Jutro! Da li su vam bebe svaki dan jednako aktivne, u isto vrijeme? Meni se desi da beba par dana tulumari, a onda je par dana mirnija i tek nesto sitno se javi pa me to malo brine.
I ja osjecam isto tako, mislim da je to normalno.
👩29
07/24 🍼🤱
Trudna sam 22 tjedna pa jel moguce da osjetim neko lupkanje i iznad pupka ponekad s lijeve i desne strane? Ili bi bebini pokreti trebali biti bazirani na podrucje ispod pupka?
Jutro! Da li su vam bebe svaki dan jednako aktivne, u isto vrijeme? Meni se desi da beba par dana tulumari, a onda je par dana mirnija i tek nesto sitno se javi pa me to malo brine.
Ne moraju biti baš identično aktivne svaki dan, bitno da se ipak koliko toliko jave, a i to ovisi od tjedana.
.
Meni je babica poslala dokument s ovakvim uputama, možda nekome bude korisno:
.
A normal movement pattern: what do you feel?
.
• The first movement
Most women feel their baby move for the first time at 16 to 20 weeks into their pregnancy. Have you had a baby before? You will usually recognise the baby moving in your belly sooner. Sometimes even before week 16. If this is your first pregnancy, it is normal to only start feeling the baby move after week 20. Often the first movements are described as “bells, bubbles or small plops” or “like your bowels, but different”. Once you have felt your baby move, you will recognise the movements. You will feel your baby move more and more often.
.
• At 28 weeks
The movements in your belly will become stronger and stronger. You can feel kicks, turns, waves and pokes. Your partner can feel it now too. If your baby is very active, you can see your belly move. At 28 weeks your baby develops a pattern of being asleep or awake. Sleeping usually lasts 20 to 40 minutes. Sometimes even an hour, but usually not longer than an hour and a half. As your baby sleeps they do not or hardly move. But as soon as your baby is awake, they are active. Most babies move in the afternoon and the evening.
Up to week 32 of the pregnancy the amount of movements increases. In the final weeks and around the due date the movements can become different and less strong.
This is because the baby has less space to move. Many women experience “sliding” in their belly. It remains important that you regularly feel your baby move. It does not matter if the baby is in head or breech presentation.
.
• Calm and active babies
Some babies are active and others calm. This is different for every pregnancy. Make sure that you become familiar with the movements of your baby.
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
What do I do if my baby is moving differently, less or not at all?
.
• Up to 24 weeks
Not all women already feel life in their belly every day. Have you not yet felt your baby move after 24 weeks? Then contact your obstetrician or gynaecologist. He or she will listen to the heart sounds of your child. You will get an appointment for an ultrasound.
.
• At 24 to 28 weeks
In this period the pattern of the movements of your baby is still very different every day. If you’re doubting whether you can sufficiently feel your baby, contact your obstetrician or gynaecologist. If necessary, you will get an extra check-up.
.
• At 28 weeks
You should now be able to feel your baby regularly every day. If your baby is moving less than usual, take your time to feel movement in your belly. You can feel your baby the best if you’re lying on your left side. The blood flow in the placenta is the
best in that position.
• Lie on your left side for 2 hours.
• Do you feel less than 10 movements during these 2 hours or do you doubt the strength of these movements, and you are worried?
• Then immediately contact your obstetrician or gynaecologist. Don’t wait until the next day!
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Ej curke , kako ste ? Kako dan provodite ?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Uskoro cu na radionicu o dojenju...
Kako si ti? Ima li sto novo?
💙5/24💙
Uskoro cu na radionicu o dojenju…
Aaa pa fino , ja sam baš imala sreće sa tim dojenjem , baš sam skužila da puno mama zna imati problema , od bolova , upala i svega..svaćega. Kod nas laganini išlo. Prvu curku godinu i pol dojila , drugu do nedavno , morala prestat zbog nekih zdrastvenih problema. Sad se opet radujem kad rodim dojenju 😊
Pa evo ja čekam idući tjedan , idem doma sigurno 😊😊😍 , sutra ujutro imam opet ultrazvuk. Već sam ih ovdje napravila 5 , 6 i ne znam koliko je to pametno tako često ali valjda doktori znaju zašto. Imam ctg prije večernje vizite i tako.
Željna sam cura , muža i zraka !!
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Aaa pa fino , ja sam baš imala sreće sa tim dojenjem , baš sam skužila da puno mama zna imati problema , od bolova , upala i svega..svaćega. Kod nas laganini išlo. Prvu curku godinu i pol dojila , drugu do nedavno , morala prestat zbog nekih zdrastvenih problema. Sad se opet radujem kad rodim dojenju 😊
Pa evo ja čekam idući tjedan , idem doma sigurno 😊😊😍 , sutra ujutro imam opet ultrazvuk. Već sam ih ovdje napravila 5 , 6 i ne znam koliko je to pametno tako često ali valjda doktori znaju zašto. Imam ctg prije večernje vizite i tako.
Nadam sa da ce sve biti dobro pa da te puste kuci sto prije.. ali onda nema da se dizes iz kreveta! 😘
Meni je prvo dijete pa totalno nista ne znam o dojenju, bilo je fora.
💙5/24💙
Nadam sa da ce sve biti dobro pa da te puste kuci sto prije.. ali onda nema da se dizes iz kreveta! 😘
Meni je prvo dijete pa totalno nista ne znam o dojenju, bilo je fora.
Definitivno mirovanje doma 😊 ! Baš mi je drago da ti je bilo dobro 😊...vjerujem kad rodiš da će sve to ić. Za sve treba samo strpljenja 😇
Joj mene je baš strah tog dojenja, još su mi sve frendice koje već imaju djecu baš pričale da su imale problema, od rana do mastitisa...
Sortiraj odgovore
Najstariji