Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    09. Ožujak 2022. 11:44

Anushka

Demetria

Dobro jutro od nas i naših 99 dana do kraja.
    Sad se idem ustati i odmah mužu šta sve trebamo što prije krenuti raditi.
    Čuvajte se i sretno svima na pregledu

Čestitam na 99 dana do kraja, i meni će biti sutra napokon🥳

❤️❤️❤️

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• Eden
    09. Ožujak 2022. 12:20

Yopa mi smo sa prvim uzeli baby montor preko AliExpressa jer sam na vise mjesta naletila na preporuku:
    https://www.aliexpress.com/item/32869994079.html?spm=a2g0o.store_pc_allProduct.8148356.19.570f788boDIpJc
    Uglavnom prezadovoljni smo, puno je jeftiniji nego kad se kod nas kupuje a ima i kameru i sve. Cak mozes ti kao nesto malom pricati ili pustati muziku pa te on cuje ali to nismo nikad upotrebljavali.
    Koristili smo ga vecinom na moru kad je npr vise ljudi pa da maloga ne budi buka (doma samo ostavim vrata od njegove sobe odskrinuta i majcinski ultra osjetljivi sluh odradi svoje xD), vjerujem da cemo sa drugim vise koristiti isto zato da stariji ne budi mladjeg i uletava mu u sobu.
    Jedini minus je da evo nakon 2 godine je ovom dijelu sa ekrancicem oslabila baterija pa ga onda uglavnom drzimo spojenog na punjac jer ne drzi dugo. Ali vjerujem da se moze kupiti nova i zamijeniti pa bi opet moglo bez kabela.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Leemma
    09. Ožujak 2022. 12:22

Sretno s danasnjim pregledima! ❤
    Kile - ja sam krenula s viskom - 73 kile na 165 cm. Za sada sam na +1. Bilo je i malo vise ali s obzirom na los OGTT prosli tjedan, odmah sam presla na dijetu za gestacijski pa smrsavila pola kile.
    S obzirom da mi je jedan od strahova prijeci 90 ili 100 kila u trudnoci, za sad sam jako sretna, ali i svjesna da pravi dobitak tek stize 😅
    Baby monitor - razmisljam uzeti na ali expressu neku wifi kameru pa to spojiti na stari mob i preko tog gledati. Cini mi se jeftinije od pravih monitora.

👩33 👦39
    Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
    01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
    09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
    4.11. kuca ❤ (6+3)
    14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
    Termin - 27.6.2022. 🌞

Demetria
    09. Ožujak 2022. 12:33

MMMartinaaa

Šta mislite o planovima poroda? Da li će neka od vas to pripremati? Ja sam sebi isprintala s Rodine stranice i ispunila i proći ću ga s prijateljicom koja će mi biti pratnja. Moram još razmisliti o planovima b i c.

Plan poroda je dobar da se upoznaš s svim mogućnostima koje te mogu a i ne moraju zadesiti. Manje više da znaš što očekivati.
    kako kažu pripremi se na najgore očekuj najbolje.
    Moja susjeda predaje na fakultetu budućim babicama i sad njene studentice i kolegice kažu da puno više cijene i imaju bolju komunikaciju s trudnicama koje se na vrijeme pripreme i prouče sve što bi ih moglo zadesiti od onih koje dođu i samo daj mi epiduralnu ili tako nešto a ne kuže ni kada se nešto daje, radi ili postupa.
    Prvo manje gube vremena objašnjavajući za i protiv na svaki postupak a i lakše je onda njima i odrediti što točno trebaju napraviti kad cure znaju prepoznati određene situacije jer su o tome proučile ranije i na vrijeme.
    tako da one podržavaju. ne podržavaju one što pred porod isprintaju i evo ja želim ovo a nemaju pojma razliku između dripa, epiziotomije prirodnog pucanja itd itd.
    *
    Meni je bio plan donirati matične stanice a onda sam čula o prednostima puštanja pupkovine da sama prestane pulsirati i kako sam ja završila u boksu u 19:45 znala sam (jer sam se raspitala ranije) da obuceni djelatnici za doniranje više nisu tu, sam pitala da puste pupkovinu i inzistirala sam da provjere posteljicu više puta.
    Sve su to stvari koje je dobro da se informira na vrijeme.
    Sada bih htjela da mogu roditi na stolcu, znam što sve to donosi koje prednosti i mane i kada ipak trebam poslušati babicu i vratiti se na stol ali evo meni je to ovaj puta želja, prvorotkinjama to ne dopuštaju i jako je bitno da bude babica koja to zna u smjeni poroditi na stolcu.
    Meni je naprimjer žao što me nisu slušali onda kad sam im govorila da trpim dva sata fazu izgona jer su mislili ona je prvorotkinja šta ona zna a ja sam umirala od toga ali srećom znala dam od prije primjeniti relaksaciju i disanje pa sam izdržala, bez epiduralne vezana na krevet zbog hmm stao mi mozak ono što ti stave za otkucaje srca bebe 

*

Demetria
    09. Ožujak 2022. 12:37

Yopa

Monitori : Cure jeste li planirale uzimati il vec imate baby monitore s kamerom i imate li kakve preporuke? S prvim nisam imala i onda bi uvijek bilo 1000x provjeravanja kad bi spavao, a ja pokusavala nesto obaviti. Sad mi je to nekako must have.

evo mala u sobi spava moj mobitel je pored nje na krevetu upaljena aplikacija baby cam i baby sleep (rominja joj kiša jer susjedi lupaju). a ja nju gledam preko kompa.
    s bracom si razmišljam investirati u popravak baterije na starom mobitelu ili u jednu od ovih kamera koje koriste moje mame s jesenskih beba
    https://www.links.hr/hr/mrezna-nadzorna-kamera-xiaomi-mi-home-security-360-2k-pro-unutarnja-060900030
    ili https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-TV%2C-mobiteli-i-elektronika-Fotoaparati-i-Kamere/Mi-360deg-Home-Security-Camera-2K/p/F00GBQG

*

Crazypeach
    09. Ožujak 2022. 12:58

Dani30,miss R, Pepsi 19-pa mi smo sve negdje tuu :-) ja sam danas 29. Tjedan (po ultrazvuku),uskoro će bit 80 dana do kraja. Još ne paničarim. Jedan dan mi je-ajmee već,a drugi dan pa ima još... ništa nisam pripremila jer moram mirovati. Ni stan mi nije previše čisti niti imam spremno-ne znam :-) a niti se ne živciram. U prvoj trudnoći sam se puno više. 

Danas sam bila na pregledu. Sve je super,dečko ima kilu i 500 skoro. Rekao mi je doktor da mirujem još 2,3 tjedna pa nek onda radim kaj hoću. E onda se budem primila posla,a možda i malo prije upregnem muža. Ponovni pregled mi je za 2 tjedna,23.3.

Edina-i ja imam zimske stvari od prvog sina pa moram vidjet kaj,bodiji i tajice ok,al ova zimska odjela mogu zaboravit. Bit će neki shopping.

Monitori-kupili smo preko Amazona Aventov s kamerom,jako dobra stvar. Mogla sam ići van u vrt sadit cvijeće,dok je sin spavao. Nama je bila korisna stvar. Zvuk se sam ugasi ako nema nikakve aktivnosti,i ponovno aktivira čim se beba malo zašuška. 

Kile-debela sam. Dobila sam 11 kila. Sad imam 73,popucala sam unatoč mazanju. Paše mi slatko i paše mi fast food. Čim jedem nešto iz McDonaldsa najsretnija sam. Moram sad malo stat na loptu. 

Plan poroda-mislim da pada u vodu čim dođeš u rađaonu. Ja sam nekak ušla u boks s punim povjerenjem. Ja sam rodila u 32-om tjednu dečkića od 1700 s kojim je sve super. U inkubatoru nije bi bio,ali ja sam imala problema od 3.mjeseca. Čim sam došla u boks,rekla sam da bi epiduralnu. Bila sam otvorena 5 prstiju,boljelo me je ali ne neizdrživo. Ali bojala sam se da izgon jako boli. U bolnici sam bila jako dugo i naslušala se urlika iz rađaone. Epiduralnu sam dobila,baš me briga bol je nestala odmah. Nitko me nije ni pitao jel se slažem da me recnu ili ne. Jer čim dođeš u rađaonu moraš potpisat papire da se slažeš sa njihovim postupcima. Ak odbiješ ne znam kaj se onda događa. Sigurno u trudovima i boli ne raspravljaš s njima o planovima a,b i c -mislim da oni nemaju za to vremena.

missR
    09. Ožujak 2022. 13:55

Curee 🥰 
    Evo i mene. Ja bila na svojim pramencicima zadnjim pred porod. Sad sam se lipo uredila i spremna za roditi🤣 
    Drugo nista nije spremno jos. Cutie cloud cekamo, kolica jos nisu dosla.. robica po kutijama, kozmetika nekupljena. Ima posla brdo. Cekam i ja komodicu pa cu onda startati prati i slagati.
    Crazypeach vidis ja inace obozavam mcdonalds ali mi u trudnoci tako ne pasu njihovi okusi uzas zivi. Inace jednom u 10 dana bi tamanila cijeli meni 😃😅
    Ja nemam plan poroda nikakav, nesto sam malo citala ali daleko je to od nekog znanja o tome svemu. Moram se tog malo uhvatiti 

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

krami
    09. Ožujak 2022. 14:00

Cure, vidim da pričate o kilama. Ja sam zatrudnila sa 52 kile, a sad u 22 tjednu imam 55kg. Malo me to zabrinulo, ali moj ginić kaže da je sve to dobro, da kao jednostavno je to kod svakog drugačije i da nema razloga za brigu. 
    Bili smo na OGTT testu, a čitam da većina ide poslije 24 tjedna. Je li netko išao tako ranije kao ja? 
    Vrijednosti su na tašte 4.4, nakon 1h 6.7, a nakon 2h 6.8, ne znam je li to dobro s obzirom da nakon 2h nije počeo padati, idemo na pregled 24.03. pa ćemo vidjeti. Stalno sam u nekoj brizi dobija li malac sve što mu treba s obzirom da imamo sua sindrom. Najsretnija sam kad me krene lupkati, stvarno neprocjenjiv osjećaj. 
    Što se tiče patronažnih sestara i tečaja, dobila sam info da će u mom mjestu biti sad tijekom ožujka tečaj, pa obavezno ukoliko bude ću ići, a ako ne popratiti ću nešto i online što budem mogla. Definitivno mi je to potrebno jer sam prvorotkinja pa sam ko izgubljena haha. 
    Baš se veseliim što uskoro nam dolaze i prve bebice 

👩‍🦰 26g
    🧔28g
    12.11 ➕
    Termin- 17.07.2022😇🙏👶

Demetria
    09. Ožujak 2022. 15:15

krami

Cure, vidim da pričate o kilama. Ja sam zatrudnila sa 52 kile, a sad u 22 tjednu imam 55kg. Malo me to zabrinulo, ali moj ginić kaže da je sve to dobro, da kao jednostavno je to kod svakog drugačije i da nema razloga za brigu.
    Bili smo na OGTT testu, a čitam da većina ide poslije 24 tjedna. Je li netko išao tako ranije kao ja?
    Vrijednosti su na tašte 4.4, nakon 1h 6.7, a nakon 2h 6.8, ne znam je li to dobro s obzirom da nakon 2h nije počeo padati, idemo na pregled 24.03. pa ćemo vidjeti. Stalno sam u nekoj brizi dobija li malac sve što mu treba s obzirom da imamo sua sindrom. Najsretnija sam kad me krene lupkati, stvarno neprocjenjiv osjećaj.
    Što se tiče patronažnih sestara i tečaja, dobila sam info da će u mom mjestu biti sad tijekom ožujka tečaj, pa obavezno ukoliko bude ću ići, a ako ne popratiti ću nešto i online što budem mogla. Definitivno mi je to potrebno jer sam prvorotkinja pa sam ko izgubljena haha.

Inače se radi oko 25-28 tjedna 
    Ti si isla dosta rano ne znam zašto tako te uputila ginekologinja.
    Mene je uputila na zadnjem pregledu da ga napravim i ja sam napravila par dana pred pregled iduci tj sa 24+2 dana. A pregled mi bio s 24+4

*

krami
    09. Ožujak 2022. 15:24

Demetria

krami

Inače se radi oko 25-28 tjedna
    Ti si isla dosta rano ne znam zašto tako te uputila ginekologinja.
    Mene je uputila na zadnjem pregledu da ga napravim i ja sam napravila par dana pred pregled iduci tj sa 24+2 dana. A pregled mi bio s 24+4

Pomislila sam da me možda zbog tog sua sindroma uputio da to ranije napravim, baš na sljedećem pregledu ga moram pitati, a možda ima u planu da još jednom idem. 

👩‍🦰 26g
    🧔28g
    12.11 ➕
    Termin- 17.07.2022😇🙏👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.