Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MfrauM
    08. Ožujak 2022. 13:03

Demetria

NAGIB KREVETIĆA
    mi smo htjeli kupiti onaj jastuk ali nam se nagib činio prevelik i preuzak jastuk u odnosu na madrac pa samo stavili jednostavno deku i napravili nagib. Mi smo malu stavljali na bok zbog prejakog refluksa.
    evo nedavno na tečaju je baš govorila da to ne radimo da se beba može sama okrenuti glavicu da se to na bok ne stavlja zbog kukova.
    ja ću staviti i bracu isto tako. svako spavanje drugi bok.
    jednostavno puno ljudi govori puno različitih stvari i trebate vi kao majke same otkriti što je točno i ispravno i što po vama ima smisla.
    moja mala je imala jak refluks i ja nisam htjela riskirati da se uguši u svojoj bljuvotini. a bome svaki put sma mjenjala tetru ispod nje.
    tetra je bila dobro zabijena s svake strane krevetića da ju ne makne.
    mi smo imali jastuke s tri strane s strane prema nama nije bilo ništa.
    mi smo nagib makli kad se mala krenula jako vrtiti po krevetiću ne znam s koliko mjeseci ali promjenila bi po 360 stupnjeva poziciju pa smo skužili da nagib nema smisla.
    ako ćete široko povijati a ja hoću onda vam se preporučuje nagib. bar do prvog uzv kukića do kada se i povija širokim.

Ajme hvala na savjetima! Jel za to bočno spavanje ok onaj rolica jastuk? Ispod plahte nisi stavljala zaštitu, nego samo tetru iznad plahte? 

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

Demetria
    08. Ožujak 2022. 13:06

MfrauM

Sretan nam nas dan drage zene! 💐
    Dani30dobro nam dosla!
    Vitamini- pijem folat od solgara, magnezij bioelectra 400, omegu double strenght od solgara, vitamin D 25000 1xtjedno, i planiram Floridix od slj tjedna jer mi je željezo granicno. Tu i tamo uzmem omnibiotic flora plus…
    Tecajevi- pratim sada onaj preko zooma/instagrama od fitizdravamama, a planiram još možda rodin (kako se za to prijavljuje?) , i 27.4.i 28.4 imamo online iz doma zdravlja to mi je tak bezveze ali dobro, ako će trebati potvrda za muža.
    Oprema- valjda sam jedna od rijetkih koja još s nicim nije počela🙈, cekam pregled 24.3. onda ću. Zapravo ove najvažnije stvari imamo - kinderbet, kolica s košarom Maclaren, sjedalicu od necaka cybex mislim. Ostalo ću pomalo, pred kraj mjeseca idemo u Ljubljanu pa ću tamo u primark po robicu.
    Nek je svima lijepi dan, i cestitke vama koji ovaj tjedan padate ispod 100🥳

bude ti ovdje objava kad stave tečaj https://www.roda.hr/udruga/events/radionice-pregledi-as/
    ako nisam zaželila novima dobro došle

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    08. Ožujak 2022. 13:18

MfrauM

Ajme hvala na savjetima! Jel za to bočno spavanje ok onaj rolica jastuk? Ispod plahte nisi stavljala zaštitu, nego samo tetru iznad plahte?

ne to za bocno, govorim o nagibu madraca kao ovaj jastuk pa se stavi ustvari ispod madraca https://bazzar.hr/p/32XA66-bubaba-jastuk-za-spavanje-veliki
    mi smo imali dvije navlake koje su puno bolje od čiste plastike ispod plahte, 
    dala mi mama od brata i jučer smo kupili isto takvu još jednu u lidlu 
    https://www.web-shopping-spot.com/kucanstvo/zastitna_podloga_za_krevet/
    ova je bila u lidlu ali puno jeftinija , to je kao više slojna nije baš ono plastika plastika kad uzmeš u ruke i ne propušta ništa.
    jedna je bila prvih 40 dana isto ispod mene zbog lohija
    *
    Sretan vam dan zena....ja slavim danas kao i svake godine samo mamin rođendan na danasnji dan. Popodne imamo zajednicku zoom tortu ..ili torte

*

Crazypeach
    08. Ožujak 2022. 14:44

E cure ko da kineski pričate....baš sam bedasta. hoćeš reći da se takav jastuk stavlja ispod madraca MfrauM? Moja svekrva je taj jastuk kupila za mog sina,moram priznat da ga nismo koristili. Makar sam vidla da takve jastuke koriste na sv. Duhu na intenzivnoj za nedonoščad,stave bebu kad se najede. Slažem se za stavljanje na bok,ja sam sina isto stavljala na bok,malo na jedan malo.na drugi. Ak spavaju samo na leđima zna im biti zaležana tj spljoštena glava iza

