Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crazypeach
    08. Ožujak 2022. 11:48

Anushka kak si ti? Kak se držiš? Ja sam primala preko vene antibiotik 10 dana. Kanila mi je ispala jedno 3 puta puta van jer su mi je stavili baš na pregib ruke pa sam često zapela dok sam se oblačila i svlačila. Nadam se da ideš uskoro doma. Doma je ipak doma. Žao mi je čut kad je netko u bolnici jer znam i sama kak je to. Jel ima puno cura na odjelu?

• Eden
    08. Ožujak 2022. 12:02

Bok zene, jucer se nisam stigla spojit i op skoro deset stranica za procitat 😁

Uglavnom, jucer ujutro sam bila na pregledu, sa bebom je sve okej osim sto ima penis i testise 🤣 Tako da pliz promjenite spol u decka, kaze doktorica da je sigurna i vjerujem joj jer mi je bas pokazala na ekranu sve dijelove. Beba je duboko u zdjelici (kao sto je i prvi bio) pa je sa vaginalnom sondom pogledala za spol. Inace sve drugo okej, iduci pregled 8.4. i dotad trebam odraditi OGTT, dobila dosad 2,5kg.

Sto se tice vitamina, ja od prije trudnoce uzimam Solgarov metil folat, a onda sam presla na Almagea prenatal jer sam citala da ima najbolji sastav (ima u sebi folat a ne folnu kiselinu koja nije iskoristiva itd), i uz to kombiniram probiotik, od Omnibiotica Pandu, Stress ili Flora+ (ovisno o tromjesecju). Krvna slika mi je bila okej zadnji put pa nisam nista dodatno uzimala.

Za patronaznu u prvoj trudnoci sam isla na besplatni tecaj u dom zdravlja (isla sam na onaj generalni, za dojenje i za baby handling), neznam da li to jos postoji s obzirom na koronu. Kako je to tu blizu mene onda sam tamo upoznala i patronaznu za koju je ispalo da je bas za moje podrucje i dogovorila sa njom da dodje prije poroda jednom da se upoznamo, to imate pravo u HR samo morate naci koja je za vase podrucje i javiti joj se. To je bilo prije korone i nakon poroda je dolazila svako 2-3 dana, pa onda sve rjede ali meni je puno pomogla oko dojenja i ja sam cak kad je imao mjesec-dva zvala jednom da dodje da mi rijesi neke nedoumice. Neznam kako je sad sa koronom, da li jos tako cesto dolaze ili ne.

Super mi je bila i grupa podrske za dojenje koje su se odrzavale u domovima zdravlja, to je vodila ta ista zena i jednom mjesecno se moglo doci sa bilo kakvim pitanjima (ne samo za dojenje), i sat-dva se podruziti sa drugim mamama i bebicama, tu sam i upoznala neke mame iz kvarta sa kojima se jos cujem.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Poison_Ivy32
    08. Ožujak 2022. 12:16

Hej zenskee, sretan nam nas dan 💐❤️ Kao i obicno ja zaostajem s forumom na najjace, pa eto svim novim curama zelim dobrodoslicu, i naravno sretne preglede ☺️
    Ja sam sinoc imala najcudniji osjecaj ikad, i to po prvi put. Legla sam se na lijevi bok, i desnom rukom uhvatila trbuh, znaci skroz lijevo je bio bebac, i doslovno sam osjetila ( e sad ) da li je bila glava, guza, noga ili ruka, uglavnom fino smo se pomazili ☺️☺️☺️  

little angel comes 01.07.
    24.10. +
    5.11. ❤️
    25.11. rastemo 🙏🏻❤️
    18.12. mini anomaly 👍🏻👍🏻
    22.12. 7,2 cm
    24.12. 7,5 cm i probir 🤘🏻🤘🏻
    24.01. ❤️
    2.02. Baby boy 💙 anomaly 🤟🏻🤟🏻
    24.02.

💙It's a boy 💙

MamaH
    08. Ožujak 2022. 12:20

Evo, nas pregled prosao ok, u biti nista ekstra, malac je aktivan, sve je dobro, po mjerama tjedan dana veci. Nadam se samo da to znaci da ce mozda i izaci orije termina malo😂 dobila dozvolu za put, iduca kontrola 19.4. Od vitamina uzimam samo obicne iz dma, koje i inace pijem, jedino sam dodatno pila folnu prije trudnoce i sad jos uvijek da potrosim kaj mi je ostalo. Uzela sam magnezij nedavno zbog grceva u nogama i definitivno mi pomaze. Kad se vratimo nakon Uskrsa pocinjem sa pripremama s obzirom da cu tad vec biti 30 tjedana trudna i bit ce zadnji cas. Gledali smo malo kolica i sjedalice, al nismo jos nista uzeli. Kaj ste vi uzele ili planirate uzeti? Ja sam prosli put imala 3u1 i sad ih definitivno ne zelim, jaja su uglavnom uzasno losa. Tak da mislim uzeti kolica + jaje odvojeno, al ima toliki izbor da me glava boli.

Sretan vam svima dan zena ❤️

18.01.2016. 💙
    10.01.2018.💜
    termin 27.06.2022.💙

Didi4321
    08. Ožujak 2022. 12:36

MamaH

Evo, nas pregled prosao ok, u biti nista ekstra, malac je aktivan, sve je dobro, po mjerama tjedan dana veci. Nadam se samo da to znaci da ce mozda i izaci orije termina malo😂 dobila dozvolu za put, iduca kontrola 19.4. Od vitamina uzimam samo obicne iz dma, koje i inace pijem, jedino sam dodatno pila folnu prije trudnoce i sad jos uvijek da potrosim kaj mi je ostalo. Uzela sam magnezij nedavno zbog grceva u nogama i definitivno mi pomaze. Kad se vratimo nakon Uskrsa pocinjem sa pripremama s obzirom da cu tad vec biti 30 tjedana trudna i bit ce zadnji cas. Gledali smo malo kolica i sjedalice, al nismo jos nista uzeli. Kaj ste vi uzele ili planirate uzeti? Ja sam prosli put imala 3u1 i sad ih definitivno ne zelim, jaja su uglavnom uzasno losa. Tak da mislim uzeti kolica + jaje odvojeno, al ima toliki izbor da me glava boli.

Mi smo na kraju uzeli mamas&papas ocarro 2u1, a jaje je cybex cloud z i-size. Od kolica su mi jos bila lijepa cybex balios s lux.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Didi4321
    08. Ožujak 2022. 12:37

S tim da imamo lift u zgradi pa nam tezina ne igra ulogu, i imamo prostran gepek pa nam nije bilo jako bitno da su sto kompaktnija kad se sklope.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Demetria
    08. Ožujak 2022. 12:51

MamaH

ja sam više puta preporučavala stollericu (kukala mi neki dan kako sam joj prepunila inbox s ženama hihih)
    jer ti pošalje kao par pitanja po kojima ti pošalje smjernice
    *
    uvijek sam za 2u1 plus kvalitetna as po ADAC mjerilima tj košara plus sportsko (jesam podstanar i ograničena prostorom ali nisam htjela da beba bude u košari koja se pretvara u sportsko i da leži na remencicima)
    imamo cybex balios s od 2019, a jaje je cybex cloud z i-size. 
    sve kako je i Didi4321 napisala.
    do nekih 7-8mjeseci života male smo bili treći kat bez lifta pa sam ju uspjela nostiti gore jer je bila mršavica a sad imamo lift u zgradi.
    za seku kupujemo novu as braco će sve naslijediti kad se rodi.
    Košaru smo koristili do cca 5-6 mjeseci života a bome će i braco u košaru bez obzira što je ljetna beba a ona je bila jesenska

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    08. Ožujak 2022. 12:59

NAGIB KREVETIĆA 
    mi smo htjeli kupiti onaj jastuk ali nam se nagib činio prevelik i preuzak jastuk u odnosu na madrac pa samo stavili jednostavno deku i napravili nagib. Mi smo malu stavljali na bok zbog prejakog refluksa.
    evo nedavno na tečaju je baš govorila da to ne radimo da se beba može sama okrenuti glavicu da se to na bok ne stavlja zbog kukova.
    ja ću staviti i bracu isto tako. svako spavanje drugi bok.
    jednostavno puno ljudi govori puno različitih stvari i trebate vi kao majke same otkriti što je točno i ispravno i što po vama ima smisla.
    moja mala je imala jak refluks i ja nisam htjela riskirati da se uguši u svojoj bljuvotini. a bome svaki put sma mjenjala tetru ispod nje.
    tetra je bila dobro zabijena s svake strane krevetića da ju ne makne.
    mi smo imali jastuke s tri strane s strane prema nama nije bilo ništa.
    mi smo nagib makli kad se mala krenula jako vrtiti po krevetiću ne znam s koliko mjeseci ali promjenila bi po 360 stupnjeva poziciju pa smo skužili da nagib nema smisla.
    ako ćete široko povijati a ja hoću onda vam se preporučuje nagib. bar do prvog uzv kukića do kada se i povija širokim.

*

MfrauM
    08. Ožujak 2022. 13:01

Sretan nam nas dan drage zene! 💐
    Dani30 dobro nam dosla! 
    Vitamini - pijem folat od solgara, magnezij bioelectra 400, omegu double strenght od solgara, vitamin D 25000 1xtjedno, i planiram Floridix od slj tjedna jer mi je željezo granicno. Tu i tamo uzmem omnibiotic flora plus...
    Tecajevi - pratim sada onaj preko zooma/instagrama od fitizdravamama, a planiram još možda rodin (kako se za to prijavljuje?) , i 27.4.i 28.4  imamo online iz doma zdravlja  to mi je tak bezveze ali dobro, ako će trebati potvrda za muža.
    Oprema- valjda sam jedna od rijetkih koja još s nicim nije počela🙈, cekam pregled 24.3. onda ću. Zapravo ove najvažnije stvari imamo - kinderbet, kolica s košarom Maclaren, sjedalicu od necaka cybex mislim. Ostalo ću pomalo, pred kraj mjeseca idemo u Ljubljanu pa ću tamo u primark po robicu. 
    Nek je svima lijepi dan, i cestitke vama koji ovaj tjedan padate ispod 100🥳

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

Demetria
    08. Ožujak 2022. 13:02

kad smo spustili krevetić na najdonju podnicu jer se dizala na noge sam jastuke zamijenila s tuljcima oko svake dašcice na krevetiću. na bocnim stanicama su mi ostali jastuci jer je nama ovaj krevetić https://www.magicbaby.hr/bebisnovi-djecji-krevetic-ornea-s-ladicom-i-njihaljkom-bijeli.html

*

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.