Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    12. Listopad 2023. 08:46

Regresija- kod prve je trajala 6 tjedana, to je bilo ljuljanja samo da odspava 15 min, setnji kolicima satima, kao zombi sam bila, al prezivili smo. Kod nekih bude krace, pise da traje 4-8 tj, al rijetko bas 8 tj, iskreno nadam se da ce sad bit bolje, al dobra stvar je kad regresija prode, brzo vrate rutinu od ranije i naucene vjestine tako da svakako treba vec sad radit na spavanju jer im se to odmah vrati i neki kazu da je i regresija kraca ako su ranije imali vjestine samouspavljivanja, ali kod nas to nije bio slucaj.
    Svakako se grozim te regresije, neki kazu da su prva 3 mj najgora zbog grceva, kakanja itd, bome je meni regresija bila 5x gora od ta prva 3 mj.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    12. Listopad 2023. 08:54

Karamela nasi su vrsnjaci pa sve pratim sta pises😁. Normalno je da odnosi malo “zahlade”, s tim ne mislim na prave emocije nego na interakciju jer stvarno je zahtjevno imat bebu, iscrpi i umori kao nista sta si dosad iskusio barem u mojem slucaju i emocionalno te izmozdi tako da na kraju dana samo buljis u prazno. Mi stavimo djecu lec u 7 i sjedimo na kaucu i sutimo, nekad gori tv, nekad ne, nekad se dopisujemo preko poruka, a sjedimo jedno kraj drugog. Ne pomazimo se u krevetu kao inace, al ne mislimo da tu nema emocija nego smo jednostavno umorni. Proc ce to, bit ce lakse. Tako je s malim bebama/malom djecom, al kad se malo odmorimo, bude bolje, samo treba vremena. Nekad se interakcija svodi da se samo ispusemo da nam bude bolje, citaj- zalimo se jedno drugome il na dicu🤣.
    A kad krenu prve viroze i svi su bolesni, raspad sistema, pa cinjenica da nas to ceka iduce neko vrijeme, al kad se starija dode mazit s nama, mala nam se smije, sve to vrijedi i budes sretan😊.

👩33g👨33g 👧👧👶

Ally007
    12. Listopad 2023. 10:03

MamaPa - i ja se točno tako osjećam što se tiče odnosa s mužem i isto me to muči. Prije smo svaku večer legli zajedno, zagrlili se, gledali neke zajedničke serije. Sad kao da svatko vodi svoj život. On je stalno u poslu, kad popodne dodje doma malo odmori, poigra se s malim. Meni pomogne oko kuhanja vode za hranu, sterilizacije bočica itd. Ako mali ne spava popodne je nemoguć pa smo samo oko njega, do navecer smo isto oboje mrtvi za bilo kakav kvalitetsn razgovor. A nekad mi se cini da više osim o bebaču ni nemamo o čemu 😔. Evo tek nam se unazad 2 tj krenulo desavat da rucamo zajedno (a ne da jedan nuna malog dok drugi jede). Fakat se nadam da se nećemo udaljiti i da će i to proći. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Cvit
    12. Listopad 2023. 13:08

Thinkpurple jesi razmisljala o AD i bocici? Ili izdojeno na bocicu?
    Ja sam za dojenje tko hoce i moze, al ako si ti zeno tako iscrpljena, ne moze ni beba bit zadovoljna..
    .
    A drugo, ja sam sa S isto imala veselja raznih, histerije, placa, jedino smo ju bocom mogli umiriti. Onda mi je palo na pamet mozda joj je dosadno.
    Otkako sam ju pocela stavljati u gym, dijete se preporodilo. Po pol sata par puta na dan bude tamo i zabablja se sama, sve joj interesantno. Iznad prematalice u sobi imam neki luk iz Lidla, kad gym ne pali ili dosadi, tamo se opet odusevi drugim prostorom i drugim igrackama i opet je mir i zadovoljna je.
    Mozda je i tvojoj dosadno? Ne znam, samo ideja
    .
    Sa M i E nemam puno "problema", one su zadovoljne i mirne di god ih stavis, al isto vole bit u gymu. M luduje,  a E recimo nece bas dirat nista dok ne promotri sve dobro.

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Pahuljka
    12. Listopad 2023. 13:16

Think
    Evo par savjeta od mene a nek me neko ispravi ako grijesim. Govorit cu iz svog iskustva i svega iscitanog sto znam (iako ni nama nije dan ni bajan ni sjajan ali bar nocu spavamo).
    Krenut cu od jutra; Ako se dize u 6:15 (idealno je 7h ali da se to korigivati vremenom ) dovoljno je razbuditi tipa mijenjanje pelene da cica u budnom stanju odmah nakon ustajanja i sve do kraja ww neku aktivnost ili jedn stavit na krevet dok se nor sa starijom spremas. Naglasak je na hranjenju odmah po budjenju, aktivnost pa spavanje. U tom periodu ucenja vjestina je neophodno da vjezbas s njom okretanje u tolikoj mjeri da to ona nema potrebu raditi u snu (bebe uce vjetine i dok spavaju), kad savlada spavanje s glavom dolje nemas brige, i tad vjerov nece ni htjet tako spavat jer je savladana vjestina. U danima kad ne ide nista, kad se budi kroz 15 min, prihvatit da je takav dan i jednostavno ga pregurat pa makar i na rukama spavala. Sto je totalno oke 💕 Hranjenje nakon kratkog WW ide sistemom nudjenja, ponudim pa ako zeli, moja obicno zeli ali gledam i pratim do momenta kad to postaje brljanje, tad skidam i ide aktivnost. Nasa voli gym, zna se zabavit i pola sata. Mikro kratke dremke se desavaju tik pred ww 15-20 min prije kraja ww i ne to nece dovest do duzeg sna probudit ce se i samo ce poremetit duzu sljedecu dremku, s toga budi koliko god bila nervozna jer moras izac iz zacaranog kruga. Eh sad sta mozes od ovog uradit to ti procijeni ali je sasvim uredu da bebe ovih uzrasta budu budne po 3h u bloki zbog svih podrszaja iz okoline. Ovaj rutam je nama donio spavanje nocu u vecini slucajeva do pola 9-9. I budenje u 7. Dan ostaje da sredimo kad dojenje ne bude asicijacija za san, no nismo jos stiigli do toga. I sve sto radis radis najbolje sto znas i najbolja si mama na svijet svojoj djecici 💕

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Ally007
    12. Listopad 2023. 13:25

Thinkpurple - ne dojim pa sori što se ubacujem, ali imali smo i mi problema s razmakom oko hranjenja. Ja isto obično hranim prije nekog spavanca. Prije sljedeceg hranjenja obično malo "kupim" vremena mijenjanjem pelene, pa igranjem na presvlacilici (masiram trbuh, proizvodim zvukove). Pa malo tummy time, malo ga spustim u baby gym. Malo uzmem sebi na koljena i pjevam mu, igramo se igračkama, pokazujem mu stripove ili slikovnice. Kad je zbilja nemiran uzmem ga u ruke i nosam po kući i gledamo stvari i njega na ogledalo, a znamo i na whatsupp nazvati bake. Isto tak kad je nemoguć pomaže da ga prebacim preko ramena pa si on valjda tak promijeni perspektivu i gleda okolo. Ili stavim u baby bjorn na 5 min da gleda luk i igračke. Ugl, time ispunimo ww i na svaku aktivnost dobijemo cca 5 min pa se ipak malo produlji. A mislim da ti se ne isplati produljavati bas dulje od sat i pol jer ćeš si napraviti kontraefekt. Bolje joj nekak napravit uvjete da što dulje spava jer će onda i ww biti dulji. Mozda češće na trbuh da se diže na rukice i izmori? Ugl, mom je često dosadno pa zato krene kenjkati i prije nego mu dodje vrijeme za spavanje. Pa stalno nešto novo kemijam jer on nije dijete koje će se pol sata samo igrati u baby gymu. Ili odemo van pa izdržim ko danas da 20 min kenjka, a ja mu guram nazad dudu i pokušavam ga animirati pričama o drveću. Pa onda zaspi nakon. 
    Ps. Kad smo kod toga - molim mame da mi predlože još ideja za igranje s veoma živim djetetom jer sve ovo stalno radim u krug. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Cvit
    12. Listopad 2023. 13:54

