Pozdrav ženíce, imam sutra pregled (36+5 tt) dosad skroz zatvorena, tvrd cerviks.
Zanima me jeste li išle na predavanja za prirodan porod kod dr Ilije, kojeg dosta žena preporuča - čula sam oprečne informacije, vidim po fb da ga svi hvale htjela bih čuti iskreno mišljenje jer sam nekako skeptična, čula sam i da traži da se uplate donacije. Hvala
Evo mene s pregleda. Malo prepadnuta i uplasena. Na jednom bubregu vidi neko suzenje kanala bubreznih, ne previse, ali postoji. I kao na porodu da naglasim da se odmah obavi UZV bubrega.
I sad naravno -citam. Hidronefroza. Postoji mogucnost ucestalih mokracnih upala i bolova kod djeteta, u tom slucaju se obavlja operacija da se to rijesi. 😓
Sad sve ovisi u kolikoj je mjeri suzeno i hoce li stvarati probleme.
Hej draga 👋
Ja ti mogu reci da je moj muz rođen s tim i to '89 u Zg. Ali nije imao samo tu dijagnozu, nema jednog bubrega i ima jos nekih dodatnih dijagnoza vezano uz mjehur. Sve su rijesili nakon poroda, nekoliko operacija dok je bio mali i jedna jos kad je bio u pubertetu. Rečeno je da ce to sve srediti bez problema i da ce biti uredu, kao sto i je a od toga ima 30+ godina , tako da nista se ne sekiraj sve je rijesivo i izmedju ostalog moze se rijesiti do samog poroda. Znam da zvuci strasno , ali koliko je medicina napredovala sigurno ce biti uredu.
🌸'90, AMH 12,10, sve ok
🐝'89, Retrogradna ejakulacija
IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
🌈👶🏻 Baby boy R 21.08
Čestitke svima na bebicama ❤️
Inače upadam s jesenske teme, zanima me zna li koja od vas iz prve ruke kako se predaje zahtjev za očinski dopust ako se planira koristiti od dana rođenja ili izlaska iz bolnice, nije nam toliko važan točan dan koliko da to ne bude 15 dana nakon poroda 😅
Piše da se može koristiti od rođenja a u zahtjevu traže podatke djeteta (ime, oib, datum rođenja 🤷🏼♀️)
U mom lokalnom hzzou mi žena nije znala točno objasnit, a u muzevoj firmi nikad čuli za to 😅😅😅😅
Hvala unaprijed
Hvala zenice na lijepim rijecima, divne ste 😘🩷
Izgurat cemo nekako jos malo, pa da sve predjemo na razovore o bebama, papici i zubicima.
Sve emocije su normalne i pozeljne ta prosle smo najvecu promjenu u zivotu. Bit cemo mi dobro , samo treba vremena.
Ja imam osjecaj da mi je ovo najduze ljeto u zivotu i da nikad nece prestat bit vruce. 🤣
🌸'90, AMH 12,10, sve ok
🐝'89, Retrogradna ejakulacija
IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
🌈👶🏻 Baby boy R 21.08
Inače upadam s jesenske teme, zanima me zna li koja od vas iz prve ruke kako se predaje zahtjev za očinski dopust ako se planira koristiti od dana rođenja ili izlaska iz bolnice, nije nam toliko važan točan dan koliko da to ne bude 15 dana nakon poroda 😅
Piše da se može koristiti od rođenja a u zahtjevu traže podatke djeteta (ime, oib, datum rođenja 🤷🏼♀️)
U mom lokalnom hzzou mi žena nije znala točno objasnit, a u muzevoj firmi nikad čuli za to 😅😅😅😅
Hvala unaprijed
Nama je gospođa u hzzo-u sugerirala da prvo iskoristimo dane koje muz dobiva od firme i da u tih tjedan dana stignemo rijesit papirologiju za ocinski. Ovo su dokumenti koje treba predat:
Rodni list djeteta
R1 obrazac
Broj tekuceg racuna
Zahtjev (meni su ga poslali na mail)
info o Radnom vremenu pon-pet ili nesto specificnije ako radi npr vikendom
.
E sad kako rijese to ljudi kojima muz ne dobiva od firme takve dane, zaista ne znam. Al dijete mozes prijavit preko e-gradjani, vjerujem i rodni list dobit, a sve ostalo mozes unaprijed. Vjerujem da mozes u dva dana sve dobit.
Hvala unaprijedNama je gospođa u hzzo-u sugerirala da prvo iskoristimo dane koje muz dobiva od firme i da u tih tjedan dana stignemo rijesit papirologiju za ocinski. Ovo su dokumenti koje treba predat:
Rodni list djeteta
R1 obrazac
Broj tekuceg racuna
.
E sad kako rijese to ljudi kojima muz ne dobiva od firme takve dane, zaista ne znam. Al dijete mozes prijavit preko e-gradjani, vjerujem i rodni list dobit, a sve ostalo mozes unaprijed. Vjerujem da mozes u dva dana sve dobit.
Tnx na brzom odgovoru.
Ma on će dobiti 3 dana neplacenog dopusta i ima nešto godišnjeg za iskoristiti pa tu dobijemo par dana ali me zbunilo što u uputama piše (a i ženskica na hzzo-u mi je rekla) da se zahtjev predaje minimalno 15 dana unaprijed od prvog dana korištenja 🤷🏼♀️
Po tome mi ispada da npr. on može bit doma, karikiram, 8dana pa mora ići raditi još 7 i onda otvoriti očinski, šta nije neizvedivo ali mi nema ni smisla da je to jedini način🤷🏼♀️
Ne znam da li se može predati unapred tipa poluprazan zahtjev, bez podataka koje ne možemo znati i bez rodnog lista, uz dodatne stvari koje se predaju pa čim se dijete rodi dostaviti dodatno i ovo što nedostaje 🤔🤔
Da nam se računa od te "prve predaje zahtjeva"
Hej 👋🏻
Prijavljujem uredan prvi pregled kod pedijatrice. Moramo smanjiti hranjenje u vremenskim razmacima jer smo kao dobili dosta u mj dana. Imamo 4800g i 57cm. Pokusat cu ali sumnjam jer voli jesti 😂🙈
Moramo na uzv kukova pa cemo se i to naruciti ove dane.
Sljedeci pregled je za mj dana i onda imamo cijepljenje. Mi smo se odlucili i za dodatno cjepivo protiv rota virusa.
Jeste li vi cijepili vasu djecu protiv rote i razmisljate li o tome? Nama je danas također tezak dan, jedemo i placemo i nosimo se🤦🏻♀️ ocito je nesto u zraku jer od frendice mala ustala u 1 ujutro i otisla se igrati i jesti bananu i bila budna do 5 ujutro, a od šogorice mala u ponoc stajala u kreveticu i vristala iz petnih zila 🙈
Ja da me netko hrani i presvlaci ja bi spavala non stop, sta je tim bebama u glavi da odbijaju spavanje 😂
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Laurell vjerujem da si sad prestrašena i zabrinuta, ali sigurna sam da će sve biti u redu 🍀🥰
Pbtab bravo za dobar pregled, bome je veliki frajer 🤭🥰 ja se još uopće nisam bavila cjepivima 🙈 nama je današnji dan zasad okej, neka tako i ostane 😅
Popokatepetl mi smo naknadno podnjeli zahtjev za očinski, jer je dečko prvo koristio go, tako da smo imali već svu dokumentaciju (rodni list i dr.). S obzirom da se moze koristiti od dana rođenja djeteta, mora postojati način da se preda zahtjev, pa se naknadno dostave odredjeni podaci, kad rodiš i kad prijaviš bebu. Mi smo uz zahtjev i bebine podatke, broj tekućeg, predali i potvrdu poslodavca o prosjeku zadnjih 6 plaća i potvrdu poslodavca o radnom vremenu. Rješenje se čeka cca mjesec i pol (govorim o Ri).
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Hvala unaprijedNama je gospođa u hzzo-u sugerirala da prvo iskoristimo dane koje muz dobiva od firme i da u tih tjedan dana stignemo rijesit papirologiju za ocinski. Ovo su dokumenti koje treba predat:
Rodni list djeteta
R1 obrazac
Broj tekuceg racuna
.
E sad kako rijese to ljudi kojima muz ne dobiva od firme takve dane, zaista ne znam. Al dijete mozes prijavit preko e-gradjani, vjerujem i rodni list dobit, a sve ostalo mozes unaprijed. Vjerujem da mozes u dva dana sve dobit.Tnx na brzom odgovoru.
Ma on će dobiti 3 dana neplacenog dopusta i ima nešto godišnjeg za iskoristiti pa tu dobijemo par dana ali me zbunilo što u uputama piše (a i ženskica na hzzo-u mi je rekla) da se zahtjev predaje minimalno 15 dana unaprijed od prvog dana korištenja 🤷🏼♀️
Po tome mi ispada da npr. on može bit doma, karikiram, 8dana pa mora ići raditi još 7 i onda otvoriti očinski, šta nije neizvedivo ali mi nema ni smisla da je to jedini način🤷🏼♀️
Ne znam da li se može predati unapred tipa poluprazan zahtjev, bez podataka koje ne možemo znati i bez rodnog lista, uz dodatne stvari koje se predaju pa čim se dijete rodi dostaviti dodatno i ovo što nedostaje 🤔🤔
Da nam se računa od te "prve predaje zahtjeva"
Ne ne, predajes po rodjenju. I ja sam to pitala, meni je rekla da je dovoljno par dana da skupis papire i predas. Ja sam u Zg. Moj savjet ti je nazovi bas svoj podrucni ured i pitaj, istina je da na netu pise drukcije i konfuzno je. Ali svakako ne predajes dok se ne rodi.
Laurell nemoj brinuti, vjerujem da je šok, ali bitno da se moze rijesiti.. vidis kako Johica kaze, to su bez beda radili prije 30 god.. sad je sigurno jos bolje! 🥰
(Btw Johica drzim fige za svekrvu da ozdravi i dugo bude baka😍)
PBTAB meni nije jasno da bebe prakticki stavljaju na dijetu. 🤔 mi smo slicni vama, na prvom pregledu je imao 4650gr i 57cm (rodjen 3250/50). Pedijatrica je komentirala da se duplo udebljao od nekog prosjeka, ali da je to okej jer je i narastao 7 cm. Sve me strah iduceg pregleda za dva tjedna.. to ce biti mjesec i pol dana od pregleda, a on je vec na 6 kg 😅😅😅
I mi smo uzeli to dodatno cjepivo za rota virus, rekla je da ne znaci da ne moze dobiti, ali ce biti blazi simptomi.
I frendica mi savjetovala uzeti frescopad flaster za staviti nakon cijepljenja. (Ima u dmu)
Nadam se da ce se dan popraviti, nama je jucer bio urnebes, jedino je sisa spasavala stvar.😅
Korni meni je ta knjiga dobra, jedino me buni sto su tu skokovi 5, 8 i 12 tjedan, a ovi na tecaju kazu 3, 6 i 9.
Cini mi se da je knjiga ispravnija hahah, ili si ja to umislim. 🤣🤣🤣
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Sortiraj odgovore
Najstariji