Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    M-P
    05. Travanj 2024. 22:21

laurell

Ellfa

Koliko cesto osjecate svoje bebice?
    Jesu li jako aktivne ili mirnije? Kako se broje fetalni pokreti? Molim nekoga da mi objasni
    Kad sam prosli pregled rekla doktorici da bebu osjetim 3,4 puta dnevno rekla je kao da je vjerojatno mirnija zbog terapije u kojoj je ukljucen i normabel ali mi nije objasnila koliko bi bilo "normalno".

Moj je predvečer i navečer dosta aktivan. Ujutro nekad kad sam na kavi me drmne također 😅 a navečer dosta (evo i sad dok tipkam) valjda jer ležim i smirim se pa skroz osjetim. I to pošteno udara, snimam stalno kako mi se drob drma 🫣
    Ali zna biti dana da je mirniji.

Kako si ti?Jel jos imas mucnine? Ne pratim bas forum, ponekad dodem procitat vas par starijih forumasica. Korni i hellobaby isto
    Meni je sve postalo tonuuuuu tesko 😂 
    Sljedeci pregled ce vec imati oko 2 kile i jako je aktivan 😅 🥰

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

ElisaDay.
    05. Travanj 2024. 22:30

Leeloo101

Ja ne pijem prenatale, samo željezo i folnu
    Ostalo mi je rekao da ne trebam. Beba dobro napreduje i ne bih uzimala nešto na svoju ruku samo zato jer svi to tako …

Ja pijem Novalac, to je sve zajedno, folna, vitamini, omega, znači baš sve u jednom, to sam pila od početka i tako mi je dr.rekla do kraja trudnoće, a vjerojatno i poslije tokom dojenja, ovisno hoću li imati mlijeka i kakva bude situacija.

M-P
    06. Travanj 2024. 00:48

ElisaDay.

Leeloo101

Ostalo mi je rekao da ne trebam. Beba dobro napreduje i ne bih uzimala nešto na svoju ruku samo zato jer svi to tako …

Ja pijem Novalac, to je sve zajedno, folna, vitamini, omega, znači baš sve u jednom, to sam pila od početka i tako mi je dr.rekla do kraja trudnoće, a vjerojatno i poslije tokom dojenja, ovisno hoću li imati mlijeka i kakva bude situacija.

Tako je. Piju se cak i za vrijeme planiranja trudnoce. Sve u svemu ne mogu nikako stetiti pa cak ni ako se uzimaju na svoju ruku. Nista se nece dogodit 😃

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

• plave_okice
    06. Travanj 2024. 06:54

Dobro jutro cure! Zelim vam lijep vikend. 🤗 nocna nespavanja i budenja kao priprema za bebu 🤣
    Idem u utorak vadit krv, svi neki nalazi kaj se opet vade u 32 tjednu pa cemo vidjet kaj kazu. Inace uvijek do sada sve super. Jedino opet secer vadit (ne ogtt), muka mi od njega, a zadnjih dana me glad lovi i pojacana zelja za slatkim 🫣

korni
    06. Travanj 2024. 07:12

M-P drago mi je da si se javila malo 🤗 bravo za bebača, slikica je super ❤️ i meni postaje nekako sve teže, ali uskoro prestajem s poslom, pa će biti makar ljepše ako ne i lakše 😅
    Plave okice sretno s nalazima 🍀 i nadam se da će ti se (ne)spavanje malo unormaliti.mene je to baš iscrpilo. ja se ne sjećam kad je prošao dan a da ja nisam bar nešto malo slatkog pojela 🙈 moram i ja obaviti ks i zeljezo, ali nikako da odem.
    Ja sam na Novalacu već dvije i pol god 😅 pijem još i omegu3 i uzimam vitamin d.. to sam sve pila i prije trudnoće, i nastavit ću nakon poroda.  
    ja se bacam na doručak i kavu, i za danas sam si dosta zadataka dala, pa moram krenut 😅
    Cure uživajte u vikendu 🫠🥰

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

laurell
    06. Travanj 2024. 07:51

M-P

laurell

Ellfa

Koliko cesto osjecate svoje bebice?
    Jesu li jako aktivne ili mirnije? Kako se broje fetalni pokreti? Molim nekoga da mi objasni
    Kad sam prosli pregled rekla doktorici da bebu osjetim 3,4 puta dnevno rekla je kao da je vjerojatno mirnija zbog terapije u kojoj je ukljucen i normabel ali mi nije objasnila koliko bi bilo "normalno".