Kod nas je daleko od idealnog al ja sam prezadovoljna. Buđenje je u 8, eventualno 8.30 ako još spavaju. Dižem rolete i ajmo, jedna po jedna.
    Najčešće je za to vrijeme bar jedna budna, no kad god se probudila nema ustajanja iz krevetića do 8, ili bar približno. Ako kenjkaju, upalim vrtuljak pa ih to zabavlja. Znaju i pričati s pajdašima na zidu (naljepnice životinja).
    Iduće hranjenje nam ovisi o tome kad su se budile po noći, najčešće 9 ili 10..do tada je neka aktivnost, gym, tummy time..pjevam im, skužila sam da im je to iznimno zanimljivo sada. I odradimo vježbice dobivene na fizikalnoj. Ako dosadi, mijenjano položaj, prostoriju ili zanimaciju. Kako Ally reče, kupuješ vrijeme. Pa malo drijemka najčešće, no zna se dogoditi i da hranim prije drijemke, a nakon aktivnosti. Ww sam počela kao pratiti, ali nije jednostavno s njih tri. 
    Obzirom da je S najveća zvjerka, najviše se trudim tu oko nje, i gledam da ju uspavam pred kraj ww.
    Što se uspavljivanja nje tiče, to odradimo na njihaljki, vrlo brzo je gotova ako sam potrefila ww. 
    I onda sve u krug. Buđenje, presvlačenje, hranjenje, igranje, i popodne još jedne vježbice.
    Kolica također, nosanje po stanu, gledanje u ogledalo...nekad mi je dovoljno u baby gymu ako krenu plakat samo da ih zarotiram da gledaju na drugu stranu. Počele su sad hvatat predmete pa im dajem igračke različitog sastava da premeću po rukama (preporuka fizijatra)..
    Primjetila sam da mi se S umiri i ako ju idem kupat, pa eto za silu i to. 
    Navečer 19.30 M i E jedu, u 20h su u krevetiću, same se uspavaju, do tad pričaju sa životinjama na zidu. S opet najčešće mora još malo u gym da se izmori pa u njihaljku. To mi je najbrža varijanta, s njih tri, uopće me ne dira 😅 fizijatar kaže da nije greška taj položaj tako da si olakšavam max. Sjećam se dok je izišla s neonatologije, do ponoći bi se mučili s njom, nošenje, njihanje na rukama, pjevanje, pa gledaš kako ćeš ju spustit...
    Zadnjih mjesec dana je zaspala oko 22h pa ju prenesemo u krevetić, a evo dvije noći već išla je u krevetić u 21h 🥳
    Buđenja za bočicu su oko 1/ i 4/5/6..kako kad.
    Jedno presvlačenje u noći, oko 3/4, ovisi kad probude.

9/2021 AIH ❌️

Cvit
    12. Listopad 2023. 14:00

Btw, Sayuri hvala na info di ima kod vas za kupiti Dr browns. Frendica je jučer bila u Mostaru pa mi je kupila sisače 🥳🥳
    Doduše, nemaju usko grlo, a te su nam draže, no dobre su i za široko 😃😃
    .
    Thinkpurple, što je Pahuljka rekla, što god radila daješ sve od sebe. Ja se divim svima vama koje uz bebe imate i toddlere, mislim da je to prava umjetnost ishendlat, tako da svaka čast 🩷

