Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    _spring_
    07. Travanj 2025. 11:55

Ma daj, predobro 😍, gdje si ti planirala roditi? 
    A žao mi je da se pratimo i u lošem OGTT-u... Ali eto, kažu cure da se sve preživi i meni se sad već tako posložilo u glavi, samo da se ne razvijaju neke daljnje komplikacije... Ako ti se bude dalo, napiši što su rekli na edukaciji. Mene nisu slali na edukaciju, a čini mi se da bi mi značilo. Možda to planira moj dr iza Uskrsa kad imam pregled opet, ne znam, zasad se držim onog što su mi u mejlu napisali i stavili kao prijedlog prehrane. 
    .
    Dosta kasno ste dobili onda termin za baby handling, nadam se da ćemo mi uspjeti onda dobiti🙆🏼‍♀️, najviše mi je zbog muža, njemu će to puno značiti. 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

_spring_
    07. Travanj 2025. 11:58

katrin

Evo mene sa pregleda. Zatvorena sam skroz.
    Pogledao je i ultrazvuk beba izgleda super samo je taj zeludac naglasen pa onda u petak na kontroli ako ne bude kako treba da mu se javim pa ce me ranije upisati za pregled, a ovako redovnu kontrolu imam 5.5. ponovno. Spol nece da pokaže.
    Kaze da je moguce samo da se napila beba vode,a i da moze biti opstrukcija crijeva, da ne prazni zeludac pa cemo svakako to malo popratiti. Objasnio mi sve, i da se ne brinem da nije nista za panicariti da cemo sve vidjeti kroz kontrole.
    Pustio mi i uputnicu za ogtt.
    Za bolove u ligamentima je rekao samo da ako jako boli da popijem i dva magnezija, da se tu ne moze puno nista sa tim bolovima jer se sve rasteze.

Super da si zatvorena i da je bebica dobro. Vjerujem da si sad u brizi i ono što je meni uvijek najgore, iščekivanje sljedeće kontrole, ali nekako mi se čini da nisu pretjerano zabrinuti pa se nadam da ti je to neka utjeha, vjerujem da će sve biti ok. 💖

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

AnnieP
    07. Travanj 2025. 12:40

Curke da i ovdje podjelim svoj popis za Dm, možda bude koristio kome. Ništa posebno, nešto osnovno što sam u prvoj trudnoći koristila i bilo mi je dobro.
    Za neke stvari još moram razmisliti, a neke kupiti negdje drugdje.
    .
    Dm popis

Babylove blazinice (velika 2,3 paketa po 4x60)
    Babylove podloge za previjanje (velika 2 paketa po 6x10)
    Afrodita baby and mom bademovo ulje 125ml
    Termometar za kadu
    Četka za bebu
    Philips avent soothie duda varalica
    Mam start duda
    Frosch baby tekući detrdžent ili violeta double care
    Chicco mammy higijenski ulošci (30kom)
    Lola higijenski ulošci natural sensitive (3,4 paketa)
    To to mama mrežaste gaćice, vel. L (3,4 paketa)
    Philips avent jastučići za dojilje
    Hipp mama čaj za dojilje
    Putno malo pakiranje gel za tuširanje, šampon i suhi šampon, pasta za zube
    Proteinske čokoladice

Multi mam komprese i ulje za masiranje međice ?? (još ću razmisliti)

Muller ili Notino - waterwipes vlažne maramice

Ostalo ljekarna 

🩷 7/2022

• katrin
    07. Travanj 2025. 13:15

Spring malo mi je lakse zato sto mi je ginekolog lijepo objasnio sve a ne kao onda doktorica da te ostavi u polu neznanju. 
    Odlucila sam da se ne brinem previse i da ne citam po internetu koje kakve dijagnoze koje ce mi samo stvarati stres.. 
    Uzdam se u doktore i molim se da sve bude u redu da mi dode beba ziva i zdrava. 🥰

AnnieP super je popis, mi dosta toga dobivamo od grada u vidu opreme za prvo dijete pa cu ja pricekati dok to dobijem te cu tek tada krenuti kupovati sto mi fali. 
    A za gacice mislim uzeti fridine. Jesu skuplje ali do 8mj mogu svaki mj po paket si kupiti neznam koliko toga mi i treba. 🤣

• katrin
    07. Travanj 2025. 13:19

AnnieP jos sam se htijela nadovezati na popis za putno pakiranje gela za tusiranje, budu u dm-u bocice malene za kupiti vec to imam i koristim kad idem negdje pa si uspem u njih sampon za kosu i u drugu gel za tusiranje, ovisno za koliko dana mi treba. A super mi dode jer nemaju to sto ja koristim u manjim pakiranjima. 😊

Dudu sam dobila od bibbsa u dm poklonu, i moram pohvaliti hiip poklon koji sam dobila jer ima mali primjerak frosh deterđent za posuđe i tipa hiip ulje i gel za bebe. I knjiga u koju mogu pisati i lijepiti slicice iz trudnoce. 🥰

AnnieP
    07. Travanj 2025. 14:49

Katrin da, dobro si me podsjetila, vidjela sam u dm te male bočice, zgodno je i to da.
    .
    Dobila sam i ja bibs dudu, spremila sam ju pa ćemo vidjeti.
    Hipp paketić isto super, dobila sam u obje trudnoće. Zaboravila sam staviti na popis frosch baby detrdžent za posuđe i dude.
    .
    Ne znam da li je još netko iz Karlovačke županije, osim mene i TejaT. Nakon rođenja se od županije dobije veliki paket u kojem imaju pelene, tetra pelene, male tetrice, škarice, nešto za nos, za kupanje šamponi, bodi, radosnica, svašta baš ima. Ja sam u prvoj trudnoći nešto iskoristila, nešto podijelila. Sad mislim da se sadržaj malo promjenio pa ne znam što se dobije ali uglavnom stvarno velika kutija i svašta korisno. 
    Treba sa otpusnim pismom otići u županiju i dobije se paket i novci kasnije.

🩷 7/2022

• Maria31
    07. Travanj 2025. 14:52

_spring_

Ma daj, predobro 😍, gdje si ti planirala roditi?
    A žao mi je da se pratimo i u lošem OGTT-u… Ali eto, kažu cure da se sve preživi i meni se sad već tako posložilo u glavi, samo da se ne razvijaju neke daljnje komplikacije… Ako ti se bude dalo, napiši što su rekli na edukaciji. Mene nisu slali na edukaciju, a čini mi se da bi mi značilo. Možda to planira moj dr iza Uskrsa kad imam pregled opet, ne znam, zasad se držim onog što su mi u mejlu napisali i stavili kao prijedlog prehrane.
    .
    Dosta kasno ste dobili onda termin za baby handling, nadam se da ćemo mi uspjeti onda dobiti🙆🏼‍♀️, najviše mi je zbog muža, njemu će to puno značiti.

Ja planiram roditi u Vinogradskoj, a ti?
    Dobili smo pribor za vađenje GUK profila, to ću idući tjedan pa nositi idući dan i to me čeka jednom mjesečno ako sve bude ok.
    Edukacija o prehrani - svaki dan 6 obroka s razmakom od minimalno 2 sata, 3 glavna i 3 međuobroka, ukratko - treba paziti na namirnice iz skupina kruh, voće i mlijeko jer one dižu šećer (slatkiši naravno ne dolaze u obzir), a ne bi trebali imati problema s namirnicama iz skupina meso, povrće i masnoće (dobili smo detaljan popis koje sve namirnice su u kojoj skupini) iako su u planu prehrane propisane točne količine za sve. 
    Da, baby handling termin smo dobili sredinom 3.mj za početak 6.mj, valjda nema smisla ići prerano da se sve ne zaboravi 🙂

• moonchild
    07. Travanj 2025. 15:08

lolola13

Za baby handling su mi u roku par dana dali termine, a za dojenje sam cekala par tjedana. Vec sam i bila na toj za dojenje prije nekih 2 tjedna i stvarno imam sve pohvale, a slozili su nas po terminima poroda - nas 7 i sve u par dana razmaka s terminom. Pa sad ne znam dal im je praksa da cekaju da se takva grupa skupi i zato to toliko traje ili kaj 🤷‍♀️
    .
    Baby handling i baby wearing tek idemo, ovaj i iduci mjesec.

Draga lolola13, jesu li to oni online trudnički tečajevi sa stranice Grada Zagreba? Nigdje nisam vidjela za dojenje.

_spring_
    07. Travanj 2025. 15:44

Katrin, kad bi barem doktori shvatili koliko njihov pristup znači, pogotovo u ovakvim osjetljivim fazama života... Ja ne sumnjam da će biti sve ok. 💖
    .
    Annie, super korisno za popis. Ja sam se dvoumila izmedju Frida gacica ili onih Jessa pelena za odrasle koje svi sada u zadnje vrijeme spominju, nisam jos odlucila koje cu. Ako netko ima iskustva, neka napise... Bas lijepa gesta od vase zupanije za poklon. 
    .
    Maria, ja se nisam jos odlucila, ali mislim da naginjem u Petrovu... Bila sam kroz trudnocu par puta tamo na hitnoj i 2x prenocila na odjelu rađaonice pa sam onda, ajmo reci, vec nekako navikla, ali odbija me bas sto nema jos uvijek pratnje i ne zna se ni hoce li biti. Dajem si jos malo vremena za odlučiti. Hvala ti na informacijama za prehranu, mislim da cu ja traziti da odslusam to, cisto da budem sigurnija iako sam nasla dosta primjera jelovnika i na internetu. 
    .
    Meni se evo bas odgovorili za baby handling, termin 18.6 u Sigetu. Za dojenje jos nisu, ali valjda onda hoce i to uskoro. 
    Moonchild, ja sam se prijavila na ovoj stranici preko obrazaca, mislim da je to to od grada Zagreba. https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-poticanje-rasta-i-razvoja-zdravog-djeteta/

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

_spring_
    07. Travanj 2025. 15:50

I je li netko išao već na trudnički tečaj u ZG? Ima neki dom zdravlja da posebno preporučujete ili je svejedno?

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.