Imate li kakve preporuke za privatnike u Zagrebu? Htjela bih napraviti 3d ultrazvuk tj. anomaly scan kad budem 20 tjedana.
💙5/24💙
Dobro jutro cure čestitke na dobrim pregledima. ❤️
Mene zanima, vi sada sve spominjete betu i nakon što se ustanovili da je normalna trudnoća, meni su samo jednom uzeli krv za betu, onda opet nakon 2 dana i tu mi nije rekla ni rezultat nego je samo potvrdila da je GV i plod u maternici dala trudnicku i to je to. Jel neophodno da i ja samoinicijativno ponavljam betu ili kako? Još mi je zaparalo uho kada je rekla da nije važno da se dupla nego da raste… i da ne gledam u brojke. Čini mi se nemarno ako uporedim sa vašim pregledima.
Mene moja ginica nije slala da vadim betu pa nisam niti vadila. Možda zato kaj sam bila kod nje skoro svaka dva tjedna. Zadnji pregled je bio nenadan 20.12. i beba je fino narasla i tad je bilo 8+2.
Mislim da je to individualno.
Što se tiče simptoma, od početka trudnoće nemam neke simptome. Prave mučnine ništa, zna mi biti averzija prema nekoj hrani ali to je to. Više mi paše slatko, a inače sam ljubitelj slanog. Što se tiče cica, one me bole periodično. Npr, ujutro ništa, a onda se krenem oblačiti i počnu boljeti ili spavam ništa ne boli i pokušam se okrenut i onda zaboli.
Upravo zbog tih simptoma tj izostanak sam pitala ginicu trebam li vaditi betu pa mi jerekla da sve uredno pratimo i da beba napreduje i nemam potrebe i da se ne brinem zato što nemam mučnine. I onda mi je objasnila da kod žena koje imaju prije trudnoće visok neki hormon (zaboravila sam kako se zove) neće imati jake mučnine.
Ja sam mislila da sam jedina koja nije nikad vadila betu. Jednostavno mi ginekolog to nije trazio. Iako sam bila u napasti vaditi na svoju ruku, znam da bi se samo stresirala.
Samo da se javim, ja sam jutros zavrsila na hitnoj, krvarila sam malo i osla sam zbog prvog puta jer sam izgubila trudnocu u 10tt. Pregled mi je trebao biti 02.01. U meduvremenu od 17.12 do 24.12 sam napravila barem 6,7 testova svi su bili pozitivni u zadanom vremenu ocitavanja neki i ranije. Nazvala doktora dogovorili pregled 02.01 doktor propisao dupahstone i folacin i na kraju evo danas dodem na uzv misleci krvarim ispada da trudnoce nema. Rekla bi da sam ja luda ali sreca moja pa sve testove imam uslikane svi do jednog pozitivni a trudnoce nema. Nemam snage vise za ovo. Srce mi se raspada i ne mogu vjerovati. Borba traje vec ukupno 2 godine. Svima koji cekaju preglede zelim srecu i ugodne trudnoce. Za moju situaciju ce mi trebat neko vrijeme da ju uopce svarim.
🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
Samo da se javim, ja sam jutros zavrsila na hitnoj, krvarila sam malo i osla sam zbog prvog puta jer sam izgubila trudnocu u 10tt. Pregled mi je trebao biti 02.01. U meduvremenu od 17.12 do 24.12 sam napravila barem 6,7 testova svi su bili pozitivni u zadanom vremenu ocitavanja neki i ranije. Nazvala doktora dogovorili pregled 02.01 doktor propisao dupahstone i folacin i na kraju evo danas dodem na uzv misleci krvarim ispada da trudnoce nema. Rekla bi da sam ja luda ali sreca moja pa sve testove imam uslikane svi do jednog pozitivni a trudnoce nema. Nemam snage vise za ovo. Srce mi se raspada i ne mogu vjerovati. Borba traje vec ukupno 2 godine. Svima koji cekaju preglede zelim srecu i ugodne trudnoce. Za moju situaciju ce mi trebat neko vrijeme da ju uopce svarim.
Jako mi je žao... 😔😔💔
💙5/24💙
doram neopisivo mi je žao.. drži se ❤️
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Drage zenske ja sam sinoc na hitnoj bila… inace sve okej. 15+1, Zadnji pregled prosli tjedan, sve uredno. Polako mi smanjuje progesteron. Sad uzimam samo utrogestan 2x1, radim jos sutra, cijeli 1. mj na go i onda da cu komplikacije otvorit… sinoc na poslu odem na wc a ono trag krvi, obrišem se, rozo na papiru. Kad me nije presjeklo 😱 odmah otisla kuci po muza i papire. I hvala onom ko izmisli baby watcher. Uključim, srce kuca, kao malo se smirila ali idemo na hitnu.. Ugl da skratim.. kaze dr da je sve okej, pokazao mi bebu, vidi ostatke sukrvice ali ne i izvor i uzrok krvi. Mozda je sluznica iziritirana.. Sestra mi je 5 puta ponovila da zasto jos radim.. reko jos 2 dana 😭 Ugl malo smiriti tempo i na redovni pregled kod mog ginekologa koji je 10.01., event im se javiti opet ako bi krenuli grcevi ili obilno krvarenje.
