Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    14. Svibanj 2025. 13:11

Elza

Moram priznati da i ja malo po malo popuštam s dijetom za GD. Jednostavno me pita jesti, salatice i jogurtići i slično me baš ne zadovoljavaju. S kilama sam i dalje na -2, uvijek isto, tako da je valjda ok. Pregled je u petak pa ću vidjeti kolika je beba, ako ispadne da je puno porasla morati ću prikočiti opet.

Gledam još 3 tj da izdržim a nakon toga je sve moguće. Prošlu bebu sam rodila s 38+1 🙂

Netko je poslao nalaz krvi.
    Ovi parametri koji su povišeni znaju biti povišeni kod upale. Ali ne vidi se CRP, on ukazuje isto na upalu pa treba sve skupa povezati.
    Vjerujem da je već stigao i odgovor od gonekologice :)

Ma da i meni trazi i rekla san prosli pregled mom ginicu on je reka ma ko to moze tako strogo i gladovat kao samo ti tako kao do sad a bebu ce mo pratit!! Imam povjerenje veliko u njega i suradujemo u dogovoru i vidim da moje odluke uvik postuje da se slozi i da mi svoje misljenje uvik jer ga trazim za bilo kakvu svoju odluku!! Ja se nadam da ce biti do kraja ok po pitanju te dijagnoze za sad ide kao i svaka druga trudnoca samo eto malo opreza mora biti!! Ja sam se bas opustila ali sto kazes ako vidim sad na pregledu da mi je ona bas bass puno dobila stopirat cu def ali dok je sve normalno nema smisla da se ja patim s tim djetama

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• medolina
    14. Svibanj 2025. 16:02

Bok, 

Nisam se do sada javljala na forum, iako vas čitam svakodnevno od 11. mjeseca. Ovo mi je prva trudnoća, termin mi je 16.7. i stiže curica . Trenutno naginjem roditi u Merkuru. Trudnoća mi je srećom školska i dosadna i jedina manja komplikacija je to što sam Rh negativna. Kad sam vidjela priču AriBari s proljetnica, odlučila sam da želim primiti Rhogam injekciju u trudnoći pa se nadam da će nekome pomoći ove informacije...

Ukratko, svojoj ginekologici (privatna ordinacija) sam rekla da želim primiti Rhogam, rekla je da to trebam primiti u zdravstvenoj ustanovi (u principu bolnici) i da trebam uputnicu socijalne ginekologice. Socijalna ginekolgica je rekla da ju to nitko nikad nije tražio, ali mi je napisala (A1) uputnicu i rekla da se javim u rodilište na Sv. Duh. Njih sam zvala, pitali su me jesam li doživjela ikakvu traumu/ozljedu/invazivni pregled i je li mi itko radio vanjski okret bebe i kad sam rekla da nisam je rekla da oni to jednostavno ne rade na zahtjev, čak ni uz uputnicu ni ako bih sama donijela injekciju. 

Na kraju sam iskopala da to privatno u Zg-u rade u Podobniku (200e na cjeniku) i u poliklinici Drinković (100e po cjeniku), pa sam zvala Drinković i prvo uopće nisu znali da nude tu uslugu . Kasnije su me spojili s doktoricom, koja mi je objasnila da oni drže injekcije samo od 625 IJ (te se daju u ranijim tjednima trudnoće), da meni treba 1250 IJ i da to trebam nabaviti iz ljekarne - ona mi je napisala recept i nazvala ljekarnu (Ilica 79) jer se to nabavlja po narudžbi. Na kraju sam platila konzultacije 60e (radila mi je i uzv prije injekcije), aplikaciju lijeka 30e i samu injekciju 56e u ljekarni - dakle sve skupa skoro 150e. Prilično skup sport  

Tako da evo, nadam se da će ovo pomoći ako je netko od Rh negativnih cura mislio ovo raditi, a svima želim sretan kraj trudnoće, još nam je malo ostalo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.