9/2021 AIH ❌️

SAYuRI
    12. Listopad 2023. 14:23

thinkpurple

Evo cure sta bi vi napravile na mom mjestu, jer ja sam ocajna vec… evo danasnji njen raspored.
    Budenje jutros u 6.15, u 7 cica, spavanje u 7.45 do 8.10.
    Cica u 9.20 (rastegnula sam maks, ona je kenjkala cijelo vrijeme i trazila od budenja odma) i onda nikak zaspat pa sam ju u 10.20 stavila u kolica i zaspala je nakon 6 koraka sto sam napravila. Spavala nepunih 25 min… u 11.30 cica na kojoj je opet zaspala, znaci ww 45 min, spustim ju, spava ko top, nakon 15 min okrene se na tebuh i budna je. Znaci kak kak kak produzit ta spavanja i ww i da ne zaspe na cici?? nisam sjela od jucer, umorna sam ko pas 😭😭 nemojte zamjerit na kukanju al ocajna sam stvarno. Sad skupljam stariju u vrticu…

Mogul ja’ 😁 Sta bi ja na tvom mjestu… ( sad ce paljba po meni)…
    Predvece, lijepi se spremite ti i bebica, SAME. Nema muza nema drugog djeteta. Setnja. Kupi sebi nesto neki mali soping.
    Dodjes kuci, okupaj je, uzmi neko ulje, malo ugrij i uradi djetetu malo masaze, krenes od stopala, potkoljenica nadkoljenica sve lijepi izgnjavis kruznim pokretima, pa rukice ramena, ususkas, i fino udaris po boci AD mlijeka, i lezi sa njom pored je, u posebnu sobu…kad ode na stomak, spusti joj glavu malo pritisni tako sam ja svome, u pocetku se bunio kenkao ali poslije par puta skontao spustio i zaspao. Malo mazis po licu, poklopi slobodno uho dlanom da prigusis sve i kad shvati da mora tako spavati neces vise imati problema. Nekada moras malo blage sile primijeniti jbg…
    Ako ovo ne uspije batali dojenje skroz i pripremaj flasice. Lijepo je to dojenje i sve ali nije u kamen urezano da se mora. Ovo sto ti se desava je trenutno veca steta nego steta sto ce piti Ad umjesto tvoje. A evo sta skoro 3,5 mjeseca je na tvom mlijeku pa nije ni to bas nista…eto to bi ja, izbor ti je da padnes skroz pa ce tek onda djeca ispastati ili da sebi olaksas sto je sasvim ok…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

bambi27zg
    12. Listopad 2023. 14:39

Ww i spavanje  meni je trebalo 3-4 dana da ga usvoji i prihvati (ono od 3 ponavljanja ovito pali). 
    Presli smo na shemu spavanje-hranjenje-igranje-spavanje s time da paolije spavanja mu dam 10ak min da se razbudi u kreveticu, onda hranjenje 10-15 min, pa cekanje podriga (evo ubili smo 30 min ww 😄) onda se prematamo i malo animacije na premataljci (15 min) i onds ili bouncer i kartice/slikovnice ili na podu tummy time ili odemo u setnju). Ww je 75-90 min, s time da ako stavim u klokana (jos uvijek samo tak zaspe preko dana) cca nakon 65-70 min zaspi u roku 5 min sam od sebe uz dudu, cim je blize kraju ww to je vise placa. 
    U pocetku je bilo urlanja ko da ga koljem, a ne uspavljujem i onda se frajer pomirio sa sudbinom 😄 
    Jedino navecer za spavanje se uspavamo sa sisanjem. 
    Odnosi i mi smo cijeli u njemu i razgovori su vecinoma o njemu i njegovim potrebama, ali pokusavamo svaki dan/svaki drugi da barem 15-20 min pricamo i “za velike”, najcesce kak je kome prosao dan. Kad je moja mama kod nas znamo M ostaviti s njom i bocicom i odemo na kavu pa makar u kvartovski birc. Subotom je uvijek nas dan (jos od prije) j odemo van na rucak ili dostava tako da to vrijeme ipak postvetimo jedno drugome. Da smo navecer krepani i cesto lezimo svatko u svojom mislima - da, da zna jedan spavati drugi kuhati - da; ali mislim da dobro sve skupa hendlamo mada nema vise zagrljenog spavanja ili gledanja serija i slicno kao prije. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.