Samoja6
    08. Ožujak 2022. 16:10

Uffff u zadnje vrijeme puuuuno informacija od vas cure! 
    Uglavnom, potaknuta vama, danas sam počela slušati tečaj na rodinim stranicama... Gledala sam na webu Zadarskog doma zdravlja o patronažnim sestrama, pa ne piše ništa... Ni koja je za moje područje, ni o tečajevima, pa eto ako je koja odavde, a zna više o tome - neka napiše...
    Onda, netko je pitao za kolica... Mi smo kupili Cybex balios s lux 3u1...prvo mi je bilo bitno jaje, da je kvalitetno i sigurno, a njihovo je... Onda da su lagana i praktična-jesu... I to je to!
    Kupili smo dosta toga, ali mi dosta toga još i fali... S robicom nismo ni počeli jer još nismo sigurni što je, a mene uvijek i muči to jeli još prerano...
    Za široko povijanje više nisam sigurna, svi govore drukčije, pa ću uzeti one punjene pelene i staviti to...
    I danas mi je stigla posteljina (ogradica i navlake) koje sam naručila i tako sam sretna, predivna je i ja vam cure jedva čekam kad će proći ovaj period da bude s nama! 💞

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Demetria
    08. Ožujak 2022. 16:13

Samoja6

Uglavnom, potaknuta vama, danas sam počela slušati tečaj na rodinim stranicama… Gledala sam na webu Zadarskog doma zdravlja o patronažnim sestrama, pa ne piše ništa… Ni koja je za moje područje, ni o tečajevima, pa eto ako je koja odavde, a zna više o tome - neka napiše…
    Onda, netko je pitao za kolica… Mi smo kupili Cybex balios s lux 3u1…prvo mi je bilo bitno jaje, da je kvalitetno i sigurno, a njihovo je… Onda da su lagana i praktična-jesu… I to je to!
    Kupili smo dosta toga, ali mi dosta toga još i fali… S robicom nismo ni počeli jer još nismo sigurni što je, a mene uvijek i muči to jeli još prerano…
    Za široko povijanje više nisam sigurna, svi govore drukčije, pa ću uzeti one punjene pelene i staviti to…
    I danas mi je stigla posteljina (ogradica i navlake) koje sam naručila i tako sam sretna, predivna je i ja vam cure jedva čekam kad će proći ovaj period da bude s nama! 💞

samo pitaj što te zanima rado ćemo podijeliti svoje znanje i iskustva
    koji tečaj kako nisam vidjela

*

missR
    08. Ožujak 2022. 16:46

Dani30 dobrodosla nam💚 
    Ja startala sa 60 kg sad sam na 68. Dosta sam kila dobila do 6. mj, a onda se pojavila ocajna zgaravica i refluks tako da sad puno manje jedem (bar nesto dobro) 😁

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

Samoja6
    08. Ožujak 2022. 16:47

Demetria

Samoja6

Uglavnom, potaknuta vama, danas sam počela slušati tečaj na rodinim stranicama… Gledala sam na webu Zadarskog doma zdravlja o patronažnim sestrama, pa ne piše ništa… Ni koja je za moje područje, ni o tečajevima, pa eto ako je koja odavde, a zna više o tome - neka napiše…
    Onda, netko je pitao za kolica… Mi smo kupili Cybex balios s lux 3u1…prvo mi je bilo bitno jaje, da je kvalitetno i sigurno, a njihovo je… Onda da su lagana i praktična-jesu… I to je to!
    Kupili smo dosta toga, ali mi dosta toga još i fali… S robicom nismo ni počeli jer još nismo sigurni što je, a mene uvijek i muči to jeli još prerano…
    Za široko povijanje više nisam sigurna, svi govore drukčije, pa ću uzeti one punjene pelene i staviti to…

A što me ne zanima... 🙂 
    Po cijele dane googlam, čitam... Lagano sam nestrpljiva, sad samo želim da ovo još malo prođe u redu kao što je i dosad...
    Btw, odlučili smo da nećemo kupiti komodu za previjanje...
    Jučer smo u lesnine našli podlogu za previjanje sa čepovima koja se stavi na krevetić (ako koga zanima) i puuuuno toga je na popustu i isplati se uzeti... A umjesto komode ćemo uzeti neki ormarić, tako da više stvari stane...
    DEMETRIA evo link od tečaja...
    https://edukacija.roda.hr/tecajevi/pripreme-za-porod/

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Demetria
    08. Ožujak 2022. 17:08

Samoja6

Demetria

Samoja6

A što me ne zanima… 🙂
    Po cijele dane googlam, čitam… Lagano sam nestrpljiva, sad samo želim da ovo još malo prođe u redu kao što je i dosad…
    Btw, odlučili smo da nećemo kupiti komodu za previjanje…
    Jučer smo u lesnine našli podlogu za previjanje sa čepovima koja se stavi na krevetić (ako koga zanima) i puuuuno toga je na popustu i isplati se uzeti… A umjesto komode ćemo uzeti neki ormarić, tako da više stvari stane…
    DEMETRIA evo link od tečaja…
    https://edukacija.roda.hr/tecajevi/pripreme-za-porod/

Samo pitaj, ponavljaju se pitanja ali nije lose ponoviti.
    Gledala sam rodin 2020 godine nadam se da su se popravile da nisu vise hipi šema ono lotus i ta sranja

*

• Tinkica27
    08. Ožujak 2022. 17:11

Dani30

Neznam dali ste pisale o kilazi u trudnoci vec😁😁.. zanima me koliko ste u + .. ja sam trenutno + 16kg u 29 tt🙈🙈🤭🤭🤭..

Dani 30  dobrodošla! ja sam krenila sam 81,5 pa sam smršavila 2, 3 kile zbog povraćanja u prvom tromjesečju i sad sam na 84 u 31tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.