I moj se maleni voli maziti... Mame koje uskoro punite 4 mjeseca, Afrodite, Belinda ... ma jeli primjetite promjene na mališanima ovih dana... moj je odjednom postao bistriji, odjednom. Opsjednut je svojim rukama ali sve gleda okolo sve prati. Ne znam jeli skok gotov ili jos traje?😀
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ružice ja sam to na mojima primjetila prije par dana. Doslovno su otišli spavati i ujutro su mi izgledali kao da su odjednom skontali neke stvari i počeli ih primjenjivati ali sam se poslije šalila s mužem da sam garant jedna od onih mama čija su djeca toliko napredna da je to za Guinnessovu knjigu rekorda (znate onaj profil ljudi). Ako ti sad ovo pitaš pa onda sam možda bila ja i u pravu 🤔, kao da su mi odrasli preko noći.
Emocije: evo ja mogu reći da sam bila uvjerena prva 2-3 mj da ću se rastati koliko to nije funkcioniralo s moje strane. Da se razumijemo moj muž je super osoba, odličan otac ali u to vrijeme su mene prale takve emocije da smo se stalno svađali. I što je najgore znala sam da je on u pravu i da moje mišljenje nije dobro ali nisam našla načina da idem protiv sebe. Ja inače nisam takva osoba kakva sam bila onda. Sad kad me to pustilo sve, kad su se hormoni smirili, mi smo super. Došli smo do toga dijela da stavimo klince u krevet i onda se posvetimo sebi. Puno više pričamo. Još da uspijemo doći do toga da se on malo više opusti pa kad ostavimo klince na čuvanju ne trči kući istog trena i na konju smo
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Noćas dok sam pisala već sam bila na izmaku snaga pa sam dio zaboravila 😅
Puno vas je spomenulo da vam jako otpada kosa. I čudim se kako je to mene zaobišlo jer mi i inače dosta otpada, a onda sam nakon 3,5 mjeseca odlučila pustit kosu iz visokog repa i sad plivamo u mojoj kosi. Koliko kose nalazim po stanu čudi me što išta imam na glavi. I svaki dan primjetim novu sijedu vlas.
.
V već neko vrijeme sve promatra oko sebe pa nam to nije novo, ruke trpa u usta isto tako, ali još uvijek ne poseže za stvarima, samo ako osjeti nešto pod dlanom, onda to uhvati i privlači ustima. Novo nam je da sad vrišti, baš baš vrišti 😂 i pokušava se dići, onako kao da radi trbušnjake. Ne znam više kako da ga spriječim u tome jer se on toliko bori.
.
Thinkpurple, sjećam se da si spominjala položaj ruku kad ti je malena na trbuhu.. Jeste uspjeli to korigirati?
V je baš lijepo prije držao ruke ispred sebe i sad ih je počeo stavljati nazad, pa taj tummy time izgleda tak da ruke stavi uz tijelo i roni s nosom u podlozi, a guzu digne u zrak jer se odguruje nogama.
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Spavanje i promjena sata dns sam uocila na snjvaj.sanjaj profilu za to, ugl ova naredna 2 tjedna bi im trebalo svaka 2-3 dana pomicati spavanje na 10-15 min kasnije tako da vikend kad se pomice sat zaspu npr u 21:30 (a do sad su 20:30) pa kad se pomakne sat to bude 20:30.
Zivi bili pa vidjeli 🙈 (i orezivjeli)
Thinkpurple skuzila sam da sve treba unaprijed ( arocio ako zelis nesto povoljnije jer realno nose to par tjedana 🤯), ovih prijelaznih jakni ni za lijeka. Zato sam medu za zimu narucila vec sad kao i odjelce vilenjaka za Bozic 😆 za kolagen pisu da treba barem 3 boce steusiti da se nesto vidi, meni je tek pola prve 🙈
Dm sruff pisala je i Ally da u DM ima navlaka za kisu, imaju i za komarce i za sunce i to puuuno povoljnjje nego po baby ducanima. Vidjela sam da inaju i one gricke za staviti voce u to da cuclaju ato ima i haaka - ugl imaju dosta stvari koje se profaju po baby ducanima, ali puno povoljnije 😉
Spavanje i spustanje znace muku mucim s time vec 2 tjedna jer se odmah budi. Jucer zaspi oko 18:45 kad obicno ima cat nap i racunam da ce do 19:30 biti budan i taman za spavanje u pola 9/9. 20 sati - on jos spava. Spustim ga u kinderbet da se razbudi i slicno - frajwr nastavi spavati 🤯 i spavao jw tako do ponoci, onda smo se upidzamili i podojili i nastavili.
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Dojenje- svaka cast zene sta dojite po 30 minuta, ja bi poludila valjda. Moja ne doji niti 5 minuta. Po danu svaka 2 sata, po noci kako kad, 2 puta najcesce, podojim ju oko 18:30 pred spavanje pa oko 3 i 5 kad krene trazit, tj od 3 se aktivira kao dnevni ritam svaka 2 sata. Proslu noc je trazila jedino u 5, ja ju nisam budila za podoj, obzirom da sad vjer ima oko 7ipo kila, mislim da joj ne fali hrane😅.
Tantrumi- osjecam se kao da zivim u jednom velikom tantrumu, jadno ovo moje dijete u sta je doslo🙉. Mala je krenila opet u vrtic, al prakticki je prosla adaptaciju i krenile su bolesti i sad kao da je nova adaptacija iako je bolje ajmo rec, al strasno, mislim da je teta poludila jer je bila tako zivcana kad ju je predala u petak i rekla mi da dolazim ranije po nju, cim se probudi😬. Kod kuce strasno, svako ne je tantrum, bebu ne smijem ni pogledam, cim ju uzmem u ruke veliki tantrum. Danas sjela na muza, tjera i njega od mene i gura se. Jutros ju je on dizao iz krevetica da se ja naspavam kao, tantrum naravno. Strasno se vezala za mene, a do nedavno se ljutila na mene. Zao mi je sta joj je toliko tesko, toliko novih promjena, nadam se da ce se stabilizirat uskoro kad se opet uhoda u vrtic.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurple suosjecam, moja prva je imala puno stolica sve dok nije krenila kruto jesti, nocu nije tako puno kakala, al po danu je svaki dan redovito bila iskakana i izrigana, tetre su bile svugdje kao i hrpa vesa
A da za noc stavis dvije pelene? Ili pampers nocne gacice? Ja to starijoj jer nekad pred spavanje popije puno il bocicu pa joj propusti pelena i bude upiskena, pampers nocne gacice imaju duplu jezgru i one kao leptirice duple i iza dzepic za kakicu.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurple tako i nama s odmakom, ali je postalo kao “ok”, al se razbolila pa sad dosao opet vrtic i sve ispocetka, ali gore kod kuce. Nadam se da ce se opet stabilizirati kroz tjedan dva. Bas je tesko. Danas se mala cijepila, prva nuspojava neutjesni plac i razdrazljivost, klonula je od placa, ja nisam mogla po malu u vrtic, cekala je muza sat duze, on je izisa ranije s posla😕. Sad ima temp i spava na meni. Muz i mala vani.
Joj jutros je bas bilo ruzno, magla i hladno.
Medo ja sam narucila davno prije unaprijed iz hm-a bijeli, presladak je. Uzela sam 68 jer oni imaju vecu robu da mi potraje, sad mislim da sam mogla i veci, a sta je tu je.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ajme, stalno se divim vama mamama s dvoje male djece. Ja se tu žalim, a ne mogu ni zamisliti kak je vama..
Oblačenje - evo mi smo jučer oko 11h izašli van, mislim da je bilo cca 9-10C. Obukla sam mu - bodi na preklop s dugim rukavima, hlačice i čarape. Gore neki gornji dio iz Pepca (kao tamnoplava "jaknica" na Hogwarts koja se kopča na gumbe, nije jako debelo, al taman) i na glavu tanja kapica (one koje se dobivaju u setovima). U košari sam ga pokrila debljom dekom i zatvorila pokrov košare. Bilo mu je taman, prema toplom, sudeći po toplini vrata. Znaci definitivno još nije za teddije, ili u tom slučaju izbaciti i deku i sve.
Kape - naručila sam iz H&M set kape i rukavica. Kapa je ona s nastavcima za uši što je netko spominjao. Izvrsna je, bas debela, lijepo pokrije i čelo i uši, a ne pada na oči. Pa da znate.
