Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SAYuRI
    13. Listopad 2023. 09:27

ZZTop

. Bila premorena i neispavana. Nadrkana(pardon) uvijek
    Sad drugo plače u njegovim rukama, stariji cvili da nešto ne može, a ja produžim tuširanje bez imalo grižnje savjesti. Možda zvuci ružno i nemajčinski ali ja sam puno opuštenija onda i mogu sve ishendlati i smiriti
    Imam za sve živaca

Ovo se skroz slazem. Nije to nemajcinski nego bolji izbor od toga da skroz izgubis zivce i razum i sta si onda napravila, nista. Jednistavno ne treba izgarati do kraja da nesto dokazes. Nema potrebe. Ja evo troje imam a jos sam pocela i raditi na 2-4h dnevno od kuce. Pa placu i moji, ne spavaju, vi koje nemate skolarce ne znate koja je to tek muka. Ali jednostavno moram i sebe negdje tu ugurati i misliti i na svoje stanje koliko god zvucalo sebicno, jer jedino tako moze funkcionisati sve bez srkleta. Ja sam uvijek za to da se sa djecom provodi “kvalitetno vrijeme”. To sto je neko fizicki sa djetetom po cijeli dan a nadrdana ne znaci posvecenost. Radije odvojiti 1-2h djevno i sve ostaviti sa strane i posvetiti se jednom djetetu nego se rastezati ko zvaka na sto strana. Evo ja malu danas vodim vijeli vikend da ostane kod mojih. Ne zato sto je mogu ishendlati nego NECU brate mili. Necu da se guram do krajnjih granica kad mi treba snaga za narednu sedmicu, pa radi zadacae, pa spreman uzine, pa beba pa svasta…a bogme hocu i muzu da se posvetim. 😜

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    13. Listopad 2023. 10:16

belinda09

Sayuri znam da si vec pisala i prije za to spavanje na trbuhu al kako si se rijesila straha, ako si bila u strahu. Dobro drzi glavu, moze je okretat realno bi trebala moc i u snu je okrenut al evo ne usudim se.

Ma nemas se cega bojati ako dijete okrece glavu a pogotovo to moze u snu ako moze u budnom stanju. Gle, nisu bebe bezveze rodjene sa tim silnim refleksima , Morov refleks je klasicni refleks za prezivljavanje samo niko ne uzme da malo procita o tome, nego svi po nekim Rodinim savjetima i kojekakvim portalima i grupama. imaju i one instinkt za prezivljavanje. Slazem se ja za SIDS, desava se, ali kad se pogleda pozadina tih slucajeva uvijek to beba koja je usporena u razvoju, mlitava, ne manipulise glavom dovoljno, u retrofleksiji, slabi disajni putevi, i slicno. Uglavnom rijetko je to samo zbog toga sto beba spava na stomaku.  I sanse za taj Sids ako sve ispostujes u smislu zategnuta plahta, cvrst madrac, nema ubundavanja u deke okolo, slobodan prostor oko bebe, nadzor da si ti blizu, je zaista jako jako mala. Od Sids-a stradaju i djeca od 8-9 mjeseci pa tesko mozemo reci da beba od 8 mjeseci ne zna da se okrene ustane itd. Druga stvar, jesi li ikad vidjela kako zvuci beba koja ima opstrukciju disanjih puteva. Koja se gusi. Ne desava se to bas u sekundi niti je moguce da to je cujes ako si u sobi sa bebom. Pa moj evo zna spavati sa nosem zabijenim u madrac pa se ne ugusi. Sve u svemu, ako je beba dobro razvijena nema problema sa bilo kojom vrstom motorickih poteskoca, odize glavicu u pronaciji, oslobadja rukice povlaci ih prema gore iznad ramenog pojasa, plahta zategnuta, nema okolo igracaka mazilica tjesilica pletenica i ostalih “lijepo izgleda” gluposti, vi ste u blizini nemas brige slobodno je okreni. Meni su sve troje odspavali na stomaku kasnije su se namjestali sami. 
    A sta je ovih dana “u modi” za spavanje ne znam…😁 Samo cekam kad ce neko “najnovije istrazivanje” da kaze da mozda trebaju spavati viseci sa plafona…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Meli18
    13. Listopad 2023. 10:46

Sayuri ja se u potpunosti slazem s tobom.. i ja sam pocela stavljati svoju malenu na trbuh i mogu reci da bolje spava.. ali naravno, ne spava uvijek tako..
    Na pocetku me bilo strah ali je proslo.. zbilja su sanse male da se nesto desi, pogotovo ako smo blizu njih 😊

• cordis00
    13. Listopad 2023. 13:33

Cure koje ste prvi put majke, evo ja se isto slazem s komentiranim, ali opet znam da treba vremena da sve to sjedne i slegnu se “dojmovi”, da srce bude na mjestu.
    Ja sam isto oko prve skakala i dzabe sta netko kaze da ne skacem kad ja “osjecam da moram”. I to je u redu, skaces dok ne skuzis da vise ne zelis/ne moras skakat, da nije odrzivo, ali ni potrebno. Sta je meni bilo kad sam skuzila da se nisam otusirala cijeli dan i skoro iduci, doslovno sam cekala muza da dode kuci i on me gledao kao da sam luda 😂. I onda sam ju stavila u babybjorn i lijepo skupa u kupaonu, nek se zabavlja sama, ako ce kenjkat ok nek malo kenjka, nisam otisla u frizera i ostavila ju samu u kuci😁. I prijateljica koja je po drugi put rodila kad ja prvo mi je komentirala kako joj se jedna zali da se ne stigne ni popisat i njoj je to bilo smijesno😅 (svo troje su vrsnjaci u mjesec dana rodeni).
    Ugl poanta svega, doc ce to sve na svoje i bit ce lakse s vremenom i doc cete opet i sebi “na prvo” mjesto kao i muz. Sad je to sve svjeze. I meni je tako jer imam i stariju curicu koja je u biti jako mala jos rasteze me na dvije strane i samo nam treba da se svi uhodamo u neku novu rutinu, konacno je opet u vrticu, nemam posjeta i sami smo i osjecam da sve pomalo dolazi na svoje, muz i ja se druzimo navecer pomalo, makar sjedili i odmarali skupa, al eto nas, bez djece na koju uru😁.

👩33g👨33g 👧👧👶

Ally007
    13. Listopad 2023. 21:47

Zztop - oprosti na upadu, ali zašto odmah UZV mozga, ako je dijete inače ok? Nije li logičnije da fizijatar prvo pogleda dijete? Pa sva djeca imaju neki svoj razvojni put, ne moraju svi bit po knjizi. Jesi li probala dijete na koljena, pa da glava visi i da je tako diže? Tj, da nema opciju samo se leci na pod i ne mrdati. Moj kad mu se neda samo legne i cucla ruku. Onda kad ga tak drzim dovoljno dugo da poludi itekako diže glavu dok protestira.
    Belinda - evo ja sam kupila teddy odijelo u H&Mu, bas je danas došlo. Jest da mu je 2 broja veliko, ali računam da će ga nositi cijelu zimu. Ni ja neznam hoće li trebati još sljedeći tj ali po zimi sigurno hoće. Ići ću jedan dan s njim van pa ću vidjeti kako mu paše. Mozda eventualno to odijelo i samo bodi ispod? Thx za info za lidl!
    Cordisoo - ako te tjesi i ja sam isto takva. Isto sam u prvo vrijeme čekala muža da dodje kući za tuširanje. Sad to obavim iza 20h kad mali zaspi. Iskreno, ne da mi ga se slušati da plače i žuriti. To volim polako izgustati. U prvo vrijeme sam ga doslovno i na wc nosila jer bi plakao, ali i to je došlo na svoje. I dalje ga ne želim pustiti da se "isplace", jer to kod njega tako ne ide. Ne prestaje s plakanjem dok jadan nije ljubicast i onda ga ne mogu smiriti još sat ili vise vremena (probala sam jednom). Pustim ga da kenjka i buni se redovno, ili da kratko plače, i ako vidim da ne misli stati s plakanjem mu dodjem. Mislim da je još premali za bilo kaj drugo. Tako sam radila sa svim i zasad pali. Prije nije htio ni 2 min biti sam u babygymu ili babybjornu, sad ga komotno mogu ostaviti neko vrijeme i on se igra. Nakon što sam ga jedan dan pustila da se "isplace" u babygymu dok sam nesto u kuhinji radila, sljedeća 3 dana je plakao čim bi ga tamo spustila i uopće se nije htio igrati. Ja ne znam imaju li oni još formirano dugoročno pamćenje, ali kod njega ide sve s pozitivnim asocijacijama.

