Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    14. Svibanj 2025. 10:41

Ja se pak bojim piškica kod curica jer znam da su one puno osjetljivije od dečkića. Kod njih treba kod svakog kupanja kad kožica omekša, povlačit prema dolje kolko ide. Ništa na silu, malo po malo. Samo ću reć da iskoristite dok su mali jer kad budu veći onda neće više baš dat da im se prčka samo tako. Ja sad iskoristim dok ga tuširamo i perem piška pa onda usput malo povučem kolko ide. Al ako ćete čitati po internetu, u nekim razvijenim zemljama se to više uopće ne radi i nije preporuka, nego kao, dovoljno je samo da se može malo navuć tek tolko da se može doć do uretre, al ne da se treba skroz prevuć. Jer tim prevlaćenjem dolazi do mikropucanja tkiva i može krivo zarast itd. Al eto, nemam pametno kaj za reć, ja sam na nekom od prvih pregleda pitala pedijatricu za to i ona mu je tad prevukla zapravo skoro do kraja, uz govor evo ide to bez problema. Meni oči skoro ispale, al nije mu nakon toga bilo niš ni krvavo ni otečeno. Al znam da su neki pedijatri isto znali tako prevuć djeci i napravit pizdariju, čisto za info. Ugl, nismo do sad imali nikakvih problema sa piškom. Kuc kuc kuc :)

💙 5/2023

• cordis00
    14. Svibanj 2025. 11:05

Cula sam i ja da tu bude problema i zato me to zapravo i brine. Valjda cu se snaci😅. Kolegica mi je pedijatrica, a ima i dva sina pa njoj vjerujem.
    Evo mene s pregleda, sve je u redu, i dalje je glavicom dolje, ne ulazi u zdjelicu, ima 2183g, tjednima odgovara za 1 tjedan vise kako je bio i do sada, doduse moja sva djeca su makrosomna, ali treba bit oprezan zbog GD. Inace sam ja otpocetka trudnoce na +3kg i drzim se dijete, mene je gin pohvalila tj nije komentirala u negativnom smislu da se mora dobit na tezini. Ici cu jos jednom kod nje za 3 tj s 35 tj, dakle 4.6.
    Jedino sta je rekla je da smatra da je bolje da me induciraju na klinici tih tjedan prije jer mi je termin po uzv 10.7., ali on je ionako 1 tj sad veci odnosno nadoknadio je, a po ZM mi je termin tjedan ranije, a da se nikad ne pusta duze od 40 tj sa GD pa da misli da je bolje da me induciraju tako po terminu od ZM sta bi bilo 4.7., nego da cekamo 10.7., al jasno to sve dalje dogovaram s njima. Malo me to rastuzilo jer sam htjela da ide prirodno, pogotovo ako je sve u redu, ali kaze da ce i on imat preko 4 kg i da je bolje i zbog posteljine i velicine da ne cekamo predugo.
    Dosadasnji porodi su bili s 40+3 i 40+0 i ne vjeruje da ce krenit ranije, kaze nisam imala upala u podrucju cerviksa itd da imam razlog za ranijim porodom, a i kako mi je zadnji put cerviks pukao i sivan, da mi to jedino moze otezavat otvaranje. Eto. Toliko od mene.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

petrucika
    14. Svibanj 2025. 11:47

cordis00

Cula sam i ja da tu bude problema i zato me to zapravo i brine. Valjda cu se snaci😅. Kolegica mi je pedijatrica, a ima i dva sina pa njoj vjerujem.
    Evo mene s pregleda, sve je u redu, i dalje je glavicom dolje, ne ulazi u zdjelicu, ima 2183g, tjednima odgovara za 1 tjedan vise kako je bio i do sada, doduse moja sva djeca su makrosomna, ali treba bit oprezan zbog GD. Inace sam ja otpocetka trudnoce na +3kg i drzim se dijete, mene je gin pohvalila tj nije komentirala u negativnom smislu da se mora dobit na tezini. Ici cu jos jednom kod nje za 3 tj s 35 tj, dakle 4.6.
    Jedino sta je rekla je da smatra da je bolje da me induciraju na klinici tih tjedan prije jer mi je termin po uzv 10.7., ali on je ionako 1 tj sad veci odnosno nadoknadio je, a po ZM mi je termin tjedan ranije, a da se nikad ne pusta duze od 40 tj sa GD pa da misli da je bolje da me induciraju tako po terminu od ZM sta bi bilo 4.7., nego da cekamo 10.7., al jasno to sve dalje dogovaram s njima. Malo me to rastuzilo jer sam htjela da ide prirodno, pogotovo ako je sve u redu, ali kaze da ce i on imat preko 4 kg i da je bolje i zbog posteljine i velicine da ne cekamo predugo.
    Dosadasnji porodi su bili s 40+3 i 40+0 i ne vjeruje da ce krenit ranije, kaze nisam imala upala u podrucju cerviksa itd da imam razlog za ranijim porodom, a i kako mi je zadnji put cerviks pukao i sivan, da mi to jedino moze otezavat otvaranje. Eto. Toliko od mene.

