Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nada23
    06. Siječanj 2024. 12:16

Sad mi je lakše kada procitam vaša iskustva s mucninama, nezdravim obrocima i kilama. 😆
    I ja se borim sa istim od početka. Doduše, Jos nisam u višim tjednima, ali sam već uspjela dobiti skoro 2 kg. U prošloj trudnoći zbog mucnina nisam ništa mogla jesti pa izgubila par kg, a sad zbog mucnina stalno nešto jedem. Inače volim zdravo jesti i obozavam sve sto je zeleno, a sad mi se sve to gadi.... Tjesi me jedino sto Ce sve to proci. Samo da bebica bude dobro ❤️

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

ericaa
    06. Siječanj 2024. 12:22

Što se tice kila,nisam dobila nista. Nemam klasicne mucnine,nisam ni jednom povratila i mogu jesti i jedem sve. Od 5 tt sam osjetila vrtoglavice,zadihanost i mucnine na refule,moram se maknut na zrak i u tom trenutku ne mogu jest nista,pa brzo prođe,onda tamanim sve. Zaista,puno jedem ali kako inace sam pazila i 3 × tjedno bila u teretani osjecam se sva napuhano i nikako. A naravno da bi svaki dan jela pizzu i burgere i cips. Slatko me uopce ne privlaci,samo slano,ljuto i kiselo. Ko i svaki pms. Trudim se jesti zdravo al vjerujem da je u ovoj fazi super da nemam problema vecih i da ne moram lezat. Nekako se nadam kad prođe ovo kriticno pitat ginekologicu ako mogu upisat vjezbe za trudnice,tipo istezanja,pilates i to jer me leđa inace bole pa mi jedino vjezbanje pomaze. 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ericaa
    06. Siječanj 2024. 12:24

I jedno pitanje, kad se daje urin na analizu (tek sam sad dobila uputnice za krv,torch i urin) je li mora biti onaj prvi jutarnji? Piskim i po noci,obavezno bar dva puta, pa ne znam koliko mora proci vremena da dam uzorak od zadnjeg mokrenja... 

1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ericaa
    06. Siječanj 2024. 12:27

I da,netko je spomenuo vodu. Inace sam pila litru i pol samo vode na dan,od 5 tt vodu nisam mogla nikako. Limunade,cajeve,mineralnu,cak i sokove koje inace ne pijem,samo ne voda. Sad polako mogu vodu,prestala mi je smrdit 🤣

1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• mala6
    06. Siječanj 2024. 12:38

ericaa

I da,netko je spomenuo vodu. Inace sam pila litru i pol samo vode na dan,od 5 tt vodu nisam mogla nikako. Limunade,cajeve,mineralnu,cak i sokove koje inace ne pijem,samo ne voda. Sad polako mogu vodu,prestala mi je smrdit 🤣

Ja san spomenula vodu,nzn nije da mi smrdi nego popijen guc odma povratim. A prije sokove smisliti nisan mogla i samo bi bila zedna od njih. Sve kontra 😆 
    Sto se tice urina ja sam predala prije koji dan,kad sam se bas probudila za ici u bolnicu,taj kao prvi jutarnji i srednji mlaz. A s tim da san se tu noc digla bar 4 puta na wc sto se sican

Leptirko22
    06. Siječanj 2024. 12:44

Ja se niti malo ne zelim opterecivat kilogramima ni debljanjem. Jest cu sve sto mi se jede, jedino mi je vazno da beba bude dobro, a kg dodju i odu 🙈

Ali nastavim li ovako, mislim da ni grama dobit necu. Mucnine vec 3 dana neprestane, nebitno koje je doba dana/noci. Bez povracanja, iako na momente mislim da bi mi bilo lakse kad bi se ispovracala.  Jos jucer neka glavobolja sastavila, ali to sam gotovo sigurna da je radi promjene vremena. Hormoni me isto sastavili sinoc, plakala sam pola sata. 

Sve u svemu, zasad nisam odusevljena trudnickim simptomima, popratnim mucninama i tim. 🤣Ali za svoju bebu SVE❤️

Vi koje ste vec skoro na pola puta, kako ste izdrzale/nosile se s ta prva 3 kljucna mjeseca? Vjerujem da smo svi u strahu do tog 12,13tt, ali mislim da ce mi kamen sa srca past kad i ako Bog da udjem u 13,14tt

ericaa
    06. Siječanj 2024. 12:49

mala6

ericaa

Ja san spomenula vodu,nzn nije da mi smrdi nego popijen guc odma povratim. A prije sokove smisliti nisan mogla i samo bi bila zedna od njih. Sve kontra 😆
    Sto se tice urina ja sam predala prije koji dan,kad sam se bas probudila za ici u bolnicu,taj kao prvi jutarnji i srednji mlaz. A s tim da san se tu noc digla bar 4 puta na wc sto se sican

Meni je smrdila bas voda,ko da kanalizaciju pijem 🙃 a za urin,ako je kao do sad,obicno odem na wc oko 4,5 pa kad se dignem u 7 cu dat urin pa sta bude. Po noci ne mogu trpit nikako. 

1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Leeloo101
    06. Siječanj 2024. 13:40

Perpetua

Leeloo101

Hvala vam cure…
    Koliko sam skuzila nifty je za najčešća oboljenja tipa Down. A svi prosireni za sve daleko rjeđe anomalije… vidit cu što će mi gin još savjetovati. Jer za panoramu i nešto veće od nifty moram putovati 🙄🙄

Samo info, nije Nifty "manji", a drugi veći, nego svaki od tih testova ima svoju neku osnovnu/najjeftiniju opciju (koja obično uključuje Downov, Edwardsov, Patau sindrom), onda srednju opciju koja uključuje nešto dodatno,i najveću opciju koja obično uključuje razne mikrodelecije.

Znači u konačnici su svi slični, samo ovisi koji obim pretrage se radi?

Hellobaby jer sam na selu 😆

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Leeloo101
    06. Siječanj 2024. 13:53

Što se tiče kg ja sam na +3 ali naša beba je iz mpo, pa uvijek od hormona dobijem cca 3, i nakon postupka odu... prije par dana su prestali utrici, pa pretpostavljam da će i koje kg.. Ali ne opterećujem se, jedino kako sam napuhana ne mogu hlače, tajice ništa što me stiska nositi..
    Srećom nemam mučnine, nekad mi se ne jede. Nekad bi pojela i ja 3 kg janjetine.. baš variram...

Neki posebnih želja nemam. Voda mi isto nekad smrdi i naginjem ugh što nisam nikad... i dosta mlijeka pijem...
    Kava mi od prošlog tjedna ne pase...

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

zeka123
    06. Siječanj 2024. 14:02

Cure prvo da čestitam na pregledima ❤💙 , nije ne bilo jer me UBILA migrena. 
    I onda ko za vraga mi se pojave hemeroidi od naprezanja s obzirom da ne idem 💩 po par dana. Zatvor samo takav. Ako neko ima recept kako da se to smanji da mogu sjedit neka kaže ?! Hvala unapred.

Vidim da ste pisale o jelu i kilaži. Ja jedem sve šta mi se jede , bilo to zdravo ili nezdravo , moj izbor. Onaj ko je imao mučnine bude sretan kad može nešto pojest makar to bio samo burek i jogurt 😂 ! Ja sam u plusu 5 kila...već...sad sam 10+2 🌻

Meni je odjednom skočio stomak i sretna sam baš ful...ali treća je trudnoća pa sve to i kreće ranije ❤ 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.