Uzela sam neki teddy na mickey mousea u h&m, veličina 74,kao za ubuduće (on je sad na 62,al stane i u neke 56 stvari). To je ogromno, nema šanse da do zime on toliko naraste. Sad moram vraćati. Nisam to nikad radila.. Drugo deblji komad koji sam uzela je 68,isto mu je velik, al se nadam da ce biti dobro i 1.i 2.mj sljedeće god. Uopće ne mogu procijeniti koliko će narasti.
Sad sam se sjetila da je netko spominjao micanje sata. Znaci jučer sam bila sva sretna što sam malog uspjela natjerati da izdrži budan do 8 i 20,kao pomičemo se mi. Danas me nagradio pa se u 7 i 15 veselo probudio (inače je konacno buđenje oko 8) i nisam ga više mogla natjerati da zaspi. Vec vidim da će večeras klonuti u 19. Ne znam kako natjerati djecu da idu ranije /kasnije spavati, ali ja sam skroz ne jutarnji tip i dodje mi da se rasplačem kad sd mali želi dic prije 8,a ak to bude prije 7 ću fakat plakat.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Pozz cure.. bas ste aktivne dosta, ja u zadnje vrijeme ne stignem do foruma. Stalno imamo neke goste, a inace muz puno na poslu, a ja doma na drugom poslu :D
.
Procitala sam aamo zadnje sto ste pisale i stvarno je vani uzasno hladno. Ja sam kupila teddy iz Zare i prezadovoljna sam. Jako je mekan i debel i ona ga bas voli, izgleda da joj je udobno. Ne znam kak bi bez toga ovih dana.
.
Mi imamo situaciju i cini se da je beba prehlađena. Ja sam se prehladila i krenulo mi u nedjelju bas ono grlo, nos, glava.. bez temperature. A nju mucio nosic malo ovako i inace, sto je normalno za bebe pa nisam nesto previse brinula ali sad se bas bas jako muci s nosicem. Cujem da joj je pun, po noci jedva dise. Nocas sam je nosala i drzala na sebi da bude u okomitom polozaju pa se umirila i spustila je na kosi jastuk pa je nekak tako odspavala jos ali jako je muci i ne znam sta cemo. Kako vi to rijesavate inace i mame sa starijom djecom? Ono ispiranje s fizioloskom sam probala ali me strah puno naliti pa joj doslovno par kapi samo stavim.. onda kihne i malo je lakse ali sad kad joj bas pun to nece pomoci. Smijem li joj kapati bas kapi za nos za bebe? Imate kakav savjet?
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Pozz cure.. bas ste aktivne dosta, ja u zadnje vrijeme ne stignem do foruma. Stalno imamo neke goste, a inace muz puno na poslu, a ja doma na drugom poslu :D
.
Procitala sam aamo zadnje sto ste pisale i stvarno je vani uzasno hladno. Ja sam kupila teddy iz Zare i prezadovoljna sam. Jako je mekan i debel i ona ga bas voli, izgleda da joj je udobno. Ne znam kak bi bez toga ovih dana.
.
Mi imamo situaciju i cini se da je beba prehlađena. Ja sam se prehladila i krenulo mi u nedjelju bas ono grlo, nos, glava.. bez temperature. A nju mucio nosic malo ovako i inace, sto je normalno za bebe pa nisam nesto previse brinula ali sad se bas bas jako muci s nosicem. Cujem da joj je pun, po noci jedva dise. Nocas sam je nosala i drzala na sebi da bude u okomitom polozaju pa se umirila i spustila je na kosi jastuk pa je nekak tako odspavala jos ali jako je muci i ne znam sta cemo. Kako vi to rijesavate inace i mame sa starijom djecom? Ono ispiranje s fizioloskom sam probala ali me strah puno naliti pa joj doslovno par kapi samo stavim.. onda kihne i malo je lakse ali sad kad joj bas pun to nece pomoci. Smijem li joj kapati bas kapi za nos za bebe? Imate kakav savjet?
Sterimar Blocked Nose uprskaj, usisivac , izvuci, pa opet Sterimar Blocked nose. Tako 4-5 dnevno…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji