Libo čestitam na bebici i baš je lijepo da je krenulooo 😍😍 želim ti brzi oporavak
Megyca neka je sa srećom 🥰❤️
Curke dali ste se odlučile koju kozmetiku ćete koristiti za bebu. Ja sam planirala mustelu pa neki kazu da nije baš nešto, pa sam malo istrazivala tako i sad više ne znam šta uzimati 😆 još ne planiram kupovati ali čisto da imam u vidu
01.12. +
Libo čestitam na bebici i baš je lijepo da je krenulooo 😍😍 želim ti brzi oporavak
Megycaneka je sa srećom 🥰❤️
Curke dali ste se odlučile koju kozmetiku ćete koristiti za bebu. Ja sam planirala mustelu pa neki kazu da nije baš nešto, pa sam malo istrazivala tako i sad više ne znam šta uzimati 😆 još ne planiram kupovati ali čisto da imam u vidu
Za rodilište sam za guzu uzela pampers aqua maramice. A prvom djetetu smo kući guzu prali samo s vaticama i običnom vodom. Eventualno ako je jako pokakano bilo onda sa malo sapuna za ruke. Tako ću i ovaj put.
Od kremica jgl krema za pelensko područje, a u slučaju crvenila nivea baby umirujuća krema u tubi. I nikad mi nije imala pelenski osip.
Imala sam i sudokrem u pripremi ali nikad nam nije trebao (i nije mi baš neki miris moram priznati).
Za tuširanje hipp šampon i bademovo ulje (predivno mi mirišu).
Kad je imala tjemenicu koristili smo mustela šampon za tjemenicu ali nije pomoglo samo s tim. Prošlo je tek kad smo uzeli mali česalj i fizički to uklanjali. Iako mislim da je to jednostavno tako, da nije do toga da je mustela loša.
Ja za pocetak kupanje u bademovom ulju, guza mustela vitaminska krema. Pranje guze vata i voda.
Kasnije ako bude trebalo mazati bioderma atoderm i sindet kad poraste jer to imam radi male s atopijskim. Za guzu/pelenski osip imam od male pa po potrebi sta zatreba, kad procijenim stanje. Imam rojazol, canesten, triderm, termalnu vodu, sudokrem, bepanthen mast za guzu (preporucam, odlican je!) itd. A i inace imam mini ljekarnu u kuci jer volim bit spremna za svaki slucaj.
E imam pitanje cure sta imate dijete tj decke, kako se njeguje spolovilo? Kozica? Kad se to krene posebno nesto prevlaciti? Kako se cisti? Imam iskustva samo sa curicama, bas me malo trta🤣
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Moja starija s atopijskim je imala uzasnu tjemenicu bas radi atopijskog, jako smo se namucili, srecom je bila celava godinu i nesto, svaki dan smo drzali ulje pa iscesljavali. Mlada bez atopijskog je imala niti 10% tako, a kod nje glava puna kose od rodenja, uspjeli smo bez ulja i iscesljavanja, povremeno tipa svako drugo pranje kose smo koristili mustela pjenu za tjemenicu i otislo bi, al ona je stvarno imala minimalno, nije se skoro ni vidjelo. I sad joj povremeno operem s njim.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ja sam automatikom kupila pavlovicevu mast koja se svugdje navodi al sad si me potakla da istrazim malo i cini se da uopce nije dobra 😅 Moram nac novo nes za guzu onda...
.
Generalno necu pretjerivati s koristenjem kozmetike, kupanje vodom sto duze a eventualno nakon nekog vremena krenut s bademovim ili maslinovim uljem u vodi. Za hidrataciju koze ako ce bas trebat sam nabavila dr organic djecju kremu s nevenom (pise da je dobra od rodenja). Inace mislim da cu weledu i alverde najvise koristiti
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Sortiraj odgovore
Najstariji