Bravo za super pregled!! Tila san se nadovezat ja sam bila s 32 tt i moja je imala 2200 doktor je reka da je ok da zbog dijagnoze ne mozemo reci ni zamiriti joj apsolutno nista jer i kod mama bez dijagnoze nebe znaju biti tako za tjedan vece!! Pitala san za indukciju ranije reka je nema potribe samooo ako se vidi da ce to biti zaista jakoo velika beba!! A za nju li je reka tako do 4 kg bi mogla biti!! Sad imam pregled u utirak pa ce mo vidit!!iako ja se skoro nista vide ne drzim te prehrane ni djete prosli puta nisan dibila nista sad san jos uvik nesto malo manje od kila!! Znaci kilaza mi ili stoji ili polako ide gore!! Nadan se da je to ok jer eto moji seceri nisu bili nesto da je to trebalo strogo drzat! A sestra u bo mi je rekla do 35 tt posli to nije vise tako bitno ta prehrana!! 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• cordis00
    14. Svibanj 2025. 12:03

Petrucika Da, meni je rekla da se dobiva cca 250g po tjednu tako da racunam jos oko cca 2 kg gore, a sta se tice secera, ista stvar, meni je srednji secer u ogtt-u bio na granici, guk profili isto uredni oko 4, imam jos iduci petak kontrolu na Vuk Vrhovcu s guk profilima i to je to nadam se. Al ona je valjda opreznija i tu u Zg-u su ocito stajalista da s 40tt poradaju kako god, a ona cak sad preporuca sa 39 jer je on za 1 tj veci cijelo vrijeme. Moje druge dvije su isto bile vece, a sad su i velika djeca, preko 95.percentile, takva nam je genetika, nismo ni mi sitni ljudi tako da iskreno nisam niti ocekivala dijete ispod 4kg. Samo sam se nadala da ce do 40tt tolerirat, sad me ovo bas iznenadilo da moze cak i s 39, al dobro, vidjet cu kakvog su stava na Merkuru kad odem s 37 tj.
    —-
    Nisam to znala za iza 35tt da je svejedno. Iako sam ja planirala pazit na kvalitetu unosa, ali povecat malo kalorije barem zadnja 2 tjedna da ipak malo skupim snage za porod, a ne da idem skroz iscrpljena na porod od dijete😅. Sad sam +3 kg, gubim sitno, mislim da cu do poroda ako se ovako nastavi bit ravno na 0.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

petrucika
    14. Svibanj 2025. 12:30

cordis00

PetrucikaDa, meni je rekla da se dobiva cca 250g po tjednu tako da racunam jos oko cca 2 kg gore, a sta se tice secera, ista stvar, meni je srednji secer u ogtt-u bio na granici, guk profili isto uredni oko 4, imam jos iduci petak kontrolu na Vuk Vrhovcu s guk profilima i to je to nadam se. Al ona je valjda opreznija i tu u Zg-u su ocito stajalista da s 40tt poradaju kako god, a ona cak sad preporuca sa 39 jer je on za 1 tj veci cijelo vrijeme. Moje druge dvije su isto bile vece, a sad su i velika djeca, preko 95.percentile, takva nam je genetika, nismo ni mi sitni ljudi tako da iskreno nisam niti ocekivala dijete ispod 4kg. Samo sam se nadala da ce do 40tt tolerirat, sad me ovo bas iznenadilo da moze cak i s 39, al dobro, vidjet cu kakvog su stava na Merkuru kad odem s 37 tj.
    —-
    Nisam to znala za iza 35tt da je svejedno. Iako sam ja planirala pazit na kvalitetu unosa, ali povecat malo kalorije barem zadnja 2 tjedna da ipak malo skupim snage za porod, a ne da idem skroz iscrpljena na porod od dijete😅. Sad sam +3 kg, gubim sitno, mislim da cu do poroda ako se ovako nastavi bit ravno na 0.

