Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Perpetua
    06. Prosinac 2023. 10:00

A ovo za preglede, očito baš jako ovisi o doktoru, da. Meni moja je dosad svaki put pogledala vaginalno (i ručno i UZV), a zadnja mislim 2 puta i preko trbuha. Za otvorenost u prvoj trudnoći ne pamtim da su mi ikad ičim mjerili osim prstima. Ali realno to stvarno većini ne bi trebala uopće biti stavka do puno kasnije u trudnoći. Makar mi je doktorica spomenula zadnji put na pregledu kao "sve zatvoreno, super", što je i sasvim očekivano, ali očito oni to ipak prate i ranije. 

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

Perpetua
    06. Prosinac 2023. 10:03

A za ultrazvuke kad me uhvati panika, ja se samo svaki put sjetim kako u Skandinaviji i npr Nizozemskoj (i vjerojatno još ponegdje) oni imaju onak ukupno 2-3 ultrazvuka u cijeloj trudnoći. 😂 Frendica u Švedskoj je prvi UZV imala s valjda 18 tt, i onda poslije još jedan i to je manje više to.

Na što se moja frendica ginekologica ful zgraža, ali istovremeno mi je zanimljivo kako npr na uzorku te frendice u Švedskoj i njenih prijateljica tamo (sve su iz Hrvatske), njih svih 8-9 je imalo trudnoće bez ikakvih problema, krvarenja, komplikacija, nijedan carski rez, ništa, na sad već 15ak djece rođene. A u našoj grupi u Hrvatskoj dosta nekih hematoma, carskih rezova i sl. Baš mi to bude fascinantno.

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    20.6. stigao braco ❤️

• Freya1
    06. Prosinac 2023. 10:09

NPelica

Freya1

Super ideja za brbljaonicu 😃
    NPelica ma dobro je to jedino bi te mozda mogla poslati na urinokulturu ne zbog dosta bakterija nego zbog pozitivnih nitrita
    Pistacija da, da na mehaničko čišćenje sam i mislila 😊 znam za sve ove sto si nabrojala da se smiju osim za glikolnu, imam je doma i ne koristim jer sam iz nekog razloga bila sigurna da se ne smije, hvala ti 😃
    .
    Meni je zadnji put radila vaginalno samo zato da vidi krvarim li a inače mi je preko trbuha uzv radila 😅

Uh, sad sam tek to vidjela.. pojma nemam od čega je to 😅 ono što sam pročitala sada, nemam nikakvih tegoba.. osim što pisam svakih pola sata 😅 a vidjet ću dali će ista rec na to danas, ili tek na pregledu 🤷‍♀️

To znaci da sto posto imaš neku bakteriju jer neke tipa E.coli, Klebsiela.. razgrađuju nitrate koji su u normalnom urinu negativni u nitrite pa se onda pokaže taj plusic na trakici. Eto jedino bi to moglo biti pa bi te mogao poslati na urinokulturu 😄
    .
    Ja nisam ni znala da se mjeri ta otvorenost tak rano, mislila sam to tamo pred porod 😂
    Nikako da pitam dr smije li dečko ići sa mnom unutra, nekak mi je neugodno to pitati a znam da bi on bio sretan 😃

• Freya1
    06. Prosinac 2023. 10:11

Perpetua

A za ultrazvuke kad me uhvati panika, ja se samo svaki put sjetim kako u Skandinaviji i npr Nizozemskoj (i vjerojatno još ponegdje) oni imaju onak ukupno 2-3 ultrazvuka u cijeloj trudnoći. 😂 Frendica u Švedskoj je prvi UZV imala s valjda 18 tt, i onda poslije još jedan i to je manje više to.

Na što se moja frendica ginekologica ful zgraža, ali istovremeno mi je zanimljivo kako npr na uzorku te frendice u Švedskoj i njenih prijateljica tamo (sve su iz Hrvatske), njih svih 8-9 je imalo trudnoće bez ikakvih problema, krvarenja, komplikacija, nijedan carski rez, ništa, na sad već 15ak djece rođene. A u našoj grupi u Hrvatskoj dosta nekih hematoma, carskih rezova i sl. Baš mi to bude fascinantno.

Ma daaaaj??? To isto nisam znala da su tak rijetko išle a nama je previše mjesec dana hahha
    Kod nas stalno nekome nešto, istina 

NPelica
    06. Prosinac 2023. 10:18

Freya1

NPelica

Freya1

Super ideja za brbljaonicu 😃
    NPelica ma dobro je to jedino bi te mozda mogla poslati na urinokulturu ne zbog dosta bakterija nego zbog pozitivnih nitrita
    Pistacija da, da na mehaničko čišćenje sam i mislila 😊 znam za sve ove sto si nabrojala da se smiju osim za glikolnu, imam je doma i ne koristim jer sam iz nekog razloga bila sigurna da se ne smije, hvala ti 😃
    .
    Meni je zadnji put radila vaginalno samo zato da vidi krvarim li a inače mi je preko trbuha uzv radila 😅

Uh, sad sam tek to vidjela.. pojma nemam od čega je to 😅 ono što sam pročitala sada, nemam nikakvih tegoba.. osim što pisam svakih pola sata 😅 a vidjet ću dali će ista rec na to danas, ili tek na pregledu 🤷‍♀️

To znaci da sto posto imaš neku bakteriju jer neke tipa E.coli, Klebsiela.. razgrađuju nitrate koji su u normalnom urinu negativni u nitrite pa se onda pokaže taj plusic na trakici. Eto jedino bi to moglo biti pa bi te mogao poslati na urinokulturu 😄
    .
    Ja nisam ni znala da se mjeri ta otvorenost tak rano, mislila sam to tamo pred porod 😂
    Nikako da pitam dr smije li dečko ići sa mnom unutra, nekak mi je neugodno to pitati a znam da bi on bio sretan 😃

😮😮😮 eh sada 😅 
    Hvala ti ❤️ vidjet ćemo popodne što će biti.. 🤞

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

• mala6
    06. Prosinac 2023. 11:04

Tejkili

E hvala ti, bas cu probat! Ma trenutno bi i govno pojela kad bi znala da ce se ublaziti, tako da na sve sam opcije spremna i krecem isprobavati🥳

E znan taj osjecaj. Ja san se samo jednom ispovracala putem do wca po sebi,ali eto da zlo ne cuje,ne hvata me vise tako. Tu mi je jedna cura predlozila mineralnu i bademe,nije lose ali mi ne pomaze u velikoj mjeri

M-P
    06. Prosinac 2023. 11:25

Mene svaki puta pitala jel dragi tu.. kontam pozvala bi ga i na vaginalni. Mislim meni ne smeta 😂 
    Al ja sam sama isla jer sam mislila da puste tek kad je preko stomaka

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

NPelica
    06. Prosinac 2023. 11:52

Martina1931

Moja dr nazalost ne da pratnju, ali mi da da mobitelom snimim ekran i onda muz to gleda po cijele dane🙈
    Mislim da je meni pomakla termin poroda, valjda kako je beba veca za 4dana ne znam? Jel to striktno racunaju po zadnjem danu menge ili se ocito prilagodjava s vremenom?

Mislim da se prvo računa po zadnjem danu, kasnije prilagode  termin veličinom ploda.. 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Perpetua
    06. Prosinac 2023. 12:04

Martina1931

Moja dr nazalost ne da pratnju, ali mi da da mobitelom snimim ekran i onda muz to gleda po cijele dane🙈
    Mislim da je meni pomakla termin poroda, valjda kako je beba veca za 4dana ne znam? Jel to striktno racunaju po zadnjem danu menge ili se ocito prilagodjava s vremenom?

Je li ti to baš rekla da je pomakla? Ja sam imala dojam da se to pomiče baš ako je neko veće odstupanje, ovako za par dana ne znam.

Ako sam ja dobro skužila dok je ona radila ultrazvukom, po duljini bedrene kosti je bila oznaka da je beba 4 tjedna veća 🤣

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    20.6. stigao braco ❤️

• Freya1
    06. Prosinac 2023. 12:12

Meni je pomakla za dan kasnije.
    Kad gledaju bedrenu kost, šta još uopće i kad to kreće? Meni je vjerojatno bilo rano da ista drugo gleda, uvijek mi je samo izmjerila i vidjela da kuca srce i to je to 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI