Jel ima tu još koja da muku muči s upalama mokraćnog mjehura i kako to rješava? Ja sam valjda već peti put ove godine na antibioticima, povišena mi je razina e. coli. Ne znam više kaj da radim, kao da mi se iz čista mira pojavi. Pazim da uvijek nosim pamučni veš, tuširanje i pišanje poslije odnosa, vjerojatno bi trebala i šećer skroz izbaciti ali to mi je malo teže... a vidim da se i pripravci od brusnice većinom ne smiju u trudnoći
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
Jel ima tu još koja da muku muči s upalama mokraćnog mjehura i kako to rješava? Ja sam valjda već peti put ove godine na antibioticima, povišena mi je razina e. coli. Ne znam više kaj da radim, kao da mi se iz čista mira pojavi. Pazim da uvijek nosim pamučni veš, tuširanje i pišanje poslije odnosa, vjerojatno bi trebala i šećer skroz izbaciti ali to mi je malo teže… a vidim da se i pripravci od brusnice većinom ne smiju u trudnoći
Pretpostavljam da ako bi 1x dnevno popila čaj od brusnice da ne bi štetilo... Ja si obično uzimam encian čaj od brusnice.
I još mi pomognu probiotici. Kad god osjetim da krene pritisak ili peckanje počnem pit probiotike i to mi pomogne, ne znam objasniti kako ali eto. I za gljivice mi isto pomogne probiotik. Pokušaj i s tim, nemaš šta izgubiti.
I mislim da je jako važno piti stvarno puno tekućine jer se na taj način fizički bakterije ispiru iz mokraćne cijevi (tim putem ulaze u mokr. mjehur).
Petrucika sa kremom aparatic ne moze uhvatiti puls bebaca. Ne znam zasto, valjda jer je bebica dublje unutra ☺️Ddm jesu ti dali terapiju? I ja imam hiperemezu, ali sam dobila terapiju Hoggar + B6 vitamin i stvarno mi je PUUUNO bolje! Povracala sam svega par puta nakon sto je prodjelovala terapija. I dalje je prisutna mucnina, ali mozes zivjeti normalno.
I ne brini za kile, kada se smanji mucnina uz terapiju, krece klopanje na veliko😄Pixi bravo za dobar pregled! Nuhalni ti je super! Treba biti ispod 3 mm :)Emma gdje si kupila platnene uloske? Jesi zadovoljna? Bas si ja razmisljam zadnjih dana kupiti platnene dnevne uloske pa recimo na poslu nakon par sati skinuti ulozak i imam ciste gacice😬
Mislim da su Lunasoft.hr bili..imaju i na Instagramu stranicu. Ja sam različitih veličina naručila bila plus te dnevne. I jako sam zadovoljna. Na 90 ih u mašinu bacim. Peri deri! Mene su sada spasili. I miški dolje mi je toplije jer sam baš zimogrozna🙈😄👌.
————
Ja evo ne mogu spavati, cilu noc zujim😓. Imam pregled za 2 dana...Jesam li ja jedina koja ne planira Nipt raditi?
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Jel ima tu još koja da muku muči s upalama mokraćnog mjehura i kako to rješava? Ja sam valjda već peti put ove godine na antibioticima, povišena mi je razina e. coli. Ne znam više kaj da radim, kao da mi se iz čista mira pojavi. Pazim da uvijek nosim pamučni veš, tuširanje i pišanje poslije odnosa, vjerojatno bi trebala i šećer skroz izbaciti ali to mi je malo teže… a vidim da se i pripravci od brusnice većinom ne smiju u trudnoći
Ne znam za trudnoću ali ja sam prije pila konstatno D-manozu (za e coli top!) i probiotike bez prestanka duuuugo. Također brusnicu i uvin čaj (u trudnoći se naravno ne može🙈). Kombinirala sam sa Multi gyn acti gelom i za rodnicu koji je na bazi vode i siguran jer sam ga znala i u pripremi za ivf stavljati. Kako su nama "rupa do rupe"🙈..sve je vrlo lako sklono infektu pa sam tako štitila i rodnicu i ublažavalo mi je problem s uroinfektom. Ja sam kako sam imala dosta operacija na maternici pa se tada postavlja i urinarni kateter zaradila bolnički soj bakterije koji sam jedva iskorijenila i imala problema još dobre dvije godine. Stalno sam imala cistitise i u dva navrata sam mokrila i krv. I da pazila sam na prehranu jako dugo jer bez toga ne možeš. Slatko ni pod razno, bakterije se vole hraniti slatkim. Mora se održavati optimalan ph organizma. Ali to se riješi adekvatnom prehranom. I naravno puno tekućine, voda, voda, voda!
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Petrucika sa kremom aparatic ne moze uhvatiti puls bebaca. Ne znam zasto, valjda jer je bebica dublje unutra ☺️Ddm jesu ti dali terapiju? I ja imam hiperemezu, ali sam dobila terapiju Hoggar + B6 vitamin i stvarno mi je PUUUNO bolje! Povracala sam svega par puta nakon sto je prodjelovala terapija. I dalje je prisutna mucnina, ali mozes zivjeti normalno.
I ne brini za kile, kada se smanji mucnina uz terapiju, krece klopanje na veliko😄Pixi bravo za dobar pregled! Nuhalni ti je super! Treba biti ispod 3 mm :)Emma gdje si kupila platnene uloske? Jesi zadovoljna? Bas si ja razmisljam zadnjih dana kupiti platnene dnevne uloske pa recimo na poslu nakon par sati skinuti ulozak i imam ciste gacice😬Mislim da su Lunasoft.hr bili..imaju i na Instagramu stranicu. Ja sam različitih veličina naručila bila plus te dnevne. I jako sam zadovoljna. Na 90 ih u mašinu bacim. Peri deri! Mene su sada spasili. I miški dolje mi je toplije jer sam baš zimogrozna🙈😄👌.
————
Ja evo ne mogu spavati, cilu noc zujim😓. Imam pregled za 2 dana…Jesam li ja jedina koja ne planira Nipt raditi?
Bok Emma, ja nisam planirala raditi prenatalne testove. Jednostavno nisam htjela jos jedno stresno iscekivanje nakon svega sto u IVFu iscekujemo, i iako mi nije bilo svejedno, prihvatila sam situaciju kakva je. No, na kraju sam ga na ozbiljnu preporuku svog doktora napravila. Rekao mi je da moram biti svjesna kako se na ultrazvuku ne moze vidjeti sve. Iscekivanje je bilo grozno, no nakon toga sam ipak puno mirnija. Eto, moje iskustvo.
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Emma bas smo u subotu setali po gradu i meni se smocile gacice (od Cyclogesta) i bas sam pomislila kako bi joj dobro doslo da ima jos malo materijala dolje da joj ne bude hladno. Da ima zube, tad bi joj sigurno cvokotali 😂
Bome cu si bas naruciti par komada s te stranice.
Sto se tice nipt-a ako je nuhalni nabor ispod 3mm i vidi se nosna kost, u pravilu je to to, uz danasnju tehnologiju se tesko moze neka velika kromosomska anomalija sakriti, a ove manje tako i tako nisu indikacija za pobacaj (barem mislim da nisu🤔).
Keksolina evo me s upalama! 😬
Ja muku mucim pola zivota valjda i nacelno sam problem rjesila sa imunoterapijom (pije se 9 mjeseci sa pauzama - unosi se u organizam mrtva e.coli) međutim tablete za rusenje imuniteta koje sam pila zbog IVF-a su ponistile moju srecu koja je trajala par godina. Otisla sam kod infektologice i dala mi je trajnu terapiju koja se pije oko godinu i pol, a to je mala doza antibitika prije spavanja cija je uloga dezinficiranje mokracnog sustava do jutra. Dala mi je antibiotik koji je siguran i u trudnoci tako da sam ga nastavila piti.
Obzirom da radim u uredu sa zenama koje ulaze u menopauzu pa zbog valunga NE palimo grijanje ni na -2, kada osjetim da potencijalno mogu dobiti upalu - popijem cistu d manozu (ona je sigurna u trudnoci).
3-4x dnevno u mjehur uđu bakterije i zato je potrebno da konstantno pijes vodu kako bi ga redovito praznila i tako uklanjala bakterije.
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Mislim da su Lunasoft.hr bili..imaju i na Instagramu stranicu. Ja sam različitih veličina naručila bila plus te dnevne. I jako sam zadovoljna. Na 90 ih u mašinu bacim. Peri deri! Mene su sada spasili. I miški dolje mi je toplije jer sam baš zimogrozna🙈😄👌.
————
Ja evo ne mogu spavati, cilu noc zujim😓. Imam pregled za 2 dana…Jesam li ja jedina koja ne planira Nipt raditi?
Ja nisam radila nipt. Prije trudnoce sam bila skroz za da cu raditi sve i pobaciti ako je nesto. Ali od kad sam ostala trudna hormoni su napravili svoje i jednostavno znam da ne bi mogla na pobacaj, tako da sam zakljucila da nema smisla ni raditi te testove. Nuhalni je super, nosna kost se jako lijepo vidjela tako da to ne brinem. Sto se tice ostalih zescih bolesti, ako nesto je vjerujem da bi se i tako vidjelo vec kasnije u trudnoci pa cu znati prije poroda, a i na samom porodu toliko toga moze poci po zlu da mi nipt nije realno garancija nicega 🤷♀️ Recimo iz moje okoline, 3 zene koje znam da imaju djecu s posebnim potrebama, kod 2 je do toga je doslo zbog prijevremenog poroda a kod 3 se radilo o bolesti koja se razvije u prvih 5 god zivota i ne vidi se na testovima
Cure moje moram se pojadat nekome. Kod mene su mučnine baš uzele maha povraćam sve što pojedem, popijem. Osjećam se očajno 😔
Traje već par dana i doslovno me strah sada zbog bebe jer apsolutno nikakva hrana ne ostaje unutra. Dali da odem sutra doktoru ili da čekam 2.1 kad imam pregled kod ginJa imam stravične mučnine i povraćanja od 5. tjedna. Imam i dijagnozuHyperemesis gravidarum. Ekstremno se loše hranim jer mi se sve gadi i ništa ne ostaje u meni. Isto me bilo jako strah za bebu, ali evo super napreduje i prati tjedne u dan. Ista situacija mi je bila i u prvoj trudnoći i isto je bebica dobro napredovala bez obzira na moje stanje.Dobila sam istu dijagnozu kao ti 😔
Bila sam cijeli dan u bolnici infuzija itd, i na kraju izgleda da ću se morat naučiti živjet s ovime 😭 dali si išla na infuzije neke ili nesto ja sam vec sad izgubila 2,5 kg a imam samo 51,5 kg ne mogu ni zamisliti kako će to izgledati do kraja trudnoće.. 🥴Jednom sam otišla kada me na svu muku još zadesila i viroza s povraćnjem pa sam se osijećala užasno dehidrirano jer nisam mogla niti gut tekućine popiti jer bi je odmah izbacila.
Kilaža mi stoji na istom jer meni moja štitna ne da da smršavim. Zadnjih godinu dana mi je naglo dodatno podivljala i samo sam naglo počela kile dobivati. Tako da je sad super da stojim na istom, da je malo stala
Ali već 4 godine vodim borbe s njomLeptirice tebe baš svašta snašlo 🙈 kako ti je onda s terapijom za štitnu, jel uzimaš istu u trudnoći ili su ti ju trebali prilagoditi? Ovo što si gore rekla za spol, meni se čini da sam prošli put saznala u 16. tjednu, tako da vjerujem da bi i ti mogla isto u 17. saznati bez problema ako beba ne bude presramežljiva
Trenutno koristim istu kao prije trudnoće, ali netom prije trudnoće mi je terapija bila podignuta da smirimo štitnu.
Meni je u prošloj trudnoći sa 16 tjedana bilo rečeno da je curica, a onda sa 20 tjedana da je ipak dečko. Vidjeti ćemo krajem siječnja šta će reći 🤭
Ja sam se u prošloj trudnoći mučila s njom. Riješila sam se tek kad sam zatražila Ninur, jer drugi antibiotici nisu pomagali i pila sam D manozu. Tek nakon toga se smirilo.
I ne brini za kile, kada se smanji mucnina uz terapiju, krece klopanje na veliko😄Pixi bravo za dobar pregled! Nuhalni ti je super! Treba biti ispod 3 mm :)Emma gdje si kupila platnene uloske? Jesi zadovoljna? Bas si ja razmisljam zadnjih dana kupiti platnene dnevne uloske pa recimo na poslu nakon par sati skinuti ulozak i imam ciste gacice😬Mislim da su Lunasoft.hr bili..imaju i na Instagramu stranicu. Ja sam različitih veličina naručila bila plus te dnevne. I jako sam zadovoljna. Na 90 ih u mašinu bacim. Peri deri! Mene su sada spasili. I miški dolje mi je toplije jer sam baš zimogrozna🙈😄👌.
————
Ja nisam radila NIPT.
Nisam u prošloj pa smo se odlučili da neću ni u ovoj.
Iako gledala sam bila Panoramu, ali sam pročitala da prepoznaje nestajućeg blizanca i ne da rezultate pa bi u mom slučaju to bio bačen novac s obzirom da je nama jedan blizanac nestao.
Sortiraj odgovore
Najstariji