Jutro cure 🙂
Ja se baš danas ujutro vagala, u plusu sam cca 4kg 🙈 na početku sam isto stalno jela jer mi je odgovaralo zbog mučnina (iako nisu bile jake), a bome i kroz blagdane sam baš svašta jela, ali za razliku od ranije, aktivnost mi je baš na minimumu tako da se uopće ne čudim da sam ih dobila 🙈 mučnine su mi u 13tt skroz prošle.
Neverland šta već osjetiš bebu? ☺️ 🥰 Ja stalno osluškujem iako znam da je rano još.
Daaa, već dugo ju osjetim. Iskreno da ti kažem, nisam sigurna točno koji je dan bio, ali tako negdje kao ti sam prvi put osjetila one mjehuriće i svakim danom sve više i više. Jučer sam ju baš na dodir osjetila 😍 ali ovo mi je druga trudnoća, i u prvoj sam ovako rano, ovisi valjda i kako je beba i posteljica smještena, ne mora svakome biti isto 😊
.
A dobro ovo razdoblje blagdana se ne računa, to ćemo svima oduzeti 1-2kg, pa kad ćemo jesti za Božić sve ako ne sada? 😀
Da.. za Bozic i Novu ni ne racunam .. to sam si u startu oduzela a tak cu i doktorici na pregledu rec 🤗 😂
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Jutro!
Kod mene 3 kg u plusu, ali sigurna sam da je to vise zbog nekretanja nego hrane jer kalorijski jedem otprilike isto (po kvaliteti naravno losije, sve sami ugljikohidrati). Provedem i po dva dana lezeci samo na krevetu. 😑
.
Imam osjecaj da mi se mucnine i povracanja pogorsavaju. Je li to moguce za ove tjedne? Sve se nadam da ce slabiti, kad evo u nekoliko sati dva povracanja, sto mi se nikad nije dogodilo. Mucnine isto odvratne 😥
Jel ti imas dijagnozu gestacijskog dijabetesa ili IR pa si tako gledas na ugljikohidrate?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Neverland ajme baš lijepoooo 🥰 a što se tiče hrane, tako je, Božić je idealan za klopu 😅 nastavljam osluškivati i nadam se da ću uskoro i ja osjetiti malenu 🤗
M-P hahah 😅
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Jutro cure!
Nadam se da ste sve dobro🙂
Što se tiče kilaže dobila.sam nekih 2 kg, ali uopće se ne zamaram time..Vjerojatno je i to zbog toga što sam u svim trudnoćama dobila 8-10kg, a bebe budu preko 4kg. Počnem dobivati na kilaži od 9tt. Tako da ja to polako skupljam 🙈 zapravo ja se ne bojim kilogarama i tlaka na pregledu, već uzv i dali će sve biti dobro.
Sada dok sve u novoj kući stavim na mjesto idem na kat brdo puta i to si računam da mi je umjesto šetnje 🤣🤣😀
👩 33
👱🏻♂️ 36
💔💔
💗💗💙💗💙
Kod mene je +3. Bio je period kad mi je bilo muka pa sam samo jela slana peciva. Srecom, vec nakon devetog tjedna mucnine su me skoro skroz napustile tako da mogu jesti sve. Inace volim slatko, ali u trudnoci mi ne pase, vise sam slani tip, ali nemam nekih ludih zelja ni prohtjeva.
Nakon drugog spontanog sam radila dosta pretraga pa su mi uocili povisen inzulin nakon ispijanja glukoze te otkrili da imam blagu inzulinsku rezistenciju. Tad sam krenula nutricionisti i prehranom to regulirala tako da mi je lakse sada kad sam stekla neke zdrave navike i organizam vise ne zudi za glupostima.
Zbog te dijagnoze sam vec ovaj tjedan napravila ogtt i dosao mi je uredan. 🥰
💙5/24💙
Što se tiče kilaže.. mislim da sam dobila cca 2 kg max (prema zadnjem uzv-u sam 11+2). Ja nisam imala problema s povraćanjima i mučninama. Znala me mučnina ujutro uhvatiti pa je prestala čim sam nešto stavila u usta.
Kod mene je slučaj da ne mogu jesti velike obroke pa jedem manje obroke. Zobene, voće i kuhano svaki dan.
