Jel bi mi htio netko reci od cega se sve sastoji prvi pregled kod ginica u trudnoci?
Pretpostavljam da je vaganje, racunanje termina, vaginalni uzv!? 🤔
Mozda je glupo pitanje, ali prva mi je trudnoca i ne mogu docekat sutra 🙈🙈
Bok svima..javila sam se u grupu na fb ,no ne znam da smo sve tamo..zeza me logiranje na forum i jedva sam uspjela sada…jučer pregled s 10tt i ne kuca srceko više…u pon moram po tablete u bolnicu… ne trebam opisivati kako se osjećam jer sam prazna i tupa…svima puno sreće…ne znam kako na poslu rec jer nitko nije znao za trudnoću.. trenutno sam nigdje..
Žao mi je… ako nitko na poslu ne zna. Ne mora ni znati… reci da si prehlađena, blaga temp…
Ne znaju,ali kad dobijem doznaku od ginekologice vidjet će da je nešto drugo. Mislila sam javit da moram obavit neke pretrage kroz dnevnu bolnicu pa da me ne zapitkuju…gin jecrdkla da u pon i sri idem u bolnicu i možda da uzmem i cet I pet bol da se dobijem…prepisala mi normabel 2mg..jučer popila rapidol s i normabel jer nebi bilo spavanja drukčije…danas cijeli dan u pidami…leda bole,glava srećom prestala,umorna sam…
A možeš predati doznake od dr opće prakse... ne znam...
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Jel bi mi htio netko reci od cega se sve sastoji prvi pregled kod ginica u trudnoci?
Vjerojatno ces prije pregleda piskiti u casu pa sestra provjeri urin s onom trakicom. Onda se vazes i izmjeri ti tlak. Vaginalni ultrazvuk, doktor ce ti dati uputnice za vadenje krvi i sigurno neke savjete. 🥰 sretnooo!
💙5/24💙
Kod mene je bio sam uzv...
Mammy dobrodošla... jesam dobro shvatila 5?
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Ćaos curke !
Zapeeeelo me sve i svašta. Jedno prođe drugo dođe.
Koliko je opasan niski tlak ? Uzimam vitamine , jedem i previše 😅 , pijem vode...
Tlak mi je bio 60/40...i većinom je niski ( ovaj je sad prvi put tako jako dolje )...inače varira...ne znam bude 75/45 , 80/50 kad ga otkucaji budu oko 85 ..mjerim na lijevoj ruci.
Probala sam par puta na desnoj i skužili smo da ima razlike. Na desnoj bude 95/60 , tako varira.
Pa me zanima ima li neki način da ga dignem ? Imam samo problema sa vrtoglavicom kod ustajanja i recimo znojenje.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Bbebach žao mi je što ti se to desilo 😢
Ne znam kako kod vas cure, ali mene ovakvi tužni postovi baš izbace iz kolosijeka. Jučer kad sam pročitala baš me emotivno uzrujalo pa sam kod brisanja imala smeđkasto (nakon više od desetak dana).
Panika, strah, emocije .. i onda valjda reagira. 🙈
It's a girl 💕
Cure, možda glupo pitanje u vezi pregleda, prva trudnoća pa mi oprostite. 😀
14 tt, visokorizična trudnoća, nitko me do sad nije vagao, mjerio tlak, spominjao termin, davao mi trake za urin? Jel to inače praksa ili?
Cure, možda glupo pitanje u vezi pregleda, prva trudnoća pa mi oprostite. 😀
14 tt, visokorizična trudnoća, nitko me do sad nije vagao, mjerio tlak, spominjao termin, davao mi trake za urin? Jel to inače praksa ili?
Ni meni ništa od toga nije rađeno dok nisam promjenila doktoricu... Sad mi na svakom pregledu to obavi.
Možda da pitaš na idućem pregledu 😏
38 👩🏼❤️👨🏻 44
8./2023. biokemijska
17.2. 2024. M 🩷🪽
10./2024. Missed ab
Kariogram ➡️ PGT 🧬
UZ Brussel⌛
1712itm@gmail.com
Sutra sam na pregledu pa ću baš provjeriti. 👍🏻
Vodim u bolnici u ambulanti za visokorizičnu, možda je njihova politika drugačija?
Mammy hvala ti na savjetima. Iz Ri sam, tako da sigurno negdje imaju vježbe, samo želim prije dobiti zeleno svijetlo od ginek. 🙂 Prva (dugo čekana) trudnoća pa sam malo (možda i nepotrebno) opreznija.
Leptirko ja sam prvi uzv imala u bolnici i tad je bio samo uzv, provjera mjera i da li srce kuca. Termin automatski po zadnjoj M računaju. Na 2.uzv, kod privatnika, (9+0), je bio uzv i upute za nalaze do iduceg pregleda, na 12+0 smo krenuli s tlakom, vaganjem i s tom trakicom za provjeru urina.
Eonaria upravo napisala kako je kod mene bilo. Kod koga vodiš trudnoću? ako je visokorizična, ne bi bilo loše sve to kontrolirati i pratiti. Probaj malo pitati svog ginekol., ja sam skuzila da ih ionako sve treba pitati 😁
Zeka i ja imam inače niski tlak, doduše ne kao tvoj, ali osjetim odmah po drhtavici i vrtoglavici da je pao, i onda odmah čopnem nešto slano, i brzo mi bude bolje.
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji