Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SAYuRI
    17. Listopad 2023. 09:21

Sterimar Blocked Nose za bebe naravno…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

tonkica1509
    17. Listopad 2023. 10:30

Ally007 u potpunosti te razumijem. Ja nikako nisam jutarnji tip i dođe mi da plačem kad u 8 otvori širom oči i počne vriskati od smijeha 😭 a sad zadnjih par dana prije 8 obavi kakanje (pošteno kakanje) i moram ga preskidat pa gotovo spavanje.
    A taj prvi ww mu je max sat vremena. I dalje smo na 5 dremkica dnevno, imam osjećaj da ga cijeli dan samo pospremam u krevetić u krug 

Vanilla Diva
    17. Listopad 2023. 12:29

Sayuri, hvala na preporuci ali sad mi u ljekarni rekla da su te kapi za bebe starije od 3 mjeseca i nek samo ispiremo s fizioloskom. Joj ne znam, ajde vidjet cemo. 
    .
    E i jedno pitanje za vas koje ste krstile svoje malisane ili planirate uskoro. Gdje ste kupile oblekice? Mi planiramo u 12.mjesecu krstitke i bit ce hladno pa bi neku plisanu haljinicu mozda ali nisam nigdje vidjela. 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

SAYuRI
    17. Listopad 2023. 13:25

Vanilla Diva

Sayuri, hvala na preporuci ali sad mi u ljekarni rekla da su te kapi za bebe starije od 3 mjeseca i nek samo ispiremo s fizioloskom. Joj ne znam, ajde vidjet cemo.
    .
    E i jedno pitanje za vas koje ste krstile svoje malisane ili planirate uskoro. Gdje ste kupile oblekice? Mi planiramo u 12.mjesecu krstitke i bit ce hladno pa bi neku plisanu haljinicu mozda ali nisam nigdje vidjela.

Ma mozes slobodno, nije ti beba tek rodjena… 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    17. Listopad 2023. 16:12

thinkpurple

Vanilla jel ju stavis na bok kad stavljas fiziolosku? Pq u gornju nosnicu ustrcas? Probaj tako ili stavi malo fozioloske pa probaj na aspirator izvuc. Mojoj nije islo tak pa sam ju vaticom par puta poskakljala u nosu pa je kihnula i izbacila.
    Neznam di ima plisanih haljinica…
    Belinda tnx al nemam nis na pjeske tak da to cu morat muza zicat da me vozi za vikend…
    .
    Ally pricaj mi… Moja se budi izmedu 5 i 5.30 vec preko tjedan dana. Place mi se nakon svake neprospavane noci kad ona bude nasmijana u pola 6. Nema sanse produzit. A sad ce se jos i sat pomicat. 😭
    Nocas sam se prepala ko nikad, taman smo (konacno) spavale i cujem kak jako udara po madracu (spava samnom) i vidim kako se jako koprca, oci sirom otvorene i hvata dah, u sekundi sam ju zgrabila i digla a ona je na nos izbacila hrpu mlijeka i pocela urlat. Trebalo je dobrih pola sata da dode k sebi a bome i meni. Neznam kak joj je to mlijeko u nos tak doslo i jel bi sama to uspjela izbacit da ju nisam digla al bas me prepala. A 2 sata prije toga je cicala.

Da ona tebi nema tihi reflux? Pa zato nemirno spava , ne moze dugo da spoji i ostale tegobe?

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    17. Listopad 2023. 16:29

Evo nase rutine pred spavanje pa mozda nekome pomogne, apsolutno svaki put kad sve odradim spava super ne budi se po cijelu noc…dalle da se sve zavrsi do 20:30h tada ga spustim u krevet polupospanog, legnem kraj njega, drzim rukice i mazim po licu i on zaspe a prije toga
    - kupanje 
    - masaza maslinovim uljem ili lavanda 
    - vjezbe istezanja misica 
    - ugrijem toplu oblogicu i stavim na predio pupka i tako podizem nivo seratonina u crijevima i umirim cijeli organizam
    - dvoje carapica na noge ( kad je nogama hladno organizam se bori i nema sna) 
    I naravno sve ovo koliko traje istjeram sve iz sobe ukljucujuci svoju drugu djecu da je tisina bez tv-a i raznoraznih zvukova i vriske. Tako sam i ja mirnija i smirenija. Preko dana mi je ok da dijete uci da spava uz buku i sve to stoji ali ipak je vazno sta mozak primi onih pola sata-4 min prije spavanja….

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    17. Listopad 2023. 16:32

I toplo preporucujem malo procitati o nivou seratonina u crijevima, i kako utice na san i raspolozenje.. ukratko seratonin je hormon srece i zadovoljstva a najveci dio skoro 95% i 80% dopamina se proizvodi upravo u crijevima…Sindrom iritabilnog crijeva. Vrlo je interesantno i objasnjava mnoge probleme…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• cordis00
    17. Listopad 2023. 17:03

Sayuri tebi sva djeca spavaju tako dobro?? Woow.
    Ja sam se pomirila sa budenjima prvu godinu. Bas cu prouciti to sta si napisala.
    Jel hranis u polusnu ili uopce ne hranis nocu?

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

SAYuRI
    17. Listopad 2023. 21:11

cordis00

Sayuri tebi sva djeca spavaju tako dobro?? Woow.
    Ja sam se pomirila sa budenjima prvu godinu. Bas cu prouciti to sta si napisala.
    Jel hranis u polusnu ili uopce ne hranis nocu?

Da. Najstariji prespavao sa 5 mjeseci, curica sa 4 i evo ovaj mali skoro , imamo jos taj obrok oko 5h ujutru…. Dobro sam zapamtila rijeci jedne nase stare i iskusne pedijatrice. Djecu stariju od mjesec dana glad vise ne budi. Bude se zbog neceg drugog i onda skontaju da su gladne i plac. Sa curicom mi se oko 3 mjeseca pocelo desavati da krene da se vrpolji negdje oko 2-3h ujutru, i ja se zaletim po flasicu i sve i vratim se ona mirna, dok nisam jednom skontala ostavit cu ja tu flasicu pored kreveta ,svakako moze barem 30 min stajati, pa ako opet krene za 5-10 min uzmem i dam. I krene ona ali tek za sat dva, naravno isla je nova flasica. ( sa sinom dojila ali isti princip). I skuzim da ne skacem na prvo vrpoljenje, suzu, kenjkanje nego malo mazim, sapucem i nastave uglavnom i tako smo dosli da pregura noc. U biti taj nocni obrok poslije 3-4 mjeseca je stvar navike. Niko tu nije aman zaman gladan nego navika djeci. Koju je naravno kao i svaku naviku tesko promijeniti. Ali vrlo vazno je pratiti tokom dana da li oni naberu sebi kolicinu mlijeka koja je norma za 24h. A to ti je 1/7 djetetove tezine. Sa flasicom je lakse pratiti naravno. Kod mene u sobi je apsolutni mrak kad se spava, nema nocnih svjetala, lampica, oblaka zeka meda, tv pogotovo, apsolutno nema podrzaja za mozak, a ni zvukova poput white noisa i sl. 
    Elem u 22h sva djeca spavaju , niko se ne budi do ujutru a malome samo prikacim flasu oko 4-5h. Vratim ga, ne podrigujem ne presvlacim nista. A onda iza 22h se druskam sa jacom polovinom 😜😎 Film, karte, razgovor, sex, mjenjamo. Kuca je u konstantnom stanju haosa. Jos i da fobicno cistim kuci slazem ves usisivam, ne pada mi na pamet. Smatram vrlo pametnom investicijom placanje zene nekih 30-tak € seemicno dodje jednom i sve odradi. A ja sa svojom djecicom provedem vrijeme vani. Niko me ne moze ubijediti da ne moze izdvojiti 30€ sedmicno. Moze. Vrlo je ljekovito za mentalno zdravlje kad ti neko sve odradi u jednom danu. Naravno , tu je i mamica kojoj ispalim djecu redoviti na konak, a ona mi ih vrati vesele i jos posalje par ruckova. 😁 Eto to bi bio neki moj zivotni raspored i nacin kako sve hendlam…. 
    Proguglaj obavezno za crijeva i koliko ispravan rad crijeva znaci za organizam pocev od imuniteta pa do razvoja govora. Ne bi vjerovali…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• Petrica_92
    18. Listopad 2023. 06:47

Zenske, kak se spremate za promjenu sata?
    Meni se L vec danima budi u 05:30, nema sanse, nece dulje nikako. Zaspao u 19, 20 ili 21, nema razlike.
    I ok, nakon pokusaja uspavljivanja koji ne idu provedemo aktivni ww nakon cega zaspe na jos h-h i pol. 

Ako ce nam ti periodi igre pocinjati u 04:30 ujutro za dva tjedna, ubit cu se 😂

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.