Kao da im nije bilo drago, ko da sam bezveze dosla.. trag krvi na papiru nije zabrinjavajuća a ja reko meni je svaka kap previse. I opet bi otisla da se ponovi. Jos u uniformi dosla, kolegica…
👩🦰 ‘92. Hashimoto, policistični jajnici, AMH 30.71 pmol 👨 ‘77 normoz Pokušavamo od 06/2021, 10/2022 HSSG
Poliklinika IVF
03/2023 IUI Femara, Gonal, Ovitrelle ❌ 07/2023 1. IVF 16 🥚, 8 blasti ❄️ freeze all -hiper
02.10.’23. FET 1 blastice 🐧 6dnt ➕ beta 10dnt 494 ➡️ 12dnt 1317 ➡️ 14dnt 4366 07.12. Nifty ✅ It’s a boy 💙
Korni ja sam si uzela ovaj https://www.babycenter.hr/theraline-jastuk-za-trudnicu-i-dojilju-original-178-sweetheart-510717800-1138141.html
Prvo sam uzela neki drugi, jeftiniji isto u baby centru, ali mi je punjenje bilo pretvrdo pa sam ga zamijenila, ovaj sad mi je savrsen, sve preporuke
👩🦰 ‘92. Hashimoto, policistični jajnici, AMH 30.71 pmol 👨 ‘77 normoz Pokušavamo od 06/2021, 10/2022 HSSG
Poliklinika IVF
03/2023 IUI Femara, Gonal, Ovitrelle ❌ 07/2023 1. IVF 16 🥚, 8 blasti ❄️ freeze all -hiper
02.10.’23. FET 1 blastice 🐧 6dnt ➕ beta 10dnt 494 ➡️ 12dnt 1317 ➡️ 14dnt 4366 07.12. Nifty ✅ It’s a boy 💙
Drage zenske ja sam sinoc na hitnoj bila… inace sve okej. 15+1, Zadnji pregled prosli tjedan, sve uredno. Polako mi smanjuje progesteron. Sad uzimam samo utrogestan 2x1, radim jos sutra, cijeli 1. mj na go i onda da cu komplikacije otvorit… sinoc na poslu odem na wc a ono trag krvi, obrišem se, rozo na papiru. Kad me nije presjeklo 😱 odmah otisla kuci po muza i papire. I hvala onom ko izmisli baby watcher. Uključim, srce kuca, kao malo se smirila ali idemo na hitnu.. Ugl da skratim.. kaze dr da je sve okej, pokazao mi bebu, vidi ostatke sukrvice ali ne i izvor i uzrok krvi. Mozda je sluznica iziritirana.. Sestra mi je 5 puta ponovila da zasto jos radim.. reko jos 2 dana 😭 Ugl malo smiriti tempo i na redovni pregled kod mog ginekologa koji je 10.01., event im se javiti opet ako bi krenuli grcevi ili obilno krvarenje.
Kao da im nije bilo drago, ko da sam bezveze dosla.. trag krvi na papiru nije zabrinjavajuća a ja reko meni je svaka kap previse. I opet bi otisla da se ponovi. Jos u uniformi dosla, kolegica…
Polako onda još ta 2 dana!
Vjerujem da si se zabrinula i nadam se da se neće više ponavljati.
Ja sam jučer na pregledu rekla doktoru kako sam imala smećkasti iscjedak i isto tako rozi trag na papiru nakon što se obrišem ,ali kao nisam htjela dolaziti na ginekologiju jer nije krvarenje i nije stvarno bilo puno na što je on rekao da je sve to krvarenje. Smeđe ako se krv skupljala 2-3 dana , rozo, crveno, sve se smatra krvarenjem u trudnoći. Ne daj da te svojim komentarima uvjere u drugačije.
.
doram želim ti puno snage! Neopisivo mi je žao. 😔
'21. 💙
'24. 💛
Kratki fedback na prvotnu situaciju, beta je 256 osla sam ju izvaditi da potvrdim sve sumnje. Za 48h ponovo ju vadim pa cemo vidjeti. Molim se da bude ipak nesto 🙏
🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
Gaby nadam se da se neće ponavljati, uspori malo 🙏❤️
Doram nadam se da će se pravilno duplati, da ipak bude da je još rano možda eventualno iduci tjedan nesto na Uz da se vidi, ako se pravilno bude duplala🙏🙏🫂
Ovo što se tiče bete i slično, pokušavam ostati pozitivna i ne zamarati se ako dr. kaže da je sve ok. Šta će biti u budućnosti ne može ni on znati do određenih pregleda, testova itd.
Nadam se da će sve biti do kraja svakoj od nas.
Sortiraj odgovore
Najstariji