Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sarra
    15. Siječanj 2023. 12:23

SAYuRI

lana1985

SAYuRI

lana1985

Razlika izmedju prvog i drugog 4 god.izmedju drugog i treceg 2 godine,i sad kad malena napuni 4.godine dolazi 4.beba

Uh joj sve mali razmaci 🫣 kod mene izmedju prvog i drugog 8 godina, evo sada drugo i trece ce biti godina i pol, ali planiramo ako sve bude kako treba tamo negdje kad trece napuni 1,5 godinu i cetvrto, moram sacekati najmanje godinu i po zbog reza opet, ali eto kontam cetvrto u 38 godini nije belaj…valjda 😁

Pa i ja cu u 6.mjesecu napuniti 38 godina a roditi mjesec poslije..Dali vec znas spol?ja sam radila panorama test prije par dana kad sam bila 12+1 i vidjela je spol ali mi nije rekla

Cekam nalaz nipt testa, trebali bi rezultate ovog tjedna do petka 🤞
    Jesi sve rodila prirodno ili carski?
    Thinkpurpleja sam se poslije oba carska stvarno brzo oporavila nije bilo problema. Prvo dijete me tako izmucilo tacno znam kako se osjecas i onda je doslo drugo koje bukvalno nisam osjetila, spavala cijelu noc od 3 mjeseca, grcevi skoro nista, zube osjetili nismo pa dijete za pozeljeti. I tada sam stvarno shvatika da bez obzira sto je isto tijelo apsolutno svaka trudnoca i djeca su skroz razlicita. Stvarno se sa drugim oporavis odmah nikad se ne zna nemoj da te to brine. A kad prelomis na drugo onda dalje ide lakse, ja vjerujem da ce trece biti stvarno lagano, hem iskustvo, hem ovi stariji pomazu okupiraju ga, itd…

I meni su nalazi testa do petka ako bog da..radila sam 11.1,kaze da do petka 20.1 bi trebali doci

INA 🧸
    15. Siječanj 2023. 12:54

lana1985

ružica

Lana, kako si riješila tu postporođajnu depru? Mene je toga strah, s prvim sam isto bila blizu.. kako se ocitovala te depra?

Ocitovala se tako da sam imala neku tjeskobu.unutarnji nemir,samo sam plakala i u naletima mi je dolazilo da sve ostavim i odem negdje..nisam mogla podnjeti plac,sve me gusilo..bas sam bila katastrofa i to je trajalo skoro godinu dana,svaki treci dan mi je hitna dolazila nazalost dobila panicne napade,desavalo se da sam u sred noci bjezala van da uzmem zraka jer sam mislila da umirem.ma ukratko uzasss,i onda sam se bojala da ce se ponoviti kad sam rodila trece ali hvala Bogu nije ali stvarno mali je bio jako naporan nije nikad spavao,pa grcevi pa zubi😟

A jesi bila svjesna da je to privremeno stanje ili si mislila da je to normalno?
    Mene je baš strah da će se to dogoditi i da neću prepoznat da nešto nije u redu

🧔31 👩30 🧒4 👶1

Sarra
    15. Siječanj 2023. 13:13

ružica

Meni je prvi proplakao prvih godinu dana, i tomije bio uzasan stres. Valjda ce onda s drugim biti lakse🥴

Svako sljedece je lakse😉 bar se ja tako tjesim ali zaista i je..vec se nekako uhodas u taj ritam,jos ako imate nekakvu pomoc pa barem jednom mjesecno da vam netko uskoci super

Sarra
    15. Siječanj 2023. 13:17

INA 🧸

lana1985

ružica

Lana, kako si riješila tu postporođajnu depru? Mene je toga strah, s prvim sam isto bila blizu.. kako se ocitovala te depra?

Ocitovala se tako da sam imala neku tjeskobu.unutarnji nemir,samo sam plakala i u naletima mi je dolazilo da sve ostavim i odem negdje..nisam mogla podnjeti plac,sve me gusilo..bas sam bila katastrofa i to je trajalo skoro godinu dana,svaki treci dan mi je hitna dolazila nazalost dobila panicne napade,desavalo se da sam u sred noci bjezala van da uzmem zraka jer sam mislila da umirem.ma ukratko uzasss,i onda sam se bojala da ce se ponoviti kad sam rodila trece ali hvala Bogu nije ali stvarno mali je bio jako naporan nije nikad spavao,pa grcevi pa zubi😟

A jesi bila svjesna da je to privremeno stanje ili si mislila da je to normalno?

Ma prepoznat ces sigurno,samo je pitanje najblizih hoce li oni prepoznati i znat ti pomoc u takvim periodima jer ako nemas njihovu podrsku znatnije je teze iscupati se..na meni se odmah vidjelo jer sam po prirodi zivahna pricljiva volim drustvo i odjedanput bum kao da sam bila druga osoba,naravno da sam znala da trebam poraditi na tome al nazalost ja nisam mogla sama tako da sam isla i na razgovore kod psihologa...imala lagan porod inace kazu da tko ima tezak porod da je skloniji toj depresiji ali eto neka kemija se pomjesala i naprosto tako prosla

Sarra
    15. Siječanj 2023. 13:19

lana1985

INA 🧸

lana1985

ružica

Ma prepoznat ces sigurno,samo je pitanje najblizih hoce li oni prepoznati i znat ti pomoc u takvim periodima jer ako nemas njihovu podrsku znatnije je teze iscupati se..na meni se odmah vidjelo jer sam po prirodi zivahna pricljiva volim drustvo i odjedanput bum kao da sam bila druga osoba,naravno da sam znala da trebam poraditi na tome al nazalost ja nisam mogla sama tako da sam isla i na razgovore kod psihologa…imala lagan porod inace kazu da tko ima tezak porod da je skloniji toj depresiji ali eto neka kemija se pomjesala i naprosto tako prosla

Imala podrsku od svojih koji su me i natjerali da potrazim strucnu pomoc jer ja od napadaja panike koji sam dobila po rodenju drugog djeteta nisam mogla funkcionirati,cak nisam jedno vrijeme iz kuce smjela izaci jer sam se bojala ako se srusim nema mi tko pomoc..hvala bogu sad je to iza mene i nadam se da s le vise nece ponoviti

Sarra
    15. Siječanj 2023. 13:24

Ali samo misli pozitivno jer kazu kako zracis tako privlacis..bitno da porod prode kako treba,da se bebolino rodi ziv i zdrav a ostalo ce doci sve na svoje..ja sam od pocetka trudnoce bila neka pesimisticna pa mi se zato mozda to i desilo,i nespavanje skoro mjesec dana nakon poroda jer maleni je bio konstantno budan i to je moralo nekako eskalirati

Sarra
    15. Siječanj 2023. 13:45

thinkpurple

Lana tu se slazem da je bitna i podska okoline tj najblizih da isto prepoznaju i pomognu.
    Muz i ja smo isto bili nakon mj dana ocajni al ono plakali oboje skupa s njom na kaucu od nemoci i jada dok su nam se drugi smijali i nisu nam vjerovali jer po njima bebe samo spavaju a mene nitko nije shvacao ozbiljno da nisam dobro da me stvarno toliko boli i rez i cice, pa kak su druge rodile nije im nis gle tebe bla bla. Onda smo se muz i ja sabrali i skuzili da od drugih pomoci nemamo i da se sami moramo organizirati drugacije i sami si pomoci kolko ide. Bilo je cupavo al evo nas zivi i zdravi s drugim djetetom na putu 😏
    Belinda ja imam te lidlove jos iz prve trudnoce, evo nedavno ih izvadila, oprala i nosim ih, ko nove su. Stvarno preporuka za njih. I kad budu isto preporucam njihove potkosulje za dojenje. Imala sam lidlove i h&m. H&m se raspale ili razvukle nakon par pranja i nosenja, dobile rupice, a duplo skuplje su, a lidlove su mi bile bas dobre.

Ja sam tog misljenja da ti Bog ne da nista sto nemozes izdrzati..da je tesko je ali puno je vazno to nekome ispricati a ne drzati u sebi jer ako nekome kazes ispast ces ludakinja,smatram da svaka osoba koja ima problem sa postporodajnom depresijom treba nekome kome vjeruje ispricati i tako se olaksati jer razgovor je jako bitan a potiskivati u sebi je problem..mozda sam ja godinama prije u djetinstvu imala takav stav da moram biti jaka ne pokazivati emocije itd jer ispadas slabic i nejak ali kad bolje razmislim grijesila sam..sad kad mi se place placem,kad mi se svadja svadam se i to muz kaze vrlo cesto 😁i svoje emocije ne drzim u sebi kao prije i lakse mi je

Cvit
    15. Siječanj 2023. 20:04

Sad mi se jedu hrenovke 😅 inace mi ful pase pekara, a jutros sam htjela kao nesto zdravije pa pojela musli s grckim jogurtom i povracala cijelo jutro 😅
    Al dobro, ide na bolje. Uvijek se sjetim Pahuljke.. nadam se da je njoj lakse 🍀
    .
    Cure koje imate nesto sutra, sretno svima 🍀🍀🍀

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

• cordis00
    15. Siječanj 2023. 20:18

Meni je isto vise dosta ovog prvog tromjesecja, prosli put mi je trajalo to sve 14 tjedana, al je postalo lakse s 12. Al eto, iz dana u dan, polako se sve izvlacimo iz tog dijela trudnoce. Samo pratim vase trake kako se dani i tjedni penju pomalo. Veselim se danu kad ce mi se jest nesto zdravo i ne bit mi muka😁. Meni sutra mama dolazi u posjetu, bit ce tjedan dana, mala ju obozava pa se bome i mi veselimo malo odmoriti😅.
    Sretno cure iduci tjedan i koje cekate nalaze NIPTa.
    Sretno cure s pregledima.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Hannica0 👧
    15. Siječanj 2023. 20:24

Evo imene prehladjene. Inhaliram se fizioloskom. Nos mi zacepljen nikako nisam mogla otcepiti, morala sam operil spricnut. Glava me ubijala od zacepljenosti. Temp pocela skakat popila lupocet. Kaos kaos  sto je vama pomagalood dozvoljenih stvari u rjesavanju ovih problema

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.