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    13. Listopad 2023. 21:48

Karamela - evo mislim da se ja mogu pohvaliti da sam svog bebača naučila da se voli maziti. Prvo uopće nije bio za to. Onda sam svako jutro kad se probudimo počela ljubiti nožice (jer su mi bile slatke i bolila me briga ako se on buni - - ako već patimo s tim malim bićima bar ću ga ljubakati kad god želim, dokle god se on ne može obraniti). Onda sam ga ljubakala, masirala i gnjecila dok je na presvlacilici. I tako smo malo po malo došli do toga da se on nasmije tek kad mu ujutro izljubim nožice. Valjda je krenuo to asocirati samnom i sad mu paše. Isto mi se u prvo vrijeme činilo da je ko mali cigan i da ga baš briga kod koga je, a sad polako primjećujem da se ipak meni najviše smije, guguce i prati me pogledom kad je kod nekog drugog u rukama. Makar je i dalje ok kad je kod baka i deda, nema problema s tim da bude kod nekog osim mene. Što se smijanja tiče, i to je bio mrgud na početku, al ja sam se toliko smijala da je i on počeo. Ugl, poanta je - ljubakajte ga koliko hoćete, a on nek se nosi s tim kako zna i umije 😁. Moj muž se buni kaj se mali ne voli baš ljubiti a ja mu kažem da mu tako i treba jer je i sam takav da kenjka kad ga ja previše "davim". Eto mu ga sad na. 

• ZZTop
    14. Listopad 2023. 00:59

Ally, evo rečenice " ajmo ne nagliti sa zaključcima i vidjeti što se tu događa dok je još frontanela dovoljno velika'
    On je bio koma na sistematskom. Skroz nesuradljiv tako da se nadam da je ciljana samo na hipotoniju. Još uvijek je i malo žut pa možda idem vidjeti da nije i to ostavilo traga 
    Držala ga i na koljenima. Dosadilo prije meni neg njemu. 
    Ja mislim da mu je jako udobno tak, pomakne glavici tek toliko od zemlje da ju okrene na drugu stranu. Na meni dok leži je malo bolje al sve to je jako slabo 
    Moja greška je što ga uspoređujem sa starijim koji je bio hipertonican i ne znam ustvari što je sredina

bambi27zg
    14. Listopad 2023. 09:09

Mislim da nama prvi put mama treba malo da nam neke stvari dodu iz dupeta do glave 🙈 
    Vidim da kako dani idu pocinjem sve vise i vise i na sebe misliti jer sretna mama sretni dijete. 
    Evo sad npr ja pijem kavu, gledam Savu kak tece i cuvam Marka koji spava u klokanu na meni, a muz oere kupaone i podove - jer sam bila mudra u trenutnku odluke na koga ide Marko spavati u klokanu 😁 

Oblacenje bas sam pricala ovaj tjedan s mamom jednog zimskog bebana i rekla mi je: 
    • HM medo (i mi ga narucili i cekamo) kad je fkt hladno i zima, ono 5 i nize, ispod dugi bodi i hlacice jer je bas topli 
    • slojevito u ostalim danima 
    • sljedeci tjedan: stramplice i hlacice ili deblje hlacice, body, hodica/vestica, prijelazna jakna, dekica i onaj pokrov kosare (ovo dvoje varirati o temp) koji se isto racuna kao sloj
    I ici u setnje oko 12-14 tj kad je najtoplije vrijeme. 
    Ceno da vidimo, nas to oblacenje “jedan sloj vise nego mi” bas zeza jer sam ja trenutno u stanu u kratkim hlacicma i majci, muz u trenirci 😁 za sad ga oblacimo izemdu nas sloj 😆 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Ally007
    14. Listopad 2023. 10:01

Bambi - ok, sad si me skroz zbunila. Ja sam mislila kratki bodi ispod tog teddija i samo u tome ga vozit. Šta su uopće stramplice za njega? Ja imam samo obične hlače. Isto tako nemam ni hoodicu niti prijelaznu jaknu. A nis, danas ću morat skočiti do Pepca, njega imam u kvartu.
    Ps. Mislila sam kupiti navlaku za kišu za kolica, za moja kolica ima baš u baby centru. Pa mi je poznanica svratila pažnju na to da te navlake za kišu imaju i u DMu i da je super. Pogledala sam online, cijena je nis, tako da ću i to uzeti. Pa cisto za one mame koje poput mene ne znaju, da se ne troše. 

Afrodita06
    14. Listopad 2023. 11:29

Thinkpurple nama se ista stvar događala s jednim blizancem, kakicom i Babylove 3. Jednostavno sam uzela Pampers 3 i jedino je to pomoglo jer su one višlje na leđima. Mislim da je to zato što kad kakaju ispruže noge i stisnu i onda nema gdje otići nego na leđa.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.