Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    16. Siječanj 2023. 12:06

thinkpurple

Pahuljka 🤣🤣🤣 predobro! Super za dobar pregled!
    Sta ti kazu za mucnine?

Nista Bog zna sto nisam znala. Osim da bi trebale popustat i da to ne mora biti sa 12tom sedmicom, kod nekih zena se zavrsi i sa 18tom, uglavnom do 20 bi trebalo prestat ako i tad… Mada ima odredjen procenat zena koje imaju beku vrstu mucnine sve do poroda. Nadam se da nisam ta 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 Rekao je da idalje nastavim sa cepicima, nema nikakve granice do kada ih smijem koristit, u smislu do koje sedmice jer su bezbijedni do kraja trudnoce. Obezbijedila se jos jednom kutijom, ovo je treca. Do sad sam oko 20 cepica iskoristila, s tim da vecinu polovim. Druga polovica grebe, ne pitajte kako znam 🙈 Uglavnom prepustene smo sudbini, ako prodje prodje 🤷‍♀️ Kako je tebi danas ? Je li sta bolje ? 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Karamela22
    16. Siječanj 2023. 12:54

Cure, jeste išle možda do Lidla po tajice? Ako valjaju da se odvažim na izlazak iz stana 😂 ove mučnine mi sve teže i teže padaju.

Vesca
    16. Siječanj 2023. 12:55

VanillaDiva i ja sam kod Krišto, ali već dugo vremena sve radim u Petrovoj pa mi ju bzvz preporučiti kad zapravo ne znam kakva je. Stekla sam dojam da se radi o mlađoj curki i ne nalazim negativnih komentara o njoj pa mi djeluje kao OK. Kad je netko neugodan/grub brzo se nađe negdje po forumu. Sad me zanima kako će ti biti na pregledu pa obavezno javi  Pall je bio na kraju odbio koristiti mail tako da više nemam kontakt, možeš li ga poslati da ima za svaki slučaj? Sestra mi se u zadnje vrijeme redovito javlja na telefon (ili imam sreće) pa zapravo ni nemam potrebu slati mailove, ali nikad se ne zna.... na taj mail si se i naručila za pregled? Hrenovke isto ne jedem, ali u kiselom uživam 
    Pahuljka baš mi je drago da je pregled dobro prošao, baš je divno vidjeti ih kako se miču, jedva čekam da osjetim pokrete
    Bambi ja pijem Glucophage 750 mg (dvije tablete uz večeru). Već godinama sam na terapiji i mogu ti reć da nemam nikakvih problema sa šećerom. Kod mene je zanimljivo da nikad ni nisam jela slatko, više volim slane grickalice, ali čak ni to u nekoj velikoj količini. Imam normalnu kilažu i bez obzira već gooodinama inzulinsku. Zasad mi nije stvaralo neke probleme u trudnoći, vadila sam jednom šećer natašte, ali nisam još išla na OGTT. Jesu tebe slali na OGTT? Mogla bih to sljedeći put pitat doktoricu da provjerimo....
    Mioinozitol sam prestala koristiti kad sam zatrudnila, možda nisam trebala.... koji uzimaš? 
    Karamela i ja ciljam na te tajice danas, pisale su cure da su odlične i neuništove. Tako da lagano put pod noge 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Lemon
    16. Siječanj 2023. 13:31

Što se tiče odnosa meni do sad nije padalo na pamet zbog vaginaleta i muke i cijelog procesa oplodnje i sad sam ga pitala na pregledu i nije rekao ni da ni ne, ali da je posteljica nisko i kad bi došlo do krvarenje samo bi si stres stvorila i nedaj bože nešto gore tako da ništa od toga ipak. Nekako nam nije problem, što smo sve prošli da dođemo do tu za čas će proći i još par mjeseci, a pred kraj će onda biti zanimljivo ako nam ta metoda bude služila za poticanje trudova 😄

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

bambi27zg
    16. Siječanj 2023. 13:34

Karamela imala najbolju namjeru, ali mi se neda po ovoj kisi, uposlila muza da u povratku svrati pa sto bude 😅
    Miracle uzela i ja sad Sinsay online, cekam da dode da vidim omjere velicina 😅 tu trudnicku robu rijetko nadem u ducanima (a ti isti je nude online) 
    Za sad imam tajce i trapke iz Manga i trapke i hlace iz C&A i od donjih dijelova planiram eventualno koje krace tajce i neke hlacice mooozda za ljeto. 
    Vesca jos me nije u trudnoci slao na OGTT, za sad je sve ok (od kg do secera) pa mozda zato 🤔 Gynositol mi je dr.dao, prije 2 vrecice, sad jednu dnevno (ne mogu ga vise smisliti 🙄 - Gynositol, ne doktora 😄) 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Vanilla Diva
    16. Siječanj 2023. 13:44

