Tichilina čestitam na dobrom pregledu, preslatko
Piamia sretno danas, držim fige da sve bude u redu :) Meni nije mjerila, tj. nije spominjala ništa, pa ne znam.
Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
On 1982., normozoo., sve ok.
10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
Panorama - nizak rizik; curica :)
Cure ja danas idem na pregled, bas me frka. Sad sam 16 i nesto, skoro 17, mjeri li tak rano cervix vama? Proslu tr mi je bio skracen i to me najvise brine..
Sto se probave tice, ha muku mucim s hemicima.. kupila sam Redovitu ali nisam jos probala, to je navodno prirodno i ne izaziva ovisnost.
Mene je Redovita napuhala, bas mi nije sjela. Ali ne znaci da ce i tebi naravno. Sretno na pregledu 🤞 ja se isto ne sjecam jel mi mjerila cervix, cini mi se da je
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
Pozdrav svima! Ja se priključujem, ako sam dobro došla, bila sam na temi s curama trudilicima, tj. Lovkinjama 😀
Danas mi je točno 8tt, bila sam na prvom pregledu prošli tjedan, našli mi hematom 12x5mm, kaže da nije strašno, dali mi utrogestan 2x1 jer nema krvarenja. Plod se razvija, srce kuca. Inače imam hipotireozu (hashimoto) i prije 2 mjeseca mi je bio tsh 1.51, a jučer 5.91! Malo me to prepalo jer uzimam terapiju, al sam pročitala da je normalno da tsh u trudnoći naraste. Sutra idem kod endokrinologa:)
Moram još vaditi kks i sve kaj ide uz to…
Zanima me je li koja od vas imala slična iskustva s tsh i hematomom? Već su mi cure rekle na drugoj temi, ali stalno razmišljam o tom hematomu 🙃
Btw kad ste vi objavile trudnoću drugima? Mi još nismo nikome rekli!
Moonchild dobrodošla 🍀 Nisam imala hematom ali na prvim nalazim u trudnoći štitnjača mi je bila povišena, odnosno antitjela na štitnjaču su bila jako visoka. Endokrinologica mi je rekla da je trudnoća bila okidač i da s ezna desiti da tad štitnjača podivlja i isto mi rekla d aje to hashimoto. Nisam nikad prije imala problema s štitnjačom niti itko u obitelji, stoga me endokrinologinja
stavila na terapiju Euthyrox i sad na zadnjoj kontroli u prosincu sve se unormalilo, antitjela su se smanjila i unutar vrijednosti su. Terapiju moram piti i dalje do kraja trudnoće i svakih 6 mjeseci idem vaditi nalaze za štitnjaču. Također, vidim da si poslije pisala za ubrzani rad srca i pritisak u grudima. Meni se zna desiti da osjetim to ubrzano lupanje na par trenutaka i poslije se smiri, jučer sam osjetila i neki pritisak u grudima također po prvi put, ali jučer mi je baš bio koma dan, vratila sam se na posao nakon blagdana, 8h za računalom + kiša i gnjilavo vrijeme vani, mislim da je sve to pomalo utjecalo. Ali bez brige, uz terapiju će ti štitnjača biti pod kontrolom, osim toga ja imam urednu trudnoću i sve je ok s bebicom, lijepo raste i napreduje na svakom pregledu. Želim ti sve najbolje 😊
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
Piamia, meni su mjerili danas, kažu super, zatvorena i 4 cm. Ja pijem od početka trudnoće Roidokal, već sam bila to pisala, al ne znam jezi ubrala. To je kao baš za cerviks.
Keksolina, a ne znam kaj bi ti rekla, i dalje nemam pojma kak ćemo, al sad više ni ne pokušavam predvidjeti i kontrolirati što ću i kako ću nego idemo pa ćemo vidjeti. Neki dan sam si mislila kak ću nakon carskog sa dve bebice u bolnici dok ću bit solo, i jedva se okretat i to, i isto nemam pojma. Al eto, nemam izbora nekak valjda budem. I to je to. Tješim se neznanjem. Bojim se također uspavljivanja, znam kolko smo se napatili sa sinom, to je bilo baš muka. Kak sad njih dvoje uspavljivati skupa? Itd itd. Imam i dalje hrpu strahova, al kako ne vidim rješenja ni odgovore nekak ignoriram to i tak trrnutno živim 😄
💙 5/2023
Piamia, meni su mjerili danas, kažu super, zatvorena i 4 cm. Ja pijem od početka trudnoće Roidokal, već sam bila to pisala, al ne znam jezi ubrala. To je kao baš za cerviks.
Keksolina, a ne znam kaj bi ti rekla, i dalje nemam pojma kak ćemo, al sad više ni ne pokušavam predvidjeti i kontrolirati što ću i kako ću nego idemo pa ćemo vidjeti. Neki dan sam si mislila kak ću nakon carskog sa dve bebice u bolnici dok ću bit solo, i jedva se okretat i to, i isto nemam pojma. Al eto, nemam izbora nekak valjda budem. I to je to. Tješim se neznanjem. Bojim se također uspavljivanja, znam kolko smo se napatili sa sinom, to je bilo baš muka. Kak sad njih dvoje uspavljivati skupa? Itd itd. Imam i dalje hrpu strahova, al kako ne vidim rješenja ni odgovore nekak ignoriram to i tak trrnutno živim 😄
Kužim te, i mislim da je skroz normalan taj strah od nepoznatog i sve te brige imaju smisla. A opet, mislim da ćete to sve naučiti u hodu, a i nikad ne znaš kakve će biti bebe. Možda će spavati super, možda će jedno biti spavalica, a drugo skroz kontra. Sigurno će biti i različitih faza kao i s jednim djetetom, taman se navikneš na nešto i evo ti promjene 😅 i kužim te ovo za bolnicu, a vjerujem da ti više pomažu babice kad imaš dvije bebe, pogotovo poslije carskog, uzmu ih preko noći, nahrane ih, itd... ono što vidim je da se svi roditelji nekako snađu na kraju s blizancima i sigurno ćete poloviti konce brzo 🍀 vjerujem da će biti sve okej, dva slatkiša mala ćeš dobiti
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
Joj cure, meni ni dulcolax ni portalac ne pomažu, ali je zanimljivo i testirano više puta da se od zdrave prehrane zatvorim a od tjestenine imam stolicu!! 😂😂 ali onda i dobijem kile. Jedem salatu uz svaki obrok (mama nas je od malena učila da uz svaki obrok ide salata pa je ostala ta navika), kruh ne volim, al za tjesteninu bih ubila 🙈 radila sam davno kolonoskopiju, našli su mi malu anomaliju na crijevima, nekakvu vrstu zapetljaja.
Ja ću nastaviti sa svojim planinskim čajem, jedini razlog protiv koji sam pročitala je taj da stvara grčeve i pritisak.Ajoj onda imamo skroz obrnutu situaciju 😅 a i ako ti doktorica kaze da je caj okej, onda zasto ne. Jel se i tebi cini da lakse dobivas kile, a teze mrsavis zbog tih problema? Meni je metabolizam toliko spor da mi se cini da od svake pojedene pizze dobijem instant dvije kile
Daaa, tako je i meni, spor metabolizam, a i dobivam lako kile tako da moram paziti kaj jedem. Jedem dosadnu zdravu hranu i restriktivno, bez čipseva i slatkog. Ali ne debljam se 😀
.
.
Evo bila sam kod endokrinologa, dao mi je 112mcg Euthyrox i kontrola za 4 tjedna, a u međuvremenu moram raditi ostale krvne pretrage. Tak me živcira kaj moram ići na 3 mjesta vaditi krv, da bar mogu sve odjednom 😭 pokušat ću tražiti uputnicu za sve odjednom.
.
.
Tinchilina Ajme blizanci!!! 😍 Čestitam, ja sam oduvijek htjela blizance (i imam blizance u užoj obitelji)
Sve super, i cervix super, ja sam bas iznenadena jer s 18 tj u prosloj T vec mi je bio skracen. Najvise sam iznenadena jer ja stalno osjetim neka boluckanja i probadanja oko jajnika pa sam mislila da se nesto desava s cerv ali evo, sve super. Bebac odgovara za 17 tj danas. Muci li vas ostale u slicnim tjednima isto? Probadanje i boluckanja oko jajnika?
Cure da li vi normalno suto vozite? Ja sam nakon mirovanja u kojem mi je zabranjeno i auto voziti, jučer prvi puta sjela za volan. Pa nije mi baš ugodno voziti i mijenjati brzine a da ne kažem da me to treskanje u autu baš plaši da se beba ne smućka u trbuhu😂🥹..smijem se al nije mi smiješno🙈😏..100 stvari mi je prolazilo kroz glavu dok sam vozila. Inace i glazbu raspalim jer imam odlično ozvučenje i obožavam glazbu ali sam i muziku smanjila da ne prepadnem mrvicu🫣🤣🤣🤣...mislim da sam najviše sebe istresala a da je beba zapravo uživala u vožnji..neznam😵💫😄🙈
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Sortiraj odgovore
Najstariji