Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zeka123
    06. Siječanj 2024. 14:05

Leptirko22

Ja se niti malo ne zelim opterecivat kilogramima ni debljanjem. Jest cu sve sto mi se jede, jedino mi je vazno da beba bude dobro, a kg dodju i odu 🙈

Ali nastavim li ovako, mislim da ni grama dobit necu. Mucnine vec 3 dana neprestane, nebitno koje je doba dana/noci. Bez povracanja, iako na momente mislim da bi mi bilo lakse kad bi se ispovracala. Jos jucer neka glavobolja sastavila, ali to sam gotovo sigurna da je radi promjene vremena. Hormoni me isto sastavili sinoc, plakala sam pola sata.

Sve u svemu, zasad nisam odusevljena trudnickim simptomima, popratnim mucninama i tim. 🤣Ali za svoju bebu SVE❤️

Vi koje ste vec skoro na pola puta, kako ste izdrzale/nosile se s ta prva 3 kljucna mjeseca? Vjerujem da smo svi u strahu do tog 12,13tt, ali mislim da ce mi kamen sa srca past kad i ako Bog da udjem u 13,14tt

Tako je i meni bilo.
    Ne znam jesi možda probala par stvari. Meni je ublažilo te odvratne mučnine. Ugl , cuclanje mentol bombona , jela sam bademe i pila mlaku vodu sa kojom kapi limuna. To pročitala negdje i stvarno mi pomoglo 😅😅

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png

Leeloo101
    06. Siječanj 2024. 14:19

zeka123

Cure prvo da čestitam na pregledima ❤💙 , nije ne bilo jer me UBILA migrena.
    I onda ko za vraga mi se pojave hemeroidi od naprezanja s obzirom da ne idem 💩 po par dana. Zatvor samo takav. Ako neko ima recept kako da se to smanji da mogu sjedit neka kaže ?! Hvala unapred.

Vidim da ste pisale o jelu i kilaži. Ja jedem sve šta mi se jede , bilo to zdravo ili nezdravo , moj izbor. Onaj ko je imao mučnine bude sretan kad može nešto pojest makar to bio samo burek i jogurt 😂 ! Ja sam u plusu 5 kila…već…sad sam 10+2 🌻

Meni je odjednom skočio stomak i sretna sam baš ful…ali treća je trudnoća pa sve to i kreće ranije ❤

https://miss7mama.24sata.hr/trudnoca/trudnica/koje-lijekove-koristiti-u-slucaju-mucnine-zgaravice-zatvora-i-hemoroida-3790

Pogledaj ovo, ali se savjetuj i sa dr

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Perpetua
    06. Siječanj 2024. 14:35

Leeloo101

Znači u konačnici su svi slični, samo ovisi koji obim pretrage se radi?

Svaki od brendova ima različite pakete s različitim obujmom stvari koji pokrivaju, tj svaki ima neku osnovnu najjeftiniju opciju, srednju malo skuplju (koja pokriva ono iz osnovne opcije i još par stvari) i najveću najskuplju (koja pokriva ono iz osnovne i srednje opcije i još par stvari).

Pa tako Nifty ima Standard, Plus, Pro pakete.
    Panorama ima Osnovni, Osnovni Plus, Prošireni paket.
    Veritas ima Basic, Basic Plus, Premium pakete.
    Qualified ima pakete nazvane 45°, 90°, 180°, 360°.

Etc., ne znam koji još sve i postoje :D

Razlikuju se po tome koju vrstu analize koriste, na kojoj platformi s podacima rade, od kojeg tjedna ih se može raditi (većina mislim od 10tt, Panorama od 9tt), što koji paket uključuje, koji paketi su dostupni za blizanačke trudnoće i sl.

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

Perpetua
    06. Siječanj 2024. 14:42

Što se tiče kila, ja sam zasad dobila malo više od 2 kg od početka. Što je za mene skroz super, jer em Božić je bio, em sam poprilično sigurna da sam u prvoj trudnoći bila dobivala puno brže (doduše u ovu trudnoću sam i ušla s više kg nego u prvu). Ne pazim baš što jedem, jedem sve što mi se jede, i burgere i pizze i burek, često sendviče i sl., ostalo neke normalne kombinacije. Mrzim kuhati. 😝 A i imala sam sreću da nisam imala nikakve mučnine pa to nije nikako utjecalo.
    .
    Ja bih rekla da možda zadnjih tjedan dana osjetim onako na trenutak povremeno mjehuriće, ali generalno ga još ne osjetim baš, jedva čekam da krene konkretnije. 😊 U prvoj mislim da nisam negdje do 20tt ništa osjetila, moram pogledati u ono malo bilješki što imam. 

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

Leeloo101
    06. Siječanj 2024. 14:51

Perpetua

Leeloo101

Znači u konačnici su svi slični, samo ovisi koji obim pretrage se radi?

Svaki od brendova ima različite pakete s različitim obujmom stvari koji pokrivaju, tj svaki ima neku osnovnu najjeftiniju opciju, srednju malo skuplju (koja pokriva ono iz osnovne opcije i još par stvari) i najveću najskuplju (koja pokriva ono iz osnovne i srednje opcije i još par stvari).

Pa tako Nifty ima Standard, Plus, Pro pakete.
    Panorama ima Osnovni, Osnovni Plus, Prošireni paket.
    Veritas ima Basic, Basic Plus, Premium pakete.
    Qualified ima pakete nazvane 45°, 90°, 180°, 360°.

Etc., ne znam koji još sve i postoje :D

Razlikuju se po tome koju vrstu analize koriste, na kojoj platformi s podacima rade, od kojeg tjedna ih se može raditi (većina mislim od 10tt, Panorama od 9tt), što koji paket uključuje, koji paketi su dostupni za blizanačke trudnoće i sl.

Super, hvala ti na detaljnom pojašnjenju🥰... teško bi se neki dr tako potrudio (nazalost) 

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

neverland
    06. Siječanj 2024. 15:49

ericaa

I jedno pitanje, kad se daje urin na analizu (tek sam sad dobila uputnice za krv,torch i urin) je li mora biti onaj prvi jutarnji? Piskim i po noci,obavezno bar dva puta, pa ne znam koliko mora proci vremena da dam uzorak od zadnjeg mokrenja…

Ja sam prije 2 dana davala u bolnici u razmaku od neka 2 sata otprilike, prvi je bio u redu, drugi pun bakterija. S tim da sam prije ovog drugog već mokrila pa su me tražili da ponovno probam u casicu. Utinokultura sljedeći dan ok. Pogledaj upute hzjz-a (mislim da sam tamo našla upute) za mokrenje pa prati po tome.

• Bbebach
    06. Siječanj 2024. 15:51

Bok svima..javila sam se u grupu na fb ,no ne znam da smo sve tamo..zeza me logiranje na forum i jedva sam uspjela sada...jučer pregled s 10tt i ne kuca srceko više...u pon moram po tablete u bolnicu... ne trebam opisivati kako se osjećam jer sam prazna i tupa...svima puno sreće...ne znam kako na poslu rec jer nitko nije znao za trudnoću.. trenutno sam nigdje..

neverland
    06. Siječanj 2024. 15:52

Ericaa, ja sam ti u prvoj vjezbala od potvrde trudnoće, od 7.-8. tt, sada sam također tada dobila zeleno svjetlo, ali mučnine su dale debelo crveno. Ako se dobro osjećaš, samo naprijed 

Leptirko22
    06. Siječanj 2024. 16:08

Bbebach

Bok svima..javila sam se u grupu na fb ,no ne znam da smo sve tamo..zeza me logiranje na forum i jedva sam uspjela sada…jučer pregled s 10tt i ne kuca srceko više…u pon moram po tablete u bolnicu… ne trebam opisivati kako se osjećam jer sam prazna i tupa…svima puno sreće…ne znam kako na poslu rec jer nitko nije znao za trudnoću.. trenutno sam nigdje..

Draga, zao mi je! Saljem ti puno zagrljaja i poljubaca.

Izdrzi ❤️❤️❤️

purple13
    06. Siječanj 2024. 16:20

Bbebach

Bok svima..javila sam se u grupu na fb ,no ne znam da smo sve tamo..zeza me logiranje na forum i jedva sam uspjela sada…jučer pregled s 10tt i ne kuca srceko više…u pon moram po tablete u bolnicu… ne trebam opisivati kako se osjećam jer sam prazna i tupa…svima puno sreće…ne znam kako na poslu rec jer nitko nije znao za trudnoću.. trenutno sam nigdje..

Jako mi je žao.. 💔 

💙5/24💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.