Ljetne bebe 2024 ✨

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

katy_kaya

Broj poruka: 169

Prijavi adminu

Ja ne mogu vise, imam feeling da sam vjecno trudna. Doslovno nista mi ne sugerira da bi se stvari mogle pokrenuti. Em stalno kontroliram tlak, em piskim one trakice za proteine u urinu za svaki slucaj, em mi je vruce, karpalni, ovaj zadnji mjesec je bas tezak.
    .
    A vezano uz svekrvu i familijarne odnose, jedan dobar savjet sam dobila i pokusavam ga primjenjivat. Moja je odgovornost postavljat granice mojim roditeljima, a muzeva odgovornost je postavljat granica njegovim. Tako da meni ne pada na pamet nesto njima objasnjavati, nego se mi dvoje prvo probamo uskladiti, a on obavi razgovor. Isto i mene ceka, jer ce moja mama doci u pocetku pomoci nam s kuhanjem i ciscenjem i sigurno ce biti momenta kad ce nam trebati pauza. 
    .
    Ja se uzasavam mogucnosti carskog, jako me strah opce anestezije i nekako mi se cini najtezi (meni) scenarij da me induciraju jer se nista ne pokrece i onda na kraju pod opcu anesteziju jer se ne otvaram. 😞

katy_kaya

Broj poruka: 169

Prijavi adminu

laurell

E btw ja danas malo u “panici”. Hvataju me neki Kao grcevi cijeli dan odnosno jos od jucer, u crijevima ja bi rekla, pa me stisne i odmah moram na wc. Prvo sam se par put mucila ne bi nista ni bilo, a sad sam vec 2-3 put bila danas i kako da se izrazim - mekana stolica skroz, vuce prema proljevu al jos nije bas bas proljev. Ne znam jesam li skupila virozu ili je to ono takozvano ciscenje pred porod. Malo sam zabrinuta.

Najbolje pitaj na kontroli. Meni su malo izdramili, a na kraju nista nije bilo. 

laurell

Broj poruka: 803

Prijavi adminu

katy_kaya

laurell

E btw ja danas malo u “panici”. Hvataju me neki Kao grcevi cijeli dan odnosno jos od jucer, u crijevima ja bi rekla, pa me stisne i odmah moram na wc. Prvo sam se par put mucila ne bi nista ni bilo, a sad sam vec 2-3 put bila danas i kako da se izrazim - mekana stolica skroz, vuce prema proljevu al jos nije bas bas proljev. Ne znam jesam li skupila virozu ili je to ono takozvano ciscenje pred porod. Malo sam zabrinuta.
    Najbolje pitaj na kontroli. Meni su malo izdramili, a na kraju nista nije bilo.

Danas imam kontrolu pa cu mu reci, premda ako mi je neka crijevna viroza ne znam koliko mi je uopce pametno ici da jos ne zarazim kog… 
    I dalje me uhvati lagani grc ono stisne kao sila na wc i trk na wc. Nocas me probudilo i jutros sam isto. Premda nemam sad bas vise sto ni izbaciti 😓 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

Jana25

Broj poruka: 1257

Prijavi adminu

Haru cestitaaam 🥰🥳❤️
    Natipkaj kako je bilo,  bas me zanima 🥰
    Brz oporavak vam zelim i da ste sto prije s tatom i bracom ❤️

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Marijanaaa12345

Broj poruka: 241

Prijavi adminu

Pozdrav cure, ima li koja da ide u Vinogradsku trudničku ambulantu? 
    Kakva je situacija? 
    Inače sam iz Zadra, došla sam u Zadar roditi.. trenutno sam 36+6, dobila sam uputnicu i javila se za termin, dodjelili su mi 9.8. Al zadnji pregled mi je bio 17.7. I čini mi se da je to kasno i dugo bez pregleda. Prvo dijete rodila carskim 36+6 zbog zastoja u razvoju bila hospitalizirana od 34 tjedna pa neznam kako TA funkcionira. 
    Mogu li samo doći bez obzira što nemam termin da me pregledaju? Lp svima 

29/ZD
    13.05. 2022. Beba Mario ❤️
    26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)

purple13

Broj poruka: 532

Prijavi adminu

ElisaDay.

Cure jel se događa kojoj da joj beba poslije podoja plače i nemirna je? Nisam više pametna jel nemam dovoljno mlijeka pa je nezadovoljna radi toga ali lagano me to psihički muči, ne znam što napraviti, ona i više dobro dobiva na težini, pokušala sam dojiti u raznim pozama, dižemo je da podrigne. Dosta ona doduše i bljuca i to čak sat, dva nakon dojenja. Generalno mi se u zadnjih par dana čini nezadovoljna i uvijek proizvodi neke zvukove ko da joj mlijeko zapne pa ga teže probavlja. A možda su i grčevi problem? Ajme, 100 pitanja a nijedan odogovor 🤷🏼‍♀️

Hej, evo nama se to dogodilo jucer, vristanje nakon jela. Onda je podrignuo i bljucnio jaaaaako puno, inace nije neki bljucaros. Mislim da se prejeo 🤣 
    Da nemas mlijeka beba ti ne bi napredovala, ne brini se! 
    Moj isto tako vristi danas da se zgrada trese, a sit je i presvucen... mislim da ga muci taj zrak jer nekad bas tesko podrigne. (Ali uz to mu jos i zubi rastu pa nemam pojma sta ga tocno muci 😅) Jesi probala popraviti joj hvat na sisi? Meni se cini da nama to napravi problem jer kao da je nekad lijen sisati pa cujem kao da srče, imam puno mlijeka i valjda ne mora jako vuci pa sve nekako mljacka. 🙈 mozda je i kod tebe tako... u svakom slucaju sretno, javi ako nadjes rijesenje 🥰🤣 i ne brini za mlijeko! 😍

2x missed ab
    Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
    💙Baby boy 🤩

purple13

Broj poruka: 532

Prijavi adminu

Nada23 super za dobar pregled! Pa curica je vec spremna za van! 🥰🥰🥰 btw hvala sto si me u onom postu oznacila jer uopce nisam vidjela da je Leptirko pisala pa bi to ispalo onda jos gore. 😅
    Faith sto reci, sad kad trebate najvise mira i podrske, oni su toliko sebicni, kao da ce svijet propast ako odmah ne vide unuče. Probaj ne zivcirati se, jer nakon svega sto si prosla, zasluzila si uzivati u bebi bez lude rodbine! 😊😘
    Katy nadam se da ces uskoro roditi i da ce porod biti super! Lijepo si pisala o postavljanju granica u obitelji, tako je i kod nas slucaj.
    Laurell bome se cini da se ti spremas lagano, meni je probava bila slicna tvojoj nekih tjedana dana prije poroda, no mozda je kod tebe drugacije. Javi kako je prosao pregled! 🥰 a ovo o ljubljenju male bebe je prestrasno, neki ljudi ne shvacaju do cega moze doci! Nadam se da je beba o kojoj si pisala dobro! 🥰

2x missed ab
    Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
    💙Baby boy 🤩

• sparkle212

Broj poruka: 197

Prijavi adminu

Mi smo obavili pregled. Beba je na velikih 3210grama, bucmastih obraza i glave velicine za termin 😳 dr kaze da sam jos zabetonirana, da mi se ovo javljaju pripremni trudovi i da je to okej. Nismo radili ctg, kaze to ce u TA radit. Uzeo je bris, navodno imam i zuckasto-zelenkasti iscjedak pa dao vaginalete, evo ja stvarno nisam primjetila ni promjenu u boji ni neke tegobe kao da je upala, al kaze da se to dogada u trudnoci. Nadam se samo da nece bebi nastetiti 😟

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

nada23

Broj poruka: 1358

Prijavi adminu

purple13

Nada23super za dobar pregled! Pa curica je vec spremna za van! 🥰🥰🥰 btw hvala sto si me u onom postu oznacila jer uopce nisam vidjela da je Leptirkopisala pa bi to ispalo onda jos gore. 😅
    Faithsto reci, sad kad trebate najvise mira i podrske, oni su toliko sebicni, kao da ce svijet propast ako odmah ne vide unuče. Probaj ne zivcirati se, jer nakon svega sto si prosla, zasluzila si uzivati u bebi bez lude rodbine! 😊😘
    Katynadam se da ces uskoro roditi i da ce porod biti super! Lijepo si pisala o postavljanju granica u obitelji, tako je i kod nas slucaj.
    Laurellbome se cini da se ti spremas lagano, meni je probava bila slicna tvojoj nekih tjedana dana prije poroda, no mozda je kod tebe drugacije. Javi kako je prosao pregled! 🥰 a ovo o ljubljenju male bebe je prestrasno, neki ljudi ne shvacaju do cega moze doci! Nadam se da je beba o kojoj si pisala dobro! 🥰

Hvala ti 🥰 Naravno, najbitnije je da je ona dobro, ali bi volila da izađe van prije 40.tj. Malo me strah poroda ako bude baš dosta velika.
    Ma ništa, nadam se da je Leptirko sve pročitala i da nas ne napušta. ☺️

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

nada23

Broj poruka: 1358

Prijavi adminu

sparkle212

Mi smo obavili pregled. Beba je na velikih 3210grama, bucmastih obraza i glave velicine za termin 😳 dr kaze da sam jos zabetonirana, da mi se ovo javljaju pripremni trudovi i da je to okej. Nismo radili ctg, kaze to ce u TA radit. Uzeo je bris, navodno imam i zuckasto-zelenkasti iscjedak pa dao vaginalete, evo ja stvarno nisam primjetila ni promjenu u boji ni neke tegobe kao da je upala, al kaze da se to dogada u trudnoci. Nadam se samo da nece bebi nastetiti 😟

Super za dobar pregled 🤗 Ma nemoj se brinuti, neće bebi ništa biti. 🥰 Imala sam i ja takve iscjetke pa bi mi dao vaginalete preventivno, a na kraju nije bilo upale. Bitno da nemas tegobe i sl. 

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.