Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ElisaDay
    09. Siječanj 2024. 17:27

Hvala vam cure na savjetima, i ja mislim da mi je do stresa kad sam tamo. Jutros prije nego mi je izmjerila sam baš osjetila da mi srce jako lupa, ko da će mi iskočiti. Mjerila sam danas poslije ručka i bio mi je 126/78. Pratiti ću sad par dana pa ću joj to pokazati.

28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸

katy_kaya
    09. Siječanj 2024. 18:02

ElisaDay

Evo meni je opet bio visok tlak, jutros išla na kontrolu, moram ponovo doći za tjedan dana. Danas je bio 140/60, zadnji put 140/80. U šoku sam, nikad nisam imala problema sa tlakom , uvijek je bio ili normalan ili niži.

Imam osobno iskustvo s problemima s tlakom, nevezano za trudnocu pa mozda bude korisno. Meni se isto dogadjalo da mi je tlak varirao, ne previse ali je. Cesto bi to bilo potaknuto “strahom od bijele kute”, ali i ako sam relativno nedavno jela dosta zacinjenu, slanu hranu ili konzumirala alkohol (prije trudnoce naravno). Sve se to da regulirati i ne treba panicariti. 
    Ono sto sam dobila kao opcu uputu je da treba teziti tlaku do 120/80. Kontinuirano iznad toga (makar blago) dugorocno moze vodit hipertenziji. Kazem dugorocno jer dva puta povisen tlak ne znaci to. 
    Ja sam 7 dana mjerila tlak dva puta dnevno u isto vrijeme, ujuto kad se ustanem i predvecer. Nisam na kraju trebala terapiju jer se pokazalo da mogu regulirati prehranom, ali bi svakako terapiju uzela da su mi je sugerirali. Svima bi vam preporucila doktoricu Prkacin u Zagrebu koja je veliki strucnjak za tlak. Cesto se olako o tome pise i govori, a tema je jako bitna. Znam nekoliko ljudi kojima je ona pogodila terapiju i danas imaju uredan tlak. Nazalost ima dio populacije ciji tlak se nemoze do kraja regulirati prehranom i stilom zivota. 
    Ali imamo znanost i strucnjake i sve se moze dovesti u red. 
    Dosi duboko, prati tlak i trazi sluzbeno misljenje. Sigurno ce sve biti u redu! ❤️

• Faith1509
    09. Siječanj 2024. 18:21

Pozdrav cure, zna li mi koja objasniti razliku Nifty test i NT Screening? Radim uskoro Nifty i rekli su mi da ovaj drugi test možemo isto raditi. Ima li potrebe za oba testa? 

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

ITM
    09. Siječanj 2024. 19:08

Faith1509

Pozdrav cure, zna li mi koja objasniti razliku Nifty test i NT Screening? Radim uskoro Nifty i rekli su mi da ovaj drugi test možemo isto raditi. Ima li potrebe za oba testa?

Prije Niftya mi je napravilo ultrazvuk, a zatim je uslijedilo vađenje krvi.
    Što se tiče NT, nuhalni nabor mi je mjerilo u sklopu mini anomaly scana kako bi se potvrdili nalazi Nifty testa.

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17.2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

• Faith1509
    09. Siječanj 2024. 19:19

ITM

Faith1509

Što se tiče NT, nuhalni nabor mi je mjerilo u sklopu mini anomaly scana kako bi se potvrdili nalazi Nifty testa.

Rekla mi je doktorica da radim NIPT test, taj trošak preuzima zdravstveno, a ja ako želim mogu raditi još NT ali njega onda plaćam. Pa me ustvari najviše zanima je li mi potrebno i to? 

ITM
    09. Siječanj 2024. 19:26

Faith1509

ITM

Faith1509

Rekla mi je doktorica da radim NIPT test, taj trošak preuzima zdravstveno, a ja ako želim mogu raditi još NT ali njega onda plaćam. Pa me ustvari najviše zanima je li mi potrebno i to?

Nifty test ti ne pokriva zdravstveno... Možda te uputila na kombinirani probir?!

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17.2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

• Faith1509
    09. Siječanj 2024. 19:56

ITM

Faith1509

ITM

Faith1509

Nifty test ti ne pokriva zdravstveno… Možda te uputila na kombinirani probir?!

Ja sam u Njemačkoj, tu je drugačije 🙈

Leeloo101
    09. Siječanj 2024. 20:13

Nas pregled prošao uredno...

Što ako nifty ne bude ok? Znam što mi znači low risk. A što ako bude High?

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

korni
    09. Siječanj 2024. 20:34

Leeloo101

Nas pregled prošao uredno…

Što ako nifty ne bude ok? Znam što mi znači low risk. A što ako bude High?

Za početak, nemoj razmišljati tako, udri na pozitivu 🍀 bit će sve okej 🍀 ja sam se bila raspitivala, i meni su rekli da ukoliko NIPT upućuje na nešto, da se tada može raditi amniocentoza kojom se potvrduje ili opovrgava nalaz NIPTa, i amniocentoza se radi u 16tt (ako nisam pobrkala). Šaljem pozitivnu vibru i bravo za uredan pregled ❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

laurell
    09. Siječanj 2024. 20:51

ElisaDay

Hvala vam cure na savjetima, i ja mislim da mi je do stresa kad sam tamo. Jutros prije nego mi je izmjerila sam baš osjetila da mi srce jako lupa, ko da će mi iskočiti. Mjerila sam danas poslije ručka i bio mi je 126/78. Pratiti ću sad par dana pa ću joj to pokazati.

Moj je danas tlak dosta nizak. Pretpostavljam i jučer jer sam se isto loše osjećala Pogotovo navečer. 
    Danas sam pratila, bio je 93/67, sad 100/62 
    Inače prije trudnoće sam imala čak dosta češće i mrvu vislji tako da je za mene ovo bas nisko, umrtvi me totalno. Plus ove mučnine… 😫

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.