ThinkPurple, ja evo ne znam sto bih ti savjetovala. Iz iskustva znam da:
1)beba se rodi kakva se rodi
2)preko roditelja se prenosi pozitiva ili nervoza
Pokusaj biti sto opustenija, znam da to zvuci kao nemoguća misija, ali reci sebi u redu, ako ce spavati nek soava, ako nece mora i oplakati. Nisu ni ruke stalno, rješenje. Evo za primjer, kako ja imam koronu, svekrva je uzela (hvala joj na tome) mladega dva dana dok sam bila najzaraznija. Danas mi je došao kući premoren, 45 minuta je plakao dok ine zaspao, ali ja znam da on prije spavanja place i to je to. Niti ga ne pokusavam smiriti, lagano ga tapaem po ramenima, pa odem pa se vratim, pa opet tako i na kraju zaspe. Ne ucim ga na ruke. I tako je otpocetka.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Belinda moj spava na tebuhu ima dva mjeseca, doduse po danu spava samo na trbuhu, a po noci do 3 na ledima, a poslije trbuh....
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
Jedno glupo pitanje. Se vaše bebe vole maziti, jel osjete razliku između vas i nekog drugog?
Moj se tako ne voli dirati. Uzmem mu ruku odmah je povuče. Pomazim ga po glavi onda se stisne nekako. Kad place mislim da mu je svejedno hoću ga ja primiti ili susjed 😂
Ja se nadam da to prođe.
Karamela mislim da to ovisi o bebi; neke nisu maze. Evo moje dvi su skroz drugacije, prva nas nije htjela ni pogledat ni nasmijat nam se skoro godinu dana, svaki osmjeh zlata vrijedan. Al nije se uopce nasmijala prva 3 mj, ja sam iskreno pomislila da nesto ne stima. Nit me ikad gledala kod dojenja nit ista, mazit se nikad nije htjela. Pocela je evo sad s 2 godine, smije se, zeza, trazi u krilo, da se nosi, do nedavno skoro nista, svojeglava i “samostalna”😅.
A ova mala beba se prije prvog mjeseca nasmijala, gleda nas u oci i kad joj se nasmijes smije ti se, gleda u oci kad doji, zeli lec na nas (prva to nije nikad), znaci nebo i zemlja. Tako da mos se postavit na trepavice, al ako ti dijete nije mazno, nista od toga😅. Iako sigurno kuze tko je mama, a tko je stran. Ja ju znam utjesit, uljuljat, ako place, prestane u roku par sekunda, kad su je mucili grcici, samo bi ju ja uspjela umiriti.
👩33g👨33g 👧👧👶
On se puno smije i priča ali ako to maženje nema šanse. Tješi me muž da je još mali i da će se to promijeniti.
Pozdrav cure,
već od prije vidim da mališa jako slabi drži glavu i ne pokazuje nikakav interes da ju digne dok je potrbuške. Znači ništa, niti ja,niti igračke, niti stariji sin..Dok ga držim, maknem ga od sebe i tad drži glavicu, rekla bih u skladu sa dobi 2mj. Kad ga se diže dok leži na leđima onak za ruke, glava ostaje dolje..
Spomenem to pedijatrici i ona je sama dodatno to uočila i poslala nas na UZV mozga .
E sad, molim edukaciju
Uputnica je za bolnicu. Pretragu rade Vinogradska, klaiceva i Rebro. Pogledam preko HZZO listu čekanja..piše za sve tri bolnice damžn čekanja od 1-3.
Odlučim se za Klaicevu i dobijem termin 30.11 a na listi je pisalo 17.10. Nekoliko termina.
Ne mogu se sad naručiti za drugu bolnicu jer moram otkazati ovaj dobiveni termin.
Gdje sam pogriješila? Se to tak radili ili? Telefonski se ne moze narucivati
I dodatno..vec dugo čitam Vaše tegobe Thinkpurple
Očigledno je da se jako mučite. Odite negdje malo sami..s frendicama na cugu. Upalite Tv
Djetetu se ništa neće dogoditi ukoliko i plače jer Vas nema iste sekunde kraj nje. Oni jesu nas svijet ali nas svijet se vrti ipak oko nas prvo
Sjećam se kad sam se tuširala a muž je držao prvog i on je plakao, ja sam odmah izlazila iz tuša, uzimala ga,nunala mokra. Bila premorena i neispavana. Nadrkana(pardon) uvijek
Sad drugo plače u njegovim rukama, stariji cvili da nešto ne može, a ja produžim tuširanje bez imalo grižnje savjesti. Možda zvuci ružno i nemajčinski ali ja sam puno opuštenija onda i mogu sve ishendlati i smiriti
Imam za sve živaca
Sad baš uživam jer nam se s drugim gotovo da ništa nije promijenilo . samo se uklopio u naš život
Bas sam dosadna..molim Vas nemojte zamjeriti ništa, ovo je bio dobronamjerni savjet
Zztop, shvacam tocno sto pricas. I meni je vrlo slično!!
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji