Ja znam da imam nizak tlak al nisam si nikad baš to doma mjerila. Sad kad sam bila u bolnici, svako jutro 90/60, 90/60, 90/55 itd. Al iskreno to ni ne osjetim. Samo me rušilo na početku trudnoće kad sam pila utriće, pa sam prešla na vaginalete. Nije mi nitko u bolnici rekao nis za tlak.
Coordiso, kaj ti ne planiras bit dulje od godine na porodiljnom? Mislim, s obzirom da ti je treće dijete.
Petrucika, da i meni je redovno svaki dan na povratku doma (vožnje 20 min) bilo koma, bolovi i kontrakcije. Sad nas suprug vozi svaki dan do moje mame i svekrve, pa one pomažu oko malog i oko ručka. I stvarno se osjećam super, imam nekak i puno energije i ne boli me stalno sve ko prije. A trbuh ko lubenica.
Ma koma ovo sam danas pretjerala bas iako znala sam sto radim i sama sam kriva ali bilo mi zao malog da ne ode na rodendan a suprug svaki dan ima hrpu toga i radi tu sobu i na go je umisto da odmara on se vise sad umorija i nisan tila njega kacit!! Na kraju san napravila dramu na pola puta misla san da cu rodit od pritisa i bolova!! Dosla dam doma odmorila i evo luda zena opet se digla pokupit po kuci jer ne da mira!! Nadan se da cu do jutra bit bolje a za fizijatra jos se predomisljam valjalo bi ic jer ce mi taj papir trebat i na porodu a ja nemam snage opet sutra vizanje sjedenje i sve iz poceta bas mi treba sad par dana mira!! Ajme ja se raspricala!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Lola zaboravila san te komentirat danas za tezinu vjerujem da si u pravu i da je to ok sto san uspila zadrzat tezinu istu jos od prosle kontrole kako i sama si rekla tebe je sestra pohvalila!! Ja uvik pomislim Bozee jel ona dobija ista ako ja nisan nista dobila🤣mater ka mater!!! Ali moja glava mi govori da dobiva naravno to nema veze s tvojom kilazom beba sebe namiri!! Aliiiiii opet unutarnji glas kopa ajmeee ko zna jel ona dobila ista na kilazi ako nisan ja!! Eto 🤣znas sve🤣🤣🤣jao di mi je jos do pregleda izgorit cu!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cordisoo, sve jasno. Čisto nisam znala da si već bila dulje na porodiljnom. Al kužim te, ja sam mentalno propala u ovih god dana, al ponajprije zbog nespavanja jer nam je tek tamo bliže god i pol počeo napokon spavati bez 100 buđenja. Al teško je sigurno sa dvoje male djece, a da ne spominjem sa 3. Dodatno, mi smo crkli zbog njegovih boleština iz vrtića, a ni nismo imali malu bebu, pa si mogu mislit kaosa. Plus, izgleda da je i on dobio a. dermatitis po rukici i trbuhu. Imaš neki savjet?
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Ja znam da imam nizak tlak al nisam si nikad baš to doma mjerila. Sad kad sam bila u bolnici, svako jutro 90/60, 90/60, 90/55 itd. Al iskreno to ni ne osjetim. Samo me rušilo na početku trudnoće kad sam pila utriće, pa sam prešla na vaginalete. Nije mi nitko u bolnici rekao nis za tlak.
Coordiso, kaj ti ne planiras bit dulje od godine na porodiljnom? Mislim, s obzirom da ti je treće dijete.
Petrucika, da i meni je redovno svaki dan na povratku doma (vožnje 20 min) bilo koma, bolovi i kontrakcije. Sad nas suprug vozi svaki dan do moje mame i svekrve, pa one pomažu oko malog i oko ručka. I stvarno se osjećam super, imam nekak i puno energije i ne boli me stalno sve ko prije. A trbuh ko lubenica.
Ma koma ovo sam danas pretjerala bas iako znala sam sto radim i sama sam kriva ali bilo mi zao malog da ne ode na rodendan a suprug svaki dan ima hrpu toga i radi tu sobu i na go je umisto da odmara on se vise sad umorija i nisan tila njega kacit!! Na kraju san napravila dramu na pola puta misla san da cu rodit od pritisa i bolova!! Dosla dam doma odmorila i evo luda zena opet se digla pokupit po kuci jer ne da mira!! Nadan se da cu do jutra bit bolje a za fizijatra jos se predomisljam valjalo bi ic jer ce mi taj papir trebat i na porodu a ja nemam snage opet sutra vizanje sjedenje i sve iz poceta bas mi treba sad par dana mira!! Ajme ja se raspricala!!
A valjda dok ne dobiješ baš strogu zabranu da moraš mirovat, nemreš jer uvijek treba nešto. Meni stvarno nisu rekli da moram i nekako mi ispada da se i ja bolje osjećam i manje me boli dok sam u akciji. Tako da to sve ima svoje. Al vidjet ćemo danas kakvo je stanje. Držte fige 🙏🤞
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Pregledi 🤰🏼
.
24.04. - _spring_, Tinchilina, Greta10, AnnaR
25.04. - Škorpija, Pukica, Sabrina86, Elza, Katrin
28.04. - Mom_stera
29.04. - Lolola13, Danos, Petra_aaa
30.04. - Emi25, RužaFT, Mommy735, Megyca, Libo1415
05.05. - Moonchild, ddm2463, Katrin, Tonkica1509, AnnieP, Ana0310
06.05. - Maria31, Maslačak_13
07.05. - Keksolina
08.05. - Emma05, Lunolina, Nella2909
09.05. - Petrucika
12.05. - Pixi
13.05. - Shoko, Mrss26
14.05. - Cordisoo, Zrinkolina
15.05. - Pandora4
20.05. - TejaT
.
Popis stvari za bebu: 285
Popis stvari za rodilište: 293
.
_Spring_, Tinchilina, greta10 i AnnaR sretno danas na pregledima. 😊
.
Ania i Melody nadam se da je vaš pregled jučer dobro prošao.
🩷 7/2022
🩷 6/2025
Da, ja isto slusam svoje tijelo, imam bolje dane i losije dane, u ovoj fazi trenutno je vecina ipak bolje ako je tempo ok, al kako tjedni budu isli, morat cu vise na kocnicu.
Trudim se oko cura, ali starija je upala u tu neku fazi trinejdera i uzasna je blago receno, brzo se ljuti kad joj se nesto brani, velike emocije, onda me krene tuc, jucer me pogodila slapom u lice da sam pocela plakati (ona teska froddo slapa). A mala je dobra iako je teski “ljutka sve mogu sama” karakter i oponasa seku pa i ona tuce iz zabave i smije se. Nacelno su cure dobre, samo nam je faza naisla, vjerujem i djelomicno potencirano zbog mene i moje manje ukljucenosti (muz je puno tog preuzeo, uspavljujemo ih zajedno, kupamo zajedno, sve radimo zajedno), a one nekad zele mene solo 1 na 1, ja se trudim, al opcenito je taj drugi dio dana losiji kad se zelim ispruzit i djeca to sve osjecaju.
Tinchilina i moja druga je pocela spavat s godinu ipo i tad je presla kod seke, bas nas je jako iscrpila, na kraju zadnjih par mj je spavala s nama u krevetu jer nismo imali snage dizat se, a ja trudna i nekam mjesta, ona po meni, ma koma. Sad je konacno mir. Iako je spavanje od 20-06:30, kad bi barem cure do 7 produzile, al necu se zaliti😅.
Moja starija je imala jako tezak atopijski od rodenja prakticki, vec s mjesec dana je koza bila cijela promijenjena tako da vjerujem da nije isto kod blazem i tezeg stupnja tj sigurno ces lakse sve dovest pod kontrolu, nama je problem bio sto sam ja dojila, a jela alergene jer je primarna pedijatrica rekla da se ne izlucuju u mlijeko.
👩33g👨33g 👧👧👶
Nastavak-
Onda su mi u bolnici rekli da moram prestat sve alergene jest na 6 tj pa postepeno uvodit i pratit kozne promjene pa kad je krenila reagirat, onda su je narucili na testove koje smo obavili mozda s njenih 4mj? U svakom slucaju eliminacijska dijeta meni i njoj, mlijeko jaja kikiriki orasasto, treba vidjeti sta djetetu smeta. U odredenoj sobi krenu i inhalacijske alergije pa mozda i na to obratit paznju. Roba da se pere na 90, ispire, bez omeksivaca, susi u susilici, nakon ulaska u kucu odma sve skinit i promijenit od robe i tako. Najvise mi je naravno pomoglo kad sam alergene uklonila (ona ih jos nije jela tj ne jede ni sad), tad je doslo do drasticnog poboljsanja koza, ali i dalje po cijelom tijelu. Mazala sam ju svaka 2 sata s kremama, treba ih vise probati, meni je najbolja bioderma atoderm (imaju i blazu verziju za ljeto), od ucestalog mazanja smo dosli na 2x dn i sad smo na 1x dn tj navecer. Kad bi se inficirali ekcemi 3x dn betrion, a kad se jako pogorsa 2x dn kortikosteroidi. I velik spas i za ekcem i svrbez vlazni povoji, imas na youtube kako se prave. Kupanje isto max 2x tj u mlakoj vodi sa sindetom, kratkotrajno i odmah mazanje iza. Evo to je ukratko, ako te jos sta zanima pitaj. Mislim da sam na njima doktorirala kako je stanje bilo grozno, ali sad je super kako je bilo i ne svrbe ju da remete nocni san sta je najbitnije. Naravno, noktice svaki dan provjeravati :).
👩33g👨33g 👧👧👶
Izazovni su sami u tim godinama, a u ovim kombinacijama (em trudna em 2 malene) baš treba imati strpljenja i snage da se to sve izdrži. Internet gifovi kažu da je lakše biti ne bit trudan i bit sa malima, al ne znam. Vidjet ćemo svakako 😅
Ajme, ovo sa atopijskim i još kod tako male bebe :( kod nas je minimlano i za sad ne koristimo ništa posebno, nadam se da će tako ostati. Ali screenshotala sam tvoj post za nedaj Boze. Drago mi je čut da ste skužili što joj pomaže i da je to pod kontrolom.
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Ja imam neurodermitis od kad sam bila beba i mislim da je kod nas nasljedno pa se bojim da ce i moja imat 😬 Ono sto iz iskustva mogu rec je da treba biti strpljiv s kremama jer svaka krema na koju dobro reagira koza postane problem s vremenom, valjda kako se koza navikne. Tako da treba bas redovno mijenjati kreme i traziti sto pomaze. Meni su super bile i kreme na bazi uree i aloe vera gel, samo da drzi kozu sto hidratiziranijom cijelo vrijeme - to je kljucno. Sad ne znam od koje dobi djeca smiju takve kreme/gelove pa jedino to proucite.. Takoder najvise pomaze morska voda pa sam si radila blago slane kupke (ima u dmu paket soli crnog mora) i sto vise sunca (pretpostavljam d vitamin). Meni je bilo grozno dok sam bila skroz mala onda se smirilo malo pred skolu pa buknulo kako je krenuo pubertet i bilo je najgore u tom periodu puberteta (i psihicki grozno jer su djeca okrutna a opterecen si izgledom tada). Pocelo mi se najvise povlaciti tako krajem srednje skole i onda bi se javljalo jos povremeno do neke 25te. Od tad mi je skoro pa nepostojece, jedva se nekada javi na kozi i brzo prode
lolola Da nasljedno je, ali ne mora biti da ce ti dijete imati. Mi ne znamo od kud je starija povukla, a mlada nema. Isto se nadam da trece nece imati, ali ovisi na kog je, saznat cemo kad se rodi pa sta bude. Ja se isto nadam da joj se nece previse pogorsat od hormona u pubertetu jer se bas puno povuklo sad i kako se alergije povlace ide na bolje, al sta bude, borit cemo se i to je to.
Sta se tice mora, nekima bas pogorsa jer isusi kozu, al djecja/bebina koza je osjetljiva sama po sebi i treba vidjeti. Mojoj more ne smeta i na kraju joj nisam ogranicavala vrijeme kupanja u moru (kao u kadi npr).
Dajem joj omnibiotic pandu, vitamin D i omega dha po preporuci pedijatara.
👩33g👨33g 👧👧👶
Sortiraj odgovore
Najstariji