Katrin, baš mi je žao. Gdje si to bila? I ja sam nažalost isto iskusila baš tu neku neljudsku notu i nonšalantnost u sipanju "dijagnoza" te komentare u stilu: ako nešto nije ok tijelo će to samo odbaciti, kao da govorimo o odlasku na veliku nuzdu nakon lošeg obroka. Nadam se da će tvoj ginekolog poorsviti stvar ❤️
Sl. Brod je u pitanju. Tu živim i tu planiram i roditi nemam bas puno bližeg izbora.
Stalno se zezam da cu roditi doma u polozaju koji mi paše i kako mi paše ali moram to prestati govoriti da se ne bi i ostvarilo. Voljela bih biti blizu doktora kad se porodim jer ipak su oni tu "stručni" što i kako treba. 😁
Annie hvala na listi! 🥰 Podsjetila si me taman da pitam Katrin jesu li saznali spol na anomalyju, možda sam previdjela post?
Piamia ja razmišljam o Petrovoj jer mi je a) bliže, a b) obnovljena je pa se nadam da je lijepo 😅 A čujem da se i Merkur vraća.
Još ću razmisliti, a možda se netko od cura javi iz Petrove.🤞
Hej nismo saznali spol. Jako sam razocarana ostala pregledom jer se nije doktorica bas ni potrudila,prvo sam jako dugo cekala na pregled kao narucen si a onda cekas (u bolnici) i onda jos je sve pregledala ko preko one stvari, kad sam pitala za spol malo je provrtila ultrazvuk i nazalost je beba bas noge prekrizila i neda se pokazat. 🤣
A i stavila je ruke preko lica, prvo jednu pa do kraja pregleda i drugu sva se sakrila, mislim da joj je stresno bilo sto ju gledamo. Niti jednu sliku mi nije isprintala jer kao sta ce mi kad ima ruke preko lica. Bas sam zalosna bila.
I na kraju pregleda mi je onako rekla da se javim na kontrolu za 7 dana jer je uocen naglaseni zeludac bebi da bi rekla da je to vidjela na pocetku pregleda a do kraja da je bio normalan. Izasla sam jako razocarana i plakala sam od bolnice do kuce jer bas nemaju nimalo ljudski pristup.
Sutra sam na svojoj redovnoj kontroli kod svog ginekokoga i bas me zanima sto ce mi on reci jer mu stvarno vjerujem.
Malo duži post ali evo. 🤦♀️🤣😊
Bas mi je za ovako nesto procitat pogotovo ovo da si radi pregleda plakala!! Bas ti neki doktori rade samo da odrade a rade posao bas sa trudnicama koje su osjetljive i ranjive kojima je sve na svitu jedna informacija o bebi jefna skicica pa kakva god ona bila!! Ne moj biti tuzna nadam se da ce oregled na redivnoj kontroli proci puno ugodnije i da des saznati spol i dobiti slicicu ili bar dobiti pregled onako kako i zasluzujemo kao trudnice!! I zelim ti sretno s daljnim pretragama da bude sve u najboljem redu i za tebe i tvoju bebicu🥰
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
KatrinAjmeeeee, baš mi je žao! Možda si baš naletila na nekoga kome je loš dan… Šaljem ti hug 🤗
I držim fige da sutra bude dobro na pregledu! Možda se beba sutra neće skrivati 🤞
ana0310 ti imaš termin 2 mjeseca prije mene pa ako budeš u Petrovoj, svakako javi ☺️
_spring_ vezano uz blizinu… svi mi kažu da nije važno koliko ti je bolnica blizu jer ima puno vremena od prvih trudova do bolnice, da se sve stigne. Pa ne znam, cure, dajte savjet. (Iako ja imam još puno do poroda, ali vrijeme leti…)
Btw. Katrin još samo da se osvrnem na tvoje loše iskustvo na anomalyju; bila sam na jednom pregledu dok sam pokušavala zatrudnjeti i doktor mi je na moj višak kila, tj. BMI, rekao da bi se radije objesio nego meni dopustio da zatrudnim!!! Tako da ima svega u zdravstvu… I evo me u 20. tjednu, nitko mi nije komentirao kilažu nikad poslije 😀
