Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    korni
    04. Listopad 2024. 11:03

Nešto smo utihnule, morala sam tražiti temu 🙈
    Elisa bravo za pregled ❤️ nemam neki pmaetan savjet osim, kao šta su cure rekle, razgovor s njima.. kod nas to super funckionira, moji dodju jednom tjedno pa budu cijeli dan, meni super za pomoć, druzimo se, skuhamo i uvijek mama spremi nešto hrane za led 🤭❤️ svekrva uvijek pita u koje vrijeme da dodju..i kako kazemo, tako bude.. ne volim da nam nitko predvecer dolazi, ona bude nakon 17h nervozna, pa ju oko 18 i 20 ulove grčevi, i ne da mi se da mi netko tu sjedi za to vrijeme 😅
    Mi smo usli u malo mirniju fazu (nadam se da se neću ureći).. koliko ste vi s bebama tijekom dana? Ja sam u biti stalno s njom, stalno trazi paznju, zanimaciju, naravno vec su mi rekli da sam ju tako naučila 😅 ja niš ne stizem, osim kad malo odspava, iako je to u zadnje vrijeme baš kratko spavanje 😑

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

pistacija13
    04. Listopad 2024. 11:47

Elisa, ja sam svojima bila rekla. Jer su isto dolazili svaki dan, vecinom nenajavljeno. Nije im bas sjelo, ali nema tu neke rasprave po meni. Ako ne kazem, znam da cu ostat posrana. I takodjer ovo sto korni kaze, i ja mrzim kad netko dolazi predvecer. Prijepodne, popodne... ok. Ali ako oduzi ide mi to na zivce, mi oko 19 krenemo s pripremom za spavanje, kupanje i sve to. Kad mi netko upadne u taj termin 🤯😡😂
    Korni, meni je bas muz rekao malo pustim malog, tipa nek se sam zabavlja. Meni bude zao, on ne place, ali onak bulji i jadan lezi u bjornu, nekako jadan. Ja volim i interakciju. Tako da vecinom cijeli budni prozor posvetim njemu. Ali umara, moram priznati.
    Zao mi je samo sto nemam vise vremena za sebe. Za kucanske poslove i ne marim toliko, koliko stignem stignem. Uskoci muz. Ali nedostaje mi da se malo sebi posvetim. Evo najiskrenije 😥

ElisaDay.
    04. Listopad 2024. 12:29

Slažem se cure, morati ću im svima reći pa kako bude ... A što se tiče stizanja, isto mi je. Bude ona mirna u svom baby gymu i bjornu neko vrijeme ali mi ju isto bude žao da jadna zuji sama 😂 baš mi bude milo 🥹 pa sam stalno s njom, igramo se i gugućemo 😂
    Dragi mi stalno govori da odem na kavu, da se moram malo maknuti jer sam već 3 mj stalno doma ili ako odem đir je uvijek s njom, da se ne brinem ništa da ima on sve pod kontrolom, a ja nikako. Jel tako i vama? Prije nego sam rodila sam stalno govorila da ne kužim žene koje se ne mogu odvojiti od djeteta,a sad sam takva 🥹

PBTAB
    04. Listopad 2024. 12:29

Hej hej, što se dolazaka gostiju tiče, mi smo sve sveli na minimum, rijetko da nam netko uopce dolazi jer to bude kaos posto naš ne voli da mu se rutina dira 🙈 tako da smo duzenja prebacili van stana, kad je Nikola nervozan odemo doma i nitko se ne ljuti, dok, kad nam je netko u stanu kad mali plače ili je umoran nitko ne odlazi doma vec kao to je normalno 🤯😂
    Mama i svekrva se najave par dana ranije, kao i sestre ili tete. 

Ja sam s malim po cijele dane i u zadnjih par dana prinjecujem da jako voli da se zabavlja s njime i ne voli biti sam, to jako umara, prosto mi se nekad plače jer nemam vremena za nista ali svjesna sam da ce svakim danom biti teze jer ce on biti sve zahtjevniji i sve budniji. 
    Spavanci preko dana su nam ok, bude ih 3-4 po 1h, 30,45min. Ali uspavljivanja budu malo teža jer odbija spavanje, posebno poslijepodne ali to je sve ok.
    Noći su nam super i to ne bih da nam se promijeni nikako ali svjesna sam da ce biti i promjena u tom djelu 🙈
    Počela sam razmisljati da krenem raditi kad mali navrsi 6 mj, fali mi posao jako. Ali to smo jos u pregovorima muz i ja 😂🙈

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• sparkle212
    04. Listopad 2024. 13:44

Meni je isto tesko pustiti malenu da sama zuji dok je budna, a ja da gledam tv ili budem na mobitelu dok je sve drugo rjeseno. Znam da joj nista ne fali i da se mora i sama malo zabavljat al osjecam se krivo ako se ne bavim njome. Pocela se zanimati za zvukove i crno-bijele igracke koje imamo pa ju stavim na trbuscic i igramo se. 
    .
    Prekjucer nam je zaspala u 20.30 i tako spavala do 4 ujutro, najela se zaspala u roku 20min, spavala jos 3sata. Cice su mi skoro eksplodirale jer je preskocila 2 hranjenja koja inace ima u noci😂 ja sva sretna jer je skoro prospavala noc, bez grceva i buđenja, al zato je nocas sve nadoknadila s buđenjem svakih sat vremena. 

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

pistacija13
    04. Listopad 2024. 14:27

Ima netko iskustva, neki savjet? Bebac je do jucer bio budan cca sat ipol pa 40ak do 60ak minuta spavanca. I tako sve u krug do vecernjeg spavanja. 
    Danas na jedvite jade sat vremena budan i onda spavanci preko sat vremena. Evo odradjuje treci i vec traje sat ipo. Otkud odjednom toliko spavanje po danu? I nije nesto zainteresiran za sisu, pojede, ali razmak se povecava...
    Neka boleščina ga hvata? U nedjelju je 12 tjedana, jel mozda zbog skoka u rastu?
    Malo mu je nosic zastopan, ali nema temperaturu i okej je raspolozen kad je budan.

PBTAB
    04. Listopad 2024. 19:10

pistacija13

Ima netko iskustva, neki savjet? Bebac je do jucer bio budan cca sat ipol pa 40ak do 60ak minuta spavanca. I tako sve u krug do vecernjeg spavanja.
    Danas na jedvite jade sat vremena budan i onda spavanci preko sat vremena. Evo odradjuje treci i vec traje sat ipo. Otkud odjednom toliko spavanje po danu? I nije nesto zainteresiran za sisu, pojede, ali razmak se povecava…
    Neka boleščina ga hvata? U nedjelju je 12 tjedana, jel mozda zbog skoka u rastu?
    Malo mu je nosic zastopan, ali nema temperaturu i okej je raspolozen kad je budan.

Mi imamo isti problem 🤣 
    Doduse naši spavanci ne traju po sat i pol ali 45 min i 1h da. Isto jedva uspije ostati budan 1h danas. Probudi se i nakon 30 min on bi spavao. Mjerila temp nema. Poceli smo u stanu grijati mozda mu godi toplina pa se uspavao 🤷🏻‍♀️ i jelo isto slabije jede danas, tako da nemam neki savjet ni za sebe a kamoli za tebe 😂😂
    Ja isto mislim da je neki veci skok u pitanju 🤷🏻‍♀️ 

➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• plave_okice
    04. Listopad 2024. 21:46

Moja ako je u baby gymu mirna i igra se, pustim ju. Trajalo to 5 minuta ili 20 minuta. Cak smo muz i ja par dana koristili to da veceramo u miru. Ali sad kad ju stavim u baby gym, odmah se prebaci na trbuh i ugl pocne cendranje tako da vise ne moze biti sama. U ljulji ne zeli uopce biti. Bioritam spavanja joj se poremetio. Mislim da vec 2 tjedna traje regresija sna. Prije bi odspavala cca 8-9 h bez budenja. Sad se pocela minimalno 1 budit, ali iz dana u dan to bude vise. Po danu isto danas i jucer je nesto kratko spavala. 

Za sad uz nju napravim nesto doma dok jos ne puze i hoda. 🤣 Jedan dan da na brzaka pocistim, a ostale dane iskoristim njezine spavance za druge stvari. 

Fizicki nisam umorna, ali malo psihicki to sto sam s njome stalno. Frendice sve u obvezama tako da trenutno nista od kava iako je tu velika podrska od muza sto se tice nje. Sad me cak potjerao da se malo legnem u kadu i on se brine za nju za to vrijeme. ❤️

Odite u setnju same ili ako imate kucne ljubimce s njima da malo se same odmaknete. Istina, nas dvije tijekom jutra prakticiramo setnju s pesekom jer mi to najvise pase da malo razbistrim glavu na svjezem zraku. 

Ali bas nam je lijep ovaj period. Sljedeci tjedan puni 4 mjeseca. Svasta zna. Uci iz dana u dan. Smije se na glas i to je nesto neprocjenjivo. Proci ce i to razdoblje i vec ce biti veliki. 🙂

PBTAB
    05. Listopad 2024. 05:36

Unatoč čitanju i edukaciji, doskočila me regresija sna. 
    Koji k je ovo pitam se??? Ako ce ovo trajati par tjedana bacit cu se kroz balkon 😂😂
    Preko dana jedva zaspi, ovu noć me uništio, nikad se nije budio ovoliko, uspavljivanje je trajalo 1h uz plač, sto se nikada nije dogodilo, i budi se svaka 2h ne znam za koji klinac jer gladan nije posto je pojeo 200ml u 2 ujutro, i ne moze bit gladan. Mjerim mu temp, nema. Ocito je ovo nesto normalno sto nisam tražila😂😂 
    Sve mi diraj al u nocno spavanje ne 😂 Jedva cekam da naraste i da ima jedno dnevno ili niti jedno spavanje i da spava cijelu noć 💪🏻

ElisaDay.
    05. Listopad 2024. 09:59

Moja je u regresiji sisanja, sisa pa se makne sa sise pa opet sisa pa se smije pa se opet makne, dakle igra se sa sisom, izgorila sam 🥱🥱😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.