Tako mi je sestra u bo rekla kad san radila guk profil dobro mi je odzvonilo kao do 35 tt posli vam to nije vise tako bitno!! Ja sam cure rodila 3200 kg 51 cm malog 3810 kg 54 cm i nisan imala GD ni u jednoj trudnici tako da ona ce mi biti otp kao on kaze doktor mozda i veca ovisi i kad se rodi on je tocno na termin roden!! Tako da eto ona da se i rodi tako veca ne mora znaciti da je id dijagnoze iako cim imas dijagnozu oni bi to mozda odma tako zakljucili!! A vidit ce mo necu se sekirat oko toga bitno mi da sve bude u redu s njom a ja ne bi bas indukciju prospa san to i takvi porodi su jako bolni i teski!! Bar moje iskustvo!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Emi25
    14. Svibanj 2025. 12:32

Pregled sam obavila,radili smo prvi CTG sve je u redu. Cura glavicom prema dolje okrenuta ima oko 2500g po mjerama tjedan dana veća. Sljedeći pregled je za dva tjedna 28.05😊

2016 💙J
    16.10.2024. +

Elza
    14. Svibanj 2025. 12:33

Moram priznati da i ja malo po malo popuštam s dijetom za GD. Jednostavno me pita jesti, salatice i jogurtići i slično me baš ne zadovoljavaju. S kilama sam i dalje na -2, uvijek isto, tako da je valjda ok. Pregled je u petak pa ću vidjeti kolika je beba, ako ispadne da je puno porasla morati ću prikočiti opet.

Gledam još 3 tj da izdržim a nakon toga je sve moguće. Prošlu bebu sam rodila s 38+1 🙂

Netko je poslao nalaz krvi.
    Ovi parametri koji su povišeni znaju biti povišeni kod upale. Ali ne vidi se CRP, on ukazuje isto na upalu pa treba sve skupa povezati.
    Vjerujem da je već stigao i odgovor od gonekologice :)

Elza
    14. Svibanj 2025. 12:38

Što se indukcije tiče, znam 2 cure kojima je indukcija prošla kao pjesma. Ali bile su blizu termina.
    Mislim da puno znači koliko ranije se radi indukcija i koliko je rodilja uplašena. Čini mi se da kad je rodilja u strahu da se cijeli proces poroda jako blokira.

• cordis00
    14. Svibanj 2025. 12:55

Meni indukcija kao indukcija nije “problem” nego sta imam ocito velike bebe i onda ih to sve malo zblokira, zadnji put su mi probusili vodenjak jer su isli pozurit, razloga nije bilo, a ona je imala 4100 na 40+0 (u prijasnjim trudnocama nisam imala GD) i ona je zapela licem i porod je bio bas tezak. Eto zbog tog ne bi. Prvi put sam imala svoje trudove, dosla s 4cm i ukljucili su mi drip, ali ona je bila namjestena i iako je bilo bolno (prvi put bez epiduralne), sam porod je u biti isao glatko, izgon isto tako. Jedino sam dosta krvi izgubila, ali eto, u mene ne moze ocito savrseno. Tako da mi je to briga da ce se poremetit prirodni proces namjestanja itd i da ce se desiti opet ista stvar, licem gore. Al na neke stvari ne mos utjecat ocito i ako budu i na Merkuru smatrali da je to bolje i da su manje sanse za komplikacije, sta cu, poslusat cu ih, takav je stav i moje gin, a njoj stvarno vjerujem.
    Iako je sad svaki put licem zada u posteljicu i nikako nismo dobili lijepu sliku za uspomenu😁.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

petrucika
    14. Svibanj 2025. 13:07

Ja sam zadnje malog rodila na dan termina puka videnjak dosla 4 cm trudiva nisan imala i dali su mi drip on me otvorija ali mali je ista visoko 2 h jos dripa dok se nije spustio kad se spustio se zaglavio muku san nemili strah id poroda nemam nisan taj tip dodem skrozz flegma znam da ce bolit epiduralnu nikad nisan trazila i ne znam bi li vise me strah nje nego boli trudova!! Na kraju sam tribala na carski na samom izgonu i tu je doktor naliga i naliga jedva na kraju je reka da je on rodija ne ja da ja to ne bi bila mogla nikako i da me spasio carskig u zadnjem casu!! Dr puta gel drip porod 10 sati isto carski izbjegli isto za dlaku!! Meni je koma taj drip ali glasa ne pustim mogu podnit bol ali dusa mi se s tijelom rastavlja i ako ne moram ne bi!!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.