Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ellfa
    04. Travanj 2024. 21:06

Koliko cesto osjecate svoje bebice?
    Jesu li jako aktivne ili mirnije? Kako se broje fetalni pokreti?  Molim nekoga da mi objasni 
    Kad sam prosli pregled rekla doktorici da bebu osjetim 3,4 puta dnevno rekla je kao da je vjerojatno mirnija zbog terapije u kojoj je ukljucen i normabel ali mi nije objasnila koliko bi bilo "normalno".

laurell
    04. Travanj 2024. 21:31

Ellfa

Koliko cesto osjecate svoje bebice?
    Jesu li jako aktivne ili mirnije? Kako se broje fetalni pokreti? Molim nekoga da mi objasni
    Kad sam prosli pregled rekla doktorici da bebu osjetim 3,4 puta dnevno rekla je kao da je vjerojatno mirnija zbog terapije u kojoj je ukljucen i normabel ali mi nije objasnila koliko bi bilo "normalno".

Moj je predvečer i navečer dosta aktivan. Ujutro nekad kad sam na kavi me drmne također 😅 a navečer dosta (evo i sad dok tipkam) valjda jer ležim i smirim se pa skroz osjetim. I to pošteno udara, snimam stalno kako mi se drob drma 🫣 
    Ali zna biti dana da je mirniji. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

purple13
    04. Travanj 2024. 21:36

Faith1509

Išla na pregled jer me krenulo peckanje dok mokrim. Cerviks opet niži, 2,86. Ma da sam čekala sat vremena sjedeći/hodajući pa ja mislim da bi moglo biti i od toga. Moram nositi urin na pregled pa ćemo vidjeti. Bebač se okrenuo, noge su sada dolje 😂 ostalo je sve dobro

A bas te stalno nesto pati.. ali vjerujem da ce na kraju biti sve super 😍😍
    Mene zna uhvatiti bas pritisak dolje kao da cu se iste sekunde upiskiti, ali nemam peckanja niti taj pritisak bude stalno pa sam za prvu ruku kupila brusnicu s d-manozom za mjehur. Vidjeti cu u pon na pregledu jel treba urin provjeriti.
    Ellfa znam da postoje neka "pravila" o pokretima bebe, probaj guglati. Moj se cijelo vrijeme vrti, iako se nekad ujutro uhvatim kako razmisljam jel se javio danas 🤔 a onda si mislim pa i oni nekad moraju odmoriti 🙈
    .
    Kako ste danas pisale o robici za izlazak iz bolnice, motivirale ste me da idem u shopping, hahah. Uzeli smo u h&m-u neki kompletic. (Imate i akciju ako potrosite 30e na djecju robu dobijete 20% popusta)

💙5/24💙

korni
    05. Travanj 2024. 06:02

Faith nadam se da će cerviks brzo doći na svoje i da će nalazi urina biti uredni 🍀🤞
    Ellfa ja sam ju sad npr.dva dana baš osjetila slabije, tu i tamo neko lagano ritanje, komešanje, s malo udaraca, a meni puno upitnika iznad glave 😅 a jučer je pak baš bila aktivna, svakih sat vremena ritanje i udarci. E sad, kako se točno mjere fetalni pokreti, ne znam, valjda bi to trebao biti svaki pokret/udarac koji osjetiš. Negdje sam naletila da bi u dva sata, trebala osjetiti pokrete bebe 10ak puta. S obzirom da je moja bila mirnija ta dva dana, odustala sam od te ideje, jer bi se psihički izludila 🙈ako je na pregledima sve okej, i ako osjetiš bebu kroz dan, mislim da je sve okej ❤️
    Purple bravo za shoping 🥳
    Leeloo uzela sam hemopropin. Od jučer mi počelo i krvarenje..imaš li kakav savjet za to? Ili jednostavno treba čekati da prodje? 😑 

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Leeloo101
    05. Travanj 2024. 07:55

korni

Faith nadam se da će cerviks brzo doći na svoje i da će nalazi urina biti uredni 🍀🤞
    Ellfa ja sam ju sad npr.dva dana baš osjetila slabije, tu i tamo neko lagano ritanje, komešanje, s malo udaraca, a meni puno upitnika iznad glave 😅 a jučer je pak baš bila aktivna, svakih sat vremena ritanje i udarci. E sad, kako se točno mjere fetalni pokreti, ne znam, valjda bi to trebao biti svaki pokret/udarac koji osjetiš. Negdje sam naletila da bi u dva sata, trebala osjetiti pokrete bebe 10ak puta. S obzirom da je moja bila mirnija ta dva dana, odustala sam od te ideje, jer bi se psihički izludila 🙈ako je na pregledima sve okej, i ako osjetiš bebu kroz dan, mislim da je sve okej ❤️
    Purple bravo za shoping 🥳
    Leeloo uzela sam hemopropin. Od jučer mi počelo i krvarenje..imaš li kakav savjet za to? Ili jednostavno treba čekati da prodje? 😑

Laganija hrana, manji obroci, više vlakana, i dosta tekućine da je meksa stolica..  osim vode možeš piti rooibos čaj u većim količinama..  ostali su ograničeni na salicu-dvije...

Nadam se da će uskoro proći 😘

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Hellobaby
    05. Travanj 2024. 07:56

Lista pregleda:
    ericaa - 5.4.
    purple13 - 8.4.
    Hellobaby - 8.4.
    Melian - 8.4.
    Haru - 8.4.
    Leeloo101 - 9.4.
    marta96 - 10.4.
    Gabby - 10.4.
    mia_ - 11.4.
    Monny - 11.4.
    deedee1405 - 11.4.
    Faith1509 - 12.4.
    plave_okice - 12.4.
    katy_kaya - 16.4.
    laurell - 16.4.
    ElisaDay - 18.4.
    Ellfa - 18.4.
    korni -29.4.
    pistacija13 - 30.4.
    nada23 - 30.4.  

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

pistacija13
    05. Travanj 2024. 07:56

Dobro jutro! Ja svako malo navratim, pročitam vas u prolazu, a ništa ne stignem pisati  Radim još cca mjesec dana pa se nadam da će se to promijeniti, imat ću više vremena.
    .
    Moj bebač je isto kao i vaši, nekad turbo aktivan, nekad turbo usporen pa ga ne osjećam. Na zadnjem pregledu se jako vrtio i udarao da ga je dr. jedva posnimila a ja recimo tad ništa nisam osjetila, nikakve udarce ili pokrete. Vjerojatno ovisi kak se mi namjestimo, pa posteljica, pa koliko oni zapravo jako udare prema površini... Što kaže korni, ako je sve ok na pregledima i osjetimo ih kroz dan, sve pet 😊
    .
    Za robicu preporučam Sinsay - imaju neku akciju da ako uzmeš 2 ili više snižena artikla dobiješ 20 % popusta na njih. Tako da sam 3 bodija dugih rukava platila 4 eura, a dvoje hlačica manje od 3 eura. Čisti, mekani pamuk... Ja sam onaj tip kojem je žao dati previše novca (ako ne moram) za odjeću koju će brzo prerasti 🫠 pa hvatam ovakve akcije + dobit ću i nešto od prijateljica i rodica, to uvijek dobro dođe.
    A znači kada gledam odjeću za curice i za dječake, curice imaju neusporedivo više opcija, motiva, boja, pa preslatko za poludit 😍 bankrotirala bi da je curica, ne znam što mi je slađe. Ovako sam za dečka osuđena na bodije, hlačice, eventualno neke majičice ili kombinezone 🙈

korni
    05. Travanj 2024. 08:08

Leeloo101

korni

Faith nadam se da će cerviks brzo doći na svoje i da će nalazi urina biti uredni 🍀

Laganija hrana, manji obroci, više vlakana, i dosta tekućine da je meksa stolica.. osim vode možeš piti rooibos čaj u većim količinama.. ostali su ograničeni na salicu-dvije…

Nadam se da će uskoro proći 😘

Hvala ti puno ❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Hellobaby
    05. Travanj 2024. 08:09

Dobro jutro cure! 
    Nadam se da ste sve dobro 🙂 
    U 5. mj počinju porodi sa naše teme 😆 kako je vrijeme brzo prošlo ❤️ 
    Evo ja se osjećam tako ogromno i ko da sam dobila 50kg. Kako ste vi po tom pitanju? 
    Ellfa ja osjetim bebu najviše ujutro dok doručkujem i navečer. Kako imam dosta obaveza i ne odmaram baš tada ne razmišljam toliko o pokretima kroz dan 
    korni nadam se da će ti biti bolje 🤞🏻 

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

• Srceko23
    05. Travanj 2024. 09:04

Cure, zadnje vrijeme mi se desi da su mi gacice mokre. Nije klasican bjelkast iscjedak nego bas neka prozirna vlaznost. Pa me zanima desava li se jos nekome to, jer mi je tek sad doslo do glave da moze biti i plodna voda pa sam se odmah uspanicila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.