Cure, obicno jednom godisnje obavim uzv dojki, a sad citam da za vrijeme dojenja nije preporucljivo raditi ga pa ako cekam prestanak dojenja proci ce i vise vremena. Pa me zanima da li ste obavile tu oretragu u trudnoci ili planirate li?
Hej, meni isto godisnja kontrola pada taman oko poroda.
U konzultacijama sa lijecnicima (buduci da radim bas na odjelu za radiologiju) zakljucak je da u trudnoci i tokom dojenja nema smisla raditi uzv dojke jer su jako one izmijenjene i pregled nece biti adekvatan. Dogovorili smo se jedino u slucaju nekih promjena da se javim pa cemo uradit pretragu.
Bas bi nam rijetko kad trudnice dolazile na uzv ili dojilje jer fakat se nista ne vidi, mlijecni kanalici su puni i prekrivaju dosta toga :)
Ajme hvala puno na tako detaljnom odgovoru🥰 to me bas kopkalo kako to rijesiti s obzirom na trudnocu pa dojenje jer uvijek pokusavam bit redovita i ako preskocim koji dan izdramim🙈
Hvala cure 😍
Matka, bas sam i ja planirala raditi uzv dojki. Taman mi je u 1.mj.prosla godina od zadnjeg pregleda. Martina, nisam uopće razmišljala da pregled u trudnoći nije adekvatan... Sad me malo strah cekati sljedeći pregled tek nakon završetka dojenja 🤷 Kako uopće uociti neke promjene na dojci kada se ionako u trudnoći sve mijenja a i tijekom dojenja ?
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Hellobaby nisam ni ja znala za višak plodne vode. Bitno da bebač raste i da je sve okej ❤️
Nada divan trbuščić 🥰
Zeka neka bebač uživa u buši do 16.7. 🍀
Katy kaya drago mi je da se curka javlja 🩷
Elisaday rekla bih da možeš..
Meni je isto sad god dana od zadnjeg uzva-a, planirala sam sistematski tamo negdje 9.,10 mj, ali naravno ovisi kako sve bude išlo i funkcioniralo..
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Ćao ženice drage. Ja bila na pregledu , beba je i dalje veća. Imamo skoro punu kilu. Dogovorili smo indukciju. Tako da će moj porod biti 16.07 ( ukoliko ne krene ranije a nadam se da neće ) , imam dosta jake bh kontrakcije i ništa mi ne pomaže osim vrućeg tuša.
Kako ste vi ? Šta ima ? 😊
Nadaimaš prekrasan trbuh ❤
Kolika razlika između nas...
Znam da smo u dan bile jednake. Držim fige da sve prođe u najboljem redu...
Nama danas bio pregled beba 600g. Mjere odgovaraju tjednima.. jedva ju je opet uhvatio... okrenuta na zadak..
Sljedeće ogtt ovaj tjedan...
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Ćao ženice drage. Ja bila na pregledu , beba je i dalje veća. Imamo skoro punu kilu. Dogovorili smo indukciju. Tako da će moj porod biti 16.07 ( ukoliko ne krene ranije a nadam se da neće ) , imam dosta jake bh kontrakcije i ništa mi ne pomaže osim vrućeg tuša.
Kolika razlika između nas…
Znam da smo u dan bile jednake. Držim fige da sve prođe u najboljem redu…
Nama danas bio pregled beba 600g. Mjere odgovaraju tjednima.. jedva ju je opet uhvatio… okrenuta na zadak..
Sljedeće ogtt ovaj tjedan…
Bit će to sve super , termin je od 37.tjedna pa na dalje , vidjet ćemo kako će se svi naslagat 😅🙉🙈...brzo će sve proć.
Kako si ti inače ?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Nama danas bio pregled beba 600g. Mjere odgovaraju tjednima.. jedva ju je opet uhvatio… okrenuta na zadak..
Bit će to sve super , termin je od 37.tjedna pa na dalje , vidjet ćemo kako će se svi naslagat 😅🙉🙈…brzo će sve proć.
Kako si ti inače ?
