Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    M-P
    09. Siječanj 2024. 14:40

M-P

ElisaDay

Evo meni je opet bio visok tlak, jutros išla na kontrolu, moram ponovo doći za tjedan dana. Danas je bio 140/60, zadnji put 140/80. U šoku sam, nikad nisam imala problema sa tlakom , uvijek je bio ili normalan ili niži.

Ja sam imala 150/90
    Morala mjerit tlak tjedan dana svaki dan. Zadnji put mi je bio kod nje okej , al doma je idealan. Mjerim ga i dalje tri puta tjedno .. i eto vidim da mi skoci od nervoze tamo.
    Al i ja doslovno osjetim i cujem
    Srce kak lupa tamo

Zaboravila sam napisat da mi je svaki put kod nje visok . Doma super .. tak da eto strah tamo prevlada. E sad jbg ja taj strah bas osjecam i vjerujem da je do tog. Da se osjecam normalno rekla bi joj da se osjecam dobro i da malo dublje treba trazit taj problem. Ali ovako ja bas osjecam to lupanje srca 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

korni
    09. Siječanj 2024. 15:36

haha baš sam se nasmijala izjavama dr., i suknji bez gaća  meni moj svaki put prije pregleda kaže za koji pregled da se pripremim, i to mi je baš okej :)
    cure, hvala na linku za grupu, meni trenutno nekako odgovara ovaj format, i napokon sam malo pohvatala nick-ove :D šaljem pozdrav svim curama u fb grupi, i javite nam se tu i tamo :)
    zeka uživaj na snijegu i za nas koje to trenutno ne možemo :D
    ElisaDay pokušaj doći na pregled nekih 15ak min ranije i onda sjediti i pokušati se opustiti, možda pomogne. i svakako si vodi doma dnevnik. sigurna sam da će sve biti okej, i da neće biti potrebe za hospitalizacijom :)
    Leptirko ja sam stalno uz lagane mučnine morala jesti i imala sam taj osjećaj stalne gladi, i eto me u plusu 4.5 kg :D ali nema veze, skinut će se višak kg, bitno da su nam bebe dobro 

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Leptirko22
    09. Siječanj 2024. 16:16

korni

haha baš sam se nasmijala izjavama dr., i suknji bez gaćameni moj svaki put prije pregleda kaže za koji pregled da se pripremim, i to mi je baš okej :)
    cure, hvala na linku za grupu, meni trenutno nekako odgovara ovaj format, i napokon sam malo pohvatala nick-ove :D šaljem pozdrav svim curama u fb grupi, i javite nam se tu i tamo :)
    zekauživaj na snijegu i za nas koje to trenutno ne možemo :D
    ElisaDaypokušaj doći na pregled nekih 15ak min ranije i onda sjediti i pokušati se opustiti, možda pomogne. i svakako si vodi doma dnevnik. sigurna sam da će sve biti okej, i da neće biti potrebe za hospitalizacijom :)
    Leptirkoja sam stalno uz lagane mučnine morala jesti i imala sam taj osjećaj stalne gladi, i eto me u plusu 4.5 kg :D ali nema veze, skinut će se višak kg, bitno da su nam bebe dobro

Ma kao generalno, nije meni problem sto sam ja gladna. Nego ja NE ZNAM sta da jedem. Ne mogu si osmislit obrok za takve stvari, trudnicki mozak znaci na najjace. Kao da ne znam kakva hrana sve ppstoji. Ajde lako mi je sto sebe izludjujem, nego ovaj moj. Znaci vidim mu u ocima da mu je zao, da bi mi donio pohanog krokodila kad bi rekla da mi se to jede 🤣, ali dzabe kad nema ideje 😭🤦🏼‍♀️

korni
    09. Siječanj 2024. 16:27

Leptirko22

korni

haha baš sam se nasmijala izjavama dr., i suknji bez gaćameni moj svaki put prije pregleda kaže za koji pregled da se pripremim, i to mi je baš okej :)
    Leptirkoja sam stalno uz lagane mučnine morala jesti i imala sam taj osjećaj stalne gladi, i eto me u plusu 4.5 kg :D ali nema veze, skinut će se višak kg, bitno da su nam bebe dobro

Ma kao generalno, nije meni problem sto sam ja gladna. Nego ja NE ZNAM sta da jedem. Ne mogu si osmislit obrok za takve stvari, trudnicki mozak znaci na najjace. Kao da ne znam kakva hrana sve ppstoji. Ajde lako mi je sto sebe izludjujem, nego ovaj moj. Znaci vidim mu u ocima da mu je zao, da bi mi donio pohanog krokodila kad bi rekla da mi se to jede 🤣, ali dzabe kad nema ideje 😭🤦🏼‍♀️

Hahah pohanog krokodila 🤣 kuzim da, ja nisam imala tih problema, nekako sam uvijek imala ideju šta bih jela 🤣 

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• plave_okice
    09. Siječanj 2024. 16:54

Mene je moja zadnji put, a i sada naručila za 5 tjedana. Idem kod socijalne ginekologinje. I rekla mi je da je kod nje svaki put vaginalni pregled. To očito ovisi od doktora do doktora. I ja sam počela malo više osjećati glad pa jedem češće i ne uvijek preogromne obroke. Sva sreća pa nemam želje usred noći jesti. Ali navečer mi hrana teško sjedne. Baš me želudac muči. A jedem sve kao i prije. Juhe. Salate. Variva. Nezdravo. Kombiniram da bude raznoliko. 

ElisaDay
    09. Siječanj 2024. 17:27

Hvala vam cure na savjetima, i ja mislim da mi je do stresa kad sam tamo. Jutros prije nego mi je izmjerila sam baš osjetila da mi srce jako lupa, ko da će mi iskočiti. Mjerila sam danas poslije ručka i bio mi je 126/78. Pratiti ću sad par dana pa ću joj to pokazati.

28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸

katy_kaya
    09. Siječanj 2024. 18:02

ElisaDay

Evo meni je opet bio visok tlak, jutros išla na kontrolu, moram ponovo doći za tjedan dana. Danas je bio 140/60, zadnji put 140/80. U šoku sam, nikad nisam imala problema sa tlakom , uvijek je bio ili normalan ili niži.

Imam osobno iskustvo s problemima s tlakom, nevezano za trudnocu pa mozda bude korisno. Meni se isto dogadjalo da mi je tlak varirao, ne previse ali je. Cesto bi to bilo potaknuto “strahom od bijele kute”, ali i ako sam relativno nedavno jela dosta zacinjenu, slanu hranu ili konzumirala alkohol (prije trudnoce naravno). Sve se to da regulirati i ne treba panicariti. 
    Ono sto sam dobila kao opcu uputu je da treba teziti tlaku do 120/80. Kontinuirano iznad toga (makar blago) dugorocno moze vodit hipertenziji. Kazem dugorocno jer dva puta povisen tlak ne znaci to. 
    Ja sam 7 dana mjerila tlak dva puta dnevno u isto vrijeme, ujuto kad se ustanem i predvecer. Nisam na kraju trebala terapiju jer se pokazalo da mogu regulirati prehranom, ali bi svakako terapiju uzela da su mi je sugerirali. Svima bi vam preporucila doktoricu Prkacin u Zagrebu koja je veliki strucnjak za tlak. Cesto se olako o tome pise i govori, a tema je jako bitna. Znam nekoliko ljudi kojima je ona pogodila terapiju i danas imaju uredan tlak. Nazalost ima dio populacije ciji tlak se nemoze do kraja regulirati prehranom i stilom zivota. 
    Ali imamo znanost i strucnjake i sve se moze dovesti u red. 
    Dosi duboko, prati tlak i trazi sluzbeno misljenje. Sigurno ce sve biti u redu! ❤️

• Faith1509
    09. Siječanj 2024. 18:21

Pozdrav cure, zna li mi koja objasniti razliku Nifty test i NT Screening? Radim uskoro Nifty i rekli su mi da ovaj drugi test možemo isto raditi. Ima li potrebe za oba testa? 

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

ITM
    09. Siječanj 2024. 19:08

Faith1509

Pozdrav cure, zna li mi koja objasniti razliku Nifty test i NT Screening? Radim uskoro Nifty i rekli su mi da ovaj drugi test možemo isto raditi. Ima li potrebe za oba testa?

Prije Niftya mi je napravilo ultrazvuk, a zatim je uslijedilo vađenje krvi.
    Što se tiče NT, nuhalni nabor mi je mjerilo u sklopu mini anomaly scana kako bi se potvrdili nalazi Nifty testa.

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17. 2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
    UZ Brussel
    12/2025 Gonal-F, Ganirelix, Decapeptyl ➡️3🥚➡️3🐧➡️🧬

• Faith1509
    09. Siječanj 2024. 19:19

ITM

Faith1509

Prije Niftya mi je napravilo ultrazvuk, a zatim je uslijedilo vađenje krvi.
    Što se tiče NT, nuhalni nabor mi je mjerilo u sklopu mini anomaly scana kako bi se potvrdili nalazi Nifty testa.

Rekla mi je doktorica da radim NIPT test, taj trošak preuzima zdravstveno, a ja ako želim mogu raditi još NT ali njega onda plaćam. Pa me ustvari najviše zanima je li mi potrebno i to? 

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI