Ja imam jedno možda malo glupkasto pitanje, ali zaboravila sam pitati dr. na prošlom pregledu a vjerujem da će neka od vas imati savjet. Sljedeći pregled mi je 17. tjednu. Znam da većinom krenu pregledavati preko stomaka, ali bilo je i slučajeva da pregledavaju i vaginalno. E sad 😅 imam soc. ginekologinju kod koje dođeš, skineš se i ideš na stol. Nema jednokratnih suknjica ili odijela. Ja sam do sad uvijek dokazila u nekoj haljinici. Nekad bi zadržala i gaćice pa ih skinula na stolu. Malo mi je bedasto sad se opet tako pojaviti, šta ak ona kaže preko trbuha ćemo. A ja dolje gola ili sam u gaćama… 😂 kak se obući, a da budem spremna i na jedno i na drugo i da ne bude onaj awkward trenutak 🧐
To se i meni moralo po glavi, meni je moja rekla zadnji put da će sljedeći pregled vjerojatno biti preko trbuha, pa će mi valjda to i napomenuti prije nego se skroz skinem :D Ja sam isto uvijek u nekim haljinama pa samo skinem gaćice. Možeš uvijek i pitati kakav pregled će biti, da znaš.
28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸
Dobro jutro! ☀️
.
Srceko, ja slabo jer ne mogu od mučnina i povraćanja. Ali da imam želju - imam. Egzekucija šteka. Meni je gin. rekla da sve dok se osjećam dobro, dok nema krvarenja ili nekih drugih komplikacija (za koje bi mi rekla da vidi na uzv da ih ima) sve mi je dopušteno. Treninzi, odnosi, fizička aktivnost, posao… Naravno prilagoditi si, ne divljati u ničemu.
.
Ja imam jedno možda malo glupkasto pitanje, ali zaboravila sam pitati dr. na prošlom pregledu a vjerujem da će neka od vas imati savjet. Sljedeći pregled mi je 17. tjednu. Znam da većinom krenu pregledavati preko stomaka, ali bilo je i slučajeva da pregledavaju i vaginalno. E sad 😅 imam soc. ginekologinju kod koje dođeš, skineš se i ideš na stol. Nema jednokratnih suknjica ili odijela. Ja sam do sad uvijek dokazila u nekoj haljinici. Nekad bi zadržala i gaćice pa ih skinula na stolu. Malo mi je bedasto sad se opet tako pojaviti, šta ak ona kaže preko trbuha ćemo. A ja dolje gola ili sam u gaćama… 😂 kak se obući, a da budem spremna i na jedno i na drugo i da ne bude onaj awkward trenutak 🧐
Istu dilemu sam imala, no buduci mi nitko nista nije napomenuo, usla sam samo u haljini, bez gaca 🤭
Dobro da jesam jer me prvo prstima pregledala, zatim vaginalnim uzv da vidi koliki je cerviks (u tom trenu ni ne vidis bebu, skoro me slogiralo) i onda tek preko trbuha. 🩵
💙5/24💙
Cure, a svako koliko idete na preglede? Vidim da netko ide cesce, a netko puno rjede pa me zanima ovisi li to o duljini trudnoce, doktorima ili necem trecem?
Super cure, hvala vam! Onda cu po savjetu Hellobaby, suknja i bez gaca pa sam na sve spremna 😅
Cure, a svako koliko idete na preglede? Vidim da netko ide cesce, a netko puno rjede pa me zanima ovisi li to o duljini trudnoce, doktorima ili necem trecem?
Meni su recimo rjedji pregledi, 4 pa i 5 tjedana razlike od jednog do drugog. Ali ja nemam nikakvih problema, sve je uredno, nije rizicna trudnoca i rana je trudnoca.
Mislim da u kasnijim tjednima cesce ides, plus ako postoje nekakvi problemi koji zahtjevaju cesce nadziranje trudnoce. Ima cura koje idu i na zahtjev cesce.
Ako je sve u redu ne bi trebalo precesto prtljati dolje. Sad kako koja zena moze izdrzati i koliko je nestrpljiva ili uplasena od jednog do drugog pregleda... to je drugi par rukava 😅
Cure nije me dugo bilo, ne mogu vas nikako poloviti. Meni ovaj format razgovora u obliku foruma nikako ne odgovara!
Vidim da spominjete FB, jeste tamo u nekoj grupi?
2022. april baby girl M.
2024. may baby girl coming
Termin 24.5.24.
Panorama low risk
.
Ja se iskreno ovim više uopće ne zamaram 😂 Vjerojatno i zato što idem kod privatne ginekologice kod koje se stvarno osjećam ugodno u bilo kojoj situaciji. Nema ničeg jednokratnog, isto dođem, skinem se i to je to. Dosad sam obično išla prvo na onaj ginekološki stolac gdje ona rukom pogleda situaciju iznutra (zatvorenost i sl.), onda se prebacujem na stol gdje je dosad isto najčešće prvo vaginalno kratko pogledala UZV-om, a onda preko trbuha nakon nekog tjedna.
.
Ne planiram već dugo ništa posebno odjeću za odlaske njoj, idem u hlačama i majici. Skinem hlače i gaćice to na početku i ostavim ih tamo na stolcu, daljem idem tako gola od pasa kamo treba. 😄 Nije mi to ništa bed, pa to im je posao i svi smo odrasle osobe tamo, nema mi nekih awkward trenutaka, ne vidim čega bih se trebala sramiti. To mi je kao i s depilacijom posebno za doktore, nemam više taj neki pritisak. Najčešće malo sredim ako treba, ali i da ne stignem, bože moj, dlake su najnormalniji dio tijela. 😄
.
Ne vidim problem ni da si u haljini i gaćicama ako si na to navikla, pa ako i ide preko trbuha samo ćeš pridržati gore haljinu malo više, a ako treba vaginalno skinut ćeš gaćice kao i dosad? Tako da nisam sigurna koji te dio muči 🤔
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
E da, sad vidim da i cure spominju, ja znam i pitati u bilo kojem trenutku - "Jel se skidam sad?" ili ako mi je nešto drugo nejasno 😄 Jer opet, to im je posao, dati nam upute kad treba, i mislim da nam je svima lakše kad si maknemo taj neki pritisak da bismo sve trebale znati unaprijed. 🤗
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
20.6. stigao braco ❤️
Ja imam dojam da to najviše o doktorima ovisi. Ideš li privatno ili socijalno, u kojoj državi, kakvu praksu ima doktor...
Kod mene je najčešće svaka cca 4 tjedna, ali to ovisi i kad su slobodni termini, pa može biti i tjedan kasnije i sl. Na samom početku sam išla češće, prvih 2-3x svaka 2 tjedna ili po potrebi, s obzirom na prošlu vanmaterničnu trudnoću.
Nema tu baš jasnih pravila. U nekim zemljama (npr. Skandinavija, Nizozemska...) se ide na UZV ukupno 1-2x u trudnoći i to je to, pregledi ostalo kod babica koje samo izvana najčešće gledaju i tipa mjere opseg trbuha. Mi smo generalno ovdje navikli na češće preglede, ali nije to jedina opcija. :D
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
20.6. stigao braco ❤️
Napomena za cure koje su muče sa zatvorom..
Našla sam trik koji meni pali...
A zdrav😆
Pojedem naranču, malo poslije popijem čašu mlijeka i za pola sata sam 💩💩💩💩🤣🤣🤣🤣
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji