Ja ovih dana svaki dan idem sa psom ujutro u setnju. Ugl. po sat vremena. Nekad bude pola sata, nekad bude i vise of sat vremena. Danas kako sam dosla doma, napravila neke stvari po kuci i malo legla na kauc, neka vrtoglavica me ulovila. Ne znam je li se neka s time susrela. Trudnoca uredna. Sljedeci petak imam pregled. Pojela jesam ujutro prije setnje. Sinoc me glava boljela da sam lupocet morala popiti.
Cure, zadnje vrijeme mi se desi da su mi gacice mokre. Nije klasican bjelkast iscjedak nego bas neka prozirna vlaznost. Pa me zanima desava li se jos nekome to, jer mi je tek sad doslo do glave da moze biti i plodna voda pa sam se odmah uspanicila.
Ja sam već mjesec dana sa dnevnim uloškom.. ako nema krvi ili mirisa sve je to normalno
Plave okice vrtoglavica je isto normalna, odmori malo sjedni...
Ne znam kakva si sa ogtt jesi radila... meni nešto slatko pomogne.. npr čaša cedevite..
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Ellfa moj mali je baš jako jako aktivan, imam osjećaj da niti ne spava nego samo udara. Probudi me čak i po noći nekoliko puta. Udarce osjetim jače jer je posteljica straga. U prvoj trudnoći je bila naprijed i nisam uopće često osjetila udarce. Sve ti to ovisi o više faktora, ali ne brini, bitno da osjetiš bebicu svakih par sati.
A znači kada gledam odjeću za curice i za dječake, curice imaju neusporedivo više opcija, motiva, boja, pa preslatko za poludit 😍 bankrotirala bi da je curica, ne znam što mi je slađe. Ovako sam za dečka osuđena na bodije, hlačice, eventualno neke majičice ili kombinezone 🙈
Ovo se i ja stalno žalim sad frendicama 😂😂😂 Za curicu su mi bile puno ljepše opcije, čak ne ni vrsta odjeće (jer meni osobno nema smisla bebice oblačiti u tipa haljinice i sl, ja sam vrlo praktični tip 😂😂 ), nego uzorci nekako, raznolikost... Za dečkiće mi se za bebe čini da je sve samo sivo i plavo, a onda poslije samo bageri i dinosauri. 🙈
.
Hvatam uglavnom second hand što nađem, pogotovo za te najmanje veličine zna se naći stvarno super stvari, a nenošenih ili jako malo nošenih jer u tom razdoblju bebe ni ne stignu iznositi. 😄
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Koliko cesto osjecate svoje bebice?
Jesu li jako aktivne ili mirnije? Kako se broje fetalni pokreti? Molim nekoga da mi objasni
Kad sam prosli pregled rekla doktorici da bebu osjetim 3,4 puta dnevno rekla je kao da je vjerojatno mirnija zbog terapije u kojoj je ukljucen i normabel ali mi nije objasnila koliko bi bilo "normalno".
Ja bih rekla da su moje bebe (mislim, ovo mi je druga, nije ih bilo tako puno 😂) u trbuhu generalno nešto mirnije od nekih drugih po pričama. U prvoj trudnoći nikad nije bilo npr. da me boli od udaraca, da nonstop divlja i sl., a čula sam zaista razna iskustva. Pa evo i u ovoj dosad (tu smo negdje po terminu), osjetim ga, ali zasad nikad neugodno niti preintenzivno.
.
Ima tu raznih tih savjeta oko osjećanja bebe i brojanja, mene je znalo isto malo izluđivati u prvoj trudnoći kad mi se činilo da nije baš tako aktivna. Ovdje mi je babica to rekla ovako - trebala bih je osjetiti kroz dan bar nekako, tipa ujutro malo, usred dana malo, navečer malo (ne moraju to biti ne znam kakvi udarci).
.
Ako mi se čini da je nisam neko duže vrijeme osjetila, leći na lijevi bok (neki kažu da pomaže i pojesti nešto slatko, moje bebe uglavnom ne reagiraju na slatko uopće, možda zato jer ga i inače puno jedem 😄) i smiriti se, i onda bi se unutar 2h trebalo osjetiti tih 10ak pokreta (dakle ne mora biti nužno baš svakih 2h 10 pokreta, mislim da je ovaj dio s mirovanjem razlika).
.
I ajme, Hellobaby, strefilo me sad ovo kad si rekla da u 5. mj. počinju porodi s teme, baš mi je sad to nekako jako brzo došlo! 😱
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
20.6. stigao braco ❤️
Ja ovih dana svaki dan idem sa psom ujutro u setnju. Ugl. po sat vremena. Nekad bude pola sata, nekad bude i vise of sat vremena. Danas kako sam dosla doma, napravila neke stvari po kuci i malo legla na kauc, neka vrtoglavica me ulovila. Ne znam je li se neka s time susrela. Trudnoca uredna. Sljedeci petak imam pregled. Pojela jesam ujutro prije setnje. Sinoc me glava boljela da sam lupocet morala popiti.
Hej, mozda ti je zeljezo malo palo, mislim da se vrtoglavica pojavi u tom slucaju.. a mozda ti je nizak tlak ili jednostavno takav dan 🤔
Hellobaby kad vidim da cu rodit za 10 tjedana ne znam sta da mislim. Sve ovo mi je proletilo! Vec sam vecinu toga za rodiliste pripremila jer mi je jedna zenska pricala kak je rodila 2 mjeseca ranije pa mi je palo na pamet: a sta ak se to meni desi? 🙈🙈
.
Sto se tice robice, slazem se da je nekako veci izbor za curice. 🙄😍
💙5/24💙
Bokic curke, kad smo vec kod pokreta ja sam jucer bebaca slabije osjetila, kao kod Korni bilo je vise migoljenja nego udaraca a inace stalno lupa. Nisam se puno zabrinula do navecer kad sam skuzila da ga cijeli dan slabo osjetim, pa sam prije spavanja trljala stomak i samo par sramezljivih pokreta osjetila... jutros nista i odmah naravno u hitnu. Na pregledu kaze doktor da se okrenuo, smotao se kao smoki 😅 poprecno je okrenut, glavica mu gore desno negdje gdje trebaju noge biti, guza smotana negdje gore lijevo bas cudan polozaj...i zato ga slabije osjetim jer nema mjesta. Kaze doktor ako se ne okrene bit ce carski ali ima jos vremena.... sto se tice brojanja pokreta mislim da to nema smisla jer se neke savrseno zdrave bebe jednostavno cijelu trudnocu manje ritaju u stomaku, mislim da je vazno samo nauciti tempo svoje bebe i ako dodje do nekih odstupanja onda otic provjerit. Better safe than sorry!
Pozdravljam vas sve curke i zelim lijep i miran vikend 💜 (i da nam se mrdaju bebe kako treba 😜)
09.09.2023 ➕❤️
03.05.2024 👶🏻🥳💞
I ne znam je li i kod vas tako ali meni kako se blizi porod toliko jace i jace volim bebu 🤪🙈 place mi se na pomisao na njega, toliko sam razdragana i toliko ga jednostavno volim da je to za poludit 🙈🙈🙈
09.09.2023 ➕❤️
03.05.2024 👶🏻🥳💞
Hellobabykad vidim da cu rodit za 10 tjedana ne znam sta da mislim. Sve ovo mi je proletilo! Vec sam vecinu toga za rodiliste pripremila jer mi je jedna zenska pricala kak je rodila 2 mjeseca ranije pa mi je palo na pamet: a sta ak se to meni desi? 🙈🙈
A ja ništa još pripremila nisam za rodilište, ništa 🙈🙈 Tek sam ovih dana krenula i robicu tražiti... 😄
Prošli put sam rađala privatno pa nisam doslovno ništa ni morala pripremati, to mi je bio veliki plus. 😂
10 tjedana i meni sad djeluje jako malo! Iako je to zapravo još 2,5 mjeseca, ima još... 😄
I sve si nekako mislim, ma nema šanse da rodim ranije, puno više očekujem da ću roditi kasnije (makar mi je malo muka i od tog iščekivanja kad prođe termin 🙈). A opet znam da su te stvari zapravo nepredvidljive. Jednoj frendici npr. krenuo porod skoro mjesec dana ranije, isključivo zbog toga što ju je stariji sin slučajno lupio u trbuh i time pomaknuo bebu koja se spustila u kanal i pukao vodenjak i krenuo porod 😄
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
20.6. stigao braco ❤️
Meni opcenito ima lijepe robice i za cure i za decke. Jos imamo mjesanku corgija i nasli smo jedan bodi s motivom corgija. 🥰 ja sam jos prije 2 mjeseca kupila neki kompletic sa srcima jer ja obozavam srca pa mislim da ce u tome doma. Jedino su majica i hlacice. Tako da bude neki bodi ispod. I carapice te kapica. Ja jos 9 tjedana do termina. Napravila spisak kaj sve moram kupit u ljekarni, dm-u i sebi za rodiliste. To cu sljedeci tjedan pocet kupovat. A sad moramo polako spavacu sobu pocet sredivat. Ormare pogotovo tako da ladicar oslobodim za mladu damu 🥰 a dani nekako brzo prolaze. Jos svu robicu i te stvari oprat i speglat. Brzo ce proci travanj. Ali veselim se novom clanu obitelji. Muz ne moze docekat vise. 🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji