Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    M-P
    05. Siječanj 2024. 23:21

Srceko23

Ako nije tajna koliko ste kila do sad dobile? Radi mucnina jedem sve redom, a zelim se prebacit ipak na zdravije obroke, ali nekako se ne mogu natjerat jer na sve zdravo mi se povraca. Nadam se da cu biti aktivnija i fokusiranija kad te mucnine prestanu, jer ovako se osjecam lose i imam griznju savjesti sto ne jedem zdravije obroke.

Mislim da ni jedna od nas kad je imala mucnine nije jela prezdrave obroke. Svaka cast onima koje jesu, al ja osobno sam imala mucnine nekad cijeli dan al bez povracanja. Jela sam slance i pila jogurt. U svakom slucaju  jela sam sta sam mogla stavit u usta i teska hrana mi je vise odgovarala nego neke zdrave stvari. 
    Ajmo reci da su mi polako nestale mucnine u 13. Tj, samo me ponekad jos znaju iznenadit neki put.. ali vecinom je dobro pa mogu i vise paziti sta cu jesti. U pocetku nisam mogla paziti nista eto iskreno .. 
    od pocetka do sad sam dobila 2 kile s tim da mi je sad sve nekako tesko pa mozda dobim jos jednu do iduce sub kad mi je pregled. Ove dvije sam dobila sad od zadnjeg pregleda ali jedem sve zivo .. ovi blagdani me dobro zeznuli pa mi sad nekako bas jako pase samo  kuhana hrana. Varivo, juhica i tako. 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

neverland
    06. Siječanj 2024. 00:18

Povratak otpisanih 😅😅😅😅
    Dobila sam gotovo 8kg. Upravo zato što sam jela gluposti na početku, ali jedino mi je tako bilo bolje i ne bih preživjela te grozno tjedne. Bolje da sam bilo što jela nego ništa. Sad se vraćam polako na staro iako jedem i slatkiše i masno i slano, kako kada, ali najbitnije i kuhano, variva i sl. Mucnine su mi se smanjile u 12. tt i potpuno prestale tu negdje 13., 14. tt
    .
    Sljedeći pregled mi je 12. 1., bebu osjetim, sve je ok zasad. 

Eonaria
    06. Siječanj 2024. 00:33

Srceko23

Ako nije tajna koliko ste kila do sad dobile? Radi mucnina jedem sve redom, a zelim se prebacit ipak na zdravije obroke, ali nekako se ne mogu natjerat jer na sve zdravo mi se povraca. Nadam se da cu biti aktivnija i fokusiranija kad te mucnine prestanu, jer ovako se osjecam lose i imam griznju savjesti sto ne jedem zdravije obroke.

Srceko23

U 14 sam tt, nisam dobila na vagi od početka jer sam u jednom trenutku smršavila nešto zbog jakih mučnina. Tada sam jela uglavnom slabo slano tipa slane krekere, jogurt, jednostavno drugo nije išlo. Mučnine su još tu, ali samo dio dana i kad ih nema jedem ko velika. 😂

Martina1931
    06. Siječanj 2024. 02:28

Srceko23

Evo ja sam osobno usla u minus 6kila od povracanja i mucnina.
    Do 11,12tt sam jela.samo sta sam mogla..to su bili samo slanci i gazirani sokovi. Kao sto cure kazu razmisljala sam -bolje ista nego nista.
    O tom kako se ful zdravo hrane mogu pricati samo odjredjene vrste cura koje nisu prosle jake mucnine i povracanja.. a lako njima solit pamet o zdravoj prehrani😅
    Kasnije kad mi se malo smirilo (al jos nisu prestala povracanja nazalost), sam krenula jesti zdravije i svejedno su kile isle u minus. 
    Tek nakon ovih praznika sam vratila mozda kilo za sad.
    Nemoj se opeterecivati prehranom u ovim tjednima, beba dobiva sve sta njoj treba. Samo tebi moze manjkat, njoj ne😅

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

korni
    06. Siječanj 2024. 05:23

Jutro cure 🙂
    Ja se baš danas ujutro vagala, u plusu sam cca 4kg 🙈 na početku sam isto stalno jela jer mi je odgovaralo zbog mučnina (iako nisu bile jake), a bome i kroz blagdane sam baš svašta jela, ali za razliku od ranije, aktivnost mi je baš na minimumu tako da se uopće ne čudim da sam ih dobila 🙈 mučnine su mi u 13tt skroz prošle.
    Neverland šta već osjetiš bebu? ☺️ 🥰 Ja stalno osluškujem iako znam da je rano još. 

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

pistacija13
    06. Siječanj 2024. 05:53

Jutro!
    Kod mene 3 kg u plusu, ali sigurna sam da je to vise zbog nekretanja nego hrane jer kalorijski jedem otprilike isto (po kvaliteti naravno losije, sve sami ugljikohidrati). Provedem i po dva dana lezeci samo na krevetu. 😑
    .
    Imam osjecaj da mi se mucnine i povracanja pogorsavaju. Je li to moguce za ove tjedne? Sve se nadam da ce slabiti, kad evo u nekoliko sati dva povracanja, sto mi se nikad nije dogodilo. Mucnine isto odvratne 😥

Sreca3
    06. Siječanj 2024. 07:33

Jutro cure, vidim caskate o mucninama i hrani, danas sam 8+3 i nikakav apetiti nemam od pocetka trudnoce imam 3 kg manje. Pijem puno tecnosti a sve drugo jedem ali ko pticica gadi mi se sva hrana.Jedem koliko moram. Ne povracem ali mi je muka samo uvece krene od podne pa dok ne zaspim . 
    Slatko ne mogu da smislim ocima.
    Samo slano.
    Dakle imam 52 kg...

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

NPelica
    06. Siječanj 2024. 07:44

Jutro curke.. 
    Što se tiče kilaze. Ja nisam dobila ništa, hranim se što mi padne pod ruku i ne opterećujem se time, iako sam puno manje aktivna nego prije jer mi je sve zabranjeno. 
    Srećom ja nisam imala nikakve mučnine,  ne opterećujte se što jedete, bitno je da jedete.. teško je sa mučninama ista iole normalno i pojest.. ❤️ 
    Uživajte u vikendu ❤️ 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

neverland
    06. Siječanj 2024. 09:15

korni

Jutro cure 🙂
    Ja se baš danas ujutro vagala, u plusu sam cca 4kg 🙈 na početku sam isto stalno jela jer mi je odgovaralo zbog mučnina (iako nisu bile jake), a bome i kroz blagdane sam baš svašta jela, ali za razliku od ranije, aktivnost mi je baš na minimumu tako da se uopće ne čudim da sam ih dobila 🙈 mučnine su mi u 13tt skroz prošle.
    Neverland šta već osjetiš bebu? ☺️ 🥰 Ja stalno osluškujem iako znam da je rano još.

Daaa, već dugo ju osjetim. Iskreno da ti kažem, nisam sigurna točno koji je dan bio, ali tako negdje kao ti sam prvi put osjetila one mjehuriće i svakim danom sve više i više. Jučer sam ju baš na dodir osjetila 😍 ali ovo mi je druga trudnoća, i u prvoj sam ovako rano, ovisi valjda i kako je beba i posteljica smještena, ne mora svakome biti isto 😊
    .
    A dobro ovo razdoblje blagdana se ne računa, to ćemo svima oduzeti 1-2kg, pa kad ćemo jesti za Božić sve ako ne sada? 😀

M-P
    06. Siječanj 2024. 09:17

Meni su samo rekli da ovo nije period kad ces bit opterecen prehranom. Ne treba sad nabijat kilograme al svakako nije bas dobro ni pazit na svaki vrag. 
    Pistacija sta stvarno mjeris kalorije koliko uneses? 
    Sta ja znam.. ja sam bas jela hrpu tih ugljikohidrata i da sam mjerila kalorije vjerojatno sam u dva dana ih pojela za cijeli tj. 🫣 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.