Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zeka123
    05. Travanj 2024. 13:03

Srceko23

Cure, zadnje vrijeme mi se desi da su mi gacice mokre. Nije klasican bjelkast iscjedak nego bas neka prozirna vlaznost. Pa me zanima desava li se jos nekome to, jer mi je tek sad doslo do glave da moze biti i plodna voda pa sam se odmah uspanicila.

Meni su u prvoj trudnoći rekli da ako curi plodna voda mogu to testirat. Ako se žena zakašlje pa krene curit onda je plodna voda.
    Možda imaš samo vodeni iscjedak 🥰

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png

zeka123
    05. Travanj 2024. 13:03

Cure kako ste ? Šta radite danas ? 🥰🥰🥰

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png

ElisaDay.
    05. Travanj 2024. 13:28

plave_okice

Ja ovih dana svaki dan idem sa psom ujutro u setnju. Ugl. po sat vremena. Nekad bude pola sata, nekad bude i vise of sat vremena. Danas kako sam dosla doma, napravila neke stvari po kuci i malo legla na kauc, neka vrtoglavica me ulovila. Ne znam je li se neka s time susrela. Trudnoca uredna. Sljedeci petak imam pregled. Pojela jesam ujutro prije setnje. Sinoc me glava boljela da sam lupocet morala popiti.

Može biti od niskog željeza, često trudnice imaju niže je beba pokupi sve 😂 Meni npr kad se naglo ustanem budu one kao točkice ispred očiju, kao bljeskovi. 

• plave_okice
    05. Travanj 2024. 14:00

ElisaDay.

plave_okice

Ja ovih dana svaki dan idem sa psom ujutro u setnju. Ugl. po sat vremena. Nekad bude pola sata, nekad bude i vise of sat vremena. Danas kako sam dosla doma, napravila neke stvari po kuci i malo legla na kauc, neka vrtoglavica me ulovila. Ne znam je li se neka s time susrela. Trudnoca uredna. Sljedeci petak imam pregled. Pojela jesam ujutro prije setnje. Sinoc me glava boljela da sam lupocet morala popiti.

Može biti od niskog željeza, često trudnice imaju niže je beba pokupi sve 😂 Meni npr kad se naglo ustanem budu one kao točkice ispred očiju, kao bljeskovi.

🤣 nije da svaki dan jedem zelenu salatu veliku zdjelu i prekjucer spinat 🤣 ali bitno da je ona dobro. Moguce da je i tlak pao od cudnog vremena. Iako je sunceko vani ocaravajuce. 
    Jos objesila prvi put ove godine rublje van i naravno da je neka ptica udesila jednu jastucnicu (za sad) 😂

ericaa
    05. Travanj 2024. 14:24

Dobar dan cure, evo da se javimo sa pregleda. Sve u redu, dečko ima 910 g, sad je već zaista očito da je velik hahahah veći je za cca 2 tjedna po svim mjerama stalno. Posteljica je još placenta previa ali je sada marginalis pa se nadamo da će se još podignut u narednim tjednima. Tlak ok, 105/60, kile manje od + 5, cerviks 4,5 cm, zatvorena. Moram obaviti ogtt, urinokulturu i endokrinologa i to je to. Upisala vježbe za trudnice pa si pokušavam malo kičmu rasteretit i tako guramo naprijed pomalo... Tu i tamo bacim oko, vidim da ste dobro i da napredujete 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ElisaDay.
    05. Travanj 2024. 14:35

Plave okice tako i ja jedem masu povrća, sve zeleno, mahune, špinat, blitvu, puno cikle, zadnja krvna slika ,nizak hemoglobin 😂😂🤦🏼‍♀️ ali dobro, nek bebica uzima, nek joj bude. A možda i tlak ,da.

Nego, čitala sam još na početku trudnoće u vezi njege kože da nije preporučljiva salicilna kiselina, izbacila sam sve što imam s njom, također retinol. Danas kupim Khiels ultra facial kremu za lice, nema parfema, lagana, odlična, i vidim na dnu sastojaka salicilna 😭😭😭 Na kraj pameti mi nije bilo da je ima. Iako pretpostavljam da je toliko mala količina, pogotovo jer je doslovno zadnja na listi. Mislite li da može štetiti? Kremica uopće nije jeftina i baš bi mi bilo žao da je ne mogu koristiti 

zeka123
    05. Travanj 2024. 16:09

ericaa

Dobar dan cure, evo da se javimo sa pregleda. Sve u redu, dečko ima 910 g, sad je već zaista očito da je velik hahahah veći je za cca 2 tjedna po svim mjerama stalno. Posteljica je još placenta previa ali je sada marginalis pa se nadamo da će se još podignut u narednim tjednima. Tlak ok, 105/60, kile manje od + 5, cerviks 4,5 cm, zatvorena. Moram obaviti ogtt, urinokulturu i endokrinologa i to je to. Upisala vježbe za trudnice pa si pokušavam malo kičmu rasteretit i tako guramo naprijed pomalo… Tu i tamo bacim oko, vidim da ste dobro i da napredujete

Čestitke 🥰 , bome velika beba kao i kod mene 🤭

neverland
    05. Travanj 2024. 17:14

zeka123

Srceko23

Cure, zadnje vrijeme mi se desi da su mi gacice mokre. Nije klasican bjelkast iscjedak nego bas neka prozirna vlaznost. Pa me zanima desava li se jos nekome to, jer mi je tek sad doslo do glave da moze biti i plodna voda pa sam se odmah uspanicila.

Meni su u prvoj trudnoći rekli da ako curi plodna voda mogu to testirat. Ako se žena zakašlje pa krene curit onda je plodna voda.
    Možda imaš samo vodeni iscjedak 🥰

A nije baš tako, onda meni curi plodna i kad nisam trudna 😂 trebao bi se prije toga skroz isprazniti mjehur, potpuno, onda cucnuti i to napraviti. Ali da je plodna, mislim da bi tu i tamo osjetili mali izljev, kao kod M, tako je meni bilo prvi put, 24h je curila.

Ja sam sve pripremila, oprala i opeglala, kofer još malo pa spreman pa sam mirna. Lakše mi je to sada nego pred kraj forsirati.
    Pokrete osjetim stalno, ali ima dana kad je slabije pa ovo o 10 pokreta svaka 2 sata ne znam, nije isto kad ni sve bebe nisu iste ni kad se rode 🤷‍♀️

nada23
    05. Travanj 2024. 17:46

Hej cure, prvo cestitam svima na dobrim pregledima 🥰 Neka bebice samo i dalje lijepo rastu 🥰 Erica, bome je bas velika bebica 😍
    Inače ja sam ok, osjetim bebicu nekad vise nekad manje. Bit će to intenzivnije s vremenom 😊. Kao i većini, spavanje mi ne ide bas najbolje. Ukocim se od spavanja na boku, a trudnicki jastuk me nervira kada se moram okrenuti s boka na bok 😅

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

pistacija13
    05. Travanj 2024. 17:56

Ako vas pati željezo, probajte ubaciti u prehranu malo više crvenog mesa. Željezo iz povrća je ne-hem željezo koje se puno slabije apsorbira i puno ga manje ima nego u npr. crvenom mesu u kojem je hem željezo. I vitamin C je super u kombinaciji sa željezom jer pospješuje apsorpciju 😊 recimo svježa paprika i juneći but je ubojita kombinacija. A nije loše i jedan dio unositi kroz suplemente tj. prenatalne vitamine jer ga bebači fakat dosta crpe.
    Kažem ovo jer sam nekad prije muku mučila s anemijom i slabošću. A evo sada u trudnoći željezo na svakom nalazu oko 23, 24 (a referentne vrijednosti su od 8 do 30). Crveno meso jedem možda 3-4 puta tjedno, isto toliko i masnu ribu.
    .
    Što se plodne vode tiče, meni su rekli da ona ima specifičan miris, kao slatkasti. Ako to išta pomaže 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.