U prošloj trudnoći smo se isto prebacile na FB i onda smo otvorile chat s grupom i toliko smo pričale, slale slike, bilo je baš aktivno da je počeo blokirati. Kad su djeca imala cca 6mj, prebacili smo se na viber i evo već smo tamo ohoho i mogu reći da najbolje funkcionira od svega. Uđem, krenem čitati od novih i laganini... sve se stigne
2022. april baby girl M.
2024. may baby girl coming
Termin 24.5.24.
Panorama low risk
Cure, a svako koliko idete na preglede? Vidim da netko ide cesce, a netko puno rjede pa me zanima ovisi li to o duljini trudnoce, doktorima ili necem trecem?
Meni su recimo rjedji pregledi, 4 pa i 5 tjedana razlike od jednog do drugog. Ali ja nemam nikakvih problema, sve je uredno, nije rizicna trudnoca i rana je trudnoca.
Mislim da u kasnijim tjednima cesce ides, plus ako postoje nekakvi problemi koji zahtjevaju cesce nadziranje trudnoce. Ima cura koje idu i na zahtjev cesce.
Ako je sve u redu ne bi trebalo precesto prtljati dolje. Sad kako koja zena moze izdrzati i koliko je nestrpljiva ili uplasena od jednog do drugog pregleda… to je drugi par rukava 😅
Pistacija, ja sam isla na pregled svako 2 tjedna u prvom, u drugom tromjesecju svako 3tjedna.
Malo s ovakvom porukom stvaras efekt da se mi sa cescim pregledima mozda losije osjecamo jer se brinemo vise. Kao da su nasi strahovi manje bitni nego to sto npr ti nemas straha.
Kuzim da nisi nista lose prosla, i Bogu dragom hvala da nisi, daj Boze da nikad nijedna ne prodje ono sto sam konkretno ja.
Samo malo empatije vise probaj iduci put kad na ovakve teme dajes svoje misljenje jer sam se ja osjetila lose sto idem cesto na pregled iz straha :))🙈
Uh, eto problema s pismenom komunikacijom. Krivo shvacanje... nije islo u tom smjeru, stvarno ni na kraj pameti mi to nije bilo.
Ne vidim da sam napisala da me nije strah, napisala sam samo da mi trudnoca nije rizicna pa vjerujem da zbog toga imam duze periode izmedju pregleda. Netko tko ima bilo kakav problem ide na krace. I ima zena koje zbog raznih razloga zele cesce preglede. Meni je to nekako cinjenica, ne misljenje. Htjela sam Srceko odgovoriti u smislu da period izmedju pregleda moze ovisiti i o doktoru ali i o pacijentici ako ona zatrazi cesce (npr. zbog straha ili posla ili subjektivnog osjecaja). Jer je ona pitala o cemu ovisi. Nema ni rijeci o tome da prebacujem nekom tko zeli cesce ici, mislim stvarno odakle ta ideja, pa nemam vremena o tome ni misliti 😅
Oprosti sto si me krivo shvatila, ili bilo tko drugi 🤗😇
Ja da mogu isla bi svaki drugi dan na pregled samo da mi kazu da je sve okej i nemam nikakav problem sa tim.
Ja sam svaki dan u strahu, i da ne valja i treba se opustiti ali to je jace od svega i bice tako dok se ne porodim. Nako svega sto sam prosla i lecila se u tri drzave i radila sve moguce i nemoguce analize....potpuno pravo imam da budem i u strahu i NAJSRECNIJA ZENA NA PLANETI ....u isto vreme.❤️🌹
Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica
Evo meni je opet bio visok tlak, jutros išla na kontrolu, moram ponovo doći za tjedan dana. Danas je bio 140/60, zadnji put 140/80. U šoku sam, nikad nisam imala problema sa tlakom , uvijek je bio ili normalan ili niži.
Mozda ti od stresa skoci kad tamo mjeris. Probaj doma mjerit pa ces vidjeti.
Doma mi je uvijek ok, sad sam baš mjerila, 129/80.
Osjetim ja čim dođem tamo da se uznemirim, i ne bi me Bog smirio
Mjeri si doma i zapisuj pa im to pokazi tamo na kontroli. Jos pogotovo ces sad svaki put biti u strahu od tog tlaka, normalno je da bude veci.
Da, to mi je i rekla da radim. Nadam se da će sve biti ok i da neće biti potrebe za hospitalizacijom 😭
Ne vjerujem da ces morati u bolnicu, mozda ti je malo povisen, al mislim da nije to nista strasno. Ako je neka zena imala iskustva s tlakom, neka napise..
💙5/24💙
Evo meni je opet bio visok tlak, jutros išla na kontrolu, moram ponovo doći za tjedan dana. Danas je bio 140/60, zadnji put 140/80. U šoku sam, nikad nisam imala problema sa tlakom , uvijek je bio ili normalan ili niži.
Ja sam imala 150/90
Morala mjerit tlak tjedan dana svaki dan. Zadnji put mi je bio kod nje okej , al doma je idealan. Mjerim ga i dalje tri puta tjedno .. i eto vidim da mi skoci od nervoze tamo.
Al i ja doslovno osjetim i cujem
Srce kak lupa tamo
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Ja sam imala 150/90
Morala mjerit tlak tjedan dana svaki dan. Zadnji put mi je bio kod nje okej , al doma je idealan. Mjerim ga i dalje tri puta tjedno .. i eto vidim da mi skoci od nervoze tamo.
Al i ja doslovno osjetim i cujem
Srce kak lupa tamo
Zaboravila sam napisat da mi je svaki put kod nje visok . Doma super .. tak da eto strah tamo prevlada. E sad jbg ja taj strah bas osjecam i vjerujem da je do tog. Da se osjecam normalno rekla bi joj da se osjecam dobro i da malo dublje treba trazit taj problem. Ali ovako ja bas osjecam to lupanje srca
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
haha baš sam se nasmijala izjavama dr., i suknji bez gaća meni moj svaki put prije pregleda kaže za koji pregled da se pripremim, i to mi je baš okej :)
cure, hvala na linku za grupu, meni trenutno nekako odgovara ovaj format, i napokon sam malo pohvatala nick-ove :D šaljem pozdrav svim curama u fb grupi, i javite nam se tu i tamo :)
zeka uživaj na snijegu i za nas koje to trenutno ne možemo :D
ElisaDay pokušaj doći na pregled nekih 15ak min ranije i onda sjediti i pokušati se opustiti, možda pomogne. i svakako si vodi doma dnevnik. sigurna sam da će sve biti okej, i da neće biti potrebe za hospitalizacijom :)
Leptirko ja sam stalno uz lagane mučnine morala jesti i imala sam taj osjećaj stalne gladi, i eto me u plusu 4.5 kg :D ali nema veze, skinut će se višak kg, bitno da su nam bebe dobro
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
haha baš sam se nasmijala izjavama dr., i suknji bez gaćameni moj svaki put prije pregleda kaže za koji pregled da se pripremim, i to mi je baš okej :)
cure, hvala na linku za grupu, meni trenutno nekako odgovara ovaj format, i napokon sam malo pohvatala nick-ove :D šaljem pozdrav svim curama u fb grupi, i javite nam se tu i tamo :)
zekauživaj na snijegu i za nas koje to trenutno ne možemo :D
ElisaDaypokušaj doći na pregled nekih 15ak min ranije i onda sjediti i pokušati se opustiti, možda pomogne. i svakako si vodi doma dnevnik. sigurna sam da će sve biti okej, i da neće biti potrebe za hospitalizacijom :)
Leptirkoja sam stalno uz lagane mučnine morala jesti i imala sam taj osjećaj stalne gladi, i eto me u plusu 4.5 kg :D ali nema veze, skinut će se višak kg, bitno da su nam bebe dobro
Ma kao generalno, nije meni problem sto sam ja gladna. Nego ja NE ZNAM sta da jedem. Ne mogu si osmislit obrok za takve stvari, trudnicki mozak znaci na najjace. Kao da ne znam kakva hrana sve ppstoji. Ajde lako mi je sto sebe izludjujem, nego ovaj moj. Znaci vidim mu u ocima da mu je zao, da bi mi donio pohanog krokodila kad bi rekla da mi se to jede 🤣, ali dzabe kad nema ideje 😭🤦🏼♀️
haha baš sam se nasmijala izjavama dr., i suknji bez gaćameni moj svaki put prije pregleda kaže za koji pregled da se pripremim, i to mi je baš okej :)
Leptirkoja sam stalno uz lagane mučnine morala jesti i imala sam taj osjećaj stalne gladi, i eto me u plusu 4.5 kg :D ali nema veze, skinut će se višak kg, bitno da su nam bebe dobro
Ma kao generalno, nije meni problem sto sam ja gladna. Nego ja NE ZNAM sta da jedem. Ne mogu si osmislit obrok za takve stvari, trudnicki mozak znaci na najjace. Kao da ne znam kakva hrana sve ppstoji. Ajde lako mi je sto sebe izludjujem, nego ovaj moj. Znaci vidim mu u ocima da mu je zao, da bi mi donio pohanog krokodila kad bi rekla da mi se to jede 🤣, ali dzabe kad nema ideje 😭🤦🏼♀️
Hahah pohanog krokodila 🤣 kuzim da, ja nisam imala tih problema, nekako sam uvijek imala ideju šta bih jela 🤣
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Mene je moja zadnji put, a i sada naručila za 5 tjedana. Idem kod socijalne ginekologinje. I rekla mi je da je kod nje svaki put vaginalni pregled. To očito ovisi od doktora do doktora. I ja sam počela malo više osjećati glad pa jedem češće i ne uvijek preogromne obroke. Sva sreća pa nemam želje usred noći jesti. Ali navečer mi hrana teško sjedne. Baš me želudac muči. A jedem sve kao i prije. Juhe. Salate. Variva. Nezdravo. Kombiniram da bude raznoliko.
Sortiraj odgovore
Najstariji