Lightblue skidam kapu zeno 🫂
Miracle em sve pise nesto pazi ovo pazi ono, em sam ja kemicar i naucena da je 50 stupnjeva tocno 50, sve u mL i gram. Par mama s kojima sam se cula sve to laganini i lezerno - dok sam glavu prebacila iz kemicarke u mamu sve je bilo lakse 😁 sad ju slozim u par minuta 😁
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Pozdrav drage mame! Ja vam upadam sa zimskih beba zbog jednog pitanja ako ijedna od vas zna - ako je neka rađala na Svetom Duhu u Zagrebu, je li potrebna potvrda za pratnju na porodu? Dobila sam info sa strane da nije, ali bih voljela potvrditi iz prve ruke od nekoga. Hvala puno!
37🧔♂️🩷👩29
29.11.2023. 👶🏻🎀💕
Lightblue - svaka čast za hendlanje, a tvoj mali jede više od mog 😅
Bambi - zar nije da majčino mlijeko ne može biti "preslabo", bar ne po sastavu? Nego je uvijek ili da ga nema dovoljno ili da beba ne pojede koliko treba? Jel postoji opcija da se izdojis nakon hranjenja pa da dodaš još to kaloricnije zadnje mlijeko umjesto dohrane?
Moj je na AD, ali i ja se bojim da je premalo dobio, sa svim štrajkovima, a već je u startu krenuo mini. Iskreno, da mi kaže da mora više jesti ja nemam pojma kako bih ga natjerala koliko je tvrdoglav. Kad neće neće i gotovo, gura bočicu, place, izvija se i bježi iz ruku, stisne usta, zagrcava se s hranom koju mu guram jer ne želi gutati itd.. Vidjet ćemo, necu radit paniku unaprijed.
Karamela - super da ste svi zajedno sad!
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
I ja mislim da mlijeko ne moze biti preslabo, cak sam citala da se prilagodava potrebama djeteta tipa kad je bolesno, kad su vrucine itd. A dijete moze slabije napredovat iz vise razloga, kad tako zvrka okolo pa ne jede dovoljno ili je bolesno ili ga nesto muci tipa zubi. Bas to sta ally kaze, mozda da se pokusas izdajati da si povecas produkciju i da dajes na bocicu privremeno? Steta kad vec dojis i super ti ide!
Kod moje prve razlog nenapredovanja je bila alergija, ja sam dojenjem njoj prenosila alergene na koje je reagirala i zato nije napredovala, al kad sam otisla na eliminacijsku dijetu, sve je nadoknadila i bila je velika beba😅.
Meni je samo zao sta puno zdr djelatnika nije upuceno u dojenje i plase mame kojima je i ovako tesko, a realno svaki pocetak dojenja je tezak i naravno da si na pocetku uplasen i onda obeshrabris mame, a jednom kad dijete ode na AD, smanji se mlijeko jer ga manje dobiva i trazi od mame, tesko je opet prec na iskljucivo dojenje. Sta je ok, kako god mami i bebi pase nego eto, samo ako netko ima zelju dojiti i ide mu, steta prestat zbog privremene situacije.
👩33g👨33g 👧👧👶
Thinkpurple - tnx, nadam se da hoce! Od kad vise spava po danu manje jede i ne lovi se 🙈
Ally to smo isprobavali ovih tjedan dana, ali je dobio samo 20g tak da je rekla pedijatrica da dodamo uz podoj i AD dok ne krene dohrana u vidu hrane 🍼
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Ally točno tako kako opisuješ vaše spavanje je i naše spavanje, samo što su kod nas njih dvojica pa urlaju obojica, nekad zajedno a nekad svaki u svoje vrijeme. A prije su znali prespavati noć bez beda, dobiju bocu oko 1-2 h i nastavak spavanja do 6 ujutro. Što se sada događa nemam pojma ali se nadam da je samo faza i da će proći. Mi nemamo problema s uspavljivanjem već sa spavanjem.
Svako dijete je drugačije ima tu istine ali probati ću svakako i ovo što Sayuri kaže. Tko zna, možda baš upali.
Hranjenje AD-om, mislim ja da sve mi malo pretjerujemo. Htjele mi to priznati ili ne. Ja prva pretjerujem s nekim stvarima i onda sam samo ubijena na kraju dana. Evo konkretno sad spominjete pravljenje AD boce. 50°, ne smije stajati duže od sat vremena, općenito sterilizacija bočica. Sve to stoji, sve to radim i ja. Ali na svoje oči sam vidjela da u bolnici naprave skoro litru AD-a i stoji im u grijaču barem dva - tri sata dok bebe to ne pojedu. Sterilizacija je pranje bočica na pipi sa vrućom vodom od 60°. Bebama od mjesec dana narokaju rižolina da bolje spavaju. Ne kažem ja da to valja tako. Nego samo želim reći da se nikome ništa loše nije dogodilo. Zaboravila sam tko sad uz dojenje mora davati AD ali želim reći nije greda ni ako dijete bude na AD-u. Po meni važnije je sito zdravo dijete nego princip da isključivo mora biti na sisi. I samo da napomenem da sam veliki pristalica dojenja ali trudim se i biti realna.
Bambi da stvarno je malo dobio u tjedan dana, poboljšat će se sad uz AD. Nije kraj svijeta ako moramo dodavati AD, glavno da prvo ide sisa pa onda AD kao dodatak. Baš čudno da se nije bunio da je gladan, moj vrišti odmah, nema strpljenja 🤣
.
Nama stiglo danas s aliex. ona igračka sa ogledalom, mali baš uživa, pilji u to stalno. Možda nam se tummy time poboljša, za sad ga baš ne voli nikako.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mozak 🤦
Baš sam danas masu toga strpala u H&m košaricu za malog. Nadam se da će skoro onaj popust za bebe da baš tooooliko ne bankrotiram 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Afrodita, kad je pocelo nespavanje kod vas? Ja cekam i strahujem, jos uvijek ok spava...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Cure nije meni bed da dajem AD uz dojenje, imam dojam da ste to zakljucile 😁 Moj OKP i profesionalna deformacija su imale probleme s procesom izrade bocice dok se nisam orebacila u mom mode 🍼
I mene cudi da se nije derao, ocito nije da je bio gladan, ali je sve sto je dobio i potrosio pa nije stvarao “zalihe” tj dobivao na kilazi 😅
i jedino mi gro vremena sad ode u ww na hranjenje jer do si on posisa sisu, pa bocicu pa podrigne 🙈
🙎🏽♂️34 sve ok
Sortiraj odgovore
Najstariji