Ma naravno... sve će to biti aman taman
Ja se ne smijem žaliti... uistinu sve ide lijepo. I nadam se da će tako I nastaviti...neki dan sam se malo preforsirala pa sam teško disala. Ali na kraju je sve ok
Je l ti i dalje strogo mirujes?
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Bit će to sve super , termin je od 37.tjedna pa na dalje , vidjet ćemo kako će se svi naslagat 😅🙉🙈…brzo će sve proć.
Kako si ti inače ?
Ma naravno… sve će to biti aman taman
Ja se ne smijem žaliti… uistinu sve ide lijepo. I nadam se da će tako I nastaviti…neki dan sam se malo preforsirala pa sam teško disala. Ali na kraju je sve ok
Je l ti i dalje strogo mirujes?
Čuvaj se 😇 !
Mirujem i dalje da , više mi je dosta. Skupljam kile nenormalno kako se slabo krečem i to mi stvara problem. Cure žele moju pažnju pa mi bude teško kad nešto ne mogu ali se trudim da nekako funkcioniramo.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Večer cure.. imam jedno pitanje, zbog onih stezanja i grcica u maternici prije tjedan dana kad sam bila na ginekologiji dobila sam utrogestan vaginalete preventive radi da mi opušta maternicu, 1 dnevno. Receno mi je da ih mogu stavljati do sljedećeg pregleda (sljedeci utorak mi je pregled). Ja sam ih nadobudno čim me vise nije boljelo prestala. I danas ko za vraga počelo opet bolovi dolje, kao da me reže u lijevo. Zanima me mogu li sad, 5 dana nakon sto sam prestala ih stavljati, početi opet večeras (do pregleda)? Bojim se da nešto ne nastetim bebi ili organizmu ako tako isprekidano uzimam. Nakon 5 dana ne stavljanja.
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Sto se tice promjena u dojci , mislim na tipa da pod rukom napipavas nesto vece nego inace npr. ..ja imam fibroadenome koji su punktirani bili i znam tocno di su, i nisam primijetila pod rukom da su narasli...iako cesto rastu u trudnoci. Da vam se odjednom uvuce bradavica npr (a inace nisu uvucene), da se javi krvavi iscjedak, da koza na mjestu postane naborana ili promijenila boju isl.
Na te stvari ces ici, a sto sto nas cice boluckaju vise u trudnoci je normalno, mastitisi kod pocetka dojenja su cesti isl.
Ako se nesto dogodi novo sto vas brine, u tom slucaju se ide na pregled i u trudnoci i kod dojilja.
Al u pravilu, preporuka je nakon prestanka dojenja da prodje 2mj da se sve vrati na fiziolosko stanje😅
Sviju nas isto brine, da ce to biti predugi periodi izmedju pregleda haha, al dojenje nam moze samo pridonijeti zdravlju dojki i smanjiti potencijalno i ciste i fibroadenome :)
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Večer cure.. imam jedno pitanje, zbog onih stezanja i grcica u maternici prije tjedan dana kad sam bila na ginekologiji dobila sam utrogestan vaginalete preventive radi da mi opušta maternicu, 1 dnevno. Receno mi je da ih mogu stavljati do sljedećeg pregleda (sljedeci utorak mi je pregled). Ja sam ih nadobudno čim me vise nije boljelo prestala. I danas ko za vraga počelo opet bolovi dolje, kao da me reže u lijevo. Zanima me mogu li sad, 5 dana nakon sto sam prestala ih stavljati, početi opet večeras (do pregleda)? Bojim se da nešto ne nastetim bebi ili organizmu ako tako isprekidano uzimam. Nakon 5 dana ne stavljanja.
Hej, mozes ih nastaviti, mislim da je to najmanja doza (tako i ja stavljam jednu navecer od 200mg). Ne vjerujem da moze stetiti bebi, to je progesteron, meni ginicka kaze da je to hrana za trudnocu. Veca je steta naglo prestati kad imas veliku dozu.
💙5/24💙
Sortiraj odgovore
Najstariji