Moj je predvečer i navečer dosta aktivan. Ujutro nekad kad sam na kavi me drmne također 😅 a navečer dosta (evo i sad dok tipkam) valjda jer ležim i smirim se pa skroz osjetim. I to pošteno udara, snimam stalno kako mi se drob drma 🫣
    Ali zna biti dana da je mirniji.

Kako si ti?Jel jos imas mucnine? Ne pratim bas forum, ponekad dodem procitat vas par starijih forumasica. Korni i hellobaby isto
    Meni je sve postalo tonuuuuu tesko 😂
    Sljedeci pregled ce vec imati oko 2 kile i jako je aktivan 😅 🥰

Hejjjjj🩷 drago mi je da si se javila! Pa kako je bilo, ovo je super. Sve manje i manje, znam tu i tamo još povratiti jednom u danu kad me bas bas uhvati mučnina jaka. Ali se i to smanjilo na minimum. Bebač ti je presladak 😍🩵 ja se nadam jednom dobit sliku lica, moj se uvijek sakrije 😩
    .
    Sto se prenatalnih tiče, ja sam ih jako jako malo pila. Prvo sam ih povracala kad god bi ih popila, a sada ih popijem kako kad, jer mi izazivaju mučnine. I jednostavno strepim od tog povracanja. Moj ginekolog mi je rekao tek kad mi mucnine prođu skroz da ih pocnem piti AKO mogu. Iako, krv sam vadila i sad na Uskrs i ono kad su me hvatali bubrežni pa si pogledam stanje željeza i svega i zq sad mi ne fali ničega. Dosta raznovrsno i jedem. Prije trudnoće sam ih pila jedno vrijeme, i Novalac i folnu. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

katy_kaya
    06. Travanj 2024. 08:01

Dobro jutro cure,
    Jucer sam bila na izvanrednom pregledu jer bebu nisam osjecala neko vrijeme, treci dan. Sve je u redu, jednostavno s tom posteljicom treba jos dva do tri tjedna da je pocnem osjecati konzistentno. Preplakala sam pola dana, na poslu stres kao nikad do sad. Bas sam se srozala psihicki. Jos malo i idem na komplikacije jer mi treba odmak od posla i stresa. Bas sam koma. 
    .
    Svima s izazovima s cerkviksom, drzim fige da izdrzite s mirovanjem. 
    .
    Vezano uz pitanje oko molrih gacica, i ja skuzim da bi mogla dva puta dnevno ih mijenjati jer budu navlazene. Provjerili su mi plodnu vodu i sve je ok tako da racunam da je sve u redu. 
    .
    Krenula sam s jednim tecajem za buduce roditelje (najnaj). Predavanja su kroz travanj uzivo. Imat ce i ciklus u svibnju. Zaista jako ugodno iskustvo i preporuka ako zelite cuti stvari iz prve ruke od strucnjaka i to uzivo. Ja vidim da mi guglanje stvara stres, ovo me umiruje. 
    .
    Zelim vam ugodan vikend. Mene ceka radni vikend i stres. 

Leeloo101
    06. Travanj 2024. 10:10

Martina1931

Leeloo101

neverland

pistacija13

Ako vas pati željezo, probajte ubaciti u prehranu malo više crvenog mesa. Željezo iz povrća je ne-hem željezo koje se puno slabije apsorbira i puno ga manje ima nego u npr. crvenom mesu u kojem je hem željezo. I vitamin C je super u kombinaciji sa željezom jer pospješuje apsorpciju 😊 recimo svježa paprika i juneći but je ubojita kombinacija. A nije loše i jedan dio unositi kroz suplemente tj. prenatalne vitamine jer ga bebači fakat dosta crpe.
    Kažem ovo jer sam nekad prije muku mučila s anemijom i slabošću. A evo sada u trudnoći željezo na svakom nalazu oko 23, 24 (a referentne vrijednosti su od 8 do 30). Crveno meso jedem možda 3-4 puta tjedno, isto toliko i masnu ribu.
    .
    Što se plodne vode tiče, meni su rekli da ona ima specifičan miris, kao slatkasti. Ako to išta pomaže 😅

Oprosti, ali ne drži ovo vodu. Cijeli život imam visoko željezo, možda i previsoko, 28-30. U prvoj trudnoći također, nakon poroda jednako, beba mi je također preko mog mlijeka imala visoko željezo.
    Do nedavno isto sve ok i gle čuda, prije 2 tjedna željezo 7. Samo junetinu i jedem, pretvorit ću se u kravu. Zelenjavu isto. Zašto se pravdam? Jer nisu svi isti, nisu sve žene iste, a ni svaka trudnoća. A prenatale koja trudnica ne pije, ja evo ne znam, nije normalna

Kako mislite "na svoju ruku" i " jer svi tako"…mislim, pa to su prenatali, nije da govorimo o nekim lijekovima ili terapiji. Sta vam ginekolog stvarno nije preporucio nikakve dodatne vitamine/minerale? :)

Da, ali kako bihe dobro da neceg nedostaje, nije dobro ni nečeg viška. Pa makar su to prenatali.  Prema nalazu krvi je rekao da mi ne treba ništa, osim željeza i folne. Da je rekao drukčije uzimala bih.   Zato kažem na svoju ruku. .

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Martina1931
    06. Travanj 2024. 10:26

Leeloo101

Martina1931

Leeloo101

neverland

pistacija13

Ako vas pati željezo, probajte ubaciti u prehranu malo više crvenog mesa. Željezo iz povrća je ne-hem željezo koje se puno slabije apsorbira i puno ga manje ima nego u npr. crvenom mesu u kojem je hem željezo. I vitamin C je super u kombinaciji sa željezom jer pospješuje apsorpciju 😊 recimo svježa paprika i juneći but je ubojita kombinacija. A nije loše i jedan dio unositi kroz suplemente tj. prenatalne vitamine jer ga bebači fakat dosta crpe.
    Kažem ovo jer sam nekad prije muku mučila s anemijom i slabošću. A evo sada u trudnoći željezo na svakom nalazu oko 23, 24 (a referentne vrijednosti su od 8 do 30). Crveno meso jedem možda 3-4 puta tjedno, isto toliko i masnu ribu.
    .
    Što se plodne vode tiče, meni su rekli da ona ima specifičan miris, kao slatkasti. Ako to išta pomaže 😅

Oprosti, ali ne drži ovo vodu. Cijeli život imam visoko željezo, možda i previsoko, 28-30. U prvoj trudnoći također, nakon poroda jednako, beba mi je također preko mog mlijeka imala visoko željezo.
    Do nedavno isto sve ok i gle čuda, prije 2 tjedna željezo 7. Samo junetinu i jedem, pretvorit ću se u kravu. Zelenjavu isto. Zašto se pravdam? Jer nisu svi isti, nisu sve žene iste, a ni svaka trudnoća. A prenatale koja trudnica ne pije, ja evo ne znam, nije normalna

Kako mislite "na svoju ruku" i " jer svi tako"…mislim, pa to su prenatali, nije da govorimo o nekim lijekovima ili terapiji. Sta vam ginekolog stvarno nije preporucio nikakve dodatne vitamine/minerale? :)

Da, ali kako bihe dobro da neceg nedostaje, nije dobro ni nečeg viška. Pa makar su to prenatali. Prema nalazu krvi je rekao da mi ne treba ništa, osim željeza i folne. Da je rekao drukčije uzimala bih. Zato kažem na svoju ruku. .

Aha, razumijem naravno :) slusate svog lijecnika 
    Nadam se da si provjeravate stanje elektrolita, minerala i vitamina svako koji tjedan onda da pratite jel doslo do pada..buduci da cesto do tog dodje jer beba sebi puno povlaci🤗

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Leeloo101
    06. Travanj 2024. 11:28

Martina1931

Leeloo101

Martina1931

Leeloo101

neverland

pistacija13

.

Da, ali kako bihe dobro da neceg nedostaje, nije dobro ni nečeg viška. Pa makar su to prenatali. Prema nalazu krvi je rekao da mi ne treba ništa, osim željeza i folne. Da je rekao drukčije uzimala bih. Zato kažem na svoju ruku. .

Aha, razumijem naravno :) slusate svog lijecnika
    Nadam se da si provjeravate stanje elektrolita, minerala i vitamina svako koji tjedan onda da pratite jel doslo do pada..buduci da cesto do tog dodje jer beba sebi puno povlaci🤗

❤️ naravno 🥰

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.