Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    24. Travanj 2025. 10:44

Jutro cure drage vidim pisete djecica i problemi!!! Ja imam dvi tinederke 15god i 13god generalo mogu reci da su cure divne dobre su poslusne su odlicne ucenice nemam s njima nikakve probleme a u dr line su po pipatnju toga sto mi sad treba njihova pomoc po kuci i one naprave ali nakon pola dana i sa sto pedeset pitanja zasto ja zasto ne ona??? I tako tu se najvise kosimo ali to je sad tako a u dr dobre je za njih da steknu malo i radne navike!! Maleni mi je druga prica on je jako ziv tvrdoglav i s njim se bas borimo ali eto cari roditeljstva🤣🤪😬cure koje imaju pregled sretno vam i cekamo vase lipe vjesti!! Ja sam danas bolje deff si ovo necu vise radit sto san jucer!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• vydd09
    24. Travanj 2025. 10:57

Pozdrav, nova sam na forumu kasno uocila ovu grupu pa nemojte zamjerit ako je ova tema vec bila obradena.. prva mi je beba, termin kraj svibnja i zanima me kako bi bilo najbolje oblaciti bebu za spavanje u pocetku? Iz Splita sam tako da vrucine velike vec tad krecu, temperaturu sobe mislim namjestit izmedu 21 i 23 stupnja (je li to ispravno?) I eto ne znam je li dovoljno samo kombinezon za spavanje ili ljetna vreca? Hvala puno na svakom savjetu 😊

_spring_
    24. Travanj 2025. 11:33

Kod nas sve ok na pregledu, beban raste, ima 1179 grama, mjere uredne, kod mene isto sve uredno. Ne znam još termin drugog pregleda jer ću vjerojatno već prijeći po preporuci u TA ili kod nekog od tih doktora privatno kad se odlučim gdje ću pa moram sad ovih dana o tome razmisliti. 
    .
    Vidim pišete kako pretjerate u aktivnosti, meni se to nikad nije događalo dok sam imala baš strogo mirovanje, a kad su mi prošli puta rekli da mogu pomalo aktivnije, umjereno, shvatila sam da baš ne znam naći mjeru. Tako da sam i ja ovih blagdana 2 puta baš pretjerala i isto mi se užasno stvrdnjavao trbuh, ali onda se pokajem i uplašim pa sljedeća tri dana više mirujem. 😅 Iako je skroz drugačije kad nemaš djecu, vjerujem da je uz djecu puno izazovnije držati se tih preporuka kod kuće...
    .
    Sretno s ostalim pregledima danas, da budu i vama lijepe vijesti.  😊

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• cordis00
    24. Travanj 2025. 11:41

Petrucika nisam znala da imas tako veliku djecu, onda vjerujem da ce svima to bit bas velika radost i osvjezenje, a cure ce ti sigurno nekad i uskocit. Prave onda tinejderice, nadam se da ces i dalje imat onda mira s njima. A decki su uvijek drugaciji kako sam cula, evo nama sad dolazi decko pa nas bas zanima kako ce bit s njim, navodno su otpocetka na svoju ruku😅.
    Vidd09 ja sam u Zg-u, al smo inace od dolje oboje, a po ljeti kod muza na Ciovu, nisam nikad bila s tako malom bebom, najmlade sta smo se ljeti nasli dolje je s 8 mj i tad bi spavala bodi+ljetna vreca ili pelena+ljetna vreca, ovisi kolike su temperature u kuci, mi smo prohladili prije spavanja prostoriju, a i nemamo klimu u spavacim sobama nego iz dnevne koliko dode. Sad idemo kad mali bude imao mjesec dana ako sve prode dobro i planiram ga stavljati u ljetnu vrecu jer se i ja pokrivam s plahtom, a sad sta cu ispod, bodi ili sta drugo, otom potom, ovisno o temperaturi u prostoriji. Imas na svakoj vreci preporuke ovisno koliko je debela pa kako se obuc po tome, ja sam se tome vodila cesto i pratila djecu jel se znoje dodatno. Al tesko je po bebi procijeniti posto su male i ne reguliraju bas tu temp. Svakako necu preutopljavati, al necu sigurno ni samo u peleni stavljat jer ni ja ne spavam samo u vesu😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

petrucika
    24. Travanj 2025. 12:07

_spring_

Kod nas sve ok na pregledu, beban raste, ima 1179 grama, mjere uredne, kod mene isto sve uredno. Ne znam još termin drugog pregleda jer ću vjerojatno već prijeći po preporuci u TA ili kod nekog od tih doktora privatno kad se odlučim gdje ću pa moram sad ovih dana o tome razmisliti.
    .
    Vidim pišete kako pretjerate u aktivnosti, meni se to nikad nije događalo dok sam imala baš strogo mirovanje, a kad su mi prošli puta rekli da mogu pomalo aktivnije, umjereno, shvatila sam da baš ne znam naći mjeru. Tako da sam i ja ovih blagdana 2 puta baš pretjerala i isto mi se užasno stvrdnjavao trbuh, ali onda se pokajem i uplašim pa sljedeća tri dana više mirujem. 😅 Iako je skroz drugačije kad nemaš djecu, vjerujem da je uz djecu puno izazovnije držati se tih preporuka kod kuće…
    .
    Sretno s ostalim pregledima danas, da budu i vama lijepe vijesti. 😊

Cestitam na urednom pregledu sad se opusti i polako dalje nema forsiraja😬iako stvarno je to jako tesko jednoj zeni objasnit 😬

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tinchilina
    24. Travanj 2025. 12:07

Spring, super za uredan pregled. Sad kreće debljanje 🤗 sad se svaki put iznenadim kako dobiju na težini u malo vremena od tako cca 28 tt. 

I ja sam gotova sa svojim, sve je uredno i stabilno 🥳 doktor mi je čak poslikao cerviks, kao tako je dobar 🤣 malci rastu, sad su oko 1800 g, jedan malo više, jedan malo manje. Jedino je drugačije što je ona prešla u vodstvo, a do sad je uvijek on bio malo teži. Kaže da je to sve ok, jer je njihovo odstupanje manje od 10%, a i uvijek je tu faktor greske u mjerenju. Nastavljamo dalje s kontrolama kao da se ništa nije dogodilo 🥰 definitivno olakšavajući pregled. 

Sretno i ostalim curama danas.

Cordisoo, ne mora bit s dečkima, moj mali je stvarno dobrica. 

💙 5/2023

petrucika
    24. Travanj 2025. 12:30

Tinchilina

Spring, super za uredan pregled. Sad kreće debljanje 🤗 sad se svaki put iznenadim kako dobiju na težini u malo vremena od tako cca 28 tt.

I ja sam gotova sa svojim, sve je uredno i stabilno 🥳 doktor mi je čak poslikao cerviks, kao tako je dobar 🤣 malci rastu, sad su oko 1800 g, jedan malo više, jedan malo manje. Jedino je drugačije što je ona prešla u vodstvo, a do sad je uvijek on bio malo teži. Kaže da je to sve ok, jer je njihovo odstupanje manje od 10%, a i uvijek je tu faktor greske u mjerenju. Nastavljamo dalje s kontrolama kao da se ništa nije dogodilo 🥰 definitivno olakšavajući pregled.

Cestitam i tako mi je drago radi tebe sigurna san da ces daleko dogurat s tjednima jer ti si vec odlicna po potaju toga!! Sad se opusti i sve ce biti super sigurna san🥰🥰

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• moonchild
    24. Travanj 2025. 12:38

Pozdrav, cure! Uspjela sam vas poloviti, drago mi je da ste svi dobro, pogotovo cure u visokim tjednima. I da ste svi lijepo proveli blagdane, sa svojim bližnjima 🥰
    Mi smo bili na putovanju pa se nisam javljala. Malo smo se opustili, uživali, vidjeli, a i jeli svašta, vratila sam se s 2 kg više, jao meni na pregledu! Sad se treba vratiti u rutinu zdravih navika.
    Malac svaki dan udara, baš mi je to lijepo, sad se čak već i vidi na trbuhu kako se miče! 🥹
    Još jednom, drago mi je da ste svi dobro, i vaše bebice, i neka tako ostane! 🤞❤️

_spring_
    24. Travanj 2025. 12:52

Tinchilina

Baš sam razmišljala o tome jer sam dobila neke 4,5 kg do sad i osjećam zadnjih 2 tjedna da lagano bujam i širim se, pogotovo oko struka 😅.
    .
    Jako mi je drago da je sve ok, vjerujem da je ogromno olakšanje! Sad lagano dalje, bitno da je sve ok, a bar meni bude još sve nekako lakše kad doživim i to psihičko rasterećenje.
    .
    Petrucika, baš dobro kažeš, teško objasniti 😅 ali ja stvarno mirujem cijelu trudnoću tako da sam jedva dočekala malo slobode, samo treba naučiti poslušati tijelo i stati na vrijeme. 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• katrin
    24. Travanj 2025. 12:53

Spring, Tinchilina čestitam na pregledima 😊

Moonchild tebi čestitam na ulasku u 6mj trudnoće 😊
    Ja sam isto od zadnjeg pregleda na +1.5kg a gdje je još 5.5, premda me ne brinu uopce te kg jer sam svega dobila +4 od početka 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.