Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    01. Travanj 2025. 20:15

Elza

2 sata nakon jela gledam da mora biti manji od 6.7 mmol/l.

Prošli tjedan sam pojela pola tanke fete torte i iz znatiželje sam išla mjeriti nakon sat vremena i šećer je bio 8.2 (a mužu 6.2 nakon cijele fete). Nakon 2 sata je isto bilo preko granice 6.9.
    Tako da stvarno ne smijem jesti slatkiše.
    Kad me uhvati kriza onda si pojedem od vindije onaj protein puding od čokolade. Baš je ukusan a mogu ga jesti i dijabetičari.
    Ili si znam za večeru napraviti chia i zobene u alpro mlijeku od čokolade, isto bude fino.

Hvala ti na idejama i za ovaj puding i za veceru ja jos ucim!! Probat cu i ja testirat kolacim ionako umirem za jednim cisto da vidim kako ce moj secer idreagirati!! Ti bar eto nisi gladna a ja stalno gladna mene ovo ubi!! Ali ako gledamo ovu vrijednist 6.7 ja sam onda ok mij bude ugl ispod 5 a zna mi tako bit na granici ocito neka namirnica tj ugljikohidrati poput kruha ako uzmem dekic vise zna mi bit tako malo poviseno!!! Jel mlijecno kao jogurt se isto doziras ili?? Ja ugl njega prije spavanja znam i s njim nekad ono kao prec preko nekog pravila jer ono u danu je kao jedan a ja pojedem dva!!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Elza
    01. Travanj 2025. 20:54

Obično mlijeko rijetko pijem, jedino nekad popijem malu šalicu bijele kave ujutro. Većinom pijem alpro mlijeko od soje (čokolada ili vanilija), ona pakiranja od 200 ml. Malo je skuplje ali prije sam sigurno više trošila na čokolade i slatkiše pa mi nije krivo.
    Jogurt znam pojesti za marendu, pomiješam ga s raznim voćem.
    Negdje sam pročitala da mlijeka ne bismo smjeli više od pola litre dnevno. 
    Nekad mi se zna dogoditi da pojedem u istom danu i mlijeko i jogurt ali kad se zbroji količina ne vjerujem da prelazi pola litre.
    Ako si gladna probaj si povećavati količinu hrane, ako su ti šećeri niži, imaš još fore.
    Volim još pojesti zelenu salatu s maslinovim uljem, unutra si stavim rotkvice i luka i salakis sir.
    Od kruha jedem samo integralni, pojedem 1 deblju fetu bez problema.
    Mladi špinat stavim u tavu s malo luka pa na to stavim 2 jaja, isto je dosta zasitno.

Evo možda će ti  nešto od ovog dobro doći. 🙂

petrucika
    01. Travanj 2025. 21:08

Elza

Obično mlijeko rijetko pijem, jedino nekad popijem malu šalicu bijele kave ujutro. Većinom pijem alpro mlijeko od soje (čokolada ili vanilija), ona pakiranja od 200 ml. Malo je skuplje ali prije sam sigurno više trošila na čokolade i slatkiše pa mi nije krivo.
    Jogurt znam pojesti za marendu, pomiješam ga s raznim voćem.
    Negdje sam pročitala da mlijeka ne bismo smjeli više od pola litre dnevno.
    Nekad mi se zna dogoditi da pojedem u istom danu i mlijeko i jogurt ali kad se zbroji količina ne vjerujem da prelazi pola litre.
    Ako si gladna probaj si povećavati količinu hrane, ako su ti šećeri niži, imaš još fore.
    Volim još pojesti zelenu salatu s maslinovim uljem, unutra si stavim rotkvice i luka i salakis sir.
    Od kruha jedem samo integralni, pojedem 1 deblju fetu bez problema.
    Mladi špinat stavim u tavu s malo luka pa na to stavim 2 jaja, isto je dosta zasitno.

Evo možda će ti nešto od ovog dobro doći. 🙂

Hvala ti sve ovo spremam!! Da probat cu si malo povecavat doze jer moj secer nakon 2h bude ok pa cu se bas testirat!! Hvala ti puno na ovim savjetima🥰🥰

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

AnnieP
    01. Travanj 2025. 21:21

_spring_ čestitam za dobro pregled. Opusti se sada.
    Pisala sam te za idući, hvala. 😊
    .
    Thumbelina31 nadam se da je do genetike i da će sve biti dobro.
    Meni je curka uvijek bila oko tjedan dana manja u prvoj trudnoći, a sad je evo i ova curka od prošlog pregleda ali kaže doktorica da je genetika u pitanju.
    Kad ti je idući pregled?

🩷 7/2022

petrucika
    01. Travanj 2025. 21:25

Thumbelina31

Evo mene s pregleda.Bebin abdomen je jedno 10 dana manji u odnosu na ostalo što mjere. Dala mi je doktorica uputnicu za bolnicu da me tamo pregledaju jer imaju bolji uzv pa cemo vidjeti što i kako dalje. Može biti do genetike i dalje jer sve ostalo uredno izgleda (dovoljno plodne vode, posteljica i pupkovina, protoci joj se čine u redu), ali je bolje da me u bolnici pregledaju za svaki slučaj. Ako njima bude nešto sumnjivo nastavit ću u bolnicu ici na preglede. Za Vinogradsku sam se odlučila i naručila pa ćemo vidjeti kad ću dobiti termin, nadam se brzo jer sam naravno nervozna… zna li netko koliko se čeka termin?

Greta10 ajmeeeehvala na info! Korisno za znati☺️☺️

Draga ja mislim da je vazno da je posteojica plodno vida i ti parametri uredni a ovo dr bi mogla biti genetika!! Bitno da doktor ne stvara paniku pa i ti tako na to gledaj!! U svakom skucaju vjerujem da je to sve u redu😍

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    01. Travanj 2025. 21:25

I cestitam svim curama na urednim pregledima🥰😍

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tinchilina
    01. Travanj 2025. 21:32

Čitam vas al se ne uspijem javiti, opet smo bolesni, a nisam se izliječila ni od prethodne viroze, tako da sam bas "super" 🙄 

Čestitam moonchild na dečkiçu, Spring na urednom pregledu i nadam se da će te taj nepotreban stres uskoro zaobiçi. I ostalim curama koje su dobile neke informacije koje sigurno uznemiravaju da ih čim prije maknete s glave. Želim nam svima puno sreće i što manje brige.

Kako sam sad već ušla u 30. Tt bas me frka da me ne bi na nakom od sljedećih pregleda "na prepad" ostavili u bolnici i sebi isto držim fige da me taj stres zaobiđe.

Čitam ovo za hranilice i moje iskustvo je da sam kupila Prima Papa Folow me, i tolko mi ta hranilica nije sjela da je to čudo, čim se posjeo kupila sam neku Freeonovu u stilu Trip trap, polovnu za 30e i dan danas je u uporabi, a nova ova prva stoji kod babe u spremištu 😅 

I ovo za plan prehrane, joj baš mi zvuči koma bit trudan i da ne smiješ jest, i ovak mi je trudnoća jedno od težih stvari koje sam proživjela u životu, a ovo s prehranom def ne bi pomoglo. Držite se cure! 💪❤️

💙 5/2023

petra_aaa
    01. Travanj 2025. 21:38

Thumbelina31

Evo mene s pregleda.Bebin abdomen je jedno 10 dana manji u odnosu na ostalo što mjere. Dala mi je doktorica uputnicu za bolnicu da me tamo pregledaju jer imaju bolji uzv pa cemo vidjeti što i kako dalje. Može biti do genetike i dalje jer sve ostalo uredno izgleda (dovoljno plodne vode, posteljica i pupkovina, protoci joj se čine u redu), ali je bolje da me u bolnici pregledaju za svaki slučaj. Ako njima bude nešto sumnjivo nastavit ću u bolnicu ici na preglede. Za Vinogradsku sam se odlučila i naručila pa ćemo vidjeti kad ću dobiti termin, nadam se brzo jer sam naravno nervozna… zna li netko koliko se čeka termin?

Meni je prvo dijete bilo manje, i sad je i drugi manji
    Radio mi je doktor briseve i cekam nalaze, da ne bi neka bakterija “remetila” rast i razvoj
    Nadam se da bude nam sve dobro❤️

👦💙 18.10.2022.
    panorama uredna, stiže 👦💙

Thumbelina31
    01. Travanj 2025. 21:57

Hvala svima na djeljenju iskustva! 

Je li nekom bebaču baš samo abdomen mjerio manje? A da su sva ostala mjerenja bila u redu? Evo pregled mi je u petak pa ćemo vidjeti što kažu u bolnici. 

• Bananica80
    01. Travanj 2025. 21:59

Thumbelina31

Ja sam dobila termin u Vg u roku od tjedan, max 10 dana

3/2024 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.