Da se razumijemo ful mi se jede pizza i slatko, pizzu bih mogla jesti svaki dan. Uglavnom se kontroliram što se tiče slatkog ... Dozvolim si jednom u dva-tri dana kad me baš uhvati želja i onda pojedem cijeli čokoladu i mirna sam 😂😂
Nemam neku averziju prema hrani, sve mogu jesti osim umaka na bazi vrhnja ... Na pomisao toga mi se diže želudac, ali zato rajčicu bih mogla jesti u svim oblicima, stalno 🙈
It's a girl 💕
Martina i M-P, ne, nemam nista, samo sam sportas. Imala sam isprogramiranu prehranu (nikad ispod 2000 kcal), 3 redovna obroka, jaja, meso, riba, krumpir, voce, riza, prsut... i sada vise nista od toga ne mogu jesti. Samo prava hrana bez ikakvih suplemenata, dodataka i praskova. A ni ne mogu trenirati pa me ovo stanje bas pogadja, nisam navikla biti tako slaba 😔
Martina i M-P, ne, nemam nista, samo sam sportas. Imala sam isprogramiranu prehranu (nikad ispod 2000 kcal), 3 redovna obroka, jaja, meso, riba, krumpir, voce, riza, prsut… i sada vise nista od toga ne mogu jesti. Samo prava hrana bez ikakvih suplemenata, dodataka i praskova. A ni ne mogu trenirati pa me ovo stanje bas pogadja, nisam navikla biti tako slaba 😔
Pa sve ok, sad imaš drugi prioritet. Pogotovo ako si sportaš, kako god sad sve prošlo, lako se poslije poroda vratiš na staro, nemoj se opterećivati. Ja sam u prvoj trudnoći doslovno od prvog pregleda do dana prije poroda vjezbala u teretani. Nakon onih 6 tjedana babinja također počela vjezbati. E sad, sad sam kao tuljanica i mucnine me sastavile, i bolest, pa je mala bolesna... i što sad, užasno se osjećam jer me sve boli i znam da mi imunitet pada od svega toga, ali znam da ću se vratiti vrlo brzo na staro i veselim se tome.
Ma iskreno ja nemam problem i ne opterecujem se ni kilogramima ni izgledom niti patim od toga da moram biti wonder woman u trudnoci. Meni je samo zlo od tih jebenih mucnina i cjelodnevnog lezanja. Osjecam se slabo i prakticki nista ne mogu sama, ovisim ili o muzu ili o svojima.
Cak ni ne patim od treninga, znam da ce biti vremena za to, ali da barem mogu setati, usisati ili neku manju fizicku aktivnost/obvezu imati.
Ako tu jos ima sportasa, onda razumijete da je ovo stanje kao da vam netko oduzme neko osjetilo koje imate cijeli zivot. Nije rijec o izgledu, treningu kao takvom niti icem tako povrsnom. Psiha jbg...
Ako nije tajna koliko ste kila do sad dobile? Radi mucnina jedem sve redom, a zelim se prebacit ipak na zdravije obroke, ali nekako se ne mogu natjerat jer na sve zdravo mi se povraca. Nadam se da cu biti aktivnija i fokusiranija kad te mucnine prestanu, jer ovako se osjecam lose i imam griznju savjesti sto ne jedem zdravije obroke.
Dobila sam mozda 1kg. I to mi je vjerojatno u sisama. Sto se tice hrane,ja i zeleno povrce smo posvadani na veliko. Ginekolog mi je stara skola i reka mi je da ne ogranicavam sebe i neka jedem sto god hocu i sto god mi pase,samo naravno da ne pretjerivam. Mucnine iman od prvog dana 4tjedna sve do danas a sad sam 11+5. Kad sam gladna jedem,najvise mi pase voce i to ne gledam koliko je sati i kad ga ne treba jesti zbog secera. Davim se npr u pasti (bilo kojoj) i kokosjoj juhi iz kesice. Osim zelenjave mi zapravo nista ne smeta, tj smrdi ali cu sve vjv povratiti. Nekad ima dana da ne povratim pa eto makar mi uspije ostati tabletica folne kiseline u meni (zaddnjih 10dana sam je virujen uredno ispovracala s ruckom). Cili zivot samo vodu pijem,sad je ne mogu pogledati ali zato cedevita,gusti sok i te piizdarije daaaaj. Nalazi krvi su mi top (glukoza bomba) iako sam bila bas prehladena i nikakva. Jedino sto mi se radi te prehlade zeljezo spustilo ali mi je i dalje u okviru normale. Jedem cak ono sto Google kaze da se ne smi od suhomesnatih tipa kobasice,prsut, tunjevina,ali naravno ne jedem na kilograme nego tu i tamo,kad mi dode pod ruku. Ginekolog mi je u sve upucen i da mi je zeleno svitlo a kad san mu rekla da smo ja i dragi za rucak pojeli skoro 3kg pecene janjetine uz priloge,covik se samo slatko nasmija. A i dobra stvar sto zbog pasa sam aktivna pa usprkos mucninama opet prosecem par km dnevno (setam i rigam putem ali ok). Kad mi produ mucnine (ako produ) opet cu normalno jesti,mislim pod normalno da se necu ionako prezderavati i ako budem mogla jos vise setnje tocnije kilometara,odlicno. I da,bebac se razvija ka po loju ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji