Afrodita, kad je pocelo nespavanje kod vas? Ja cekam i strahujem, jos uvijek ok spava…
Pa mislim da je sad ovo već treći tjedan. Mislim omakne se i da jednu noć prespavaju ok, ne bude se. Drugu tipa svaki desetak puta a ima i noći kao sinoć kad su se derali, plakali, vrištali, što u snu što sa otvorenim očima (ne mogu tvrditi da su bili budni). Doslovno upalilo je jedino da svakog od njih grlim i onda se umire ali njih je dvojica pa moram balansirati pa taman kad se jedan smiri drugi počne. I recimo to njihovo ludovanje uvijek počinje poslije 2 ujutro, nikad prije. To mi nije jasno kako uvijek u isto vrijeme.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Cure nije meni bed da dajem AD uz dojenje, imam dojam da ste to zakljucile 😁 Moj OKP i profesionalna deformacija su imale probleme s procesom izrade bocice dok se nisam orebacila u mom mode 🍼
I mene cudi da se nije derao, ocito nije da je bio gladan, ali je sve sto je dobio i potrosio pa nije stvarao “zalihe” tj dobivao na kilazi 😅
i jedino mi gro vremena sad ode u ww na hranjenje jer do si on posisa sisu, pa bocicu pa podrigne 🙈
Znam točno kako ti je i nisam imala nikakvo pametno rješenje. Nekad sam imala osjećaj da sam tu samo da to odradim. Vremena za njih nula.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Cure nije meni bed da dajem AD uz dojenje, imam dojam da ste to zakljucile 😁 Moj OKP i profesionalna deformacija su imale probleme s procesom izrade bocice dok se nisam orebacila u mom mode 🍼
I mene cudi da se nije derao, ocito nije da je bio gladan, ali je sve sto je dobio i potrosio pa nije stvarao “zalihe” tj dobivao na kilazi 😅
i jedino mi gro vremena sad ode u ww na hranjenje jer do si on posisa sisu, pa bocicu pa podrigne 🙈
Znam točno kako ti je i nisam imala nikakvo pametno rješenje. Nekad sam imala osjećaj da sam tu samo da to odradim. Vremena za njih nula.
Ko milking cow koja usput radi u fusu ovo mlijeko iz kutije 😄 ajde jedan ww smo bacili nalo tummy time i jedan otisli u setnju i na kavu pa ga malo i produljili…
Sad bas lezim, dojim i razmisljam si u sto mi je otisao dan 🙈 😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Ja cu samo rec - kad jos ubacim i izdajanje u mix, stvarno cijeli dan samo mlijeko. Taj triple feeding (Ad + dojenje + izdajanje) je toliko naporan, doslovce imam osjecaj da mi pol dana ode na to.
I jos imam dr. Browns bocice cije je ciscenje nocna mora 😅
Ja se jako veselim uvodenju krute hrane!
Odlucila sam za Ergobaby Evolve 3u1 stolac, i cekam kraj 11. mjeseca i novo izdanje knjige Beba za stolom.
Kazu da je beba “spremna za dohranu” kad krene gledati ljude oko sebe kako jedu i pokazivati interes - po tome je moj L vec davno trebao jesti 🙈
Preksutra velika 3 mj, bome je proletilo. Jel i vama vrijeme leti?
Trenutno na 6900 i 64 cm, vec sad me leda bole kad ga nosam, ne znam kako ce kasnije 😅
Btw kupila danas u Lidlu medo odjelce i zimsku vrecu - jako zadovoljna s oboje, bar po opipu i izgledu.
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Pozdrav mame i bebe :)
Bambi, milking cow koja u fusu radi mlijeko iz kutije 🤣
Ja sam prije tjedan dana pocela po noci davati jednu bocicu ad-a. Inace se izdajam po noci umjesto podoja i tako pripremam mlijeko za svaku sljedecu noc, ali bili smo na putu pa sam za prvi san dala ad, a ostalo dojila da ne izdajam, a i uspijem nesto odspavati, da nije sisanje svaka dva sata. Preko dana sisa najnormalnije.
Imali smo fazu velikog njurganja, otimanja, cupanja... Pri podoju za nocno spavanje. I to me je toliko smetalo da sam zeljela odustati od dojenja, pa sam jedno dvije veceri dala ad. Kako smo dosli kuci, vratila se u normalu, valjda je samo bilo sto smo je izbacili iz rutine.
Sve u svemu, jedna bocica ad-a je meni psihicka pomoc da ne moram skupljati svaku kapljicu mlijeka, izdajati se par puta i preko dana i da imam dovoljno za noc jer mi nekada bude tesko nakupiti 300 ml za dva obroka...
Dohrana, planiram poceti s 5 mjeseci, ali sam sokirana kada pomislim da je to za 5 dana 🫣
Pelene, koristimo iz dm-a, super zadovoljna s njima.
I D se pocela okretati na stomak s ravno 4 i pol mjeseca, to bi kao nekako bilo prosjek kada se ocekuje. Nije joj problem biti na stomaku.
Krajem mjeseca cemo zvati i naruciti se za cijepljenje jer smo imali koronu pa je doktorica odgodila zbog D kaslja. Srecom, nije se nista kompliciralo, niti bilo temp niti zastopanog nosa.
Petrica sveto trojstvo 🐮🍼 nemaemojizaizdajanje 😅 sinoc sam poslije uspavljivanja i svega sjela u dnevnu da se izdojim za subotu da bas ne bacam sisu van u crkvi - gledam ja tu izdajalicu, gleda ona mene 🙈
Raste mi i prebrzo, o ledima da ne govorim, narucila sam se za 10 dana na masazu jer ima osjecaj da nemam leda nego komad stijene 😁
Robin kaj nije dobar opis? 😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Sve smo mi krave muzare 🙈🙈 nekad imam osjecaj da mi se te sise cijeli dan samo luftaju 🤣🤣 neki dan sam s golom sisom na balkon izasla jer sam zaboravila ju spremit nakon podoja pa se miz derao zamnom 🙈🙈 zivimo u prizemlju pa nas ipak vide ljudi 🤪
Moja je pak pocela cicat po noci na sat, sat i pol, dva u najboljem slucaju. Cesce nego preko dana. 😮💨 i onda kaka, pa se razbudi dok ju presvucem… ugl zacarani krug. Citam i citam svasta o tom spavanju al sve mi se cini da samo gubim vrijeme na to i da trebam pustit kak je, prezivjet i nadat se da ce jednog dana krenuti na bolje.
Bambi kupi si ovaj gotovi ad, to samo ulijes u bocicu, a cicu bus dala kad bude trenutak.
Ja to imam doma za nuzdu. To sam i za stariju imala ak odem negdje a ne dodem do dojenja da ko ju cuva joj da jer mi se nije isplatilo kupit i otvarat kutiju pa bacat kad ne jede redovno ad.
Tnx, to sam bas neki dan uocila na njihovoj stranici da ima. Sad cu z kvartu u Bipi pogledati, ako nema ide muz ionako u Radnicku u speceraj poslije pa valjda taj Konzum ili DM imaju 😁
Planiram ga podojiti prije samog odlaska i fkt se nadam da ce izgurati tih sta vremena, za sad je jer nu je hranjenje poslije spavanja, ali prema Murphyevom zakonu 😅
🙎🏽♂️34 sve ok
E dm ti nema, samo muller veliki ili bipa.
Uuu dobro da znam! Tnx!
🙎🏽♂️34 sve ok
Afrodita - nekako mi je uvijek lakše kad pročitam da i drugi imaju istu situaciju, osim mene tu je uvijek i thinkpurple koju isto sve zadesi - grčevi, svaki skok, peh itd. Nekak svi oko mene koji su rodili su imali neku mirnu djecu koja samo jedu i spavaju, da nema ovog foruma mislila bih da sam totalno promašena kao roditelj. Ne znam što da mislim o tome da to kod vas traje već 3 tj (a još manje mogu zamisliti kako je to i tandemu 🥴),mi smo sad na cca 2tj raznoraznih čudnog ponašanja i nespavanja. Btw. Thinkpurple - ne znam jesam li ti već rekla--nakon one užasne novi nespavanja sljedeći dan se mali cijeli dan okretao na trbuh. Ne mogu ga vise ostaviti niti na jednoj ravnoj podlozi jer odmah ide na trbuh. U 3 sata je naučio i izvući ruku ispod sebe kad se okrene. I onda kad ode na trbuh krene šiziti za par min, tako da mi više ni baby gym trenutno nije spas. U babybjornu sam ga krenula vezati (nisam dosad jer mrzi to) jer je jucer odlučio sići i sa njega. Isto tak sam se probudila noću i našla ga kako spava na trbuhu. Ocito se u snu okrenuo. Malo sam friknula, onda sam ostavila kratko upaljenu noćnu lampicu, vidjela da se probudio i da diže i okreće glavu, ali se ne zna okrenuti na trbuh, pa je počeo šiziti. Ugl, vjerojatno je i noć prije pokušavao okret pa mu nije uspjevalo. Sad više neću moć spavati sa cepicima za usi, oni su me dosad spašavali da se ne trzam na baš svako puhanje 😭
Bambi - a nis, onda daj AD i gotovo, sto je netko rekao - glavno da oni dobro napreduju. Kad sam si ja to jednom posložila u glavi i prestala sa dojenje-AD - izdajanje, počela sam biti i odmornija i imati više vremena za njega. Ponekad kad ne ide ne ide. Ja se bas veselim dohrani i kašicama, pun mi je kufer ovog mlijeka, podrigivanja, refluxa itd. Mozda to nisam trebala reći, sad će ovaj moj garant pljuvati sve van. Ps. Jel vi planirate sve kašice raditi sami ili ćete ih djelomicno kupovati? (hipp i sl, sjećam se još otkad je sestra bila beba)
P. S. Navodno da DM sad ima neku akciju 2 za 1,bar za pelene-možda je to dobra prilika za ustediti.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Bambi, totalno taj opis 🤣
Thinkpurple, nekad si mislim: jadan moj muz, stalno cice mora gledati. Vec nije ni zanimljivo 🤣
Ally, ja cu kuhati, doma sam pa nije problem.
A kasicu nekad kupim ako idemo na put ili nismo doma. I to tek tamo iza 7,8 mjeseci.
Sortiraj odgovore
Najstariji