Vesca Naručila sam se na pregled telefonski, javila mi se sestra nakon par pokušaja. A doktorica je aktivna na mailu: ambulanta.srednjaci@gmail.com. Stvarno odmah odgovori. Ja sam odlučila za sad biti paralelno socijalno i privatno.. cisto zbog svih onih laboratorijskih pretraga itd, mislim da mi je lakse kad dobijem uputnicu. A i zbog bolovanja i ne znam. Ali sigurnije se osjecam kad odem kod svoje kod Eljuge, sve top tretman za 15 min gotova sa svim. Nikad mi nije zao platiti pregled. 
    Idem i ja po tajice makar mi jos trbuh nista nije narastao, osim sto sam napuhnuta 😂

E i kad ste vi mislile ici na porodiljni? Sluzbeno kad krece ono u 7.mj trudnoce ili prije? Plus godisnji prije? Ili uz neka bolovanja? Kakva je inace praksa? Ako je sve ok i zena ne trwba mirovati bolje sto kasnije, ili? Ja bih najradije bila doma ato prije da mogu u miru uzivati u trudnoci, a i stres mi je na poslu samo ne znam ni sama...

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Karamela22
    16. Siječanj 2023. 14:00

Možda se onda ipak odlučim do Lidla po tajice 😂 danas sam 10 tjedana. Nema još potrebe za trudničkom robom ali tako sam napuhnuta da me sve steže. 
    Vanilla ja sam od 7. Tjedna na bolovanju. Imala sam najbolju volju i želju raditi ali uz cjelodnevne mučnine i stres na poslu nisam jednostavno mogla. Imala sam na početku grižnju savjesti ali realno neće mi nitko na poslu reći hvala šta si ostala. Tako da ako možeš samo odi na bolovanje i uzivaj.

bambi27zg
    16. Siječanj 2023. 14:17

Mene su stavili na mirovanje od pocetka tako da imam mirovanje do 45 dana prije termina poroda kada ide rodiljni. Godisnji ne mogu prije toga koristiti nego tek poslije porodiljnog. (To sam shvatila da je opcenito tako kad ide mirovanje prije). 

Jos je specificna situacija jer sam u skoli i tamo ne daju tipa da kad zavrsi porodiljni iskoristis barem stari godisnji pa se vratis nego odmah (2 tjedna eventualno) ako su nastavni dani. Srecom meni pada na srpanj pa cu iskemijati nesto 🤗

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

MareiKate
    16. Siječanj 2023. 14:27

Pozdrav cure! 
    Pahuljka, super za dobar pregled 😊
    Meni danas opet više mukica nego jučer, ima osjećaj da je svaki drugi dan gore, odnosno bolje 🤣 to valjda na par nepar 🤣
    Meni je mlađi bolestan, molim Boga samo da na mene ne prijeđe, iako uvijek tako bude 😐
    Ja sam trenutno na godišnjem, dobila sam preporuku za mirovanje ali neću ju još aktivirati. Kako radim uglavnom od doma, rekla sam da ću se tako provlačiti do travnja, malo rad, malo godišnji a onda ću vjerojatno na komplikacije. Imam dobru plaću pa mi je koma kad spadnem na 4 i nešto tisuće kuna, ali opet, za par mjeseci, nema veze 😊 tako da taman kad dođe proljeće bye bye posao 😁 naravno ne daj bože da se nešto ranije iskomplicira pa da moram, ali valjda neće... I valjda ću uspjeti izdržati i do travnja, koncentracija mi je dosta loša a radim u financijama... Valjda će bit bolje kad prođu mučnine!

Vanilla Diva
    16. Siječanj 2023. 14:40

Ja sam bila nesto malo na bolovanju, ali tjedan dana jer mi je bilo bas uzas. I ja sam u financijama, imamo sad kaos zbog eura i pocetak je godine pa obracuni kamata, a meni glava malo na bebi malo na mucnini, isto koncentracija nula. Tako da isto zelim sto prije otici ali nisam jos nikome rekla da sam trudna pa mi je bed, ne znam sta da kazem sta mi je haha. 
    Tako da jedva cekam 12.tjedan da to barem rijesim i onda idem, briga me bas. Lakse mi je kad vi kazete da isto tako radite. Ja isto imam griznju savjesti i onda se isto sjetim da mi nitko nece reci hvala niti je koga briga kako je meni. Mislim, prioritet mi je obitelj i sad naravno bebica da sve prođe kako treba a ne da se tu zivciram i stresiram nepotrebno

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.