Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zeka123
    30. Travanj 2024. 09:06

Jutro cure , čestitke svima koji su bili na pregledu 🥰 !
    Leeloo sretno 😊

Ja imam nepodnošljive bh kontrakcije i toliko me reže dolje da sam par puta mislila da je porod krenuo. Onda znate kako boli s obzirom da sam s takvim bolovima krenula u rodilište s curama 😏..

Imam uput za bolnicu ukoliko se nešto pogorša ali nadam se da neće.

Neko je pitao za čaj od lista maline. Ja sam ga pila na litre , skakala po pilates lopti , penjala se na 6 kat gore , dolje , jela ananas i datulje. Otvorila se jesam ali išla svejedno na indukciju na dan termina a sve sam počela prakticirat kad sam ušla u termin , 37+2 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png

laurell
    30. Travanj 2024. 11:39

Jutro svima. Mene je ova “prehlada” bas jako stisla. Grlo me ubija jedva pričam i gutam, sinusi. Temp zasad na 37. Kupila sam te Isla pastile sto smijemo, pijem čajeve, med, limun. Ali mi je bas katastrofa. Ništa nisam ni spavala. 
    Vidjet ću stanje danas i sutra, ako se ne poboljša pravac kod doktorice. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

ElisaDay.
    30. Travanj 2024. 11:49

laurell

Jutro svima. Mene je ova “prehlada” bas jako stisla. Grlo me ubija jedva pričam i gutam, sinusi. Temp zasad na 37. Kupila sam te Isla pastile sto smijemo, pijem čajeve, med, limun. Ali mi je bas katastrofa. Ništa nisam ni spavala.
    Vidjet ću stanje danas i sutra, ako se ne poboljša pravac kod doktorice.

Probaj grgljati slanu vodu, ako ima kakvih bakterija u grlu da se pročisti 😐 

marta96
    30. Travanj 2024. 12:24

Ej cure,
    Meni su isto BH česte pogotovu kroz noć osjetim dosta puta i nikako dočekati pregled u petak 😏
    Čaj lista maline i datulje sam ja konzultirala od 35tt i rodilja s 40+3 ,ali je porodica bio brz bez pucanja rezanja šivanja tako da  da li je slučajnost ili ne ne znam 😅

Prvih mj dana nije preporuka stavljati ni ulja u vodu samo čista voda ja sam kasnije stavljala par kapi Bella Baby ulja ,inhalator ja imam neki svoj i nastavak za bebe iako ga nismo morali koristiti,a i kad sam probala u prehladi nije nam uspjelo bas ga mrzi i boji se, a nos uvijek čistimo šprica i fiziološka najbolje sve izađe i navikla je već, puno bolje od usisavača jer se toga jako bojala i koma je bilo

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

marta96
    30. Travanj 2024. 12:25

*konzumirala 
    *Rodila
    *Porod 
    Vidim da mi je mob ispravio hrpu riječi ko da sam nepismena 😂

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• deedee1405
    30. Travanj 2024. 12:34

Pozdrav svima, 
    Na zadnjem pregledu beba okrenuta na zadak, iskreno se nadam da će se okrenut u pravi položaj do poroda jer ne bi htjela na carski, al opet dr mi je rekla da posto sam drugorotkinja i prvi porod mi je bio super i lijepo sam se otvarala mogu i pustit vaginalni… uglavnom nadam se da ce se ipak malac okrenut. 
    Cerviks mi je oko 3 cm T oblika, i ne moram mirovat previše ali ne smijem se ni forsirat. 
    Bebač je mjerama kako trebali bit, oko 1 kg ima sada. 
    Sljedeci pregled mi je 22.5.
    Kaj se iscjetka tiče, moj je ako duže stojim ili šećem malo duže obilniji i žute je boje ali brisevi su mi ok tak da je očito to normalno kod mene. U prvoj trudnoći sam isto iscjedak od vodenastog obilnog do žuto zelenog a sve bilo u najboljem redu… ne treba se sekirat ali najbolje se prekontrolirati jer ipak smo u drugom stanju.
    Kaj se tiče kg na +12 sam i ko kit se osjećam i kad se vidim u ogledalu bas sam si grozna, nekako sam se raširila ali nadam se da ću dojit i da ce to odradit svoje ko i s prvim djetetom kad sam se jako brzo vratila u normalu. 
    To je ukratko (i ne bas kratko 🤣) to! 
    Držite se i još malo i počinju dolaziti prve ljetne bebice ❤️

Haru
    30. Travanj 2024. 14:01

Čestitam cure svima na odličnim pregledima! 
    Počele smo bebe mjeriti u kg , a ne više u gramima. 🫢
    Laurell, nadam se da će prehlada brzo proći. Sve što koristiš tako sam i ja kada me uhvatilo. Par puta sam si isprala nos fiziološkom i ako je bila temperatura popila Lupocet. 
    Leeloo, kako ide? 
    Ja ću sada na pregled i izvagala sam se kod kuće, na +13 sam. 😵‍💫🤐 Čak si nisam ni preteška što se tiče kretanja, ali svjesna sam da stalno tražim nešto za jelo. Morat ću se malo kontrolirati sada kada više ne radim. 

'21. 💙
    '24. 💛

Haru
    30. Travanj 2024. 16:09

Kod mene je sve ok, procijenjena težina 1306g i veća po mjerama za tjedan dana. Idući pregled za 3 tjedna :) 

'21. 💙
    '24. 💛

• YesPlease
    30. Travanj 2024. 16:12

deedee1405

Pozdrav svima,
    Na zadnjem pregledu beba okrenuta na zadak, iskreno se nadam da će se okrenut u pravi položaj do poroda jer ne bi htjela na carski, al opet dr mi je rekla da posto sam drugorotkinja i prvi porod mi je bio super i lijepo sam se otvarala mogu i pustit vaginalni… uglavnom nadam se da ce se ipak malac okrenut.
    Cerviks mi je oko 3 cm T oblika, i ne moram mirovat previše ali ne smijem se ni forsirat.
    Bebač je mjerama kako trebali bit, oko 1 kg ima sada.
    Sljedeci pregled mi je 22.5.
    Kaj se iscjetka tiče, moj je ako duže stojim ili šećem malo duže obilniji i žute je boje ali brisevi su mi ok tak da je očito to normalno kod mene. U prvoj trudnoći sam isto iscjedak od vodenastog obilnog do žuto zelenog a sve bilo u najboljem redu… ne treba se sekirat ali najbolje se prekontrolirati jer ipak smo u drugom stanju.
    Kaj se tiče kg na +12 sam i ko kit se osjećam i kad se vidim u ogledalu bas sam si grozna, nekako sam se raširila ali nadam se da ću dojit i da ce to odradit svoje ko i s prvim djetetom kad sam se jako brzo vratila u normalu.
    To je ukratko (i ne bas kratko 🤣) to!
    Držite se i još malo i počinju dolaziti prve ljetne bebice ❤️

Imas jos brrrrrrdo vremena da se beba okrene na glavu. Imas i super vjezbice za okretanje u pravilan polozaj. Radila sam ih jer je isto sa cca 29 tjedana beba bila na zadak. Jesu upalile vjezbice ili se okrenula sama od sebe tko zna. Svakako, upalilo je. 

purple13
    30. Travanj 2024. 16:30

korni

Purple, manu hvala vam 🥰
    Purple da, pratimo se 🤗 kad mi je rekao pregled za dva tjedna, kao da sam postala još malo svjesnija da se priblizavamo terminu 😅 moram tri puta u danu pratiti bebine pokrete (ujutro,popodne, navecer) i unutar sat vremena moram osjetiti pet pokreta. Jesi i ti dobila zadatak? 🙈
    Manu neka caj onda još malo sačeka 😅
    Leeloo sretno danas i izdrzi 🤗🍀🤞

Moja ginicka mi je rekla da pratim pokrete, al nisam dobila tako detaljne upute. 🤣🤣 U bolnici mi sad nisu nista rekli za to... Doduse, mali je stalno zivahan (nek samo i ostane) pa se onda ne brinem.
    Eh i ta ucestalost pregleda je i mene sokirala haha, tu smooo, jos malo! 🥰🥰
    Leeloo kako ide? Nadam se da ti je knjiga zanimljiva i da ti brzo prolazi vrijeme..
    Manuu a kontam da mora biti nesto u tom caju kad je tako popularan 🤣
    Zeka jooj ti bas nikako nemas mira... nadam se da ce ti se smanjiti te kontrakcije... i tebi marta..
    Haru cestitam na super pregleduuu 🥰
    Deedee ne brini se, moj je u tim tjednima isto bio na zadak pa je za mjesec dana bio okrenut 🥰🥰

💙5/24💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI