Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lolola13
    16. Siječanj 2025. 10:05

Lunolina

Lolola vidis mogla bih probati vocne kasice, dm mi je pored zgrade pa nemam izgovor da ne odem.
    Bome ti cak i jedes ponesto zdravoga😄
    Nadam se da ce nam ove mukice uskoro proci 🥲 sa nesanicom se mogu lakse nositi.
    Hvala za prenatalne, probat cu.
    .
    Tinchilina ako se grcevi nastave mozda da vidis sa ginekologom da ti uvede progesteron, on umanjuje grceve ☺️

Drzim fige da nam sto prije prode! Uzimam te babylove u plasticnoj vrecici, ne znam kak da opisem 😅 Ima bas hrpa kombinacija pa sam probala sve i kaj ne mogu dam muzu. Za sad imam 3 koje mi pasu pa ih kombiniram 😂 I babylove sok mi je isto super a 100% voce, njega pijem pola soka pola vode. Jer vodu ne mogu... Samo sokovi mi isto ne pasu svi okusi ali probaj 😊

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

Libo1415
    16. Siječanj 2025. 10:07

Jutro cure 🙈 ja isto imam problema sa spavanjem...u noći budna do 1, pa oko 5 obavezno wc,onda sam danas bila budna do negdje 8 pa sam zaspala I tek sad se probudila...nikako da zaspim u normalno vrijeme, ni u normalno se budim.
    Lunolina  👋 pozdrav draga 🤗 žao mi je da te mučnine i dalje muče...meni su prošle, jedino mi se još želudac diže kad zube perem, Jučer sam malo i povracala... jesi probala narancu cijeđenu pit? Meni od nje nije bilo muka i sad je dalje stalno pijem jer mi je tako finaaa 🙈 ja sam ti na komplikacijama od kako sam prokrvarila na poslu, ali sad više ne moram strogo mirovati. A kod dr.R idem sad 28.1.pa onda mislim još iza 30-tog tjedna kod njega otići na onaj neki veći pregled.ostalo ću kod svog gin. 

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

Libo1415
    16. Siječanj 2025. 10:27

Leptirica_

Libo1415

Leptirica_

Libo1415

Vidim da ste pisale vezano za TORCH… mislim da sam dobro zapamtila, Leptirica je bila na HZJZ, jesi dobila druge rezultate? I jel ti na prvom nalazu samo IgM pozitivan?
    Da bi bila CMV infekcija, pozitivan prvo mora biti IgM a kroz dva tjedna se moraju pojaviti i IgG antitijela. Onda se radi dodatni test avidnosti na CMV te ako je njegova vrijednost ispod 40% to je tek potvrda CMV infekcije. U trudnoći se često pojavljuju lažno pozitivna IgM protutijela. I ako vadite krv na stamparu, ne morate se narucivati, od 11-13h je vadenje i oni ne rade potvrdni test pa u slučaju lažnih rezultata morate na hzjz. Tamo se krv vadi od 7-9,30 ali se mora naručiti.
    Tako je, radila sam na HZJZ i prvo i drugo vađenje. Prvo vađenje IgM pozitivno, IgG nehativno. Sada čekam nalaze ponovnog vađenja, vj tek idući tjedan. Nakon tog nalaza kad se vidi kakav je će mi dalje reći šta i kako moram
    A koliki ti je bio prvi put IgM?
    12.17

Danas će biti rezultati pa ako je sve ok dr.ce ih potpisati. Javit će mi kolegica dali ima tko za aviditet pa ti svakako javim. Al ja vjerujem da ti je taj prvi rezultat lažno pozitivan bio. 🤞

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    5.postupak +❤️

• Leptirica_
    16. Siječanj 2025. 10:33

Libo1415

Leptirica_

Libo1415

Leptirica_

Libo1415

Vidim da ste pisale vezano za TORCH… mislim da sam dobro zapamtila, Leptirica je bila na HZJZ, jesi dobila druge rezultate? I jel ti na prvom nalazu samo IgM pozitivan?
    Da bi bila CMV infekcija, pozitivan prvo mora biti IgM a kroz dva tjedna se moraju pojaviti i IgG antitijela. Onda se radi dodatni test avidnosti na CMV te ako je njegova vrijednost ispod 40% to je tek potvrda CMV infekcije. U trudnoći se često pojavljuju lažno pozitivna IgM protutijela. I ako vadite krv na stamparu, ne morate se narucivati, od 11-13h je vadenje i oni ne rade potvrdni test pa u slučaju lažnih rezultata morate na hzjz. Tamo se krv vadi od 7-9,30 ali se mora naručiti.
    Tako je, radila sam na HZJZ i prvo i drugo vađenje. Prvo vađenje IgM pozitivno, IgG nehativno. Sada čekam nalaze ponovnog vađenja, vj tek idući tjedan. Nakon tog nalaza kad se vidi kakav je će mi dalje reći šta i kako moram
    12.17

Danas će biti rezultati pa ako je sve ok dr.ce ih potpisati. Javit će mi kolegica dali ima tko za aviditet pa ti svakako javim. Al ja vjerujem da ti je taj prvi rezultat lažno pozitivan bio. 🤞

Hvala ti. Pa ja se isto potajno nadam da je bilo lažno jer sam se baš nasekirala. A čitala sam da autoimune bolesti mogu utjecati na lažne rezultate, a ja imam Hashimoto

Libo1415
    16. Siječanj 2025. 10:37

Leptirica_

Libo1415

Leptirica_

Libo1415

Leptirica_

Libo1415

12.17

Hvala ti. Pa ja se isto potajno nadam da je bilo lažno jer sam se baš nasekirala. A čitala sam da autoimune bolesti mogu utjecati na lažne rezultate, a ja imam Hashimoto

Nemoj se skirati bezveze. Sve će to biti dobro. Ako mi ne javi kroz sat vremena, zovem je. To je moj najdraži test i znam koliko puta sam imala tak kod trudnica jer nešto je bezveze potaknulo reakciju,a nemoze se skuziti u čemu je problem. 

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    5.postupak +❤️

• Tinchilina
    16. Siječanj 2025. 10:39

Lunolina, hvala na savjetu, nisam to znala za progesteron. Uzimala sam ga do cca 14-15 tj jer sam u ranim tjednima imala smećkasti iscjedak, al nisam znala da je i za grčeve dobar. Imat ću to na umu.

💙 5/2023

lolola13
    16. Siječanj 2025. 11:12

Cure, stigao mi je nalaz krvi. Sretna sam jer je glukoza pala na 4,5 a u 8tt mi je bila 5,1 😁 Ali zato su mi sad niski kalij, natrij, urea i kreatinin. Kaj bi to znacilo, zna li koja? Dr mi radi popodne tek pa dok ja dodem do njega.. 😂

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

Emma05
    16. Siječanj 2025. 11:19

lolola13

Cure, stigao mi je nalaz krvi. Sretna sam jer je glukoza pala na 4,5 a u 8tt mi je bila 5,1 😁 Ali zato su mi sad niski kalij, natrij, urea i kreatinin. Kaj bi to znacilo, zna li koja? Dr mi radi popodne tek pa dok ja dodem do njega.. 😂

Nedostaje ti elektrolita i malo si dehidrirana. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Emma05
    16. Siječanj 2025. 11:21

Meni je krvna slika malo u padu. Hemoglobin mi je niži,  malo sam anemična. Danas sam nalaz vidila. Uza svu ovu hranu i suplementaciju koju unosim ocito nije dovoljno. Kasnije mi je kod ginića na pregled. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

lolola13
    16. Siječanj 2025. 11:22

Emma05

lolola13

Nedostaje ti elektrolita i malo si dehidrirana.

Ako je samo to super, ja se pobojala da nije nes s bubrezima 😅 vec imala svakakve paranoje u glavi... Hvala ti!

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.