Ne mora biti da ces imati puno vremena, kod mene je bas brzo islo iako je bio prvi porod.. tocno me strah drugog 😅 ja sam rodila u nekih 4 i po sata od pucanja vodenjaka, zadnji voz za epiduralnu ulovila.. 😅 al ono znali smo da ce brzo kad krene jer sam tjednima bila otvorena 2 cm, dan prije poroda sam bila na 3-4 cm ako dobro pamtim…
Hej! Koliko si dugo bila otvorena? Ja sam se pocela otvarati, odnosno na zadnjem pregledu u 29.tj mi je cervix poprimio Y oblik 😔
KatrinAjmeeeee, baš mi je žao! Možda si baš naletila na nekoga kome je loš dan… Šaljem ti hug 🤗
I držim fige da sutra bude dobro na pregledu! Možda se beba sutra neće skrivati 🤞
ana0310 ti imaš termin 2 mjeseca prije mene pa ako budeš u Petrovoj, svakako javi ☺️
_spring_ vezano uz blizinu… svi mi kažu da nije važno koliko ti je bolnica blizu jer ima puno vremena od prvih trudova do bolnice, da se sve stigne. Pa ne znam, cure, dajte savjet. (Iako ja imam još puno do poroda, ali vrijeme leti…)
Btw. Katrin još samo da se osvrnem na tvoje loše iskustvo na anomalyju; bila sam na jednom pregledu dok sam pokušavala zatrudnjeti i doktor mi je na moj višak kila, tj. BMI, rekao da bi se radije objesio nego meni dopustio da zatrudnim!!! Tako da ima svega u zdravstvu… I evo me u 20. tjednu, nitko mi nije komentirao kilažu nikad poslije 😀
Ne mora biti da ces imati puno vremena, kod mene je bas brzo islo iako je bio prvi porod.. tocno me strah drugog 😅 ja sam rodila u nekih 4 i po sata od pucanja vodenjaka, zadnji voz za epiduralnu ulovila.. 😅 al ono znali smo da ce brzo kad krene jer sam tjednima bila otvorena 2 cm, dan prije poroda sam bila na 3-4 cm ako dobro pamtim…
Hej! Koliko si dugo bila otvorena? Ja sam se pocela otvarati, odnosno na zadnjem pregledu u 29.tj mi je cervix poprimio Y oblik 😔
4 tjedna cca, skoro 5.. mozda i nesto duze jer bi isla na preglede svaka 3-4tj... nisam pazila, skroz kontra zapravo, setala sam i penjala se po stepenicama ko manijak 😅 jer je to bilo vec ajmo rec pred kraj... oko 37tt.
2021. M 💗
Pregledi 🤰🏼
.
07.04. - Tonkica1509, Mom_stera, Katrin
08.04. - Keksolina, Skakavac, Petrucika, Moonchild (anomaly)
09.04.- Mommy735, Lunolina, Danos
10.04. -Emma05, Greta10, Petra_aaa, Teich14
11.04. - Pandora4, Maria31
12.04. - MariaI
14.04. - Ana0310, Milica24, Mrss26, Cordisoo
15.04. - Maslačak_13
16.04. - Zrinkolina
18.04. - Libo1415
22.04. - Pixi, TejaT
23.04. - Ania, Melody
24.04. - _spring_, Tinchilina
25.04. - Škorpija, Pukica, Sabrina86, Elza
29.04. - Lolola13
30.04. - Emi25
05.05. - Moonchild, ddm2463
13.05. - Shoko
.
Popis stvari za bebu: 285
Popis stvari za rodilište: 293
.
Tonkica1509, Mom_stera i Katrin sretno danas na pregledima. 😊
.
LuI, Megyca koji je datum vašeg idućeg pregleda?
.
Prošli tjedan mi je bio turbo ne znam jesam pohvatala sve preglede. Molim vas pišite ako nekog nisam upisala na listi. 😊
🩷 7/2022
Termin poroda 10.7. Pa tko vodi da me ubaci, nisam pohvatala, hvala :). Ipak najvj Vinogradska jer mi je najblize i dvaput sam tu rodila, ako do bolnice sve bude ok sa secerima, necu se premisljat.
Katrin sretno danas na pregledu kod tvog ginekologa, uvijek u bolnici to tako odrade brzinski nazalost, pretp da su preoptereceni i dozivljavaju sve kao na traci.. nije opravdanje, ali nemoj da te dira, bitno da je sve u redu❤️.
—-
Ja se stvarno nadam se da ce se uselit i Merkur i da ce se i Petrova otvorit kako spada do 7.mj, da se Vinogradska raskrci, kad sam radala 2021, bila sam jedina u boxu, kasnije je dosla jos jedna trudnica, bila sam u sobi s dva kreveta i kupaonom, a stvarno to puno znaci obzirom na otezano hodanje, higijenu itd, a pretp da su i druge sobe bile “praznije”, drugi put 2023. je bilo sve prekrcano, bila sam u sobi s 4 kreveta (+4krevetica), kupaona na kraju hodnika, meni tezak poroda, zdjelica mi se klacka, jedva hodam, sjecam se kako je muka bila ic do kupaone, svaki korak taj prvi dan… probijas se kroz sobu, nemas mjesta ni za kufer, hrana ti ja krevetu, ma bas koma, odbrojavala sam do doma. Naravno da je najbitnije da sve prode dobro i da su mama i beba dobro, ali svejedno, znace i te “sitnice” i za oporavak i za psihu, barem meni. Bas sam jedva cekala doma ic. Jos muz dovede malu u posjetu (vani kod aparata za kavu), ona nema jos 2g, ne kuzi nista, poluljuta sta nisam doma, samo sam plakala kad sam isla nazad u sobu. Vratim se, uzeli malu na presvlacenje, ispovracala im se pa ju onda nisu dovodili nazad valjda 2 sata, ja stalno pitam kad ce nazad, bas mi se sve bilo skupilo i jedva sam cekala doma🙈.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Libo koliko ce te drzati u bolnici? Kako se osjecas? Drz se❤️.
Osobno nemam iskustva pa ti nemam sto za reci, ali znam da je to sve tako individualno, ja sam prvu trudnocu hodala otvorena mjesec dana za 1 prst pa nista, rodila 40+3.
Drugu trudnocu kad se ocekuje da se prije krenem otvarat, na 39+0 otvorena 0, cijeli iduci tjedan osjetila da sam otvorena, na kontroli 40+0 bila 7 cm ( tako sam ocito cijeli tjedan hodala😅).
Jer sam osjetila da se otvaram, al sam mislila nesto malo i tako sam i hodala jer pred kraj trudnoce obicno dosta hodam i bas mi je tesko bilo taj zadnji tjedan, al eto.
Tako da drz se, nadam se da ce to sve stat i bit sve dobro❤️. Kako je u Vinogradskoj, ako sam dobro skuzila tamo si?
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sretno cure danas na pregledima!
.
Ja sam se prijavila na radionicu za dojenje i baby handling preko Google obrasca koji je naveden na stranici DZ centar, ali nije mi dosla nikakva potvrda, datum, nista... Vi koje ste se prijavile za tamo i odslušale, kako to funkcionira?
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Libo koliko ce te drzati u bolnici? Kako se osjecas? Drz se❤️.
Osobno nemam iskustva pa ti nemam sto za reci, ali znam da je to sve tako individualno, ja sam prvu trudnocu hodala otvorena mjesec dana za 1 prst pa nista, rodila 40+3.
Drugu trudnocu kad se ocekuje da se prije krenem otvarat, na 39+0 otvorena 0, cijeli iduci tjedan osjetila da sam otvorena, na kontroli 40+0 bila 7 cm ( tako sam ocito cijeli tjedan hodala😅).
Jer sam osjetila da se otvaram, al sam mislila nesto malo i tako sam i hodala jer pred kraj trudnoce obicno dosta hodam i bas mi je tesko bilo taj zadnji tjedan, al eto.
Tako da drz se, nadam se da ce to sve stat i bit sve dobro❤️. Kako je u Vinogradskoj, ako sam dobro skuzila tamo si?
Bok. Pa neznam koliko će me držati. Jučer je rekla da daljnjega, sad na viziti kaže da vidi da sam dobro i da mi paše biti u bolnici tako da 🤷♀️ valjda će mi iduci tjedan raditi uzv da vidim na čemu sam. Ja sam inače ok, pomirila sam se s tim da mi je tu najbolje i da moram izdržati još malo. A i cure u sobi su mi super pa je lakše. Merkur se od danas navodno seli pa bi valjda kroz iduća 2 tjedna trebali otići, i onda se i tu nadaju da će biti manje žena. Na patologiji nas je sad negdje 17 ja mislim, a 20 je kreveta. U radaoni je jučer bilo ok, rekla nam cura koja je bila s nama u sobi pa se porodila da nema gužve trenutno ali to se brzo promjeni.
Ja 35 sve ok, on 36 OAT
4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
5.postupak +❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji