Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crox
    05. Travanj 2025. 18:10

Tinchilina

Sabrina, meni su bile jako slične vrijednosti, i umalo da mi nisu dali ništa dodatno, jer je kao za trudnice donja granica 110, a meni je bila 116. Međutim kad je došao glavni doktor (vodi me stažistica uz njegov nadzor) rekao je da mi da terapiju željeza jer sad pogotovo kreće iscrpljivanje zaliha, plus ja nosim blizance. Također nikad do sad nisam imala takve vrijednosti, ni u prvoj trudnoći.

Lolola, ma bit ćeš prva liga, vidi se to po razmišljašnju 🤗

Meni je u zadnje vrijeme popriličan pritisak dolje, al bila sam na pregledu u čet i sve je ok, al počele su mi se javljati mušice brige. Jako brzo postajem "nepokretna". Danas sam s malim jedva izdurala šetnju kroz ulicu od nekih sat i nešto, a to nije ni hodanje nego većinom stajanje. I napada me tu i tamo kašalj i to me dodatno onda uznemiri. A moramo zdurat još, ne mogu još van, rano je. Kad sam konačno legla s malim na dnevno spavanje, oboje su "poludili" od altivnosti. Ne znam jel ni njima nije pasala ta moja aktivnost ili naprotiv. Nemrem procijeniti.

Što se tiče seksa, u prvoj trudnoći smo imali redovne odnose cijelo vrijeme, ovu već ne. Borila sam se sa peckanjima kod piškenja i to me onda jako odbijalo riskirati da mi se to peckanje ne vrati, iako ni dan danas ne znam zašto me peckalo, urin je sterilan bio. A sad u zadnje vrijeme ja nisam više opuštena, bojim se ranog otvaranja i to, visoki su već tjedni, a čitam da se puno blizanačkih trudnoća okončalo početkom 30.tt. Al fali mi def, imam često seksualne snove 😅😂 više bih voljela da se mogu opustiti, iako sam pitala sad u čet jel smijemo i dalje i rekla je da mogu, al moj osjećaj je da ne.

Mi u prvoj trudnoci nikako 9 mjeseci nismo imali odnose, i to je bio dug period i nekako smo zanemarili jedno drugo i dugo smo to nekako vracali na staro, a sad bas ne bih da bude identicno, voljela bih ako nista barem par puta da probamo, pa bar i neko mazenje sa oralnim seksom, da li orgazam steti materici tj te kontrakcije? 🙈 pitam jer i ja sanjam, nekad cak u snu imam taj feeling i probudim se u nekom cudnom osjecaju. Ovo je stvarno ludo stanje. Hvala ti na podijeljenom iskustvu. 💕

_spring_
    05. Travanj 2025. 18:39

Ja nisam istrazivala šteti li orgazam u smislu kontrakcija, ali znam da kad bih se probudila, osjećala bih da mi je trbuh stegnut... Ali ako je trudnoca uredna i doktor nije naglasio da treba apstinirati, ja mislim da nema apsolutno nikakvih prepreka...

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• Tinchilina
    05. Travanj 2025. 20:30

Slažem se, ako je uredna trudnoća mislim da orgazam moze biti pozitivna stvar. 

Spring, ❤️ hvala ti na podršci 🥰 kak si ti danas vezano uz prehranu? Kako ti je prošao dan?

💙 5/2023

_spring_
    05. Travanj 2025. 20:48

Pa ok, rekla bih. Zadovoljna sam kako sam se organizirala i jučer i danas, ali mislim da ću uzeti onaj apartić kako rade i cure čisto da se provjerim sad u početku jer ovako nemam pojma jel ja to dobro radim ili ne 😅.
    Mislim da sam resetirala od onog plača pa sam se prvo osjećala prazno, a onda prihvatila da idemo dalje... 
    Jedino me muči, kome god sam to spomenula, svi mi odmah kažu: ides na carski, sigurno ides na carski... To me nazivciralo... Naravno da cu ici ako budem trebala, ali ne znam zasto bi to odmah bila indikacija za carski, ali veličina bebe, ja i sve drugo bude ok... Moram malo jos to istraziti i procitati...

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

petrucika
    05. Travanj 2025. 21:19

_spring_

Pa ok, rekla bih. Zadovoljna sam kako sam se organizirala i jučer i danas, ali mislim da ću uzeti onaj apartić kako rade i cure čisto da se provjerim sad u početku jer ovako nemam pojma jel ja to dobro radim ili ne 😅.
    Mislim da sam resetirala od onog plača pa sam se prvo osjećala prazno, a onda prihvatila da idemo dalje…
    Jedino me muči, kome god sam to spomenula, svi mi odmah kažu: ides na carski, sigurno ides na carski… To me nazivciralo… Naravno da cu ici ako budem trebala, ali ne znam zasto bi to odmah bila indikacija za carski, ali veličina bebe, ja i sve drugo bude ok… Moram malo jos to istraziti i procitati…

Draga ja ni u jednom trenu nisan pomislola na carski uopce evo sad cutajuc tvoj post mi proslo kroz glavu da je to moguce ali vjerujem ako ima indikacija za to!!! Opusti se nije to tako crno kako se cini!!! Ja se vise bojim neki dr stvari popracenih tom dijagnozom kako visak vide i slicno!!! A to carski pa dobro ako se mora za bebu sve!! Dr nisi sama ima nas tu par koje prolazimo sto i ti i jedna dr ce mo bodrit i biti podrska!!! Ne brini nista sve ce proc i sve ce dic na svoje🥰

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

_spring_
    05. Travanj 2025. 22:14

Pa zato mi je sve i bilo lakše nekako kad sam tu napisala i kad ste se vi javile... A ovi neki drugi bliznji su mi samo bespotrebni stres stvorili. Znam da nije namjerno, ali opet... Ovdje sve cure prolaze kroz neke svoje situacije pa je podrska ipak drugacija... Ne bojim se sto god da bude, ja cu se svega pridrzavati tako da bude maksimalno najbolje. Mislim da meni i nije tesko pala ta dijagnoza kao dijagnoza nego je to bila jos jedna stvar u nizu, a vec mi je bilo pomalo dosta i bolnice i hitne, komplikacije i briga hoce li nesto poci po zlu. Ali odavno smo zakljucile da trudnoca nije blaženo bezbrižno stanje kako opisuju, ne daj Boze veceg zla... Nek mi bebica bude dobro i dobro se razvija, ja cu pretrpit sto god. Ionako je prepredug i tezak bio put do ove trudnoce, a eto proslo je, proci ce i sve drugo. Hvala svakako na podršci 🫂💓

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• melody
    05. Travanj 2025. 22:18

_spring_

Pa zato mi je sve i bilo lakše nekako kad sam tu napisala i kad ste se vi javile… A ovi neki drugi bliznji su mi samo bespotrebni stres stvorili. Znam da nije namjerno, ali opet… Ovdje sve cure prolaze kroz neke svoje situacije pa je podrska ipak drugacija… Ne bojim se sto god da bude, ja cu se svega pridrzavati tako da bude maksimalno najbolje. Mislim da meni i nije tesko pala ta dijagnoza kao dijagnoza nego je to bila jos jedna stvar u nizu, a vec mi je bilo pomalo dosta i bolnice i hitne, komplikacije i briga hoce li nesto poci po zlu. Ali odavno smo zakljucile da trudnoca nije blaženo bezbrižno stanje kako opisuju, ne daj Boze veceg zla… Nek mi bebica bude dobro i dobro se razvija, ja cu pretrpit sto god. Ionako je prepredug i tezak bio put do ove trudnoce, a eto proslo je, proci ce i sve drugo. Hvala svakako na podršci 🫂💓

Prvi mi je bio hitni carski, drugi ce isto najvjerivatnije zbog posteljice i carski uopce nije toliko strasan niti nesto lose. Mana koji dan duze u bolnici ali izdrzi se i mislim da je lakse kad se i ranije pripremis na mogucnost da bude carski. Moj prvi carski je bio prije manje od 4 god i  cak se oziljak skoro jedva vidi  i oporavak mi je bio ok jedino sto sam imala naknadne kontrakcije prvih par dana e to je npr bas bolilo

petrucika
    05. Travanj 2025. 22:20

_spring_

Pa zato mi je sve i bilo lakše nekako kad sam tu napisala i kad ste se vi javile… A ovi neki drugi bliznji su mi samo bespotrebni stres stvorili. Znam da nije namjerno, ali opet… Ovdje sve cure prolaze kroz neke svoje situacije pa je podrska ipak drugacija… Ne bojim se sto god da bude, ja cu se svega pridrzavati tako da bude maksimalno najbolje. Mislim da meni i nije tesko pala ta dijagnoza kao dijagnoza nego je to bila jos jedna stvar u nizu, a vec mi je bilo pomalo dosta i bolnice i hitne, komplikacije i briga hoce li nesto poci po zlu. Ali odavno smo zakljucile da trudnoca nije blaženo bezbrižno stanje kako opisuju, ne daj Boze veceg zla… Nek mi bebica bude dobro i dobro se razvija, ja cu pretrpit sto god. Ionako je prepredug i tezak bio put do ove trudnoce, a eto proslo je, proci ce i sve drugo. Hvala svakako na podršci 🫂💓

Tako je slazem se s tobom!!! Idemo dan po dan!! Svaka od nas ima neke svoje brige i strahove i strepis uvik nesto to je skrozz normalno!! Trufnoca uopce nije opustajuca ni jednostavno i predahnes tek kad rodis!! Ali lakse je sve nekako ovako uz firum uz cure koje imaju slucne ili iste probleme!!! Bit ce sve u redu 🥰

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

lolola13
    05. Travanj 2025. 22:39

Pokreti beba nakon setnje i aktivnosti su skroz normalni, njih setnja i aktivnost uspava pa kad se smirimo se razbude i tad tako podivljaju 😁 Moja isto voli tulumarit najvise kad legnem 😂
    .
    Orgazam nije nikako stetan, dapace. Ali naravno dok je uredna trudnoca 😊
    .
    Carski fakat nije obavezan odnosno ne radi se automatski niti kod vece bebe niti kod dijagnoze gestacijskog. Sogorica je imala oboje pa je rodila vaginalno, nije joj nitko niti predlagao carski 🤷‍♀️ 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

_spring_
    05. Travanj 2025. 22:42

melody

_spring_

Prvi mi je bio hitni carski, drugi ce isto najvjerivatnije zbog posteljice i carski uopce nije toliko strasan niti nesto lose. Mana koji dan duze u bolnici ali izdrzi se i mislim da je lakse kad se i ranije pripremis na mogucnost da bude carski. Moj prvi carski je bio prije manje od 4 god i cak se oziljak skoro jedva vidi i oporavak mi je bio ok jedino sto sam imala naknadne kontrakcije prvih par dana e to je npr bas bolilo

Pa upravo mi je to i zasmetalo, taj ton "carski, carski", kao da se sad događa ne znam kakva katastrofa. Boze moj, koji god bude najsigurniji put da izadje van, nek izadje samo da je sve ok. Hvala ti na iskustvu! Ne vidim u kojem si ti tjednu, a ne znam jesam možda propustila ranije procitati... Ima vas tu dosta cura koje već imate djecu, vecina zapravo ☺️, bas dobro dodje cuti ovakve stvari i iskustva. 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.