje ponovno. Maria, koga su tebi preporučili? Osobito me zanima ovo za masažu ožiljka…
.
Pozdrav vama i vašim bebicama 💖, ja imam osjećaj da je prošlo pola godine od poroda, a ne samo 2 mjeseca 😅, nadam se da tipkamo sada više ovdje.
Natalija Lisska, možeš ju potražiti na facebooku i/ili instagramu 🙂
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji